Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 01. 03. 07:40

Államcsőd és a betét biztosítás.  

A magyar állam fizetésképtelensége esetén a hazánkban aktív osztrák bankok befagyása esetén Ausztria kormánya helyt áll e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 01. 08. 12:25
Előzmény: #154  Cimballi
#156
igen igazad van..

csakhogy ország helyzettel / igen csak átölelő sokrétű/volt függő az , hogy milyen is legyen és főleg hogy! milyen irányban alakuljon ki és fejlődjön ez a nekünk alig rendszer amibe belecsöppentünk - egy két há generáció után - ráadásul úgy , hogy az előző köztársaságból- a valamiféle szabadságból , alig maradt emlékezet , de semmiféle támpontot nem ad/adott erre a modernkori semmiben nem hasonlítóra - ráadásul már ez is magában már előrehaladott állapotúra ..

egy két kormány és szemlélet botlást elviseltünk volna .. de sajna ez nem annyira a kormányok lététől függött sohasem , hanem azé a népé akinek meg pláne nem volt /és mind a mai napig sincs igazi rálátása/ a mostani világra/ a legkevesebben tudunk nyelveket stb./ ..

már miért várunk mást akkor azoktól az emberektől - kormány tisztviselőktől , akik szintén belőlünk vannak , ill. semmiben nem különböznek tőlünk természetszerűleg sem , a gondolkodásunkról és módunkról sem semmiben nem eltérőek ..
úgy tekintünk rájuk mintha tőlünk eltérő külön állatfajták lennének / egyszerűsítve: mi a plebsz vagyunk a becsületesek, ők meg mindig a lopós inkompetens genyák - ez az alapállapot volt/van

és akkor meg sem piszkáltuk a hagyományainkat és történelmünket azt -azokat, amiknek eredője az amik vagyunk/és amilyenekké váltunk a mindenkori kormánytagosokkal együtt az eltelt idők folyamán a sajátságosnak mondható ráhatásainkkal ..

annyi befolyásoló tényező van mint egy sokismeretlenes egyenletben , ahol egy stabil érték van most.. hogy élünk/vagyunk..
a többi változó nem tisztázott, zagyva és ezért bizonytalanul meghatározhatatlan is .

innentől kezdve hót érthető volt/van , hogy nem lehet a világgal-világban sajátmagától sajátmagának sem tisztázott helyzetű ország népétől elvárni azt , hogy olyan kormánya legyen , ami minden és mindezektől mentesen helyesen fog cselekedni és az esetek legnagyobb részében ..

ez olyan , mint egy kiscsoportos óvodás gyerektől/apját- anyját sem ismerő/ elvárnánk az 1x1 tudását, és kérdeznénk ki pár napon belül ahogy a táblázatot kézbevehette.
ráadásul igazodjon a mához seperc alatt társadalmilag , tisztába legyen a helyzetével , és még hót erkölcsös is legyen

és akkor még hol vannak a világ bajai , amik vannak bőven ..

na ezért nyomulunk vissza a keresztény mítoszainkhoz és gyökereinkhez mint állat , mert mint állandó - az az egy változatlan formában úgy ahogy maradt és még megvan.
Törölt felhasználó 2012. 01. 08. 00:03
Előzmény: #154  Cimballi
#155
elek istván ma tegnap mondott egy olyant amitől először elképedtem aztán röhögőgörcsöt kaptam ..
"ennyire hülye nem lehet" gondoltam és rájöttem..

-hogy igaza van ..

tömören és velősen :

a nagykoalició az egyetlen esélyünk
Cimballi
Cimballi 2012. 01. 07. 23:55
Előzmény: #153  Törölt felhasználó
#154
A '90-es években arról írtam a diplomamunkám, hogy a magyar politikai helyzet és kultúra mennyit árt a gradualista, halogató megközelítésével. Nincs mese, vissza kell venni az állam hatalmas újraelosztó szerepéből, különben csőd lesz a 2010-re.

Az évszámban tévedtem, de valójában itt a game over, amikor ilyen szintű adóterhek mellett nincs pénz már semmire, már államosítani kell. Zsákutca, gödörbe estünk és ástunk tovább. A társadalom elvesztette minden optimizmusát, a gazdaság teljesítménye csökken, a tartalékaink a 0-val egyenlőek (háztartásokra gondolok), a bizalom minden irányból vészesen megingott, a kormány elszigetelte magát.

Az állam újraelosztó szerepe egy árnyalatnyit sem csökkent.
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 23:33
Előzmény: #152  szivacs
#153
az isten áldjon meg ..vagy rúgjon beléd szivacs ! :o))

mikor volt a 20 év alatt az, hogy megreformáltunk úgy istenigazából bármit is .. drábikkal bogárral vagy bárkivel is ..

az eu folyamatosan jelezte hogy reformokat reformokat reformokat azaz, alakítsuk át az eüt a közigazgatást az önkormányzatok számát csökkentsük stb, stb .. ..

a drábik félék meg miket is nyomattak ? szivattyúznak , átqurják a fejünket és rabszolgaságba hajtanak, szívják a vérünket összeesküvések garmadát gyártották / még veled együtt- segédleteddel- is néztünk ilyesmit pár hónapja stb,stb ..

de mindegyik kormány mit csinált : kiszolgálta igéreteival a népet : adok nektek .... persze ..adok neketk ..csak minket

aztán persze megszorítottak , kiigazítottak , elvettek , de igaz reformokat nem / mint ördög a tömjénfüsttől ..de sem drábik sem bogár azok tovább nyomatták: .. szivattyúznak , kirabolnak , kivéreztetnek .. a geci tesco volt divatban vagy fél éve /azóta már nem genya , most a bankok

és így tovább ...

svédországban 1700 önkormányzat van ... baszki ! hogy nem haltak még meg ?

már miért kéne hinni most! meg drábiknak ? hiába van még a pöcséig is tele tudománnyal

:o)
szivacs
szivacs 2012. 01. 07. 22:29
Előzmény: #141  szarvasvadasz
#152
Értékes írás. Kár, hogy sokan nem akarják figyelembe venni a teljes képet, a "nem látható" részeivel együtt, amivel sokkal érthetőbbé válna a helyzet, úgy, ahogy viszont Drábik is törekszik rá.
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 20:34
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#151
drábik a wikipédián keresztül ha felveszi a soiréját ,akkor úgy néz ki hogy elég sok mindenben belefogott, többek között filozófiát is tanult , jogász ujságíró stb,stb csak éppen víz-gázszerelő végzettsége nincs

no meg usa és szabad eu rádió ..

szóval ..azé tuti hogy tudhat valamit ráadásul egy rahedli cuccot is írt ezekben a themákban
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 01. 07. 20:26
Előzmény: #149  Törölt felhasználó
#150
Én már csak ilyen "open minded" vagyok, főleg, ha valamihez nem értek. Őszinte érdeklődéssel szemlélem a minket körülvevő világot, próbálom mindenből a számomra értékes gondolatokat kihámozni és abból egy magam számára érthető képet összerakni. Nincs ezzel semmi baj szerintem.
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 20:08
Előzmény: #145  szarvasvadasz
#149
az rendben van, hogy számodra megfér Bibó és drábik, de ezt szerintem ne hirdesd
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 18:37
Előzmény: #147  Törölt felhasználó
#148
Bibó egy tudós, Dr. Drábik meg egy rádióriporter volt. 100 ilyen összesküvés vadász van a youtuben...
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 18:30
Előzmény: #145  szarvasvadasz
#147
azt nem tudom hogy drábik és bibó eszmeileg hogyan férnek meg egymás mellett ..lehet hogy így van ..

bibót bagyon nehéz besorolrolni bárhová is , mert amennyire konzervatív keresztény ugyanannyira liberális is mint szocialista is .. egy nehezen meghatározható harmadik út az övé ami nem egészen népképviseleti, mint inkább egy népuralmi rendszerhez álltak közel a gondolatai .. drábikról ezt nem tudom így állítani .. ő a kapitalizmusnak liberális jól, inkább szigorúan beszabályozott megoldását javasolná ..
ide tartozik és sokan nem tudják : a liberalizmus a sok lehetőségek megnyitását , de egyúttal ugyanabban a lépcsőben azoknak a leszabályozását is jelenti ..

a konzervatív megoldás kevéssel, a liberalista annál több jogszabállyal , kordába tartással "dolgozik"..
laikus59 2012. 01. 07. 18:24
Előzmény: #144  laikus59
#146
Nem nyertem :-(((

TGM-ra tippeltem.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 01. 07. 17:33
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#145
"...ezek számomra mind egyoldalúak és mint mindentől különállóan nem helyezik el az országot egy adott helyen és helyzetben levő világban..."

Ezt azért nem állítanám, pl.:

link

Számomra Bibó és Drábik, stb. teljesen megfér egymás mellett, amíg rám, mint nézőre/olvasóra van bízva az élmény értelmezése. Valahogy úgy vagyok vele, ahogy nagyra becsült tanárom gimi elsőben irodalom órán leíratta velünk a füzetbe, hogy: "A művészeti alkotás több és más, mint a valóság, amelyből sarjad. A művész válogat a valóság elemei közül, amelyekből egy új világot teremt." Hát ezt látjuk/olvassuk mi, nem elfeledni.
laikus59 2012. 01. 07. 17:17
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#144
Nekem lenne egy tippem, de nem írom be, mert nem akarok a kettőtök beszélgetésébe "belerondítani".
Mindenesetre kivárom szarvasvadász válaszát, tippjét, s kíváncsi leszek, eltaláltam-e? :-)))
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 16:41
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#143
ez jó .. bárki is írta

:o))

link
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 16:16
Előzmény: #141  szarvasvadasz
#142
én betennék neked egy másik , és sokkal átfogobbat , ami gyökere az egésznek ..

kíváncsi vagyok rájössz e , hogy ki írta /bár nem nagyon nehéz ,mert az írásban és tartalmában felismerhető

sok drábikot és bogárt olvastam már - de ezek számomra mind egyoldalúak és mint mindentől különállóan nem helyezik el az országot egy adott helyen és helyzetben levő világban ..

mindig is ügyesen fényeznek azt amit akarnak , ami szent meggyőződésük ..

fráter - orbán
állam és magántulajdon harca
balra indexelj, jobbra tarts

hát...
jó van ... értem
passz

de a cucc sztem és a mindenféle fényezés és az állandó ellenségkitűzés nélkül és kitüntetett ügyeletes aktuális saját "faszfejem" dicsérete nélkül - sztem meg inkább ebben van :

link
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 01. 07. 14:14
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
#141
Sokat nem tehetünk, de annyit mindenképpen, hogy több nézőpontból vizsgálva próbáljuk értelmezni a szituációt, ehhez egy adalék:

link
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 13:50
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
#140
az MSZP-frakció pénteken kezdeményezte írásban a parlament összehívását jövő hétfőre. Közölte, az általuk benyújtott törvénymódosítási javaslat célja az, hogy garantálják a betétek biztonságát abban az esetben is, ha a kormány esetleg gazdasági szükségállapotot hirdetne ki. mti.
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 13:26
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
#139
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 12:09
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
#138
hát már a fasz se tudja ..ki a franc lát bele abba hogy merre megy a cucc mondjuk áprilisban vagy addig és utána ..

sokan hittek abban - farkasszemet nézve annak a kosárnak a fenekével ahova a feje majd lehullik a guillotine alatt - hogy ez velük nem történhet meg
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 11:58
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
#137
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 10:36
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
#136
hvg.hu/w/20120107_kokisaller
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 10:32
Előzmény: #134  Törölt felhasználó
#135
az oba tömegtörvényét úgy változtatja meg vasárnapról hétfő délre a prl-t ahogy akarja , úgyhogy el is lehet felejteni az ilyen biztosítást ..

és meg is érteném . .., hiszen ha netán a legxrabb jönne muszáj lenne neki hozzányúlnia ..

nehogymán egy 8 000 000 €-s yachtot vegyen a delikvens az otp számlájáról a nyugdíjas anyósa nevére akkor, amikor üti egymást a pór a cba-ban az utsó kilós kenyérért
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 09:00
Előzmény: #133  szarvasvadasz
#134
:-)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 01. 07. 00:01
Előzmény: #123  sly36
#133
A mondat vége lemaradt: kivéve államcsőd esetén.
Knight Tyris 2012. 01. 06. 23:57
Előzmény: #131  Knight Tyris
#132
:o)
no para, ahogy látom nagy hirtelen már nem hisszük, hogy eszkalálÓdna a helyzet. :o) :o)

ui:
bakker Buxi legközelebb sem másolok szövegrészt tőled. vagy idézőjelbe rakom :o) :o) :o)
re: helyesírás :o)
Knight Tyris 2012. 01. 06. 23:54
Előzmény: #128  enigma
#131
:o)
no para, ahogy látom nagy hirtelen már nem hisszük, hogy eszkalálodna a helyzet. :o) :o)
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 23:26
Előzmény: #127  watson
#130
Nem hiszem, hogy eszkalálodna a helyzet. Aki akarta már rég kivitte külföldre. (extra profit) aki meg végtörlesztett az meg azért nyúlt a pénzéhez. A többieknek meg nincs egy huncut vasa sem. A fidesz azért f@sik mert nem teszik be a pénzt... Persze akik terjesztik azok meg majd hősök lesznek, meg biztos listás bejutok valamelyik ellenzéki pártnál.
watson
watson 2012. 01. 06. 23:24
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#129
A magyar társasági jogból levezethető hogy egy társaság jelentős többségével (75+%) rendelkező tulajdonos teljes vagyonával felel a társaság tevékenységéért, azaz az osztrák anyabank felel a leányáért ;)
enigma 2012. 01. 06. 23:23
Előzmény: #126  Knight Tyris
#128
Hagyjátok már szegényt. :D
watson
watson 2012. 01. 06. 23:10
Előzmény: #123  sly36
#127
A magánnyugdíj pénztári számlákhoz nyúlás azért megalapozza a történteket.

Vajon kik állhattak a háttérben? ;)

Régen jártak a tükörteremben :))
Knight Tyris 2012. 01. 06. 22:54
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#126
Korábban kellett volna gondolkodni.
Már késő Buxi. :o)

Tudnod kell, hogy már minden rögzítve van! :o)

Innen már nincs visszaút, de biztos tanulságos lesz és legközelebb megfontoltabb leszel :o)
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 16:03
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#125
meg vannak az aktáid!
kitesszük a wikileaks.re )))
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 15:58
Előzmény: #123  sly36
#124
Tisztelt portfolio. hu! Kérem a topik de facto zárását, törlését!
Köszönettel buxer gmbh.
sly36
sly36 2012. 01. 06. 15:34
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#123
Giró-Szász emlékeztetett: az Országos Betétbiztosítási Alap mindenkinek százezer euróig (tehát 31,5 millió forintig) garantálja a bankszámláját. Közölte, a kormány minden eszközzel vizsgálni fogja, hogy kik állhatnak a rémhírterjesztés mögött
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 15:28
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#122
unalmas ez a dátumozás
hír tőzsdés ))
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 15:26
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
#121
15:19

Topik gazda

Messi-Tomi
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek