Remélhetőleg kedvező hitelt találnak ehhez, ez nem egyszerű, elég sok pénzintézettel le kell ülni tárgyalni és nyilván alkudozni is kell a kamatokról, feltételekről.
Vagy csak nem akarják, hogy valaki részletesen betekintsen...nem tűnik hihetőnek, hogy sok a munkájuk. Ha igaz, hogy a NEO adásvételijét aláírták, akkor a bankhitel intézése nem hiszem, hogy olyan nagy gondot okozna nekik, egy közgyűlés összehívását is gyorsan meg tudnák szervezni, ha akarnák...de ha ezekkel nem haladnak, akkor mi miatt lehet sok dolguk?
Kaptam időpontot a részvénykönyv személyes megtekintésére, a hölgy azt mondta h maximum 10 perc mert kevés az idejük aznap, kérdeztem h decemberben is ennyire sok a munka, azt mondta h itt mindig sok a munka, amit kevés embernek kell ellátnia.
De mégis milyen fejlemények? Milyen irányba halad a menedzsment? Halad egyáltalán a menedzsment? Nem tudunk semmi biztosat a modi napi tevékenységén kívül, mindaz amit írsz puszta spekuláció és reménykedés.
Hát igen,bőven be van árazva az Akko nem igen van benne potenciál erre a 8 ingatlanra, látszik is a lecsorgásból. 1-2 évig nagy eséllyel ez lesz a forgatókönyv. Szépen látszik az árlenyomás.
Akkonál egyelőre 8 ingatlan van, tehát nem elég nagy a méret ahhoz h azt érdemi vagyonnak lehessen mondani, P/BV alapon nagyon is szépen árazza a piac.
Azok stabil termelő vállalatok, itt pedig alig 1.5 éves történet van, mert 2019-ben lezárult a spekulatív befektetések ideje, már nincs Dávid Klinika meg minden más amiket Szabó Zoli menedzselt, elölről kell kezdeni mindent, míg a Masterplast és Rába évtizedek óta termelnek, nem a tőzsdén kezdték, ezek komoly múltú cégek, főleg a győri hátterű!
vagy nem.Itt már minden is elindult Masterplast,Rába. Akkoban semmi hír vagy érdemi történés, rkgy. Szépen el kell adogatni és menni abba amiben van lüktetés.
Azzal, hogy bekerült az Akko a Prémium kategóriába valószínűleg hozza magával az alapok bizonyos mértékű bevásárlását. Ugyanakkor ez magában még nem jelenti azt, hogy a kisbüfik is jó lóra tettek, mert ez csak egy automatizmus. Ha pl. a SET bekerül (nyilván nem fog) a Prémium kategóriába, akkor abból is vesz automatikusan egy-két alapkezelő, de attól még nem ajánlanám senkinek a vételét...
Ha egy intézményi befektető megjelenik egy rt-ben, az több szempontból is üzenetértékű a rutintalan és a rutinos befektetők számára. 1. Ezek az intézmények altalaban rendelkeznek publikus bef politikával, azaz szabályozott és kontrolalt korùlmenyek kozott vásárolnak es adnak el. 2. A portfoliomenedzserek eredmenycentrikus premizalasa is arra készteti oket, hogy az "aprópénz" is hozamot termeljen. 3. Ha egy maganbefektetonel sokkal tobb informacioval rendelkezo profi fantaziat lat egy reszvenyben, akkor az jelzeserteku lehet a rutintalanoknak.
Hidd el számít nekik is, nem olyan nagy bank az a Raiffeisen, vmivel nagyobb mint az OTP, azonban az Erstetől, KBC-től, Intesa SanPaolotól sokkal kisebb, ezek sem vennék félvállról a céget. Prutkaynak pedig érdeke h jó teljesítmény legyen, még alig 35 éves az elnök biztos h törekszik a lehető legjobbra, óriási referencia lesz neki idővel a szép teljesítmény ennél a cégnél!
Rutintalan róka vagyok én hozzátok képest, így megkérdezhetném, hogy miért olyan fontos az, hogy legyen nagy intézményi befektetőnk? Pont azt gondolnám, hogy az kevésbé fontos egy Raifi Wiennek, aprópénz az nekik a portfólióban..
Olvastad amit írtam, egy szóval sem említettem h személyes adatok, cégadatokat említettem, ha ott van h Raiffeisen Centrobank akkor semmilyen személyes adat nem szerepel ott max annyi h Wien X utca. Az is kérdés mennyire aktuális az a könyv.
A részvénykönyvben személyes adatok vannak (lakcím stb.), ezt nem oszthatod meg ész nélkül! Ez nem egy terápiás csoport, ahol mindent ki lehet beszélni... Kérj időpontot, menj el, nézd meg és hozz döntést a részvénnyel kapcsolatban - ez a te magánügyed, nem pedig csapatjáték.
Lehet h meg kéne nézni azt a részvénykönyvet, bár az is megoldás h megnézi vki aztán e-mailben elküldjük egymásnak az arányokat, a lényeg h intézményi befektetők neveit küldjük db számmal, nyilván magánszemélyeket ne. Szóval aki ráér elmehetne, persze előtte 3-4 nappal kérjen időpontot.
Ez lenne a 40 millió forintos kérdés. Annyi idő eltelt, hogy akár ki is tárazhattak volna, de azon a véleményen vagyok, hogy biztos kezekben van a nagy része. Szvsz nem sokat változhatott a korábbiakhoz képest a közkézhányad.
Akko Invest