A nemzeti öntudat? Én amikor a máp+ bevezetés volt és a forint nem volt stabil megkérdeztem egy vér Fideszes rokont, aki a topon volt olyan helyettes államtitkári szinten, jó neked ez, azt mondta igen. És a megtakarításod miben van. Válasz euró és dollár....
Sok cég át fog állni eurós árazásra. Ami meglepett, hogy csak nemrég lett hír, hogy a Porsche Hungária az új autók nagy részére eurós árat ad, pedig már tavaly év vége óta így megy. Egyre több cég fog erre átállni idióta Marci és a KISZ titkár kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája miatt.
ÁKK-s idézetet is akartam, de már nem pörgetem vissza ilyen szar hang mellett, azt reggel néztem. 57-58. Perc körül azt mondja az mnb-s, hogy a 10-es években stabil volt a forint, max 10%-os sávban ingadozott, másrészt nem volt cél gyengíteni a forintot. A külső körülmények voltak az okok... 2019 Matolcsy: "Az MNB elnöke a forintárfolyam kapcsán kiemelte: a jegybanknak nincs árfolyamcélja, épp az lenne a nagy baj, ha lenne."
Sok cég már át állt az eurós árazásra. Jelenleg lehet éves üzleti terveket készíteni csak nincs értelme. Alapanyagra nem tudsz éves fix áras szerződést kötni max 30 napos árajánlatok vannak azok is euróban.
Nagyon sz@r felvétel volt,de jó, érdekes és tanulságos volt a beszélgetés. Gyakorlatilag statisztikai alapon működtetik az egész mutatványt. Gyakorlatilag arról is kimutatást vezetnek, hogy milyen vagyoni helyzetű emberek, mikor mit vesznek vagy adnak ( tán még névre szólóan is, de ezt már csak én mondom). Az tetszett a legjobban,mikor elmondták, hogy jó üzlet a pénzügyileg h*lyéket kitömni alacsony kamatozású papírokkal, mert ez a legolcsóbb finanszírozási módja az országnak ( én kormányt mondanék).
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230925/megjott-a-kormany-legujabb-dontese-ez-is-a-boltokat-erinti-641781 "Tovább korlátozza a kormány a bankbetétek kamatát A most megjelent rendelet az egyes gazdasági tárgyú intézkedésekről szóló 471/2022. (XI. 21.) Korm. rendelet 1. paragrafusának 1. bekezdését módosítja, úgy, hogy a „2023. szeptember 30.” szövegrész helyébe a „2023. december 31.” szöveg lép. Vagyis a kormány bankbetétek kamatába történő belenyúlása hosszabb ideig marad velünk, 3 hónappal tovább. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az intézményi befektetők és a 20 milliónál nagyobb bankbetéttel rendelkező lakossági ügyfelek bankbetétjeinek kamatát korlátozza a kormány a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek hozamának megfelelő szinten, még további 3 hónapon át, egészen az idei év végéig." Működik a piac. Ja,nem. 400 felett hamarosan...
Egyre jobb lesz,ma ugyan visszament 7% fölé. Már a pártközpontban is lehet, hogy túlzásnak érezték, hogy USA 5% feletti hozam dollárban, ebben a fosban meg közben 6,5%. Nagyon kíváncsi vagyok a koncepcióra, mert az új hulladék PMÁP közel sem úgy fogy, ahogy a korábbiak. Honnan szednek lóvét?
Azért az milyen érdekes már, hogy az usa papírok hozamai összhangban vannak az irányadó kamattal. Nem úgy mint itthon, hogy a rövid hozam,az fele az irányadó kamatnak. Bár itthon sokaknak ez is jó!
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.