Topiknyitó: rapista 2010. 06. 26. 11:10

Árvíz és tűzijáték?  

AZ ÜNNEP FÉNYEIElőre bocsátom, hogy kétségeim ellenére aláírtam a tűzijátékkal kapcsolatos megtakarítással foglalkozó felhívást.De itt és most a kétségeimet közreadom.Államalapító Szent István ünnepét nem sikerült eltörölni, nem sikerült átkeresztelni, nem sikerül a nemzet összetartozását megbontani, felemelt fejünk lehorgasztására rábírni a Nemzetet!Nem akarunk KICSIK lenni, csak MAGYAROK Európában!Voltak éveink, amikor az ünnep szép és vidám volt, akadtak tragédiák és tiltások…

A tűzijáték bizonyos mértékig szennyezi és rongálja a környezetet. A Gellérthegy dolomit tömbjének növényzete megsínyli bizony!De ez egy kiemelkedő pont a város szívében és - általában - felemelő, vidám és lelkesítő lezárása egyik legnagyobb ünnepünknek!Talán az egyetlen ünnep, amely nem a bukásunkról szól.A szponzorált tűzijáték, a felajánlás elfogadásával - véleményem szerint megtartható.A napi szokássá vált születésnapi és más indokolatlan tűzijátékokkal kapcsolatos zajszennyezésről az a véleményem, hogy ideje lenne az egészséges önkorlátozásnak!

Még néhány észrevételem van:- Az idegenforgalomban és ezzel a gazdaság élénkítésében érdekelt cégek támogassák, hogy ne csak az államkasszát terhelje, elfogadom, hogy a bevételek, amelyeknek adóbevétel-vonzata van, nagyságrenddel meghaladják a kiadásokat!

- Nem tartanám illendőnek a túlzottan hangsúlyos, vidám ünneplést, amikor az ország legalább egyharmadán az emberek helyzete tragikus!

- Van mit ünnepelnünk, ami az elmúlt ezer évben ritkán mondható el!Véleményem szerint a VÁLSÁG eltúlzott folytonos emlegetése, aránytalanság! A pénzügyi világ magának kereste!

Jóllehet nem vagyunk okozói - a globalizált világban hazánk életére kihat, méreteink, földrajzi helyzetünk és a gazdasági kitettségünk és sebezhetőségünk okán!Szerettem volna, ha azok a nemzetközi szervezetek, amelyek szemet hunytak a "válság" kifejlődése idején, a felelőtlenségek naiv optimizmusa idején, a mesterségesen fűtött "fejlődéshez" asszisztáltak - AZ ÚJ KORMÁNY MOZGÁSTERÉT

INDOKOLATLANUL NE SZŰKÍTSÉK, lehetővé tegyék a gazdaságunk egészséges működését és munkahely-teremtést!VÁROM A KORMÁNY JÓZAN ELHATÁROZÁSÁT, FELELŐS DÖNTÉSÉT - és az ÜNNEPET, annak méltó megünneplését!2010. május 27-én, Szent László ünnepénRadnai István

Költő, író, gazdasági újságíró
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 08. 10. 22:59
#7
A portfolio moderátora egy buzeráns gennyláda!!!
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 08. 10. 15:54
#6

A vírus veszélyesebbnek tűnik  az árvíznél.
Éppen most marad el a tűzijáték, amikor az uralkodó kereken tíz éve van hatalmon.
rapista 2010. 06. 27. 11:58
#5
Attól óvnék, hogy a politika, most is, mint a külhoni állampolgárság esetében - A SAJÁT PECSENYÉJÉT..(sütögese EL)
és a másik fél (párt) lejáratására menjen az egész cécó - a végén még kiderülhet!

nem a mi jószándékú csatlakozásunkra értem, hiszen egyetértettem..
Pgabi999 2010. 06. 27. 00:03
#4
Érdekes volt annak a cégnek a felajánlása . Attol függetlenül ugy gondolom nem lessz belöle semmi . A szokásos magyar mentalitás fog bejönni . ( Bár ne igy lenne )Keresztbe tesznek nekik vagy csak 21 edikére lesznek meg az engedélyek .
Más : válság van , tölem 200 m re most költöznek vissza az elárasz(tat)ott területen levö házaikba az emberek , de a városba tüzijáték volt . GONDOLOM nem szponzor álta . Megkérdem ( bár legszivesebben a polgármestertöl tenném ) KELL NEKÜNK EZ A RONGYRÁZÁS ? Nincs elég hely ahova kellene a pénz ? Ráadásul sokkal komolyabb célokra .
iNDyGo 2010. 06. 26. 17:04
Előzmény: #2  rapista
#3
...csak nehogy úgy járjon a felajánlkozó cég, hogy ajándékozás jogcímén még meg is adóztassák. Az lenne csak a "móka"...sajnos.
rapista 2010. 06. 26. 14:07
#2
??????????????

Topik gazda

rapista
4 5 1

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek