Szerintetek a hozamok csökkenésével előreláthatólag mikor és melyik fix kamatozású állampapírból lenne érdemes venni, hogy az árfolyamváltozáson rövid idő alatt hasznot realizálhassunk?
Nem nézel elég M1-et, akkor tudnád, hogy nincs baj. Soros, Brüsszel és a Gyurcsány show szereplőinek bűne, hogy 4 hónap alatt sikerült 2700 milliárd Ft hiányt csinálni, 2020 elejétől meg kb. 17500 milliárd Ft-ot.
"Jön a 13%-os szocho a megtakarításokra" "A nyilvánosan forgalomba hozott kötvények, befektetési jegyek hozama esetében a rendelet hatálybalépésétől megszerzett értékpapír kamatára, hozamára vonatkozik;" Lehet nem figyeltem, de és ez,hogy érinti a tbsz-t, illetve az etf-eket, etc-ket?
Nem sajnálom, csak megjegyeztem, hogy már úgy tűnik ő sem sérthetetlen. Nem ő az első és nem is az utolsó. A bolond mindig mindenkit addig használ amíg a saját érdekei megkívánják,amikor ki lett csavarva az illető személy kidobják a kukába. Ez ment az elmúlt 30 évben....,jó mondjuk sanyi bácsi bír közülük a legnagyobb hatalommal..., nem olyan könnyű félreállítani.
"Nem az adóbevételek növelése a cél, kit érdekel, mennyit szedünk be", a megtakarítási piac stimulációja a kormány célja - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter." Ez a marci f@sza csávó, nem finomkodik! Hamar romba fogja döntei a hazai pénzügyi rendszert! Nem ám úgy mint a mestere, tizenévig teszetoszáskodik, oszt még mindig nincs csődben az ország! De majd ez a marci....,ez ott van a szeren,meglássátok!
Két nézőpont ütközik. Az egyik felméri a lehetséges kockázatokat baj esetére.A másik tagadja, hogy bármilyen baj lenne Magyarországon. Én szaporodó kényszerintézkedések okán úgy látom baj van...,nem kicsi!
Amúgy azt nem értem,ha olyan jó a webkincstár,meg az ott árult csodapapírok, akkor mégis mi a f@szért akarnak mindenkit erőszakkal oda terelni?! Nem várok választ,költői volt a kérdés!
Ember, én nem számoltam semmit. Ott van a táblázatban a szám,csak le kell olvasni. 3 éves hozam oszlopban, amikor én ezt ide beírtam 22% szerepelt. Ha ez szerinted nem annyi, legyen! Én a magyar embereknél már semmin nem lepődök meg, ti már itt azt is bebizonyítottátok, hogy az elmúlt egy évben nem érte meg pénzpiaci és rövid kötvény alapokat tartani mégha azok kb. kétszer annyit hoztak mint egy dkj.
Nézhetjük itt is, de én nem ezt használom már régóta, ennél vannak sokkal profibb oldalak, ahol napi változást, havi változást, éves változást is pontosan látsz %-ban is, nem ilyen szar felület mint ez. Na de nézzük eszerint a napi eszközértékeket 3 éves időszak elején és végén a bamosz-hu-ról 2020.01.02 = 4,287377 2022.12.31 = 6,192607 Ha két számot elosztom akkor 1,444% azaz 3 év alatt 44,4% hozam (egyébként korrekt nem ezzel van bajom, hanem azzal hogy tényszerűen hamis dolgot állítasz, amit nem vagy hajlandó beismerni), ha nálad ez évi 20% feletti hozam, akkor nem egy számrendszerben dolgozunk. Hogy egy klasszikust idézzek, ez nem "vita téma".
Boby! 2017-óta van OTP EMDA-m, igaz sokat eladtam, de még van egy csomagom belőle, magyarul benne vagyok. Neked hogyan hozhatott 20% felett harmadik éve??? "de az emda-m pl. már harmadik éve hoz 20% felett" Mi??? idén eddig 5,32%-ot hozott 5 hónap alatt, ha ezt a szintet hozza végig akkor 13,992%, aaza 14% körül lesz az éves hozama. De nézzük az elmúlt 3 évet, lehet erre gondoltál: 2022 = 29,75% 2021 = -3,42% 2020 = 15,00% Ha 2020-ban betettét 1 m ft-ot akkor ma 1.000.000 x 1,05 * 0,9658 * 1,2975 =1.441.094 Ft Az éves 20% az 1,2*1,2*1,2 = 1,728, vagyis minimum 1.728.000 Ft-ot kellene érnie a 3 éve "20% felett" hozó EMDA-nak. Érdekelne az az OTP EMDA ami 20% felett hoz, köszi
Az majd még elválik, hogy mennyire brutálisak lesznek azok az összegek. Gondolom az eddigi brutális összegek sem oda áromaltak,ezért léptek tovább. Amúgy meg teljesen mindegy, ezeknek nincs az a pénz ami elég lenne, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem értenek semmihez,ráadásul meg ellopnak mindent. Lelke rajta aki beül a webkincstárba!
"Nagyon leegyszerűsítve a helyzetet, ebben az új helyzetben PMÁP 2030/J-be érdemes átforgatni DKJ-t," Nem tudom mi az új helyzet. Én nem látok változást a hazai gazdasági helyzetben. Lehet, hogy most némileg és átmenetileg csökken az infláció, de hosszú távon eredményes irányváltást nem látok a gazdaságpolitikában.
Nagyon leegyszerűsítve a helyzetet, ebben az új helyzetben PMÁP 2030/J-be érdemes átforgatni DKJ-t, BMÁP-t, MÁK-t is és a meglévő szabad pénzt is annak, aki hosszútávon a lehető legmagasabb kiszámítható hozamban gondolkodik? Már csak pár nap van, amíg ez megtehető. Mi a véleményetek?
Megnéztem a tavaly májusban kibocsátott 1 éves dkj aukciós hozamát 6,55 és 6,68%. Alapok még mindig majdnem kétszer annyit hoztak. Szerintem nem rossz az.
Boby, a rövid lejáratú DKJ-k likviditásról beszélgettünk akkor, és nem PMAPról. Szerintem kevered a dolgokat. Olvass vissza 3620-as hsz köré. Relax! :)
"a Prémium Magyar Állampapír nem tökéletesen likvid!
Előfordulhat, hogy az Államadósság Kezelő Központ
úgy dönt, hogy nem 1 százalékos „díjért” veszi vissza az inflációkövető
papírt, ha lejárat előtt akarja valaki visszaadni. Az ÁKK bármikor
dönthet úgy is, hogy ezt a díjat megemeli, bármekkora értékre vagy akár
olyan döntés is születhet, hogy egyáltalán nem veszi vissza a kötvényt a
lejárat előtt az államadósság-kezelő. És ha ez így is történne, akkor
sem csinálni semmi olyat, amit nem mondott el előre. Nem minősülne ez
utólagos feltételmódosításnak, nem minősülne államcsődnek sem." Ez nem lehet, Fire73 azt mondta, hogy likvid! :-)
Nem csak egy állam van a földön. Biztos vagyok benne, hogy 5 vagy 10 éves távon jobb befektetés egy t-bond kb 3.7% kamattal mint akármelyik magyar államkötvény.
Hónapok óta ezt írom ezen a fórumon. Kell a PMAP, de eljön a a pillanat. Ha egy turbulensebb időszak jön a pénz piacokon, ne adj Isten kiszárad a likviditás valamiért, a magyar költségvetés nagyon nagy bajban lesz. Én devizával fedezem az összes forintos pozíciómat jelenleg lassan 1:1 arányban.
Érdekes, hogy szinte egy nap alatt nagyot gyengült a várható kamatcsökkentés miatt. Ennek ellenére tolják lefelé a DKJ hozamokat tovább. Azaz szinte biztosra árazzák a keddi csökkentést.
Nincs konkrét információm. Facebook hirdetést láttam,nem néztem utána. Nem új náluk az ír számla,de tudtommal eddig privát vagyonkezelés keretében működtették. A mostani hirdetés nem ezt a konstrukciót selytette.
Most épp illikvid a "karbantartàs" miatt. Az is megér egy misét, hogy ha utalok és másodpercek alatt célba ér, akkor náluk miért nem így működik?! Ha pénteken rosszkor utalsz kifelé 14:00 után, akkor megszívtad, csak hétfőn kapod meg.
".és akkor csodálkoznak, hogy elgondolkozik az ember azon, hogy ha pánik lenne, mennyire is férne hozzà, pedig ez "csak" egy 390 milliárdos DKJ lejárat volt, nem pánik." Vannak akik ezt nevezik likvidnek.
Azért van annak bája, hogy elérhetetlen a Webkincstár, de mobilon se megy. Gyalázat. ...és akkor csodálkoznak, hogy elgondolkozik az ember azon, hogy ha pánik lenne, mennyire is férne hozzà, pedig ez "csak" egy 390 milliárdos DKJ lejárat volt, nem pánik. Nálam kigyulladt azért a vészvillogó.
Szerintem sem rossz összefoglaló. A Görög és az Izlandi példákon keresztül szépen leírta hogy adott esetben mire kell felkészülni, és ha esetleg ne adj isten itthon úgy alakulna, államcsőd előtt milyen jelekre kell figyelni. Én sem értem egy ilyen cikk mitől tabu ott, de tényleg úgy tűnik oda csak a szépet és a jót szabad linkelni. :) Írom ezt úgy hogy nyakig vagyok PMÁP-ban és PEMÁP-ban, tehát nem úgy írogatok vagy linkelgetek hogy nincs állampapírom. Úgy tűnik ott is működik a kormány propagandistákhoz hasonló cenzúra, "előre megyünk nem hátra" :D
Amúgy a Concordenál elérhető ír számlavezetés is. Ha jól értem ugyanazokkal a termékekkel lehet kereskedni mint itthon, akár tbsz-en is,csak biztos távolságban a tolvajoktól.
Pedig nem rossz összefoglaló és abszolút nem fest túl sötét képet, sőt talán pont az volt a célja, hogy bátorítson.Ha a tőkekorlátozás részt egy kicsit kifejtette volna,na akkor azért sok ember gatyájában összefolyt volna a nyál. Nem értem, hogy ez mitől tabu? Emlékeztet a kormány propagandára. Minden szép,minden jó,minden az ütemterv szerint halad. Aki mást mond az soros,lipsi,hazáruló.
Igen, magas kamatok lesznek az állam finanszírozásában. Idei évre 4000 milliárd körüli kamatteherrel számolnak, jövőre ez simán lesz 5000 is akár. Egy komplett Paks2-t fizetnek ki kamatként egy év alatt. Felelős gazdálkodás sehol.
https://www.portfolio.hu/bank/20230504/nagy-marton-belengette-a-kamatstop-meghosszabbitasat-613300" "Nagy Márton a Portfolio Hitelezés 2023 konferenciáján számos fontos témát érintett nyitóelőadásában. Többek között kiemelte, hogy 2023-ban az átlagos irányadó kamat 16% körül lehet a tavalyi 10% után, 2024-ben pedig még mindig a magas kamatok lesznek meghatározók, főleg az állam finanszírozásában." Elég régóta ezt mondogatom és akkor tegyük hozzá Marci poziból beszél, neki muszáj az optimista verziót előadni.
Azt hitték találtak 500 milliárdot! Aztán nehogy abból a plusz 500-ból mínusz 500 legyen a végén! Amúgy fel nem foghatom ezt a mentalitást! Ezeknek mindig, minden pénz kevés és ha kell még nekik, akkor minden bűntudat, szívfájdalom nélkül megpróbálják elvenni a másét. Mint a h*lyegyerek a homokozóban. Előbb vagy utóbb megtalálják majd a homokozóban a párjukat,aki majd jól szájon b@ssza öket a homokozólapátjával.
Nehogy már megmondják az alapkezelőknek,hogy miből mennyit tartsanak! Akkor minek alapkezelő?! Hol van a vélemény szabadsága!? Venni kell akkor is, ha úgy érzi, hogy most nincs itt a vétel ideje?! Holnap a kötvény alapok, holnapután melyikek? Ha a kormány el akarja adni majd valamelyik félresikerült balf@szságának a következményét,csak előírja majd valamelyik alap kategóriának,hogy venni kell?
https://youtu.be/459OvTrrrk8 Surányi az inflációról. Lassan csökkenő, 10% körül beragadó inflációról, lassan csökkenő kamatokról, nyomás alatt álló költségvetésről beszél.
"Odacsap a kormány az alapkezelőknek" Ezt a címet sikerült a portfolionak kitalálnia ehhez a hírhez! Mintha bűnözőkre csapna le a kormány. Miközben a valóság az, hogy a kormány újabb, magán vagyonelemekre vetette ki a hálóját. Ez semmi más,mint egy újabb einstand. Ennek a kormánynak ebből sosem lesz elég, és ezeknek az intézkedések sosem lesz pozitív, csak negatív hozadéka.
https://youtu.be/dMFxnD_HSqo Oszkó Péter interjú. Nagyon jó! Többek között, nem kis részben azokról a piaci mechanizmusokról is beszél,amik minimum nehezítik, ha nem ellehetetlenítik a jelenlegi környezetben az mnb kamatcsökkentési törekvéseit.
Az a mesterterv hogy őszre összehozzák az egynapos betétet az alapkamattal. Pik pak leviszik a kamatokat, nem xaroznak. A tavalyi magas bázis miatt csökkenni fog az infláció ezt majd növeli a forint gyengülésből fakadó drágulás, de még így is a terv alatt lesznek, mondják ők egymás között. Bal zsebedből kiveszik az inflációval, jobb zsebedből a csökkenő állampapír kamattal. Középen meg van a f@rkad amivel fizetsz. Közben lehet befut az EU-s pénz is Brüsszelből. Minden mehet tovább.
Nem hiszek semmit, nem vagyok jogász. Annyit gondolok, hogy súlyos bűncselekményeket követtek el az elmúlt 13 évben. Josiph Tothig vagy Kaja Ibrahimig most ne is menjünk vissza. Ezek amúgy is gyermek csínyek az elmúlt 13 évhez képest. Amennyiben a jövőben a jelenlegi vagy ahhoz hasonló formában a nyugati demokráciák fennmaradnak, illetve Magyarország ennek a községnek a tagja marad, illetve megbukik a jelenlegi rezsim, akkor az elkövetett bűnök nem maradhatnak büntetlenül. Ennyit gondolok....,hogy aztán így lesz e nem tudom. Nem véletlenül dolgozik orban minden fronton a Nyugat ellen.
Mátrai Erőmű 11 milliárd osztalék kilapátolása majd az állami visszavétel toronymagasan rács esélyes mindenkinek véleményem szerint, aki ehhez asszisztált.
Ezt hitték sokan az O1G idején, hogy Simicska ledobja az atomot, nem dobta. Ha bukik is a rendszer az nem elég bűncselekményt követett el, hanem mit szerepel a BTK-ban elévült-e tudod bizonyítani? Itt még az állami tulajdonok visszaszerzése sem lesz egyszerű demokratikus játékszabályok szerint.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.