Ha 3600-ot kipucolják, akkor gyorsan mehet még egy kört. Ezt nem lehet tudni mikor történik meg, de eddig mindig ezeket a nagyobb tételeket egyben megvették. Közgyűlés időpontjáig szerintem bőven túlleszünk ezen a jelenlegi szinten.
Én is azt gondolom, hogy az osztalék hír még nem teljesen épült be az árfolyamba, lesznek még hullámok felfele. Ami viszont még a rövidtávon realizálható hozamon is bőven túlmutat az az, hogy visszatért a bizalom. Az alteo nagyon nyomott árazása 2800 körül egy éven át a bizonytalanságnak és bizalmatlanságnak is nagymértékben volt köszönhető. Már jelenleg is 4000 felett ér a papír szerény értékítéletem szerint, de nem lennék túlzottan meglepve egy évvégi 5-el kezdődő árfolyammal sem.
Višković pontosította a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel készített interjúban elmondottakat. Eszerint a magyar fél a Hrgud szélerőmű, a Terbišnjica naperőmű park és Gradiška város szennyvízhálózatának létesítésében vesz részt. A három projekt összértéke 140 millió euró, vagyis megközelítőleg 55 milliárd forint. Az egyes projektekben az MVM, a Veolia és az Alteo nevű magyar cégek kapnak szerepet.
Ideje volt. A jobban beinduló korrektnek tűnő középvállaltok köréből a legtöbb már megtette a magyar piacon kívülre lépést (Waberers, Autowallis, Nyomda, DunaHouse, Masterplast) már kilépett a nemzetközi piacra. A komolyan vehető középvállalatok közül igazából szerintem már csak a Pannyergy és az Alteo maradt hátra.
Nemzetközi láb is beindul. :-)) (mondjuk más földrajzi irányban jobban örültem volna) . Orbán Viktor látogatásán hatalmas befektetéseket jelentettek be a boszniai Szerb Köztársaságban - Portfolio.hu . "A magyar kormány 140 millió euró (54,5 milliárd forint) értékben támogat infrastrukturális és energetikai projekteket a boszniai Szerb Köztársaságban, beleértve hulladékgazdálkodási programokat és megújuló energiaforrásokra épülő parkokat, amelyeket a Veolia, az MVM és Alteo vállalatok valósítanak meg, miközben Orbán Viktor miniszterelnök a régió gazdasági növekedésének támogatását ígéri."
10 éves biztos nincs. Szerintem az eddigiek is kuka. Rengeteg minden megváltozott 1-2 év alatt és ezért egy újra szükség lenne. Elég ha csak arra a pár dologra gondol az ember, hogy változó kamatkörnyezet/finanszírozás, új szeles beruházások engedélyezése, nagyobb igény a kiegyenlítői szolgáltatásokra, körforgásos gazdaságba való integráció, szabályozó oldali változások...
Ez a +6 nem hangzik olyan soknak (+13% a meglévőhöz kb.), de ezek csak azok, amik már az Alteo nevén vannak. Akvival lehet még szerezni, illetve talán Chikán is mondta egy interjúban, hogy nem csak új helyszínekkel, telepítésekkel lehet növekedni, hanem pl. meglévő pontokon is lehet még upgradelni nagyobb kapacitásra, ill. jobb hatékonyságú új eszközökre.
Szerintem egy 2022-2026-os stratégia van (lehet, hogy időszerű lenne frissíteni, sok minden változott 2022 óta: tulajdonosi, piaci, finanszírozási, szabályozási környezet). Illetve az ERSTE elemzésekben/vállalatértékelésekben emlékszem pár éves kitekintésre, de sztem azok is kb. csak 2026-2027-ig szóltak. . ALTEO Csoport – frissített stratégia – 2022-2026 – 2022.01.17 - Bet site
Ezek azok a tételek melyek már kaptak engedélyt, vagy már működnek. Akvizíciókra, illetve a meglévők folyamatos fejlesztésekre, beruházásokra nagyobb hangsúlyt helyeznek szerintem.
Úgy lesz valószínűleg... Engem a hosszabb távú várakozás érdkelne jobban? Van 5-10 éves várakozás? Tud valaki ilyen kimutatást? Hol lehet ezt megnézni?
bármit is jelentsenek ezek. :-Đ Honlap szerint Ácson most is van 2, Jánossomorján 1,8, de mintha a Ganna új lenne. Összesen most 47 MW az összteljesítmény szélből.
Ha jól látom, 3 helyen szerepel Alteo. (időpont, csatlakozási díj oszlop még nincs kitöltve adattal) Ács (2 MW, szél, nincs adat vagy egyeztetés alatt), Ganna (2 MW, szél, nincs adat vagy egyeztetés alatt), Jánossomorja (2 MW, szél, nincs adat vagy egyeztetés alatt)
Volt egy bő évük zsákolni, ilyen osztalékkal nem hiszem, hogy innen korrekció jönne (egyelőre a 3500-3600-as sáv lett az új 2800-2900). Korrekció helyett a tárolós pályázati eredményt várom, szerintem arra is mehet még néhány száz forintot heteken belül.
Ami talán az idei osztalék hírével számomra megszűnt az a félelem, ami 2022 decemberétől bennem volt, h neres papír lett, lesz e kiszorítás, árfolyam béka segge alatt, tavaly nem volt oszti, rossz kommunikáció, igazgatósági tagok bagóért odaadták stb…Ez most számomra váratlan, mert én nem számítottam rá, h lesz, pláne nem ennyi. Nagyon szép évünk lesz sztem is!
Idén beérik több hatékonyságfejlesztő projekt (Q1-Q3-ban) továbbá idén második félévtől bejön a képbe az új napelempark ami alapból megduplázza a megújuló kapacitását a vállalatnak. Ezek mellett a hulladékgazdálkodási divízió fog nagyon berobbanni. Összefoglalva olcsó a papír. Nagyon.
A 400 forintos osztalék mellett a beárazódást inkább 4000 feletti árnál lehetne elfogadottnak tekinteni..! Viszont ha képben vagy, akkor tudod azt is, hogy 2év alatt 1300Ft/EPS jött össze a cégnél, és ez idénre is tarthatónak tűnik, tehát a papír alapból nagyon alul volt/van árazva! A közelgő projektekről és akvikról nem is beszélve... Részemről 4000 alatt olcsó!
" Az újdonsült osztalékralinak köszönhetően év eleje óta már 27
százalékos árfolyamnyereséget érhettek el a befektetők a prémium
kategóriás részvényen, amiben az utóbbi napok meredek drágulását
követően is maradhatott tartalék:
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.