Az új BUX kosár ezek alapján 2007 októberétől az alábbi 16 részvénysorozatot tartalmazza
majd:
Állami Nyomda, Danubius, Econet, Egis, ÉMÁSZ, FHB, Fotex, Magyar Telekom, MOL,
OTP, Pannonplast, Phylaxia, Rába, Richter Gedeon, Synergon, TVK.
BET.hu
Más:
Ha valaki szerette Bobolcsai bácsi tőzsdei okításait az itt olvashatja:
Köszönjük ARP. link
Na most ültem le a gép elé.
Megnéztem a Bét-et. Szuper hír. Nekem az is jó lenne a forgalommal 14500 fölött zárnánk.
Kíváncsiságból megnéztem néhány nyomdai céget külföldön: 16-28-as P/E-k vannak. Igaz nem sokat találtam. Szerintem kuriózum. Lehet elfogult vagyok.
SZerintem még vannak bőven növekedési és akvizíciós kilátások a Nyomdánál a régióban.
Szóval holnap figyelni :)
Az elemzők összevissza beszélnek. Ki mondta közülük 6000-n hogy vegyél ANY-t? Senki, 10000 után jelentek meg...
A másik:
"A dolog másik oldala meg az, hogy a BUX-ba sorolt részvények kétharmad része még inkább túlértékelt, és zavartalanul emelkedik."
Hát ez ebben a formában semmiképp nem igaz. Az ANY P/E-je 2007-es profittal számolva sokkal magasabb mint akármelyik blue-chipé, és a növekedése nem feltétlenül nagyobb, ráadásul illikvid. Mit keres 14000-n????
2007-es P/E-k kb:
MOL 13
Mtel 12
OTP 12
Richter 15
ANY 17-18
Igen, lehet - de akkor mire alapozódik a köztudatba bedobott 17 ezer akárhányszáz forintos célárfolyam ???
Ha egy elemzö ilyet megjelentet, van valamilyen racionális megfontolás is mögötte ...
A dolog másik oldala meg az, hogy a BUX-ba sorolt részvények kétharmad része még inkább túlértékelt, és zavartalanul emelkedik.
Nem tudom feltűnt-e hogy az ANY árfolyama több, mint megduplázódott az elmúlt évben, miközben a profitabilitás nem sokat emelkedett. Olcsó volt egy-másfél éve? Igen, ezért ment fel. Mehet feljebb? Igen, ha lesz profitnövekedés. Olcsó-e most? semmi esetre sem. Szóval a reménykedés jó dolog, de lehet hogy ez a ló már kifutotta magát. Tények nélkül a reménykedés nem vezet semmire
Állami Nyomda