Az appeninn mögött azért van funda nem kevés, csak sztem most ott a Tiborcz féle apportok előkészítés-lejátszása zajlik. Én pont tegnap untam meg és szálltam ki belőle, de lehet a legrosszabbkor:). Az ottone árfolyamát sztem nagyban befolyásolta 1-2 komolyabb kisbüfi akik pont az utóbbi időben csendben továbbálltak:). Túl lett spirázva de egyszer még lehet belőle valami, ha nem is apple :).
Véletlenül sem rád céloztam, csak egy álatalánosságban jellemző problémáról írtam. Téged ismeretlenül csak a fórumbejegyzések olvasása alapján egy erősen optimista de korrekt embernek gondollak. Olvastam a Cig-es kommentjeidet is korábbról (ténykeg ott még érdekelt vagy?), az Est-se bejegyzéseidet is a szektában stb. Eszméletlenül pörögsz ebben a fórumban, sok energiát tettél bele, hozod a várható jó híreket és scenáriókat, ezzel sztem semmi baj nincs akkor sem ha minden nem jöhet be:).
Magam is így gondolom ezért nem írok soha irreális célárakat. Bár azt is el kell ismerni, hogy néhány BÉT-en kereskedhető papír esetében már láttunk "csodákat" :-) Az, hogy ezek a csodák hogyan valósulhattak meg arról akár könyvet is lehetne írni :-)
Tényleg nem szeretnék személyeskedni nem akarok senkit bántani. Azt gondolom az 1 Euro egy reális korrekt várható ár amelyet sztem is el fog érni, még ha közben lesz is korrekció i. Sztem az azért nem elegáns dolog, amit sokan csinálnak a PF fórumokon, hogy miközben már bennt van az eladási megbízásuk még 2-3 szorozást mantráznak a fórumon. Én sem a bejegyzések alapján hozok döntésket de egy jó fórum azért segítséget nyújthatna a bizonytalanabbaknak.
Igen meglátjuk mit hoz a jövő. Azzal indokolják a fúzió szükségességét, hogy így el fogják érni azt a méretet, amivel már "láthatóvá" válnak a külföldi befektetők számára. A story-val az a legnagyobb gondom, hogy eszméletlenül meghigitooták a rv számot, nem fog tudni akkora mértékű osztalékot fizetni ami értékelhető lesz egy kisbefektető számára. Nyilván a nygtulajdonosknak akiknek áttételesen sok százmilliós részvényszáma van már értékelhető lesz a kifizetett osztalék. Mondjuk az opus és a konzum között semmilyen kapcsolódási pontot nem látok a tulajdonoskon kívűl. Mindkét cég olyan minta véletlenül és összevissza belehajigáltak volna mindent ami kezük ügyébe került. Nagyon remélem, hogy a Wallis átláthatóbb és korrektebb lesz mint az ML cégek.
:-) Melyik volt az? :-) Úgy vagyok vele, hogy felnőtt emberek tőzsdéznek és a többség talán képes realitáshoz közelebb álló véleményekre(célárakra) adni :- ) Jómagam két hete azt írtam, a Wallsra, hogy 2 év vagy 200 forint :-) Próbáltam óvatos lenni. Azóta annyi változott, hogy nálam 1€ a papír. Ez pedig véleményem szerint teljesen reális várakozás.
AZ OPUS-KONZUM fúzió az első a BÉT-en szereplő cégek történetében... Eszem ágában sincs védeni őket, többek közt azért sem mert valszeg lehetne ezt sokkal jobban is csinálni bár még senki sem látja mi lesz a végeredmény. A Konzumnak nem tett jót az biztos de részben "beáldoztak" valamit egy távolabbi cél érdekében(gondolom). Ez még valahol érthető is. Viszont ahogy ezt csinálták.. Jól felénekelték a Konzumot, ilyen-olyan szép lesz(nem is volt rossz) a splitet húzták mint a rétes tésztát oszt utána odabaxták a népnek a fúziót. Ezt a legbagyobb jóindulattal(nekem amúgy sincs ilyenem:-) sem lehet korrekt eljárásnak nevezni. Éppen azért vetettem fel, hogy (az esetből tanulva) amennyiben egy cégnek van hosszó távú tőzsdei stratégiája akkor nem feltétlenül hasznos ha sok kisebb, közepes tőzsdei céget csinálnak mert akkor később sokkal nehezebb egy fúziót megvalósítani
AutoWallis Nyrt.