így van. az a fura, hogy amikor megindul és akár át is vihetné a 120-at, akkor hirtelen megjelennek a pakkok 120 alá is. ha emberünk várnak az eladással 1-2 hetet, akár 130 felett is eladhatná akár, de nem. ahogy a 120 felé indul már paff teszi is be.
Mi a rossz és mi a jó? 350-370 milliárd árbevétel.27-28 ft/részvény az jó vagy rossz? Szerintem az előző évhez képest jó.Az idei első negyedtől nem sokat várok/--20 %/ tavalyhoz képest.
Én egyikre sem tudom a választ. Azt írtam le, hogy ha jó lesz, akkor innen ki tud törni. Ha nem jó, akkor akár vissza is fordulhat 110 alá. Nem dőlt még el az irány. Hosszabb távon fundásan növekednie kellene, de a management és ezen belül Székely Úr ebben fog segíteni.
szét van pakolva az eladói oldal egy totál forgalmatlan napon. januárban valakinek elgurul a gyógyszer aztán szevasz. https://invst.ly/12rue3 Székely rúgják ki és boldog Karácsonyt!
Ez nem feltétlenül igaz a wallis esetében,ha igaz lenne akkor már igen magasan kellene lenni az árfolyamnak. Két éve amikor 66 milliárd volt az árbevétele és veszteséges volt,akkor is ennyi volt az árfolyam! Most meg 350 milliárd és nyereséges. Akkor miért nem árazta a tőzsde a jövőt. Most sem árazza! A wallis az valamiért más pályán mozog.
Ez nem biztos, hogy összhangban van az AW javadalmazási politikájával. Szerintem az MRP a részvényt csak az AW Nyrt-től vagy tőzsdén szerezheti meg. Majd utánanézek, ha lesz időm.
A BYD "a" nagy kínai elektromosautó gyártó és itthon lesz az európai autógyára. Szerintem itt az a kérdés, hogy nagyker partnerségért tud-e előnnyel indulni az AW a saját piacain, Magyaroroszágon kívül. Arra alapozva, hogy itt van mellette az európai gyár az országban... Rövidebb lánc a gyártóhoz, kevesebb szállítgatás, stb Szerintem jelenthet előnyt ebből a szemszögből, de a tied is logikus a kereskedelem szemszögéből.
Semmit nem jelent, mert a wallis kereskedő és a margo az margo. Az autokereskedés cca 10% haszonnal megy, ha dacia dustert adsz el vagy ha passatot. Ez nem egy premium auto ergo a margo netto értéke sem lesz magas. Nem mellesleg a magyar nem fog ettől több autót venni.
Mint az várható volt a BYD e- auto gyárat épít Szegeden. A kínai tömegautó márka megjelenése szerintem olyan hatással lesz a magyar és közép- európai régió e- autó piacára, hogy a Wallisnak, amelyik már szerződést is kötött a márka forgalmazására, akar újabb jelentős bevételi ugrást is hozhat.
Ismert tény volt h lesz mrp most csak megerositest nyert. A lényeg, hogy 2025-ben újabb 2.6M sajtpapir várható beszórásra a piacon. Most ezzel jutalmazzák egymást a vezetők, hiszen mindent kurva jól csináltak. Remélem addig nem leszek már részvényes és egymásra dobálják majd a szarjaikat. Nem mellesleg az volt a mondás, hogy ha indul az mrp előtte lesz srv. Nem volt. Nyilván valamelyik nagytulaj majd átadja otc-n a papirmennyiseget es kap cserebe cash-t 180 naposon.
Ez nem egeszen igy van Veres jo kapcsolatban van a NER-el meg anno mikor a Wing eladta a nagy epitoipari ceget (Market) a Graboplast is kapott 3mrd ft ot fejlesztesre stb…az viszont igaz,hogy a Porsche Hungaria-Pappas Auto viszi a zsiros kozbeszerzeseket.BYD nal nem tudom mi lesz szerintem Veres nek jo kinai kapcsolatai vannak.
hasonló problémám van nekem is. azt látni, hogy sorra osztják minden évben a bónuszokat házon belül, de az osztalékfizetést újabb 5 évre elhalasztották a tervekben. ezek a long-term bónuszok nem 1-2milliók. szóval megtalálja a pénz az útját a célba.
AutoWallis Nyrt+topic