Topikgazda: Törölt felhasználó 1970. 01. 01. 01:00

AH: jegyzési feltételek (2.)  

Az Antenna Hungaria jelenleg is zajló sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint:
1, Alanyi jogú kárpotóltak 200,000 db részvényt jehgyezhetnek összesen
2, Ezen túlmenően a belföldi magánszemélyek készpénzes jegyzésére 50,000 darab részvény áll rendelkezésre, de az AH teljes lejegyzés esetén további 95,000 részvényt bocsát rendelkezésre
3, MRP (munkavállalói részvényprogram) keretében AH dolgozók jövő januárban 255 ezer részvényt jegyezhetnek
4, 500 Ft-os kedvezményt vehetnek igénybe maximum 20 részvényig a készpénért jegyzők, ezen részvények január 21-ig nem eladhatók
5, alanyi kárpótlási jegyért jegyzőknél a kpjegyet kamattal növelt címletértéken számítják be (1741 Ft), ezen részvényeket február 25-ig nem lehet eladni
6, aki kpjegy ellenében jegyez részvényt 1741 Ft-ot még be kell fizetnie (jegyzésenként)
7, november 24-én határozzák meg a kibocsátás maximum árát
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 06. 17:05
Törölt hozzászólás
gery 2000. 11. 22. 10:56
Távol áll tőlem az indulatok felkorbácsolása ,de ebben a kopaszjegyes AH cserében már első alkalommal (ha jól emlékszem áprlilisban kezdték el adagolni a hírt)sem hittem,
így nem is érdekelt a téma.
Más kérdés ,hogy sokaknak jókor jött a dolog és nagyot szakítottak vele...
Csak azokat sajnálom akik,felültek a blöffnek és bevásároltak...
neki k üzenem Kostolany szavait: "...aki élete során legalább háromszor nem jut csődbe,nem is igazi spekuláns..."
Az érem másik oldala:
Morálisan feltétlenül,(jogszer űségében is?)kifogásolható a kormányzat és az ÁPV hozáállása a kérdés végleges rendezéséhez(t.i.:mi kor és hogyan vonják be a közkézen lévő jegyeket).
Nagyon úgy tűnik,hogy sokáig marad még a kérdés elódázása és a felelőség áthárítása másokra,egyáltalán várható még valamiféle törekvés a probléma végleges rendezésére?
Van erre vmlyen kormányzati elképzelés,stratégia ?
Jó lenne ha többen is hozzászólnának a témához,esetleg hivatalos körökből is!
u.i.:más offsider jellegü beírásokat, (mint amilyen ez is)véleményeket,java slatokat,szívesen látnék,látnánk ezen a fórumon.
üdv mindenkinek:gery
Portfolio
Portfolio 2000. 11. 21. 15:04
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Így van, 24-én lesz maximált árfolyam, az határozza meg a jegyek számát. A jegyet 1742 Ft-on számítják be, azaz a jelenlegi árfolyammal kalkulálva (6100/1742), ha jegyzel pl 100 AH részvényt, akkor 351 ezer Ft címletértékű jegyet kell leadni + 1741 Ft-ot.
Törölt felhasználó 2000. 11. 21. 10:54
Azt szeretném megtudni bárkitől, aki tudja, hogy mi lesz a cserearány? Tehát hány darab kárpótlási jegyet kell adni egy AH részvényért? Vagy lehet, hogy ezt is nov. 24-én teszik közzé?
Portfolio
Portfolio 2000. 11. 17. 14:27
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Bár nem én vagyok az illetékes :) A kárpótlási jegy bevonás mint oly sok minden, politikai kérdés. A mai tájékoztatón is gyakorlatilag mellébeszélés volt, az ÁPV-re jut az a nem irigylésre méltó feladat, hogy kiálljon a nyilvánosság elé és megmagyarázza azokat a dolgokat, amivel esetleg személy szerint az illetékes sem ért egyet.
Ez a alanyi kárpótolt és sima jegyes összehasonlítás döbbenetes. Arra jó dolog volt a tőzsdei bevezetés, hogy a szegény kárpótolt eladhassa a jegyét, amikor évekig nem volt felhasználási lehetőség. Most viszont "üldözendő" a spekuláns, s annak adunk csak részvényt, aki a sérelmeket elszenvedte.
Az akkori (vagy mai) tőzsdei vevő joggal gondolhatja, hogy ugyanolyan értékpapírja van, mint annak, aki eredetileg kapta a kárpótlási jegyet. Elvileg ugyanazok a jogok kapcsolódnak minden papírhoz, ha egy sorozatba tartozik.
Anno volt egy per, amikor az ÁPV-t a Matáv kibocsátás miatt perelték, hogy miért nem lehet jegyet felhasználni. Azt az ÁPV megnyerte. Szerintem ez is megérne egy próbapert, hogy mi alapján lehet kétféle jogosultságot adni egy azonos sorozatú értékpapírnak. Egyébként az illetékesek olvassák a Portfóliót, ezért reménykedjünk, hogy hátha válaszolnak :)
Törölt felhasználó 2000. 11. 17. 12:20
Szeretném megkérdezni az AH jegyzés szervezőit, hogy a kárpótlási törvényben hol tesz külömbséget a törvény az alanyi, illetve a nem alanyi jogú kárpótlási jegyeket illetően. Továbbá tisztelettel kérdezem, hogy mikorra várható a nem alanyi kárpótlási jegyek végleges, és a befektetők szempontjából korrekt, bevonása. Várhetó-e a közeljövőben hasonló befektetési lehetőség a sima jeggyel évek óta türelmesen várakozó befektetők számára is? Köszönettel.

Topik gazda

aronga77
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek