Köszönöm a véleményed, én nem látom ennyire tragikusan a helyzetet, igaz, hogy én alapvetően türelmes/longos vagyok. Tavasszal nemcsak az osztalék miatt indult meg, hanem 1-1,5 év lemaradás után benne volt egy komoly helyreárazódás is az egyre erősebb funda, illetve az új tulajdonosokkal szembeni bizalmatlanság enyhülése miatt. A 4800 első körben, így utólag nézve lehetett egy hype, túlhúzás eredménye is (Kalliwoda 6k célára is benne volt), szerintem valahol félúton 4k és 4800 között lenne most a helye. Tavasz/nyár óta nagyon sok pozitív dolog történt a cég háza táján, javaslom, hogy a BÉT oldalán olvasd vissza az Alteo híreit tavasz óta. A mai Alteo fundája és 1-2 éves kilátásai szerintem jóval erősebbek, mint amilyenek tavasszal voltak.
Ha megnézel egy 3-5 éves chartot, régen is ilyen volt a papír mozgása, hogy oldalazás, ugrás, oldalazás, ugrás, erősebb és hosszabb idejű visszacsorgás nem volt jellemző, ez - az idei osztalékrally miatt, illetve hogy ekkor már spekik is felfedezték a papírt - megváltozott. Szerintem ma senki nem gondol komolyan a 2800-2900-as szintekre, ott még erősen alulárazott volt (víz alá nyomott labda), de nekem a 3600-os szint újralátogatása is nehezen hihető, mégha TA-t nézegetve bele lehet látni ilyeneket is. (Van, aki tavasz óta vár egy 3480-as "mini rést", ha jól emlékszem, hogy majd azt visszatölti és ott beszáll. 4800-nál pedig sokan már az 5k-t várták, az sem jött be elsőre, de ez utóbbi csak késik.) :)
A mostani nagy kiszállóra nem lehetett számítani (sem funda, sem TA alapon), de az látszik, hogy 4k alatt (egyelőre) nem akarja adni, és azért ennyiért veszegetik is. Egyébként ez nem Alteo specifikus, ha nem OTP/Mtel/Richter papírban vagy, akkor a BÉT-en kb. bármi másban így lehet kiszállni egy nagyobb pakkal (vagy keresel egy vevőt és átkötöd egyben). Alteo is egy napi átlagos 15-20 M forgalmú papír.
Az elmúlt években (a takeover körüli 1-2 döccenőt leszámítva: vezetői pakkok, nem volt osztalék, és maga a "takeover-sokk") én nem csalódtam a papírban, meghálálta a türelmet. Lehet, hogy most túlzottan optimista vagyok, de a negatív dolgokat is szoktam kommentelni, bár azokból kevesebb van. Biztatásul beteszem még ide a tőzsde oldaláról származó teljesítménymutatókat. ;)
.
* évesített hozam
Ha megnézel egy 3-5 éves chartot, régen is ilyen volt a papír mozgása, hogy oldalazás, ugrás, oldalazás, ugrás, erősebb és hosszabb idejű visszacsorgás nem volt jellemző, ez - az idei osztalékrally miatt, illetve hogy ekkor már spekik is felfedezték a papírt - megváltozott. Szerintem ma senki nem gondol komolyan a 2800-2900-as szintekre, ott még erősen alulárazott volt (víz alá nyomott labda), de nekem a 3600-os szint újralátogatása is nehezen hihető, mégha TA-t nézegetve bele lehet látni ilyeneket is. (Van, aki tavasz óta vár egy 3480-as "mini rést", ha jól emlékszem, hogy majd azt visszatölti és ott beszáll. 4800-nál pedig sokan már az 5k-t várták, az sem jött be elsőre, de ez utóbbi csak késik.) :)
A mostani nagy kiszállóra nem lehetett számítani (sem funda, sem TA alapon), de az látszik, hogy 4k alatt (egyelőre) nem akarja adni, és azért ennyiért veszegetik is. Egyébként ez nem Alteo specifikus, ha nem OTP/Mtel/Richter papírban vagy, akkor a BÉT-en kb. bármi másban így lehet kiszállni egy nagyobb pakkal (vagy keresel egy vevőt és átkötöd egyben). Alteo is egy napi átlagos 15-20 M forgalmú papír.
Az elmúlt években (a takeover körüli 1-2 döccenőt leszámítva: vezetői pakkok, nem volt osztalék, és maga a "takeover-sokk") én nem csalódtam a papírban, meghálálta a türelmet. Lehet, hogy most túlzottan optimista vagyok, de a negatív dolgokat is szoktam kommentelni, bár azokból kevesebb van. Biztatásul beteszem még ide a tőzsde oldaláról származó teljesítménymutatókat. ;)
.
Teljesítmény |
---|
YTD | 43,5% |
3 hó | -6,4% |
1 év | 45,4% |
5 év* | 37,4% |
10 év* | 27,3% |
Indulástól* | 25,7% |
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.