Válságálló, nyugis papír volt korábban is. :) . MBH közben ma kihozta a Masterplast Q1 elemzését, most már van idejük az ALTEO Q1-re is. Legutóbbi célár/ajánlás náluk (is) 4000/buy volt.
Elég jó szint realizálni. Szépen csendben adogatják is. Jövőre már az 5000 HUF is képben lehet, ha a második félév hozza amit a szakvezetés elvár. (és a fidesz nem talál ki újabb sarcokat) Szerintem. r3980
Az Adózás Utáni Eredmény és az Átfogó Eredmény közötti különbségnek vajmi kevés köze van egy cég valós Teljesítményéhez, az csak egy pozíció átértékelés.
Azért a nap végére csak helyére kerülnek a dolgok! Aki el szerette volna adni, az eladta, aki meg továbbra is lát potenciált a részvényben, az meg tudott venni. Záró: 3.990 - 325 db (forgalom 106 milla)
A stratégia update-et én valamikor nyárra saccolnám, amikor ők látják már a Q2 számokat is, és kipörgött a hivatalos tárolós hír, ill. elindulhatnak a Boszniai-Szerb beruházás részletes hírei is. (Ameddig ezek nincsenek kint, szerintem nincs túl sok értelme kijönni egy update-tel). Új célárral nem dobálóznék, ezt meghagyom az ERSTE/MBH csapatnak, azok alapján majd belövöm valahova a sajátomat is. Azért azt a tényt is figyelembe kell venni, hogy most fogadták el a közgyűlésen a max. 5000 HUF srv vásárlási plafont 1,5 éves időtávra, valószínűleg több infó és számítás van náluk, ami alapján ezt belőtték. De az is igaz, hogy srv ellátásról gondoskodniuk kell (vezetői juttatáshoz, MRP-hez stb.), tehát ha esetleg 5 fölé kerülne ezen az időtávon, legfeljebb a jövő évi közgyűlésen megemelik a plafont. Szerintem az sem lenne rossz teljesítmény, ha az osztalékkupon utáni árfolyamról 1,5 év alatt menne el 5k-ig (1,5 évre 35-40%). És jövőre is várható majd valamennyi "alap osztalék" (a "rendkívüli osztalékot" majd meglátjuk).
Én nem tudom mi ez a kötekedés, a cég jó, 125 forint első negyedévben az EPS a naperőművek most fognak termelni, jövőre lesznek akkumlátorok, ahol lehet tárolni is az energiát, kuka koncesszió, ha hoz 500 milliót negyedévente az 2 milliárd megint csak...5000 az én céláram idénre...így is hogy visszaesett az első negyedév...bár az árazás meg pont hogy nem úszott meg...valószinűleg vissza volt fogva
és az én optimista várakozásomat mindig arra alapoztam hogy vajon képes lesz-e hozni a 600 ft-os eps hosszú távon. 10 es p/e vel ez 6000 ft oa célár. 2800 ft nál ez nálam strong buy! és nálad? remélem nem maradtál le a vonatról...
visszaolvastam, szerintem félreértésről lehet szó. nem magára a bevétel/eredmény csökkenésre értettem, hiszen azt mind tudtuk hogy lesz olyan, hanem magára a jelentésre értettem, a reészletekben rejlik az ördög. (mindenki türelmetlenül várja a jelentéseket) mint ahogy látható, az úgy nevezett átfogó eredményben már csak 7% os a visszaesés...
04.28. azt mondtad '...jön a jelentés, mehet még feljebb is...' amire kérdeztem, hogy .'..ugyan mit vársz a jelentéstől...', amire azt mondtad hogy '...nagyon hülye kérdés...' Most azt láthatod hogy -43% az EBITDA, szóval lehet nem is volt olyan hülye a kérdés. Várható volt visszaesés, aki figyelemmel kíséri a szektort az számított is rá. Hogy ez most túl sok visszaesés-e, azt majd mindenki eldönti - most akkor lássuk, hogy mikor jön a '..jön a jelentés, mehet még feljebb is...' Engem még mindig érdekelne, hogy ha már lehülyézted a kérdésem, akkor Te mire alapoztad ezt az optimista kijelentésed.
Igen, és még az első félévben elkezd termelni a tereskei naperőmű, mondjuk ez csak a harmadik negyedéves eredményen fog meglátszani, de az is egy stabil pluszt jelent.
Teljesen korrekt jelentés, az alapfolyamatok nagyon jók. Lassan az alap eps lesz annyi, mint amikor rendkívüli energiahelyzet volt, ezt azért nem árt figyelembe venni.
Tárolós pályázatokra utalnak a 4. oldalon: " Az ALTEO mindösszesen 70MW KAPACITÁSÚ, HÁLÓZATI ENERGIATÁROLÓK TELEPÍTÉSÉRE VONATKOZÓ
TÁMOGATÁST nyert el a meghirdetett RRF pályázaton. A támogatási szerződés aláírása még folyamatban van."
Holnap gyorsjelentés. Nem megijedni, a tavalyi iszonyat magas bázistól minden bizonnyal elmaradó számok jöhetnek majd. A 23 Q1 nagyon sok egyedi, “minden is összejött” című műsor volt, ezzel együtt erős számok és szépen kibontakozó hulladékszállítási eredmények jöhetnek. Ha az eredménytől nem is, de ha esetleg érkezne hír az elnyert pályázatokkal kapcsolatban, az biztosan dobna az árfolyamon.
Pontosan egy héttel ezelőtt azt írtam 3.800-as zárónál, hogy
szép, lassú léptékkel halad előre és azt gondolom egy hét múlva (vagyis ma)
3.900 és 4.000 közt lesz a záró. Nos nem lőttem mellé, 3.980-on zárta a hetet, habár
őszintén bevallom, amikor a tegnapelőtt már 3.990-en is volt kötés, még azt
gondoltam, hogy ma 4k felett fogunk zárni. Ettől függetlenül egyáltalán nem
vagyok csalódott, sőt (egy hét alatt ment 180 forintot)!
Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek és várjuk keddi Q1-es
befektetői prezentációt!
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.