Nem értem ezt a csavaros észjárást! Egy állampapír topikban (mikor amúgy már van egy külön magyar állampapír topik is, amiben én még egyszer sem szóltam hozzá), külön megnevezett dkj-ekről és egyéb állampapírokról lehet beszélni, külön megnevezett pénzpiaci alapokról meg nem? Azt nem illendő bemutatni, hogy egy ilyen alap az elmúlt egy évben,hozott közel 10%-ot, miközben egy egy éves dkj meg 4-nél picit többet?
Van köze. De nem megyek be a Richter topikba arról beszélni minden második hozzászólásban, hogy miért nem vesztek MOL részvényt inkább, ti hülyék. Elmondtad, értettük. Mindenki tudja, hogy mennyi az infláció, mennyi az O/N kamat, mennyi az alapkamat, és ez alapján el tudja dönteni, hogy hová tegye a pénzét.
Ott kezdődnek a szakmai problémák, amikor vannak akik úgy tartják, hogy a pénzpiaci alapoknak nincs köze az állampapírokhoz. Abba már bele sem megyek többedszer, hogy jelen pillanatban miért pont a pénzpiaci alapokokat tartom a favoritoknak. Belinkelhetném, hogy mit jelent az, hogy pénzpiaci alap,de úgy érzem felesleges.
Lehet, hogy nem ír butaságokat, csak nem sok köze van az írásainak az állampapírokhoz. És egy állampapír topicban nem szerencsés, ha minden második hozzászólás a pénzpiaci alapokról szól... Nyisson azoknak egy új topicot, és akit érdekel, majd ott olvassa. Ha ezt sem érti meg, akkor sima troll.
KB marad, amíg nem lesz kamatcsökkentés. Szerintem Q3 előtt nem lesz. Pmáp jobb lesz jövőre, de az nem érhető el a legtöbb 2027/B tulajnak. A 3 havi kifizetett kamat pedig tök jó, újra be lehet fektetni. Dkj szerintem nem alternatíva...
Szerintem azért mert a DKJ hozam jön fel, a BUBOR pedig stagnál, így olvad az előnye a DKJ-hoz képest. De engem is érdekel mi lehet a fő trend a BUBOR-nál?
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230213/arstop-spiralban-porog-magyarorszag-ez-egyre-dragabb-mulatsag-596558 "Nyomasztó teher, hogy mivel az árszabályozás következtében torzult piac már a termelők szintjén is kikényszeríti az import alapanyag behozatalát – fogalmazott Vámos György" Kb. egy hónapja mondogatom, hogy ez a szitu. Úgy látszik a döntéshozók még főnek egy kicsit a levükben. Barni ugyan ma azt mondta, hogy türelmesnek kell lenni és tartani kell a kamatokat, de volt már, hogy nem úgy lett valami, ahogy azt a Móricka elképzelte. Választási lehetőség továbbra is a kamatvágás, ezzel is gyengítvén a forintot,vagy hagyni földbeállni a magyar élelmiszeripart, vagy az import adminisztratív akadályozása.
Jól esik ez a biztatás, köszönöm! Mondjuk az is igaz, hogy nagyon nem hatottak meg az előtted szólók. Elég régóta űzöm ezt a sportot ahhoz, hogy néhány hozzászólás elvegye a kedvemet tőle.
Na, látom egyedül maradtam, de ha a későbbiekben rám tör a frusztrációm legalább nyugodtan írogathatom magamnak a mások által úgysem olvasott idiótaságokat!
Vegyél már vissza a személyeskedő hangvételből. Hogy jössz te ehhez? Valami kis stílust vigyél bele Boby! Ha ennyire nem találod itt a helyed, akkor minek olvasod? Nincs életed? Itt éled ki a frusztrációdat? Ez már egyre szánalmasabb, pali!
Erste Bázis alap: idén eddig 15% fölött, TBSZ-en rövid távra Ft-ot parkoltatni tökéletes, ha épp kiszálltál valamiből és nem látsz jó vételt. Erre jó, másra nem... TBSZ-en kívül adózik, úgy meg már rosszabb a DKJ-nál.
Valójában 2× volt,tegnap meg ma,de mindkettő olyan dél tájékán s mindkettő negyed óra volt,és gránitbank,de valójában ahogy mondják likvid.Semmi T+ miegymásnap.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.