A válság hatásaként nem csak a foglalkoztatás szintjében és a munkanélküliség összetételében bekövetkező változást térképezi a statisztika, felmérhető az is például, mennyire változott meg a lakosság mobilitása és rugalmassága, egyszóval az...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=156543
Elgondolkodtató, hogy bár ez a jellegzetesség már évtizedek óta ismert országunk mindenkori vezetői előtt, ők mégsem az ehhez való alkalmazkodással, hanem a nép lecserélésével képzelik el a megoldást. Holott közismertek az alábbi tények:
- a családok 9x%-a saját tulajdonú ingatlanban lakik,
- az ingatlan mobilitás alacsony, nem kellően likvid,
- ahol munkahelyek szűnnek meg és magas a munkanélküliség, ott az ingatlanok vagy egyáltalán nem vagy csak mélyen az alatt az ár alatt értékesíthetők, amennyiért egy ugyanolyan ingatlant venni lehetne azon a helyen, ahol munkalehetőséget kínálnak,
- megfelelő minőségű és mennyiségű, reális áron bérelhető ingatlankínálat nincs ott, ahol munkalehetőség van,
Mindezekből következően nem elhatározás kérdése, hogy a munkahelyét elvesztő ha akar, akkor KÉPES-E átköltözni.
T. illetékes "elitünknek" lassan ideje lenne már más megoldásokon is törni a fejét, amely vagy változtat a fenti helyzeten vagy figyelembe veszi azt mint tényt és annak megfelelő foglalkoztatási megoldásokat javasol és ösztönöz!
Törölt felhasználó2011. 10. 09. 13:03
vagy esetleg vegyünk fel hitelt új házra?
És az albérlet ára???
Szerintem nyelvet mindenki tanul, költözni meg minek költözzünk, ha az új állás nem kínál biztos, több évig tartó munkaviszonyt.
Két - három évért adjunk fel mindent?
Tiszta hülyeség! Három órát utaztam mindennap a munkahelyem és az otthonom között, de akárhányszor elterveztem hogy odaköltözöm, mindig létszámleépítés volt. Végül csak kirúgtak... Ezért érdemes családiházat iskolát, nagyszülőket hátrahagyni? A gyerek is megszenvedi. Ki garantálja ha elköltözöm legalább tíz évig ad munkát?!
Állások tízezrei tűntek el, mégsem lettünk alkalmazkodóbbak
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=156543