Egyébként teljesen igazad van, csak az aggaszt egy kicsit, hogy hiába a régiós index és a jó értékelések, hírek, az árfolyam nem mozdult 5-10%-ot sem. De hát na midchip, reménykedjünk a jó reportokban. Fantázia és TÜRELEM!
Én is voltam már így részvényekkel. Mások repkedtek. Aztán azok is mentek 70-80%-ot. Ez is ment 12 hónap alatt 30%-ot, most oldalaz. Növekedési részvényt vettél, nagy benne a potenciál. És részvényt nem pár hónapra vesz az ember. De garancia nincs semmire.
Igazán mocoroghatna már felfelé az árfolyam.. én 150-en vettem nem tudom hány hónapja, azóta MNB & Concorde célár, 50%-os hozamokkal és semmi, sőt minusz. 2,5 éve kezdtem a tőzsdét, OTP, Opus, CIG, most ez. De rossz érzésem van, hogy beragad itt ahol van a kedvezőtlen makró trendek miatt is, ami visszatarthat keresletet és közben más jobb dealekbe kéne tenni ezt is, mert közben vannak, amik repkednek. Oké, hogy kereskedő cég a Wallis, de nem jó ez így egyelőre. Kicsit azt érzem az utóbbi időszakban inkább realizáltak azok, akik egy alacsonyabb szinten szálltak be, de nem látom azt a napi stabil forgalmat, ami itt lépcső lenne a 200+-hoz.
Mindíg az árbevétellel foglalkozik szinte mindenki. Hiába növekszik az árbevétel,ha a nyereség nem nő. Az idei nyereség talán a fele lesz a tavalyinak. Így aztán nincs mitől emelkednie a papírnak.Talán jövőre a Q2 után.
2019 óta kereskedek ezzel a papírral, nagyon nem egyszerű, de én reálpoziban vagyok benne, méghozzá bőven. Én látok benne fantáziát továbbra is, most várom a novemberi pénzügyi jelentést, mivel az elég meghatározó lesz az üzleti év értékelése szempontjából.
Az a 40% azért elég könnyen relativizálható: 1. infláció 2. 2019-től kereskedtem az AW-val, legtöbbször nem túl szerencsésen és 2022-tőll építettem fel ezt a nagyobb pakkom, amit eladtam. Ergo netto 2 év volt, amíg állt benne a pénzem. Így a real hozamom közel sem lett 40%. Az árfolyam mozgása azért nem csak akkor minősíti a managementet amikor felfelé megy, hanem amikor lefelé: 2022-ben még 90Ft alatt volt a papír, és amikor 110 körül járt, Ormosy Úr már akkor 300Ft-okkal álmodott. Az osztalék politikát shady módon közelítik meg, mindig az a mondás, hogy ők még nőnek. Azán 5. éve van a tőzsdén a cég , bónuszra mindig jut, srv-re vagy osztira nem.
"A magyar emberek jelentős része nem ért a pénzhez és nem ért a befektetéshez is. Sőt sokaknak nincs is mit befektetni." És ez a kettő ok - okozat. A felfogással vannak nagyon nagy bajok. Fiatalon elkezdve, kis pénzzel, évről évre tanulva, és növelve a tőkét el lehet jutni egy bizonyos szintre. Ja, de akkor nem azzal kell kezdeni, hogy rögtön veszek egy kocsit. Ja, akkor nem lehet havi 60 ezret elcigizni. Ja, akkor nem lehet elköltözni otthonról az első adandó alkalommal. Akkor nem lehet az első fizetésekből focipálya méretű plazmatévét venni. Az emberek nagy része azt gondolja, hogy mindez neki jár. Meg az is, hogy legyen pénze befektetni, meg legyen pénze öregkorára. Áldozatot hozni a jövőért? Az meg mi?
Igazad van, amit én írtam, az csak a kamat. Hát, 15-20% lakásár emelkedés biztosan nem lesz, az is érthetetlen, ki az, aki egy életre eladósodik egy 50 éves panelért, de ez más téma. Egy kisrészvénynek elég az a kisebbség is, aki egyedi részvényt vesz. Nézd, végül is ennek a bandának köszönheted a közel 40% nyerődet, amihez amúgy gratulálok! :)
Nagyon kíváncsi leszek én is, hogy mi lesz a 2-3000milliárddal, amitől mindenki a megváltást várja. Az ingatlanosok 15-20% áremelkedést várnak az amúgy is krva magas ingatlan árakban, a tőzsde a rally-t várja, az állam meg az újabb injekciót, mert ne legyen kétségünk, hogy jövőre is fos év lesz. A magyar emberek jelentős része nem ért a pénzhez és nem ért a befektetéshez is. Sőt sokaknak nincs is mit befektetni. A pénz sztem az alapokhoz fog menni elsősorban a direkt részvényvásárlás helyett. Ez a management fukar és magára szívesen költ, de osztalékot adni büdös számukra. 120K-s pakkom volt és 150 felett adogattam el közel 40% nyerőben úgy, hogy ma már a töredéke van meg. Miért? Mert ez a banda nem tud bizalmat építeni.
Majd beszélgessünk ilyen témákról jövő júniusban, ha nem előbb, amikorra megtalálja a helyét 1200 milliárd forint állampapírból kiforgó pénz a gazdaságban, egy része a lakáspiacon, egy része a részvénypiacon, egy része a fogyasztásban! Illetve akik nem értenek a befektetéshez, azok tovább rohasztják majd a pénzüket forintban, és/vagy állampapírban, biztosan ilyenek is lesznek. Az AutoWallisnál a vetés folyamatosan történik, az aratás pedig általában azután szokott jönni. Vagy nem jönni, olyan is van. Lehet a legrosszabbakat várni, a Nasdaq-ot is folyamatosan temetik, mégis köszöni, jól van, de aki így áll hozzá, annak a malacpersely a kockázatvállalási szintjének megfelelő befektetés.
Hát egész jól leköveti az árfolyam ezt a papíron remek teljesítményt. Sztem van egy sentiment, hogy az automotive szektor nem okés. Dobálózhatnak a célárakkal, ha a befektetők fosnak a szektortól.
AutoWallis Nyrt+topic