Hello, ma jart le nagyobb papirom. Mit jo venni? Jovohetre szerintem ugrik megint DKJ kamat, de lehet ket napon belul is. PMAPot is valtanam mar at, de lassan jon ott is ev elejen a magasabb kamat.. Neztem ezt a 2029et is 12.02% Van aki 2051et is nez, 51%os arfolyamon venni..
Recesszióban a lakosság sem fog állampapírt venni, mert nem lesz miből...2024 kritikus mint írtam. 10% átlagos kamat szinttel 4,5 ezer mrd. Ennyit kell kikohogni. Hát...Nekem is holnap van lejáratom. Biztos nem megyek hosszúba.
Ez a ami van webkincstarban azt biztos lehet venni sem mukodik. Pl 50.000ig lementem es nem kapok rovid DKJkat, tehat lofutty ez a ami van bent, az biztos kaphato
Szia! Milyen DKJ t vettél a webkincstarban idáig? Mert elég volt a 3 és 5 éves pmap bol most nekem. Nem vagyok oly biztos, hogy 2025 ben is nagy inflációt várható. És hát az idő előtti visszavaltasi 1% nem tudom hogy változhat. :) Szükségem lenne arra a pénzre tavasszal kb marciustol. Azért gondolkodom DKJ ben Várod meg a hozamok ugrást? Tudtál egyáltalán nagyobb tételt venni?
Nekem mar most levontak at eladasi arfolyamot 2029/Bre. 1honap kamat nelkul fut, de utana majdnem duplajaval 2026/2027es PMAP 6.6%hoz kepest. Szerintem meg lesz itt infla. 1.benzin 2.energia rezsi 3.most nem jut eszembe, de a nyelvemen volt.. keson van.. hosszu napjaim voltak fesztivalokkal, nem vagyok meg magamnal :)
2029/B az nem DKJ, hanem allampapir. Vagy rosszul tudom? Es milyen kamaton fut? Mennyi a az ido elotti feltore koltsege? Allampapirban nem vagyok otthon.
Az eddigi havi adatok alapján most tartunk 10,04%-os átlagos inflációnál 2022-ben. 2023-ban jó lesz az a PMÁP és én arra számítok, hogy még 2024-ben is jó lesz. Utána fogalmam sincs mi lesz...
Fél év alatt 20%-ot gyengült a forint az euróhoz. Dollárhoz még többet. Arra leszek kíváncsi, hogy hol lesz az a pont amikor rájöttök arra, hogy nagyon átvernek benneteket az állampapírokkal.
A portfólió része, mint ahogy az ingatlan és eur/usd alapon az etf is. Aztán utólag kiderül, melyik megy jól. Ma 414 körül miért is váltanék huf-ot eurora? Pár hete 394-ért megtettem, amit arra szántam.
Dollár, euró, chf, vegyesen. Bármekkora kamatot is fizet az mnb. a megtakarítók mindig rosszul járnak, főleg igaz ez egy kis ország saját pénznemében történő befektetésekre, ilyen ez a jegybanki politika. Ameddig eladhatóak a forintos állampapírok, addig hozamra nem lehet számítani sőt, még az értéket is veszít a kamatokkal együtt is.
Sziasztok! Tudja valaki, hogyan kell egy éven túli államkötvény hozamát kiszámolni? Hivatalos, egyszerű leírást nem találtam erről. Néztem a kincstár oldalát, de az ott közölt hozam és az általam számított éves hozam nem egyezik, jelentős eltérés van. Pedig én úgy gondolom, hogy jól számoltam. A kamatos kamatról most ne beszéljünk.
Úgy 330-nál is ezt mondtátok... 360-nál volt aki esküdözött... 380-nál még többen esküdöztek... 400-nál kerek perec kijelentették sokan, hogy sajnálják azokat akik itt beragadtak... Új történelmi mélypont közelében van az árfolyam 415. Jó reggelt! 430-fölött lesz nemsokára... ezt jobb ha már most tudatosítjátok magatokban. Innen is sokan vissza fogjátok várni... és innen is tévedni fogtok....
Lassan tényleg eljutunk oda hogy EU pénz érkezése esetén sem megy majd 400 alá. Amennyiben a lakosság megindul az állampapírból kifelé akkor bizony szűk lesz az ajtó. Kíváncsi leszek mikor fogják szigorítani az állampapír idő előtti visszaváltási feltételeit. CHF 431 felett... elfogytak a szavak. A forinton keresztül szépen beárazzák a gazdaságot és a kormány tevékenységeit, lehet tovább hazudozni csak egyre kevesebben hisznek nekik.
Átmeneti tűzoltásra lesz csak elegendő az eu.-tól kapott pénzek, ha egyáltalán utalni fognak és kapunk azokból valamit. Sokan várnak csodát az eu. pénzektől, de "minden csoda csak 3 napig tart". Itt egy kicsit tovább tarthat 1-2 hónap max. utána ismét beköszönt a magyar valóság.
No. Azért egy kis megerősítést kaptam ma. Az azért elég komoly összeg, amivel júliusban csökkent a lakossági allompapair állomány. Ma lejáró DKJ nem ment közvetlenül állampapírba. T napos pénzpiaci. Csak óvatosan. Nekem is van hosszú Pmapom, de továbbra is tartom azt, hogy lehetnek nagyon súlyos zavarok. A pénzpiaci alap is már havi 1%. És likvid.
Aki bem fogekony a panikra, annak mindegy. Nekem mindegy ki mit ir. Ugy is azt csinalom, amit akarok. Nem fogok szaladni kitarazni az allampapirokbol. 7.85% a decemberi lejaratu DKJ, 8.45% Koruli a tavaszi. 12% a 2029es allampapir. Egyelore minden eladhato. Rovid hozamot nem is kapok. Tegnap 50Kig lementem, tranzakcio sikertelen. Ma megint vennek egy nagy adagot, de DKJt diverzifikalva, 2029es kockazati eleg a tegnapi. Ma nezelodok tovabb. Dec-jan-febrre megjonnek a rovid 10%ok is. Szerintem vegyesen kell tartani mindent. 2029 es negyed eves kamat n ekem kedvezo, es likviditast biztosit
Azt ugye tudod, hogy a svájci nemzeti bank időnként kivonja a régebbi bankjegyeket, tehát ha hosszú évekre szeretnéd tartani a párnacihában, akkor időnként erre figyelned kell, és át kell váltanod újabbakra? CHF-et számlán tartani pedig nem túl vonzó. 2016-2019 között bocsátották ki a 9. sorozatot, és az előző 8. sorozatot (1995-ös bevezetés) ma már nem fogadják el, 2021. április 30-án kivonták a forgalomból.
Azt ugye tudod, hogy a kezelő is a te pénzedből él... Így egyetlen kezelőnek sem probléma, hogy mibe fekteti a pénzedet... ez csak neked lesz probléma... a kezelő levonja a jutalékát akkor is, ha neked veszteséged keletkezett a befektetéseden.
Persze. Vagy nem. Olyan pénzpiaci alapokat veszek, ahol, kisebb a súlya az állampapírnak, max 3 hónapos futamidejű. A többi pénzpiaci befektetés. O/N, 1 hetes. 10,75% jelenleg. Hidd el érték hozza. Azért akarok itt segíteni.
A premium banking eleve azért van, hogy díjmentes legyen minden, ezért nincs is díja magának a premium banki számlának és a hozzá tartozó kártyáknak se sehol sem? Megkínáltak már néhányszor vele, de a költségek láttán nem kértem, nekem nem hiányzik a prémium ügyfél miliő.
Részben egyetértek, de csak részben. Alma és körte. Pénzpiaci alap sokkal likvidebb, mint a dkj, még annyit se kell vele foglalkozni. Ugyanakkor a dkj hozama előre biztos, a pénzpiaci alapé pedig utólag biztos. A dkj-val semmilyen költség nincs, pénzpiacival van számlavezetési, állományi, aztán még vételi vagy eladási díj is, meg újabban óriási büntetőkamat is, ha esetleg nem hagytál elég szabad pénzt a díjakra a számládon.
Erre a mondatodra reagáltam "CHF-et számlán tartani pedig nem túl vonzó." Miért nem vonzó ha díjmentesen ott dekkol egy CHF számlán? Amúgy a kártyának van díja ha kérsz a számlához. Milyen költségekre gondolsz? Amúgy a prémium ügyfél miliő nekem sem hiányzik, nem ezért nyitottam ilyen számlát.
Nekem az van, bar mar privat bankit kinalnak, de mondtam nem kerem. Jo ez nekem.. ingyen utalok, ingyenes kartya, ingyenes szamlavezetes, ingyen hitelkartya, arra havi visszaterites, ingyen biztositas, ingyen kocsi assistance (kulfoldon is), ingyen soron kivuliseg, ingyen preimum tanacsado.. Es a tobbi.. mi bajunk lehet? :)
A repteri VIP lounge kikerult az arany kartyara, mert ugye arany kartyat is kapunk. De Lounge mar Privatnal van csak, de az is csak folyamatos utazoknak elonnyel
Sziasztok! Tudja valaki, hogyan kell egy éven túli államkötvény hozamát kiszámolni? Hivatalos, egyszerű leírást nem találtam erről. Néztem a kincstár oldalát, de az ott közölt hozam és az általam számított éves hozam nem egyezik, jelentős eltérés van. Pedig én úgy gondolom, hogy jól számoltam. A kamatos kamatról most ne beszéljünk. Némely kötvénynél eléggé eltért az általam számított hozam, a kincstár által közzétett hozamhoz képest.
Akkor vonzó, megnéztem, nekem is az lenne, csak a prémiumnál mindenre vonnának tranzakciós adót, viszont nekem még teljesen nullás számlám van, és azt nagyon szeretem, mert azon keresztül HUF-ban bármikor bármennyit tudok ingyen mozgatni (viszont nem jár hozzá ingyenes devizaszámla). Még annyi megjegyzés - nem kekeckedésnek szánom - hogy 40 milliónál több pénzt sehol sem tartunk, mert az az OBA határ. Költségekre én speciel nagyon szeretek figyelni, mert olyan alattomosak tudnak lenni a pénzügyi szolgáltatók, hogy szépen lassan kizsebelik az embert, észre se veszem, nagy mesterei a lehúzásnak.
Én is szétszórtam 3 különböző bankba pont az OBA miatt, van ahol csak CHF dekkol. :) A diverzifikálás tényleg nagyon fontos, nálam is van minden, USD, CHF, EUR, HUF számlák, Revolut + azon belül USA tőzsde, Random Magyar tőzsde, PMÁP, PEMÁP, DKJ, ETF-hez nem értek de láttam neked az is van. Költségekre is odafigyelek, húzzák csak le azokat akik csesznek rá az egészre. :)
Accumulated ETF alacsony költséggel, EU-ban kibocsátott, de magyar szolgáltatónál, TBSZ-en, pl én frankfurti Xetra-n vettem. Azért ennek érdemes utána nézni, ha a portfólióban nem a konkrét részvény a lényeg, hanem, hogy legyen részvény. Olyat venni, mely kellően likvid, ha bármikor el akarjuk adni. Nekem EUNL (MSCI World) és SXR8 (SP500) vannak, ez számomra elég nagy diverzifikáció, talán lesz majd még egyszer valami eurostock-osom is. Az accumulated lényege, hogy nem kell bohóckodni az osztalékkal és annak adózásával. Tudom, a topikhoz ez off, csak érdekességképp írtam.
Oh Ne csinald En ezt nem is tudtam 0edig van belőle egy kicsi Akkor mit tudok csinálni. Nem tudom a sorozatot Kb 8 éve vettem/valtottam itthon De akkor lehet hogy bajban vagyok. A dollárral is van ilyen? Köszönöm
Mivel kis fos 7.85%os novemberi lejaratok vannak, igy en minden lejart DKJt 2029be toltam ma is. Piaci ertek szepen leesik vetelnel, de a 12% kamat szrpen felhuzza majd, mar elso negyed evi kamatfizetes szep hozammal kecsegtet, ami boven hozza a veteli piaci ertekbol leeso kezdo portolio erteket
Angol fontnak is van szavatossága. A kivont címleteket aztán sehol se fogadják el. A jegybankjuk viszont lecseréli, illetve kiutalja, ha az ember beküldi nekik (pl. postán).
A BUBOR-hoz igazított állampapír most jó ötlet. A 2029-es lejárat viszont nem szimpatikus, nincs garancia arra, hogy a vételi és eladási ár különbsége mindig 1,3% lesz.
Mindegy, kitagul -5re, fel ev mulva ugy is jo nekem. Kockazat nelkul nincs haszon. Kovetkezo negyed ev meg magasabb lesz, ez szinte biztos, es meg az azt koveto is max stagnal
én is próbáltam venni, de nincs készlet. Megvetted előlem mind. :)) Mindegy, az a tervem, hogy év végén lejáró tbsz megy pmápba, ezt az inflát nem tudják lehazudni év végéig 10%ra sem, tavaszi kamatfordulókor igen szép számok lesznek. Remélem, hogy készlet is lesz januárban...
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.