Aki mostanában ebbe belevett az nem a (jelenlegi) osztalék miatt tette. (már ha átgondolta hogy mit vett). Amúgy meg nagyon a belenyugváson túl (hacsak nincs a kezedben valami hatalmas részvénymennyiség) mást nem nagyon tudsz tenni, ezzel kell számolnod, ez alapján kell meghoznod a döntést hogy tartod, eladod, vagy veszel még hozzá.
Baromság ebbe belenyugodni ! Osztalék igen is kell ! Tisztességes mértékű !!! 4-500 ft reális lehet ! Illik honorálni a kisbefektetők bizalmát is ! Az árfolyam az tükrözi a cég értékét, az osztalék pedig a prifit visszaosztása !
Igen ez nem osztalékos, hanem inkább növekedési papírként fog működni a jövőben! Inkább legyen kevesebb az osztalék, mint hogy nagyobb hitelteher jönne vagy mégtöbb részvényt adjanak ki. Nyilván, aki osztalékra utazik az csalódott lesz.
Valószínűbb hogy a céláremelés és az új stratégia tette. Tavaly 200+200 HUF volt tudtommal az osztalék, ha a stratégia szerinti növekedési sztorit akarják levezényelni akkor nagy valószínűséggel a +200 HUF nem reális idén (kell a cash a növekedéshez). De persze ezek a nyílvános infók, bárki tudhat bármit.
Növekedési fázisban van a cég, Még mindig! Tehát nem is annyira az osztalék, mértéke (de az se elhanyagolandó) mint inkább a folyamatos növkedés a fontos.
Hülyeség most eladni ezt a részvényt. Tartani kell, mert 300Milliárd EBITDA-t lehet, hogy már 4 év alatt eléri. Eddig is mindig előbb elérte a kitűzött célt
Nincs kizárva, hogy felszúr 5 fölé, bár a környékét kicsit megpakolták most (10-esben V7,6k / E26,3k). Én jobban örülnék annak, ha egy kicsit most lenyugodna, konszolidálódna kb. ezen a szinten (4800-5000), és nem sokára egy új nagyobb hírre, nagy forgalommal lőne 5k fölé, és ott is maradna. Szerintem így jobb, mintha spekik most gyengén fölépiszkálják, aztán visszaöntik. Jobb, ha a fontos szinteket nagy forgalommal viszi át, de ez csak egy vélemény, menjen nyugodtan, ha akar. :)
És ez az 5k határ néhány technikai szempontból is érdekes lesz még: 1.) 5020-nál elérjük (csak így szerényen, "mi") :-) a varázslatos 100 Mrd-os kapitalizációt. 2.) szerintem 5k fölött majd megváltozik a kereskedésben a lépésköz is, 10-ről 20-ra. (a könyvben most is látszik, hogy 5k fölött már 20-asával vannak a szintek, alatta még 10).
ALTEO 2025-ben továbbra is kereskedőként segíti a WING zöldárambeszerzéseit, amely az ipari parkokra – Airport City Business Park, East Gate Business Park, East Gate PRO Business Park és Login Business Park – és két irodaházra – Liget Center és Liberty –, valamint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lévő szállodákra, az ibis és a TRIBE Budapest Airport hotelre is kiterjed.
Ez sem lehet állandóan bejövő! Keg set ottone vagy csak Matáv pl 2006 pl 2000 Ft ért Legjobb egy stratégiai ill napizos ha pl 5:06 kor kibaszták akkor is maradt cash
Nem szeretek ki be ugrálni ráfáztam már egyszer kétszer. Meg amúgy van olyan is volt hogy egy papírt eladtam amibe vaskos pluszba voltam vettem egy másikat az meg csinált nekem egy jó nagy minuszt.. Azóta inkább tartok egy jó papírt öt éves távlatban én biztos nem adom el
A jelenlegi ismereteink, stratégia és fundamentumok alapján könnyen elképzelhető egy stabil 5K feletti árfolyam! Több éves távlatban pedig jóval felette...majd az érkező hírek segítenek tisztábban látni. Egy biztos, szerintem itt nem az eladáson, sokkal inkább a bővítésen érdemes gondolkodni a hosszabb távon utazóknak..!
Arra gondoltam hogy úgy olvastam hogy a menetrendezési szoftverük/szolgáltatásuk értékesítése is stratégiai irány számukra, és ezzel a változtatással ez a piac biztos hogy szűkül. Viszont nekem az nincs meg fejben hogy ennél az ágazatnál milyen tény és tervszámok vannak náluk, érdemben befolyásoló-e ha itt kisebb lesz a megrendelés.
Az alteo inkább a nagyobb, ipari méretű naperőművek fejlesztésére és üzemeltetésére összpontosít, amelyek jellemzően meghaladják az 5 MW-os teljesítményt. Pl tereskei naperőmű, ami nagyobb beruházása volt a közelmúltban, az 20MW kapacitású. Az alteo nagyobb kapacitású erőművekben és komplex energetikai szolgáltatásokban utazik, ahol az energiatárolás és rendszeroptimalizálás kiemelt szerepet kap. Persze nem jelenti ez azt, hogy ki van zárva a jövőben a kisebb kapacitású naperőművek vásárlása, de nem hiszem hogy ez prio lenne. Szóval ez az intézkedés inkább a kisebb beruházóknak kedveznek inkább.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.