1000-ért nem valószínű, hogy veszek egy 50Ft-os oszti papírt. :) De mondok neked egy más példát: idén vettem DH-t év elején 700Ft körül. Kivettem a 125Ft osztalékot (TBSZ) és a vágás után 760Ft körül megint vettem az osztiból papírt. Most újra 920-930 és várom a következő osztalékomat, amiből (ha prosperal az ingatlan piac) megint papírt veszek. De az is lehet, hogy megvárom az osztalék rallyt és eladom a nagyobb darabszámomat. Itt is ez a terv: fizessék a husos osztit és én veszek belőle még részvényt. Ha csak úgy rángatják fel az árfolyamot, azt nem tudom kiswingelni. :)
Elvileg. USA ban vannak osztalek arisztokrata megbízható részvenyek, de itt ilyen nincs. 30-50 éven keresztül folyamatos osztalék fizetés. Az inflációt és az usd / huf hatást még figyelembe se vettem.
Amúgy ha az app fizetne 100 forint osztalékot évente akkor nekem 5 és fél év alatt kitermeli a pénzem ami benne van és ami utána marad árfolyamnyereséggel együtt az tiszta haszon, hol kell aláírási? XD
De nagyon is. Megeszed 1000 nél. Fizet évente 50 ft osztalékot majd 20 év múla kitermeli a befektetett pénzed. Ja és nem biztos hogy minden évben van osztalek. Marha jó.
Ahhoz, hogy osztalékrészvénnyé váljon egy részvény, el kellene kezdeni az osztalék fizetését! Vagy rosszul gondolom? (Ja és ne a nyereség szerény 10-20%-át fizessék csak ki ! )
Appeninn real