Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2016. 06. 17. 12:42

Az atomerőművek hőszennyezése óriási, le kell bontani azokat!  

A napelemeké a jövő, amelyek ZÉRÓ SZÉNDIOXID-KIBOCSÁTÁSÚAK.

Ha metanol-cellákkal tároljuk a napelemes áramot, a metanolcellás villamosmotoros autók felhasználhatják a metanolt. Ezzel a gépkocsi-közlekedés is ZÉRÓ SZÉNDIOXID-KIBOCSÁTÁSÚ LESZ.

Magyarország lakásain annyi napelem helyezhető el, amellyel évente 60,000.0 GWh áram termelhető. Ez több, mint a jelenlegi TELJES magyarországi áramtermelés.

És akkor még nem is szóltam a napelemek hulladékhőjéről, a metanolcellák hulladékhőjéről, amelyek HELYBEN felhasználhatók.

Ebbe az irányba dolgozzon, kedves Aszódi Attila Kormánybiztos Úr, akármit hazudozik is magának a villamosenergia-lobbi.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2016. 06. 20. 15:20
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
link

Még megérjük, hogy Hernádi a metanolcellák gyártásába is befektet? :-)

Amúgy nem lenne hülyeség. A fosszilisek lefelé mennek, a napenergia meg felfelé.
elemes
elemes 2016. 06. 19. 10:00
Előzmény: #61  ts3
meglehetősen veszélyes.

de abban igaza van, hogy a benzin is veszélyes, meg a földgáz is, csak megtanultunk bánni vele.

jó, nem egyformán veszélyes (a földgáz csak szűk koncentrációtartományban robbanásveszélyes, a hidrogén 4%-tól 70%-ig bármilyen koncentrációban robbanni tud -- lásd Fukushimai blokkok), a hidrogén simán átdiffundál az acéltartályokon, stb.

számomra inkább ott repedezik a rózsaszín jövőkép, hogy a nyári napsütéses időben kéne bespajzolni annyi hidrogént, ami elegendő októbertől februárig. tonnákról beszélünk. ez 4-6 ezer köbméter hidrogén gáz, egy kisebb zeppelin.
ts3 2016. 06. 19. 08:39
Előzmény: #56  BudFox
"Ha otthonra lehetne telepíteni hidrogén erőművet, akkor az szépen "ingyen" termelhetné az energiát.."
Azt levezethetnéd, hogy lenne "ingyen" az energia.
A hidrogén gáz sokkal veszélyesebb mint a benzin, ha mindenki otthon bontaná a vizet (nem ingyen), akkor mondjuk fel lehetne pörgetni az építőipart, a sok felrobbantott ház miatt.
elemes
elemes 2016. 06. 18. 19:20
"Csak hát valaki gyorsan a szőnyeg alá söpörtették a Hondával a projektet hogy Áhh...nem gazdaságos..."

Üdvözlési mánia :-)
kardkovacsi 2016. 06. 18. 18:56
Előzmény: #36  Dezso_Laszlo
Azt se fogod fel, hogy mire mondtuk azt, hogy hülyeség.
Szerintem trollkodni jársz ide, mert nem tudom elképzelni, hogy valaki ennyire buta vagy.
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 15:03
Előzmény: #57  Dezso_Laszlo
De olvastam..

úgyis sok víz van, nem ? Föld 60 % -a vízzel borított, ráadásul mindneki attól fél hogy országok süllyednek el a vízemelkedés miatt...hol itt a probléma ? :-)
Dezso_Laszlo 2016. 06. 18. 14:35
Nem olvastad el a #50 választ, pedig Neked írtam.

A Föld vízkészlete véges. Minden távozó hidrogénatom-pár egy vízmolekulával csökkenti a Föld készletét.
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 14:07
Előzmény: #53  elemes
Tudom hogy a hidrogén elszökik a tartályokból.... a benzin meg párolog és felrobban :D
egyik kutya - másik eb :-)) ez még alapjában nem kell hogy gátat vessen a hidrogénnek ..

Ha otthonra lehetne telepíteni hidrogén erőművet, akkor az szépen "ingyen" termelhetné az energiát...

Csak hát valaki gyorsan a szőnyeg alá söpörtették a Hondával a projektet hogy Áhh...nem gazdaságos...hagyjátok abba, mert baj lesz...
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 14:04
Előzmény: #52  elemes
lehet...de annyi napelem kell hozzá hogy az egész ház tetejét teli kell zsúfolni velük....és ha nincs támogatás akkor kb. 10 év mire megtérül...addigra meg éppen tönkremegy az inverter :D vagy kezdheted el apránként felújítani a napelemeket, mert csökken a hatásfok..

Nincs ez még annyira kiforrva...de én egy próbára azért megveszek két rendszert most..

A cukrászüzem tetjére szerettem volna egy 30 Kw -os rendszert, mert a mienk lapostetős...és legalább jó helye lett volna neki itt fennt... de nincsen támogatás most kisvállalkozásoknak, úgyhogy marad a családi ház.
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 14:04
Előzmény: #52  elemes
lehet...de annyi napelem kell hozzá hogy az egész ház tetejét teli kell zsúfolni velük....és ha nincs támogatás akkor kb. 10 év mire megtérül...addigra meg éppen tönkremegy az inverter :D vagy kezdheted el apránként felújítani a napelemeket, mert csökken a hatásfok..

Nincs ez még annyira kiforrva...de én egy próbára azért megveszek két rendszert most..

A cukrászüzem tetjére szerettem volna egy 30 Kw -os rendszert, mert a mienk lapostetős...és legalább jó helye lett volna neki itt fennt... de nincsen támogatás most kisvállalkozásoknak, úgyhogy marad a családi ház.
elemes
elemes 2016. 06. 18. 13:45
Előzmény: #48  BudFox
a hidrogénnek még rosszabb tulajdonsága, hogy az acél tartályokon is átdiffundál és megszökik. a hidrogénes autó olyan, mint a lovas szekér, akkor is fogyaszt, amikor áll.
elemes
elemes 2016. 06. 18. 13:43
Előzmény: #49  BudFox
a szilícium napelemekről már elég jó tapasztalatok vannak, 10 év múlva várhatóan még tud 80%-ot, ha úgy szereled, hogy ne forrósodjon fel nagyon (mögötte legyen szabad légáramlás). Van, aki "vízhűtést" is csinál neki, kvázi napkollektorrá alakítja, így a hatásfoka is jobb, és az élettartama is hosszabb.
Törölt felhasználó 2016. 06. 18. 13:32
Előzmény: #49  BudFox
Meg kell venni a magyaroknak is az avult csúcstechnológiát. Gazdagodjon az, aki már nem tudna túladni rajta!? Hozzá egy kis elméleti katyvasz!

link
Dezso_Laszlo 2016. 06. 18. 12:12
Előzmény: #48  BudFox
A gravitáció egy erő. A centrifugális erő, ami a Föld forgása során fellép, az egy másik erő. Az Archimédész-törvény szerinti felhajtó-erő egy harmadik erő. Ez a harmadik okozza a hidrogén emelkedését. Minél magasabbra jut a hidrogénatom, annál kisebb gravitációs erő hat rá és a centrifugális erő annál nagyobb lesz. Úgyhogy végül az atom elhagyja a Föld gravitációs terét, ez nyilvánvaló.

Az Apollo űrhajók nem hidrogénből voltak ugyebár, a példád nem ül.
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 12:09
Előzmény: #46  elemes
láttam a "Hogyan készült" ben múltkos a szilícium lapkák szeletelését...

hát mit mondja..eléggé rideg és törékeny anyag....

Az állandó lehűlés-felforrósodás idővel..el nem hiszem hogy nem fogja szétrepeszteni és ezáltal tönkremegy az egész panel...

MOndom én...mikor éppen mindkét házamra akarok 5 millióért napelemet rakatni :D igaz támogatással :)
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 12:07
Előzmény: #45  Dezso_Laszlo
Szóval a hidrogén a légkörből csak úgy megszökik és meg a világűrbe bele ?

Hmm...nemtudom..ilyet én még nem hallottam...

És a gravitáció ? az nem tartja itt a hidrogént ?

Ha ez igaz lenne, az Apolló űrhajók óriási Luftballonok lettek volna és szépen felemelkedtek volna a világűrbe :D
elemes
elemes 2016. 06. 18. 11:55
Előzmény: #45  Dezso_Laszlo
Egy kis olvasnivaló a metanolcellák hatásfokáról:

link

Nem valami híres. A magasabb (elvben akár 40%) hatásfokot igérő RMFC megoldással sok a gond, kevesen kóstolgatják.
elemes
elemes 2016. 06. 18. 11:48
Előzmény: #39  Dezso_Laszlo
A perovszkit napelem ugyanis vízben oldható szervesanyagokból áll -- igazából ez jó dolognak számít, mert a gyártáshoz nem kell több ezer fokon szilícium kristályt készíteni, szeletelni, vágni, stb. Vizes technológia, sokkal kevésbé energiaigényes.

De már fülledt párás idő is kivégzi. Kisérleteznek műgyantába ágyazással, de az a hatásfokát csökkenti, és pont az a hullámhosszú fény roncsolja a szerves molekulákat, amelyiket a legjobb hatásfokkal tud hasznosítani.

Szóval egyelőre inkább újságírók szoktak ráugrani, a szilícium napelemek fejlesztésében több a távlat. De már ott sem az számít, hogy 26% vagy 31% a hatásfok: a panel mechanikai szerkezete, a panelen belüli összeköttetések, a panelek beépítése, tartószerkezete, a teljesítményelektronika, később pedig a hatékony és gazdaságos energiatárolás: ezekben több tér van a fejlődésre.
Dezso_Laszlo 2016. 06. 18. 11:47
Előzmény: #42  BudFox
A hidrogén felhasználása rendkívül veszélyes.

Hidrogén gyakorlatilag nincs a légkörben. Tudod miért? Mert az a legkönnyebb, ennél fogva addig emelkedik, ameddig csak hidrogén-atomok vannak körülötte. Vagyis a világűrig (ami ugyanis tiszta hidrogén, bár az atomok extrém távol vannak egymástól, nem is viselkedik anyagként).

A hidrogén az egyetlen anyag, ami minden további nélkül elhagyja a Föld gravitációs terét, ha a légkörbe kerül. Már a hidrogén-hegesztés is veszélyes volt (hisz meghibásodás felléphet ott is), de hogy milliószám gyártott autó hidrogénnel üzemeljen, ez teljesen öngyilkos ötlet. Ha a hidrogén távozik, azzal a víz kevesebb lesz a Földön, igaz?

Nem hidrogén-gazdaság kell nekünk, mert az felborítja a Föld vízháztartását, csökkentve a víz mennyiségét.

A metanolé a jövő. Metanolcellás villanyautók, metanolcellás villanytraktorok, metanolcellás NAPELEMEK is.
elemes
elemes 2016. 06. 18. 11:40
Előzmény: #39  Dezso_Laszlo
"Kísérleti stádiumban van még, nincs erre tapasztalatunk. Vagy van?"

Van bizony.
Néhány óra.
Esős időben néhány perc.
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 11:27
Előzmény: #42  BudFox
link

link

nekem volt hondám tavaly adtam el...
egy Legend -em volt V6 -os 3.2 -es 205 lóerős....nagyon jó kocsi volt....kényelmes, luxus...Hondák jó autók..
BudFox
BudFox 2016. 06. 18. 11:24
Előzmény: #40  BudFox
jellemző hogy a forradalmian új megoldásokat meg rendszerint megtorpedózzák az államok :

A Honda -nak lett volna pl. hidrogénnel üzemelő 5 személyes kocsija.
Lehetett telepíteni otthoni napelemes készüléket ami rá van kötve a vízre és bonja a vízet hidrogénné...
a hidrogént meg beletankolják a kocsiba.

mindezt otthon és nagyon olcsón, ha hoszabb távra tervez valaki..

Aztán mi lett belőle ?
semmi
USA -ban va 3 db belőle..a többire valamilyen érthetetlen okból kifolyólag nincs engedély - gondolom én.

Dezso_Laszlo 2016. 06. 18. 11:22
Előzmény: #40  BudFox
Hát ... igen.

Katasztrófa mindig lehet. De ez senkit nem ment fel az alól a kötelesség alól, hogy utódairól gondoskodjék.

A légkörből úgy tudjuk kivonni a széndioxidot jelenleg, hogy kevesebbet bocsátunk a légkörbe és a növényzetre bízzuk a többit. Vannak ugyan extrém hírek időről időre Grönlandból (bazalton megkötött széndioxid, "krétaszerű" anyag, stb.), de ezek még nem ellenőrzött információk, egy részük pedig kifejezetten kétesnek tűnik, valótlan tényállítás is van köztük.

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek