félig off (technikai): Pannynál volt egy hír januárban (?), hogy árjegyzői szerződést hosszabbítottak 2027 végéig, de a mennyiséget lecsökkentették 3600-ról 2500 darabra, erről ott voltak gondolatcserék. Alteonál 2000 darabra emlékszem és +/-300 bp max. sávra, kerestem, hogy hol állhat most az árjegyző, de nem jött ki a matek. Úgy látom, BÉT+MBH ezt is lecsökkentették valamikor 900 darabra. Csak erről szerintem nem volt hír... (könyvben darabra nézve nem olyan jó, de mondjuk az árjegyzői pakk mérete az eredetihez hasonló marad, durván kb. 5 M Ft)
"Összességében a várakozásunknak megfelelő, jelentős javulást mutató negyedik negyedéves eredményről adott számot az ALTEO. A január elején publikált előrejelzésünk szerint az elkövetkező években a most látotthoz hasonló nettó eredményt és tovább javuló EBITDA-t várhatunk, amit az új (impresszív) stratégia megvalósulása írhat felül, méghozzá pozitív értelemben. Mind a célárat, mind az ajánlásunkat felülvizsgálat alá vesszük."
Jajj, de szép. Minden meetingről ilyen hírekre akarok kijönni. :-Đ Jelentés nekem tetszik, stabil a cég, illetve jól reagálnak a +/- változó környezetre is, folyamatos a fejlődés, de ezt tudtuk. Lehet, hogy az árfolyamemelkedés egy kicsit gyors most, ez a 6k szint megpiszkálása nekem nem tűnik annyira meggyőzőnek, mint ahogyan átvitte az 5k-t, de majd alátámasztják a további hírek. Áprilisig (előterjesztésig) sok dolgot nem várok, de bármikor beeshet valami hír. És előtte is szabadulnak fel még márciusban állampapír pénzek. Szerintem még ma vagy holnap reggel jöhet a Miró kommentje is, MBH-t napokon belül saccolom, illetve szerintem lassan a Scope is adós egy update-tel, mert még a 40 mrd-os hitelszerződésre sem reagáltak.
Szintén. Nagyon sajnálom, hogy nem az egész van Alteoban. Ekkora hájpra nem számítottam. Lassan jöhet megint a tizedelés. . Régen februárban volt egy nagy hájp aztán nihil, mostanában úgy veszik 5K felett is mintha nem lenne holnap.
Itt most nem az osztalék érdekli a piacot, hanem az, hogy a tavalyi brutális rekord év árbevételét és ebitda-t is sikerült túlszárnyalni. Ez kiváló alap a jövőre nézve, jöhetnek a külföldi akvis hírek is. Technikai kép is teljesen ok, mehet tovább.
A rendelkezésreálló szabadpénzeszköz a 2024. júniusábanmegvalósult osztalék kifizetés, amegnövekedett beruházási kiadások, valamint utolsó negyedévben történt akvizíciókmiatt jelentősen lecsökkent
Warren Buffett egyszer azt nyilatkozta, hogy a „diverzifikáció a tudatlanság elleni védelem. Nincs értelme akkor, ha tudod, hogy mit csinálsz” Persze, jogos amit írsz, nem is vitatom, de ez úgy idekívánkozott Egy Portfolió cikkből származik az idézet 2020-ból, amikor is a BH befektetett tőkéjének a közel fele egyetlen részvényben volt: Apple De ez már történelem… Tudjuk jelenleg mekkora összeget nem tud befektetni…
Még valamit a legutolsó bekezdésemhez. Irigylem az illetőket, de jó szívből - ha lehet így fogalmazni - és gratulálok nekik (már a mostani sikerhez is), nem sajnálom Tőlük, főleg, hogy ez esetben tényleg befektetni szándékozókról beszélhetünk. Ehhez még az is hozzájön, hogy az Alteo tevékenységi köre mennyivel "szimpatikusabb", mint például a bankszektoron keresztül realizált jövedelem, bár tudom, ez sok mindenkit nem hat meg :) Sajnos én abban az időszakban életem egyik legrosszabb döntését hoztam, mert szintén befektetni kívántam, titkon reménykedve egy hosszú távú komoly projektben (akkor még úgy nézett ki, úgy 6-7 éve) és nem szálltam ki még nyereség esetén sem, mert évtizedes együttműködésre készültem, hogy kiforrja magát a történet. Aztán más történt (Ott-One), de ott azért én is hibás voltam, hogy nem a realitás szerint döntöttem, túlzottan elköteleződtem egy "felülárazott" jövőt illetően. Azt tanácsolom a fiatal befektetőknek (nem spekuláns jellegű embereknek), hogy mindenképp diverzifikálják a befektetett megtakarításokat, ("megdolgozott", megtakarított, örökölt) vagyonokat, mert úgy egy hasonló esetben nem lesznek ennyire padlóztatva.
Van egy jelenleg 110 milliárdos kapitalizációjú cég, amely 5 éves távlatban évi 120 milliárd körüli EBIDTA-val tervez. Jelenleg 20 milliárd körüli ez a szám. Elég merész, de ha csak a felét teljesítik szerintem már nagy méretugrás lesz. A stratégiai tervek teljesülése esetén azért az nem lenne "semmi", hogy azok, akik 5 évvel ezelőtt vettek részvényt 10 év alatt akár "50-szerezhetnének".
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.