Tegyük hozzá, hogy a rendszer úgy lett kitalálva,hogy a kiszálló,de más magyar eszközökben újra befektetésre kerülő pénzek egy része,visszacsorogjon a magyar állampapír piacra. Úgyhogy egyelőre,akár még tovább is csökkenhetnek a kamatok Magyarországon.
Hogy felbojdult a szomszéd topik!😊 Két évig meg beszélni sem volt szabad 2025. első félévéről.😊 Hiába no,igazi magyarok! Ej, ráérünk arra még! Akkor megyünk át a hídon amikor odaérünk! Stb.😊
Mindez úgy, hogy ezért simán tiltott többünket még nem is oly rég. Engem márciusig már ok nélkül tiltott, semmi rosszat nem írtam, már az elég volt, hogy beírtam. Lisztes szerintem már javában kitáraz(ott), csak a fanatikus hívői hiszik el, hogy tartani fogja fordulóig.
Ezek a kretének tényleg az "új" 6,5%-os FixMáppal akarják megakadályozni a PMÁP tőkekivonást, miközben 1 évre visszamenőleg 8,9%-os forintgyengülés van? :))) Popcornt lassan bekészítem.
Na már megy is a kapkodás....ekkora a kiáramlás? 2025. január 3-án bocsátották ki a 2028/Q1 Fix-et, most meg le is zárják hirtelen. Az új sorozatnál 50 millió helyett 250millió az értékesítési korlát.
A korlàt emeléséből làtszik, hogy ebben vannak nagyobb lóvék is. Ez így kevés lesz, már mint a 6,5%. 9-10% kell (8,9%-os forintgyengülés volt az utóbbi 1 évben), különben nem fogják tudni megfogni szerintem a távozni készülő tőkét. Ez viszont annak nyílt beismerése lenne, hogy végig hazudott a KáderSH. Patthelyzet. Ezt ők főzték ki maguknak. Idióta Marci ámokfutása beérni látszik.
Azért érdekes, hogy odaát most már a keménymag is arról beszél, ami miatt a Hathor liszt topic főcenzor többünket kitiltott. Jobb később ébredeni, mint soha.
Szerintem is már rég kiszállt, de előtte rendre kitiltott mindenkit, aki csak a gondolatát is felvetette annak, hogy lehet vele cummancs vagy alternatíváról beszélt. Végül is a KEG-esek is tudnának mesélni a régi időkről, épp ezért voltam biztos abban, hogy semmi nem változott.
Egy pártizedessel a 2033/I kevesebb lesz, átforgattam MÁP+ N2030/M1 és BMÁP 2029/N-be ... tudom V kerületi ingatlan meg tőzsde ... a tőzsdén már így sokkal több százalékom van mint illene ...
https://forbes.hu/penz/pmap-allampapir-befektetes-2025-eleje-acs-vilaga/ Ha folytatják az évi 8-10%-os szándékos forintgyengítést,akkor minden forintos állampapír mehet a kukába. Választàs jön,az árak újra jelentősen emelkedtek (+10-20%) a boltokban. Osztogatniuk kell, ha választàst akarnak nyerni. Ebből nekem sehogy nem jön ki az, hogy megérné egy fillért is forintos állampapírba tenni/hagyni.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.