Ma kaptam a MÁK-tól levelet, hogy a start értékpapírszámlán
levő babakötvényre az adott évi befizetéseink után 10%-ot, de maximum 6.000 Ft
állami támogatás kapható. Én korábban úgy tudtam, hogy a maximum támogatás
összege változott 2022-ben 12,000 Ft-ra.
Mivel a MÁK-tól jött az alábbi levél, meginogtam. Hol tudok
ennek pontosan utánaolvasni? Köszönöm.
„(Amennyiben a gyermek a naptári évben rendszeres gyermekvédelmi
támogatásra nem volt jogosult, a Start-számlára történő befizetés 10
százalékának megfelelő, de legfeljebb 6000 forint támogatás illeti meg)"
Én ezt nem érzem nyerészkedésnek, a kincstár ígyműködik és a tőzsde is. Tőzsdén belül az ilyen ügyleteken már nem tudsz keresni. Ha rövidtávon akártál jó kamatot, akkor tavasszal kellett volna venned a 2023-ast és szépen learatod 1 évig a jó kamatot és 100%-os árfolyamon szállsz. Én ezt tettem, van 2029/b-m is, mert van egy sanda gyanúm , hogy a bubor még hosszab ideig magas lesz. Persze lehet, hogy nem lesz igazam. Nyerészkedés az lesz ha a 2029/I és J visszaváltási feltételeit megváltoztatják.
Mivel az államkincstár a spreadekkel irányítja a vásárlást jelenleg 3-4 hónapos időtávon a 2029J-t preferálja, ezért annak a legmagassabb a hozama a DKJ alacsonyabb kb 11,05 a 2029/B-t a visszaváltási árral rövidtávon ugyanide húzza le. Hosszú távon élvezheted a + 3% hozamot, de a rizikót is. Ha lehetővé tennék, hogy mindenki a jó 3 hónapokra beugráljon a buborba utána kiugorjon akkor arbitrázsolni tudnád a kincstárt. Ezt nem engedik.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.