Részemről arra figyelek, mikor törik az emelkedő inflációs trend , rövid változó kamatozásukat vettem. Nem volt sosem fix papírom az elmúlt másfél évben. De jó lenne megérezni egy hosszú fix kamatozásút ,ha az infláció fordul. Jelenleg 2029 I -ben vagyok és Pemáp ban. nagy összeggel. TBSZ-en...
csak ez olyan kevésbé emberi. Nem tudom miért fáj neked, ha x ember beszélget egy nyilvános forumon valamiről és elkanyarodik más téma felé, vagy csak oda szúr egy poént.. Egyből mindent magadra veszel. Vagy csak úgy csinálsz :D "Próbálj meg lazítani" néha
Figyelj, kb heti 40-50allampapir temat irok, nekem az is tema, hogy ki mennyit fektet be allampapirba es milyen hozamot er el. Amugy eleg mindenkinek csak AKK oldalat olvasni, ott fent vannak infok. Az viszont, hogy ki miert irja le mennyit fektet be, mennyit keres, mekkora balga. Az mar nalam a masik szekalasaba tartozik. Irjatok allampapirrol, mit vesztek, hol adtok, milyen jol kerestek vele, ez szerintem temaba vag. Ne kelljen mindig offolni veletek
Jobb lenne ha mindenki ide írná be, hogy az nap mennyit esett vagy nőtt az ÁP egyenlege. Ugye??? Akkor igazán "szakmai" és "trollmentes" lenne a topik.:)))
Az kene. Nem tudom miert nem lehet a temarol beszelni, es nem a forumosokat elemezni, regulazni, beszologatni nekik. Nincs jobb dolguk ezekek az embereknek? Facebook is mar csak a beszologatas, oda mondasrol szol. Ki tudja a masikat legjobban lejaratni, az viszi a babert. Ez a stilus
Jelzem fordulat van,- csökken a piaci hozamszínt,- a hosszú kötvények ,hosszú állampapírok hozama emelkedik!!! Egy éve ilyen emelkedés nem volt . Persze kérdés , mi lesz tovább....
Nyugodtan eladhatod. A treasuryk meg a körvény portfóliómenedzserek is ezen keresnek pénzt és nem (csak) azon hogy buy-and-hold kivárják a futamidő végét. Azon múlik, hogy milyen várakozásaid vannak a jövővel kapcsolatban és hogy egyébként mit csinálsz a pénzzel. Pl. A lenti példában gyorsan realizáltál 9,4% hozamot. Ha azt gondolod hogy hamarosan újra emelkednek a hozamok (és az árfolyam visszacsökken), akkor ez egy tök jó deal. Ha folytatódik a hozamcsökkenés és pl pár hét múlva még újabb 0,5%-kal lejjebb kerül a kamatszint akkor kimaradsz a lehetőségből, hogy 51,9-ért add el.
A 2041/A kötvényt amit 43.5-ön vettem, miért ne adjam el 47.6-on? (kicsit költői, mert nem igazán akarom eladni, de hátha valaki tud valami okosat mondani)
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.