A telexes cikkből nekem az jön le , hogy elég ingoványos talaj a naperőmű létesítés Magyarországon. Ha pl. a Honvédelmi minisztérium azt mondja hogy “ No” akkor úszott az egész. Én is nagy reményeket fűztem ehhez de most úgy látom hogy ha valaki más valósítja meg és az Alteo “csak” menetrendez majd ( van ebben tapasztalata bőven) az is jó lehet, fussa a létesítési rizikót más. Talán a management is így gondolkodott majd ha lesz befektetői nap megkérdezzük.
ugy nez ki valaki komolyabban szamitott erre a szeles beruhazasra. Ma elados napot tart. Minimal felkötes, aztan amint összegyülik ertelmezhetö vevö adogatja. Kivancsi vagyok mennyit szeretne igy kiszorni.
Köszi! Portfolio is lehozta ma. Pedig reménykedtem, hogy ebből nem (sem) maradunk ki. :-/ Akkor egyelőre az eddig ismert nagyobb projektek az MVM-mel és a Veoliával közös boszniai + az itthoni tárolósak. (külföldi projektnél (kb. 55 Mrd?, ha jól emlékszem) jó lenne már tudni a munkamegosztást, arányokat, azt tippelem, h Veolia viszi a szelet, MVM a napot és itt marad kb. a szabályozási rész. De lehet más elosztás is.) . https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240730/kiderult-hol-epul-meg-a-gigantikus-magyarorszagi-szeleromupark-701487
Megjegyzésem - remélhetőleg - csak egy szatírikusabb (? a mai magyar valóságban?) megjegyzés. A mai vevő... Nyilván ami nagyobb mint 0 az már forgalom, de azért ez a mai nem volt nagy szám. 22 millió forint.
4820, szuper nap ismént. Nagyon optimista vagyok! 5000 et ha átviszi, az újjabb szintlépés is meglesz. Nem szabad itt még eladni, tartani, tartani, tartani….
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.