Nekem van ez a 2029es MÁKom 12.09%os. Ezen nem nő a kamat. Első héten nőtt, azóta esett a portfolio érték. Amúgy is levont vételnél kb 1.5%ot, ami húzos kb 1millió volt, de előiránytott 2milla kamatot 3hó múlva. Ennek egyszer csak novemberi negyed éves kamatfizetésnél ugrik meg 3?2millióval a lortfolió értéke? Addig a -1millás visszaváltási árfolyammal mutatja a portfolio értéket?
Miért vonnák le azt, amit nem is kell megfizetni? o.O Egyébként ha kéne fizetned SZJA-t utána, akkor a Kincstárnak azt le kell vonnia. De nem von le jelenleg a 2019 június után kibocsátott papírokra, mert nem kell fizetni azt. Ha TBSZ-en veszed és a TBSZ-t feltöröd, akkor viszont az állampapírok nyeresége után is SZJA kötelezettséged keletkezik.
Hm. A csere aukciok felfüggesztése azt üzeni a piacnak, hogy kosz az államkincstár jól érzi magát. Kezd a hozamgörbe inverzitasa fokozódni. A hosszú kamatok vélhetően esni, vagy stagnálni fognak a következő hetekben. Nem lesz kínálat. Már most is durván túl jegyezték a csere aukciókat. Ugyanakkor a rövidek, ma brutálisat ugrottak. Beteg mozgások vannak. Valaki, valahol nem mond igazat. A hozam görbe recessziót sugall nagyon erősen.
Hm. A csere aukciok felfüggesztése azt üzeni a piacnak, hogy kosz az államkincstár jól érzi magát. Kezd a hozamgörbe inverzitasa fokozódni. A hosszú kamatok vélhetően esni, vagy stagnálni fognak a következő hetekben. Nem lesz kínálat. Már most is durván túl jegyezték a csere aukciókat. Ugyanakkor a rövidek, ma brutálisat ugrottak. Beteg mozgások vannak. Valaki, valahol nem mond igazat. A hozam görbe recessziót sugall nagyon erősen.
PMÁP esetében milyen változtatásokra számítotok? Mindenesetre ha kijön a 2026/J és/vagy a 2028/K lezárásáról a közlemény, akkor az eddigi tapasztalatok szerint pár napig még lehet jegyezni azokból a sorozatokból.
Ha gyorsan ki akarnak jönni új termékkel, akkor a termék logikájához nem igazán tudnak hozzányúlni, mert ahhoz kell némi idő, míg lefejlesztik. Tehát a termék alapelemei bizonyára megmaradnak, és a paraméterekben várható változás. A mostani PMÁP-ok legnagyobb hátránya, hogy a hirtelen és nagy mértékben megnőtt inflációt iszonyat késéssel követi le. Kíváncsi vagyok rá, hogy erre kijönnek-e életképes megoldással?
Miért gondolod, hogy a PMÁP-ot úgy fogják megváltoztatni, hogy az neked legyen jó? Inkább fordítva lesz. Így is iszonyat teher lesz 10+ %-os kamatokkal finanszírozni az államadósságot, és az ÁKK nem érted van, hanem az államért. Szerintem a BMÁP-ot is azért hozták vissza, hogy szívjon el pénzt a PMÁP elől (hosszú távon normalizálódni fognak a kamatok). És érdekes, hogy a közleményben csupa pozitív konkrétumok szerepelnek, a PMÁP-ról meg annyi, hogy megmarad.
Itt sok megtakarító van. Tudtok ajánlani egy olyan bankot (tranzakciós adót levonva mint költség), ahol kb nulla a számlavezetés, utalás? Jó kondiciós listás kéne egyéb számlának..
K&H premium nekem is van köszi. Most valami olyan kéne, ami alapcsomag. Nincs elvárás rajta, lehet csak 20.000Ft lesz rajta, lásd gyerekek számlája. Bankkártya sem kell.
Erise-Revolut internet bank most nem jo arra, amire kell. Koszi. Revolutom is van mar. Ceges szamla is, erstes-kbc-randomos is, posta takarek is. Minden IS! :) Kaosz
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van-e arra esély, hogy az Államkincstárnál már nem jegyezhető PMÁP-ot vegyek valahol. A K&H állampapír árfolyamai között szerepel eladási árfolyam pl. a 2025/K PMÁP-ra (A250327K22): https://www.kh.hu/kondicio/maganszemely/hirdetmeny ("lakossági állampapírok árfolyamai") A CIB hasonló pdf-jében szintén szerepel eladási árfolyam olyan PMÁP-ra, ami a Kincstárnál nem jegyezhető. Van esély arra, hogy az alternatív forgalmazóknál el lehet csípni ilyen papírt? (És ha igen, akkor értékpapírszámlát kell ott nyitni, és áttranszferálni; ha úgy ítélem meg, hogy nekem ennyi költséget megér?) A K&H-nál próbáltam ezt megtudni, de az ügyintéző vagy nem értette, hogy mit akarok; vagy nem akarta érteni. :)
Kötelező visszaadni. Ugyanakkor vannak kis kapuk, de ez nem a mezei lakossági ügyfeleknek. Ha esetleg valahol kiemelt ügyfél vagy akkor kérdezd a kapcsolattartót. Arról van szó, hogy nem azonnali a visszaadási kötelezettség. Néhány napig saját állományban tarthatják. És persze eladhatják a legkedvesebb ügyfélnek, ha van rá igény.
Addig fogtok variálni, hogy most dkj aztán jövőre prémium, hogy jól kivezetik a prémiumot aztán néztek, mint a moziban 20 százalékos inflanal a 10 százalékos hozammal
Statisztika hamisító által jóval lefelé manipulált infláció +0,75/1,5%, ami a közelében se lesz a valóságnak, ahogy eddig se volt. 15% körül, miközben a tényleges több lesz (csak a kaja 70-80% minimum azvelmúlt 1 évben). Azt se felejtsük el, hogy a rekordra "csökkenő" államadósságot el fogják inflálni valószínűleg, más megoldás nem lesz.
Szerintem ez a bmap csapda. Ha nem olyan likvid mint a pmáp (napi árfolyam jegyzessel) hanem a lejáratig tartani kell, akkor szerintem itt elinflalas szaga van a dolognak.
Ilyen brutál magas államadósság mellett (2010-hez képest a Fidesz-KDNP már bőven megduplázta) csak egy út van, elinflálni. Ki fogja ezt fizetni?! Akinek forintban van a pénze. Tök mindegy már, hogy lesz-e EU pénz, a sz*ros bili lassan borul (szeremcsére a szavazótáboruk nyakába jobban), a forint pedig megy a török úton.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.