Topiknyitó: Portfolio 2018. 06. 24. 17:40

Azt hiszed, hogy Magyarország borzasztó hely? - Élhetõbb, mint gondolnád  

Ugrás a cikkhez
Mostanában egyre fontosabb az életminõség szempontjából a környezetvédelmi, a szociális infrastruktúrával és a kormányzás minõségével összefüggõ beruházások intenzitása és ha ilyen szempontokat vizsgálunk, akkor
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
salve 2018. 06. 25. 10:30
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#10
"Szerintem alapvetően jó kis ország vagyunk, sajnos a politika sokat tesz érte, hogy kevésbé legyünk az "
igen, tesz érte a politika hogy többé-kevésbé legyünk az - DE szerintem a legnagyobb bajunk az, hogy volt itt egy Kádárrendszernek nevezett diktatúra ami az előddiktatúrájával együtt sajnos 43 évig tartott...nos ha ez nem lett volna - de legalábbis győzött volna 1956-ban a forradalam amely egy semleges, többpártrendszerű demokráciát kívánt létrehozni - akkor  ma nem lenne tőlünk elvándorlás nyugatra, mert legalább olyan életszínvonalon élne az egész ország, mint az osztrákok! így viszont1990-ben  úgy tudtunk rendszert váltani, hogy csak a vasfüggönyön túli viszonylatban volt nálunk "jó az  élet" ..amit vastagon nyugati hitelekből finanszíroztak a hetvenes évek közepétől, így nem csoda hogy adósságcsapdában vergődve indult nálunk a demokratikus átalakulás..olyannyira, hogy szinte behozhatatlan lépéshátrányban vagyunk azóta is és ez túlmutat azon hogy 1990 óta melyik kormányunk mennyit bénázott vagy hibázott..
Törölt felhasználó 2018. 06. 25. 09:43
Előzmény: #8  _Bekre_Pal_
#9
Csak egy része a lakosságtól független adottság. Pl. a járványok kiirtása tudatos emberi beavatkozás eredménye, lásd pl. kötelező védőoltások, higiéniai szint emelése, de korábban ide tartoztak egyes mocsaras vidékek lecsapolása is.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 25. 09:36
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#8
Szerintem is remek adottságú helyet rakunk tönkre nap mint nap.
Törölt felhasználó 2018. 06. 25. 09:26
Előzmény: #6  ts3
#7
Az állítás igaz, csak ugye az ördög a részletekben lakik, tanulásban nem mindegy a színvonal, milyen szemlélet, ellátásban meg az életed múlik azon, hogy előbb, vagy utóbb.
ts3 2018. 06. 25. 09:20
Előzmény: #4  signal2
#6
"Mindenki tanulhat, előbb-utóbb mindenki ellátnak ha baja van. Mi kell még? "
Van tapasztalatod, vagy csak így hiszed?
Törölt felhasználó 2018. 06. 25. 09:00
Előzmény: #4  signal2
#5
Plusz nincsenek veszélyes járványok, nincsenek veszélyes vadállatok, ha egy medve véletlenül mégis idetéved, a fél ország ezzel foglalkozik, az éghajlat kellemes és változatos, télen még havunk is van, nyári estéken kint lehet ülni, nagyon jó a mobilnet lefedettségünk, bizonyos dolgokban a nyugatinál is fejletteb a bankrendszerünk, a lecsúszottakon kívül mindenki naponta fürdik, a csapvíz az egész országban iható, rengeteg strandunk, fürdőnk van, regeteg a kiépített turistautunk, a fővárosnak kiváló a tömegközlekedése, kelet-európai viszonylatban egész sok autópályank van, stb., stb.
Csak azért sorolom én is, mert sok olyan pozitívum van az országban, amelyek még tőlünk nyugatabbra sem annyira triviálisak. És persze sok a problémánk is emellett. Szerintem alapvetően jó kis ország vagyunk, sajnos a politika sokat tesz érte, hogy kevésbé legyünk az.
signal2
signal2 2018. 06. 25. 08:30
Előzmény: #3  werinter
#4

Pedig elég élhető Magyarország. 60 éve nincs fegyveres konfliktus. Szabadon járhatsz-kelhetsz, külföldre is. Azt olvasol, nézel, hallgatsz, amit akarsz, aki akar, dolgozik. Az éhen-szomjan halás, megfagyás ritka mint a fehér holló, magas a csatornázottság, mindenhol van internet, szilárd útburkolat. Mindenki tanulhat, előbb-utóbb mindenki ellátnak ha baja van. Mi kell még? Szórakozás. Abból is akkora a választék, hogy alig lehet választani. Tudtommal a szerencsétlenek és nagyon hátrányos helyzetűek is megélnek valahogy. 
.
Szóval szerintem nem olyan rossz ez. 
werinter 2018. 06. 25. 08:10
#3
Még milyen szerencse, hogy afrikai országokhoz képest kifejezetten élhető az ország! Örömködjünk, ünnepeljünk!
Ez olyan, mintha a futóversenyen a lábatlan emberhez mérnénk a saját teljesítményünket. Gratulálok!
lzoli41 2018. 06. 24. 17:40
Előzmény: #1  portfolio
#2
Az adóterheléssel összegfüggésben kellene ezt vizsgálni. Hívják ezt szociális fejlettségnek is, amit a GDP-vel összefüggésben szoktak ábrázolni. Csatolok egy ilyen mérést, amely azt mutatja be, hogy az adott GDP milyen jó létet okoz.
https://www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/gdp-vs-szocialis-fejlettseg

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek