Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 11. 17. 17:24

A Trump!  

4 évig aktuális lesz a topik ))))))))

és izgalmas
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 28. 09:33
Előzmény: #899  Törölt felhasználó
#900
Az amerikai szenátusban péntek hajnalban ismét leszavazták az előző elnök, Barack Obama nevéhez fűződő egészségbiztosítási törvény egyes részeinek visszavonásáról szóló javaslatot, ezzel pedig teljes kudarcba fulladt Donald Trump kormányának erőfeszítése, hogy rövid időn belül megszabaduljanak az Obamacare-től. rábaszott a rozsdás
Törölt felhasználó 2017. 07. 27. 10:22
Előzmény: #898  -bubu-
#899
Nagy a káosz Trump politikája körül Trump külpolitikáért felelős emberei ki vannak bukva hatáskörük korlátozása és a meghatározhatatlan, állandóan változó politikai irány miatt. Rex Tillerson külügyminiszter állítólag kijelentette: örül, ha egy évet el fog tölteni ebben a pozícióban. McMaster nemzetbiztonsági tanácsadó pedig számos kérdésben, így az oroszpolitikában sem ért egyet főnökével, miközben a „szétesés és a fegyelmezetlenség” jeleit látja. Kiszemelt beosztottjaikat Trump tanácsadói többször is megfúrták, emiatt a mai napig nem tudtak rendes stábot felállítani. A washingtoni politikai káosz a devizapiacra is rányomja a bélyegét, piaci vélemények szerint ezért (sem) vonzó a dollár az elmúlt hónapokban. Bár ez valószínűleg nem tudatos, egyik célját, a dollár gyengítését áttételesen el is érte ezzel az elnök.
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 27. 09:12
Előzmény: #897  -bubu-
#898
09:05 | Megint felsült Trump az Obamacare eltörlésével
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 26. 20:04
Előzmény: #896  -bubu-
#897
link crazy
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 26. 11:52
#896
Vazsmegyei 2017. 07. 26. 10:19
Előzmény: #893  -bubu-
#895
Nyugtával dicsérjed a napot!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 26. 09:27
Előzmény: #893  -bubu-
#894
Saját párttársai miatt bukott el Donald Trump nagy terve2017. július 26. 09:17 . .Elbukott az amerikai szenátusban szerdán az előző, demokrata párti kormány által kiépített egészségbiztosítási rendszer, az Obamacare visszavonásáról és annak egy új egészségbiztosítási törvénnyel való felváltásáról szóló szavazás.


Az amerikai felhőházban tegnap délután először arról szavaztak a szenátorok, hogy megkezdjék az Obamacare visszavonásának, illetve leváltásának vitáját. Már ez is kishíján elbukott, ugyanis az 52 republikánus képviselőből ketten már a törvény megváltoztatásáról szóló vitát is elutasították, ezzel pedig 50-50 volt a szavazatok állása. A törvények értelmében ebben az esetben az USA alelnöke, Mike Pence dönthetett a vita sorsáról, aki természetesen igennel szavazott. Ezzel elkezdődhetett az a hosszú procedúra, ami az előző kormányhoz fűződő egészségbiztosítási törvény sorsáról dönt majd.

A szavazásra egyébként visszatért Washingtonba az agydaganattal küzdő John McCain arizonai szenátor is, akit ovációval és tapssal fogadtak politikustársai. Az arizonai politikus azonban szenvedélyes beszédben közölte: a republikánusok egészségbiztosítási tervét a jelenlegi formájában nem hajlandó megszavazni, s az új egészségbiztosítási törvényt majd kétpárti egyetértéssel kell kidolgozni.

Az ügyrend megszavazása után tegnap el is kezdődött a vita, sőt, az egyik lehetséges alternatív verzióról már szavaztak is a képviselők. Ez a javaslat a Better Care Reconciliation Act nevet kapta, amelyet eredetileg június 26-án mutattak be a republikánusok, mint egészségügyi reformtervük immár harmadik változatát. Ennek lényege röviden:

Megszüntetné a büntetés azon 50 vagy több főt foglalkoztató cégek számára, akik nem fizetnek munkavállalóik számára egészségügyi biztosítást.Átalakítaná az adójóváíráson alapuló állami egészségbiztosítási támogatást, amivel az öngondoskodást próbálnák előnyben részesíteni az állami támogatások helyett. A probléma ezzel az, hogy sokak számára - kellő jövedelem hiányában - nem jelent segítséget.Elemzések szerint különösen azok az alacsonyabb jövedelműek járnának rosszul, akik egyébként is betegesek, ők vannak ugyanis leginkább rászorulva a jelenlegi rendszer támogatására. Ezzel ellentétben viszont csökkenne az egészségügyi ellátás költsége a tehetősebb, egészséges emberek számára.

Bár ez a javaslat a korábbi republikánus terveknél finomabb, abban az értelemben, hogy óvatosabban bánik az állami támogatások megvonásával, illetve foglalkozik olyan súlyos problémákkal, mint az ópioid függőségi krízis, ennek ellenére a centrista, inkább baloldalra hajló republikánusok között népszerűtlen. Nem meglepő, hogy a tegnapi szavazáson nagyarányú vereséget szenvedtek a törvény támogatói:

a szenátus száz tagja közül a szükséges 60 helyett csak 43-an szavaztak igennel, 57-en viszont - köztük a kormányzó republikánusok 9 szenátora is - elutasították a Donald Trump kormánya által szorgalmazott tervet.

Az első kommentárok Trump és a republikánusok nagy vereségeként értékelik az éjszakába nyúló voksolás eredményét. Megjegyzik ugyanakkor, hogy a republikánus szenátorok most várhatóan azzal próbálkoznak majd, hogy külön - az új egészségbiztosítási tervezettől függetlenül - szavazzanak az Obamacare visszavonásáról.

Még nem született ugyan döntés, de értesülések szerint már szerda délutánra összehívhatják a szenátorokat, hogy voksoljanak. Szakértők szerint azonban az Obamacare visszavonását új törvény elfogadása nélkül szinte bizonyosan nem sikerül elfogadtatni.

Az Obamacare visszavonása miatt - mint arra a Kongresszusi Költségvetési Iroda (CBO) nevű, független elemző intézet többször felhívta a figyelmet - mintegy 22 millióval kevesebb amerikainak lenne egészségbiztosítása. A republikánus törvénytervezetben előirányzott jelentős költségvetési csökkentések pedig a szerényebb jövedelműek egészségügyi ellátását segítő Medicaid-program ellehetetlenüléséhez vezetnének.(MTI, Washington Post, Reuters)
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 26. 09:22
Előzmény: #892  -bubu-
#893
09:17 | Saját párttársai miatt bukott el Donald Trump nagy terve
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 25. 21:29
Előzmény: #891  Törölt felhasználó
#892
Megszületett a döntés: újratárgyalják Obama egészségügyi csomagját2017. július 25. 21:20 Elfogadta az amerikai szenátus az Obamacare felülvizsgálatáról szóló tervezetet, ami mindössze egy szavazaton múlt.


Mike Pence alelnök szavazata döntött végül a mai szenátusi ülésen, amin Obama egészségügyi reformjának újratárgyalásáról döntöttek. A csomag felülvizsgálata mellett 51 képviselő szavazott, míg ellene csak 50.

A demokraták egyöntetűen elutasították az újratárgyalás lehetőségét, míg két republikánus politikus, Susan Collins és Lisa Murkowski is nemmel szavaztak. A Trumpot gyakran bíráló John McCain, arizonai szenátor, akit nem rég agytumorral diagnosztizáltak, visszatért, hogy igennel szavazzon.

A következő lépésben arról tárgyal majd a szenátus, hogy módosítsák pontosan az Obamacare-t (amennyiben ezt szükségesnek ítélik), a kidolgozott javaslat elfogadásához ötven ember kell majd.
Törölt felhasználó 2017. 07. 24. 09:56
Előzmény: #293  evatavi
#891
Régi Twitter-posztjainak törlésével kezdte munkáját Trump új kommunikációs igazgatója Egy ismert Wall Street-i pénzügyi szereplő váltja Sean Spicert az amerikai elnök kommunikációs stábjának élén. Anthony Scaramucci vasárnap arról beszélt, hogy egyik első dolga lesz, hogy véget vessen az elnök körüli szivárogtatásoknak. Mint mondta, kész drasztikus lépéseket is tenni, hogy ezt elérje. Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFPKorábban Spicer egyszerre töltötte be a kommunikációs igazgatói posztot és tartotta a sajtótájékoztatókat, Scaramucci igazgatónak érkezik, a sajtóügyeket Spicer eddigi helyettese, Sarah Sanders viszi majd. Scaramucci annyit írt a törlésekről a Twitterén, hogy a korábbi nézetei megváltoztak, és nem kéne, hogy ez terelje el a figyelmet. Egy 2015-ös interjúban amúgy anti-amerikainak nevezte Trumpot, és bírálta a nőkkel szembeni viselkedését is.
dt7
dt7 2017. 07. 23. 11:51
Előzmény: #888  Törölt felhasználó
#890
Vazsmegyei 2017. 07. 23. 10:13
Előzmény: #888  Törölt felhasználó
#889
Van már másik! Sokkal több bajod lesz az újjal, mert állítólag oroszbarát! Lehet szapulni az amerikai álmot! Gyerünk Macika! Kellenek a Trump-hírek, mert pozitívat még nem találtál a Trump-adminisztrációról! Talán eljutsz még egyszer oda is, hogy megismerjed az új amerikai álmot, amit valahogy, valahol elkerültél!
Törölt felhasználó 2017. 07. 23. 09:56
Előzmény: #887  -bubu-
#888
Lemondott Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője helyi idő szerint péntek reggel - jelentették fehér házi források alapján az amerikai lapok twittermajom álhírgyártója is elment
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 19. 17:03
Előzmény: #886  -bubu-
#887
Nem sikerült Trumpnak leszámolnia legfőbb démonjával - Mi lesz most?2017. július 19. 17:00 -Donald Trump egyik legfontosabb választási ígérete volt, hogy Barack Obama egészségügyi reformját azonnal lecseréli valami másra, az ugyanis szerinte egy katasztrófa, kis túlzással maga a megtestesült ördög. Mostanra viszont eljutottunk oda, hogy már alternatíva nélkül is visszavonná az Obamacare-t, csak azért, hogy végre megszabaduljon tőle. A most hétfőn megbukott republikánus reformjavaslatot beterjesztő szenátor szerint később ráér majd gondolkozni azon, hogy milyen rendszer lépjen a jelenlegi helyébe. Az egészségügy körül kialakult politikai káosz jól mutatja, hogy a republikánus többség ellenére Trump nem tudja hatékonyan érvényesíteni akaratát, pedig minél hamarabb át kéne térnie a tervezett adóreformra, hiszen jövőre időközi választások lesznek, és ha addig nem sikerül eredményt felmutatnia, akkor később még nehezebb dolga lehet majd.


Egyre tragikomikusabbá válik az amerikai egészségügyi reform körül kialakult, hónapok óta tartó politikai hercehurca. Donald Trump választási kampányának egyik legfontosabb ígérete az volt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt visszavonja a köznyelvben csak Obamacare-ként ismert, Barack Obama elnöksége alatt elfogadott egészségügyi reformot. Trump szerint a rendszer rendkívül pazarló, ráadásul jelentős költségeket ró a középosztálybeliekre, egy "kész katasztrófa", ezért mindenképp fel kell számolni. Időközben azonban bebizonyosodott, hogy mindez nem olyan egyszerű, amit Trump a következő szavakkal nyugtázott még februárban:

Senki sem gondolta volna, hogy az egészségügyi rendszer ennyire bonyolult lehet

Az igazi mizéria csak ezután kezdődött:

Trump hiába kampányolt a republikánusok reformtervezetének első verziója mellett, nem tudott elegendő alsó házi képviselőt meggyőzni, hogy támogassák, ezért március 24-én visszavonta a törvénytervezetet.A háttérben elkezdődött egy új változat kidolgozása, amit május elején szűk többséggel ugyan, de sikerült átvinnie az elnöknek az alsó házon. A neheze ugyanakkor még hátra volt: a felső házon (szenátuson) is át kellett nyomni valahogy a törvényt.Több republikánus szenátor is ellenérzését fejezte ki az új reformtervezettel szemben, amely az amerikai Kongresszusi Költségvetési Bizottság becslései szerint (2026-ig bezárólag) mintegy 23 millió ember (főként alacsonyabb jövedelműek) egészségbiztosításának megszűnését jelentené.Szükséges támogatás híján a felső ház elé benyújtó szenátor a héten visszavonta a tervezetet, és csupán arra fogja kérni a szenátorokat, hogy az Obamacare két év múlva történő visszavonását szavazzák meg. Erre a tervek szerint a jövő héten kerülhet sor, ezt követően a döntéshozóknak két évük lesz egy alternatíva kidolgozására.

Ami elsőre feltűnik ebben a történetben, az az egyre nagyobb kapkodás. Trump óriási lendülettel vetette bele magát az egészségügy átalakításába, majd miután többször is kudarcot vallott, már az Obamacare puszta - egyelőre alternatíva nélküli - visszavonásával is megelégedne. Hogy miért fontos annyira ez az egész ügy?

Mert rávilágított arra, hogy hiába van Trump pártjának többsége az amerikai törvényhozás mindkét házában, nem tudja a korábban várt módon érvényesíteni akaratát.

Ennek a megállapításnak az elnök másik választási ígérete szempontjából van nagy jelentősége, amit a piaci szereplők is fokozottan figyelnek: mi lesz az adócsökkentési tervekkel. Hasonlóan kemény küzdelem vár ugyanis Trumpra az adóprogramja elfogadtatása kapcsán is, hiszen párttársai közül többen is attól tartanak, hogy a költségvetési hiány és az államadósság elszabadulásához vezethet annak megvalósulása.

Az adóreform költségvetési egyenleget rontó hatásaira részben pont az egészségügy átalakítása jelentette volna a többletforrást, hiszen jelentős összeget akartak volna ezáltal megspórolni. Ez azonban meghiúsulni látszik, így az adórendszer átalakítása alatt is megmozdult a talaj.

A szigorúbb költségvetési politikát szorgalmazó képviselőket ráadásul még inkább óvatosságra intheti az, hogy októberben az USA államadóssága eléri a törvényben meghatározott adósságplafont, ezért sokan valószínűleg megtakarító intézkedéseket szorgalmaznak majd.

A fennakadás tehát szinte borítékolható, ami gondot okozhat a jövőben, hiszen 2018 novemberében időközi választások lesznek, ahol a törvényhozás alsó házának összes (435), a 100 tagú szenátusnak pedig 33 helyéért folyik majd a versengés.

Elnézve Trump megítélésének romlását, nem kizárt, hogy a republikánusok elveszítik alsó házi többségüket.
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 19. 07:22
Előzmény: #884  Törölt felhasználó
#886
07:05 | Kétszer is beszélt egymással Trump és Putyin Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-as országcsoport hamburgi csúcstalálkozóján nem egyszer, hanem kétszer találkozott. Kedd későn este kiderült: nem külön találkozóról volt szó, hanem a vacsorai beszélgetésről.


A második megbeszélés ténye eddig nem került nyilvánosságra. Kedden este a Reuters brit hírügynökség és a CNN hírtelevízió közölte a hírt, majd az információt percekkel később megerősítette a Fehér Ház egyik illetékese is. Az elnöki hivatal azonban nem tett említést arról, hogy a két államfő második találkozója milyen hosszan tartott és mi volt a megbeszélés témája.

Kedden későn este kiderült: a két államfő nem külön találkozót tartott, hanem a vacsoraasztalnál beszélgettek. Vlagyimir Putyin mellé ültették az amerikai first ladyt, Melania Trumpot, majd a vacsora végeztével Trump csatlakozott hozzájuk, és bekapcsolódott a beszélgetésbe.

A feltételezett második találkozóról szóló információ kedden este bejárta az amerikai sajtót, a legnagyobb televíziós csatornák a beszélgetés feltételezett tartalmát vitatták. A CNN hírtelevízióban például azt latolgatták, hogy Melania Trump - mivel szlovén születésű - valószínűleg oroszul beszélgetett Putyinnal, ki tudja, miről, az amerikai közszolgálati rádió (NPR) pedig Sean Spicer szóvivőre hivatkozva "tálalta" a történetet. Spicer, a Fehér Ház szóvivője azonban csak annyit mondott, hogy Trump és Putyin a csúcstalálkozón tartott tárgyalások utáni díszvacsorán is elbeszélgetett egymással. Az NPR szerint a második tárgyalásról szóló információ Ian Bremmertől, a politikai konzultációval foglalkozó, New York-i székhelyű, a demokratákhoz közelálló Eurasia Csoport elnökétől származott, aki ugyan nem volt ott Hamburgban, de azt állította, hogy a csúcstalálkozón résztvevő politikusoktól hallott Trump és Putyin újabb, eddig nyilvánosságra nem hozott tárgyalásáról. A közszolgálati rádió megszólaltatta Bremmert, aki azt állította, hogy a két államfő másodjára egy órán keresztül beszélgetett és ezzel "meghökkentette" a világ vezető politikusait. Bremmer hosszasan fejtegette azt is, hogy tudomása szerint Trump és Puyin "bizalmasan" beszélgetett egymással.

Donald Trump a hírek és találgatások megjelenése után, kedden későn este, Twitter-bejegyzésben reagált. "Beteg dolog a hamis híreket gyártó média története a titkos találkozóról Putyinnal. Németország kancellárja a G20-ak valamennyi vezetőjét a hitvesükkel együtt meghívta. A sajtó tudott erről!" - írta az elnök.

A G20-as országcsoport július elején tartotta csúcstalálkozóját a németországi Hamburgban, és az eddig nyilvánosságra került információk szerint Donald Trump és Vlagyimir Putyin hivatalos tárgyalása a tervezettnél jóval hosszabb ideig, több mint két és fél órán keresztül tartott.
Vazsmegyei 2017. 07. 18. 16:07
Előzmény: #883  Törölt felhasználó
#885
Visszasírod evetavit?! Mivel fogott meg annyira, hogy képtelen vagy túltenni magad a csalódáson?
Törölt felhasználó 2017. 07. 18. 15:55
Előzmény: #883  Törölt felhasználó
#884
miért nem írsz? miért nem válaszolsz megint magadnak? he?
Törölt felhasználó 2017. 07. 18. 15:53
Előzmény: #293  evatavi
#883
most nem írsz? troll2
Vazsmegyei 2017. 07. 18. 15:51
Előzmény: #880  Törölt felhasználó
#882
Nem vagy te "diktátorcsináló" bármennyire igyekszel a többi diktátorcsinálóval együtt! Fel is csúút, meg le is csúút a diktátorcsinálóknak!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 18. 15:22
Előzmény: #880  Törölt felhasználó
#881
jó de ezt is csak a madurónak üzente a rozsdás, az erdogannak putyinnak nem meri mondani :o)) re: hangember csak
Törölt felhasználó 2017. 07. 18. 15:15
Előzmény: #293  evatavi
#880
Trump: “Rossz vezető, aki arról ábrándozik, hogy diktátor lesz belőle” hahó felcsúút
Vazsmegyei 2017. 07. 18. 15:09
Előzmény: #877  Törölt felhasználó
#879
A "twitteres" megoldja ezt is! Lesz még mit siránkozni az obamacerán!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 18. 13:34
Előzmény: #877  Törölt felhasználó
#878
qrva ideges lesz a rozsdás :o)) asszem lesz twitter üzenet is rendesen :o))
Törölt felhasználó 2017. 07. 18. 13:31
Előzmény: #872  -bubu-
#877
Republikánus szenátorok: Kudarcot vallott az Obamacare visszavonása Sajnálatos módon immár nyilvánvaló, hogy a kudarcot vallott az Obamacare visszavonása, és azonnali pótlása nem jár majd sikerrel - írta hétfő este közleményben Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője.Héfő este ugyanis először két republikánus politikus - Mike Lee, Utah állam és Jerry Moran, Kansas szenátora jelentette be, hogy a másodszori korrekció után sem szavazza meg a törvényjavaslatot, majd csatlakozott hozzájuk Maine állam szenátora, Susan Collins és a kentuckyi Rand Paul is. Ezzel egyértelművé vált, hogy a 100 tagú szenátusban - a demokraták egyhangú elutasítása mellett - a republikánusoknak nincs elegendő voksuk a törvényjavaslat elfogadásához. Ehhez 52 republikánus szenátor közül 50-nek az igenlő szavazatára volna szükség. a zseni2 )))
Vazsmegyei 2017. 07. 18. 13:19
Előzmény: #875  Törölt felhasználó
#876
70% az egyenlő 210 millió fő! Vannak még bolondok, akik ilyen számháborút vívnak a történelemmel szemben!
Törölt felhasználó 2017. 07. 18. 13:12
Előzmény: #871  Törölt felhasználó
#875
Az amerikaiak 70%-a szerint elnökhöz méltatlanul viselkedik Donald Trump a januári beiktatása óta, 67%-a szerint pedig helytelen a Twitter-használata - ez derül ki abból az ABC News/Washington Post felmérésből, amelynek első eredményei már vasárnap napvilágot láttak. Abból már megtudhattuk, hogy még sosem volt az amerikai történelemben annyira alacsony népszerűségű (36%) elnök az első hat hónap után, mint amit most Trump tud felmutatni. a twitter nevet a végén? ))
Vazsmegyei 2017. 07. 18. 13:07
Előzmény: #871  Törölt felhasználó
#874
Megrendelt, vagyis megrendezett közvéleménykutatás, felmérés! Nem kérdezték meg csörcsilt, megcsinálták maguk!
Vazsmegyei 2017. 07. 18. 13:05
Előzmény: #872  -bubu-
#873
Még nagyobb csoda, akik ezt el is hitték! Működik a világbéke tönkretétele!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 18. 12:57
Előzmény: #871  Törölt felhasználó
#872
12:48 | Kibuktak Trump viselkedésén az amerikaiak nem csoda ,
Törölt felhasználó 2017. 07. 17. 08:52
#871
Ítéletet mondtak Trump felett a választók Csaknem hat hónappal hivatalba lépése után 36 százalékon áll Donald Trump amerikai elnök népszerűsége, ami csökkenést jelent a korábbi hónapokhoz képest - derül ki a The Washington Post és az ABC News hírtelevízió által megrendelt, vasárnap ismertetett felmérésből. link
Törölt felhasználó 2017. 07. 13. 22:19
Előzmény: #866  -bubu-
#870
Trump nagyon sejtelmes volt Donald Trump amerikai elnök megérkezett Párizsba, ahol már tárgyalt is Emmanuel Macron francia elnökkel, majd a közös sajtótájékoztatón a következőket mondta a párizsi klímaegyezményről: „Valami történhet", és „Meglátjuk, mi lesz". Trump június elején jelentette be, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a klímaegyezményből. A múlt hét végi G20-csúcson sem tudta meggyőzni a többi vezető, az USA továbbra is távozni akart az egyezményből.
Törölt felhasználó 2017. 07. 13. 11:33
Előzmény: #866  -bubu-
#869
))
Törölt felhasználó 2017. 07. 13. 11:32
Törölt hozzászólás
#868
Vazsmegyei 2017. 07. 13. 11:14
Előzmény: #865  Törölt felhasználó
#867
Meg az is aki majmolja Az USA elnökét! Gondolom magadtól még nem jöttél rá milyen ostobaságot tételezel fel emberekről, nálad komolyabb intelligenciával rendelkező országvezetőkről!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 13. 10:12
Előzmény: #865  Törölt felhasználó
#866
ez is úgy igaz mint az, hogy nem tudott a fia szarkavarásáról az oroszokkal :o)
Törölt felhasználó 2017. 07. 13. 10:10
Előzmény: #864  -bubu-
#865
Trump meghökkentő állítást eresztett el Az amerikai elnök szerint Vlagyimir Putyin nem is az ő győzelmét akarta. Donald Trump amerikai elnök azt állította egy szerda esti tévéinterjúban: Vlagyimir Putyin orosz államfő inkább a demokrata párti Hillary Clintont szerette volna az Egyesült Államok elnökeként látni a tavalyi választás után. Trump a CBN keresztény televízió munkatársának, Pat Robertsonnak adott Párizsba indulása előtt interjút, amelyet helyi idő szerint csütörtökön sugároznak teljes egészében, ám részletek már nyilvánosságra kerültek belőle. twitt majom ))
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 11. 18:32
Előzmény: #863  Törölt felhasználó
#864
18:04 | Trump fia belerúgott a tőzsdébe
Törölt felhasználó 2017. 07. 11. 11:06
#863
09:17 | Beintettek Trumpnak: plusz adót kapnak a gazdagok a nyakukbalink
elemes
elemes 2017. 07. 10. 08:26
Előzmény: #860  -bubu-
#862
egyébként Putyin nagy manipulátor, Obamát is megszopatta, jól.
elemes
elemes 2017. 07. 10. 08:25
Előzmény: #860  -bubu-
#861
Putyin máris tudja, mely republikánus politikusokat kell kompromittálni vagy balesetet színlelve kivonni a forgalomból.
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 10. 07:49
Előzmény: #859  -bubu-
#860
07:40 | Trump visszatáncolt az amerikai-orosz együttműködéstől .Donald Trump amerikai elnök republikánus párti bírálatok hatására visszatáncolt vasárnap attól az amerikai-orosz kiberbiztonsági együttműködéstől, amelyben Vlagyimir Putyin orosz államfővel állapodott meg két nappal korábban a G20-as országcsoport hamburgi csúcsértekezletén.


Tekintélyes republikánus politikusok bírálták vasárnap az elnököt az orosz államfővel folytatott tárgyalásai miatt, mert szerintük Moszkvában nem szabad megbízni. Még Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete is azt mondta a CNN hírtévében: "Nem bízhatunk meg Oroszországban és soha nem is fogunk megbízni benne. De ha közel kerülsz azokhoz, akikben nem bízol, akkor rajtuk tarthatod a szemedet és ellenőrizheted őket".

Steven Mnuchin pénzügyminiszter viszont jelentős eredménynek minősítette az amerikai-orosz kiberbiztonsági együttműködésről szóló megállapodást.

Trump elnök vasárnap reggel még azt írta a Twitteren: "Áthatolhatatlan kiberbiztonsági munkacsoportot hozunk létre az olyan ügyekre, mint a választásokba való kibernetikai beavatkozás".
FollowDonald J. Trump ✔@realDonaldTrumpPutin & I discussed forming an impenetrable Cyber Security unit so that election hacking, & many other negative things, will be guarded..1:50 PM - 9 Jul 2017 18,09818,098 Retweets 71,98471,984 likesTwitter Ads info and privacy


Később már azt írta: "Az, hogy beszéltem Putyin elnökkel a kiberbiztonsági munkacsoportról, nem jelenti, hogy megvalósíthatónak gondolnám. Megvalósíthatatlan". Hozzátette: "A szíriai tűzszünetről szóló megállapodás Oroszországgal azonban lehetséges,.. és meg is történt".
FollowDonald J. Trump ✔@realDonaldTrumpThe fact that President Putin and I discussed a Cyber Security unit doesn't mean I think it can happen. It can't-but a ceasefire can,& did!2:45 AM - 10 Jul 2017 11,60611,606 Retweets 49,54349,543 likesTwitter Ads info and privacy
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 07. 16:04
#859
15:50 | Trump azt hitte, az állam határozza meg a gáz árát, a lengyel elnök helyretette
elemes
elemes 2017. 07. 07. 14:56
#858
Angela Merkel próbál túljárni Putyin eszén és átvenné az irányítást Trump fölött: link Merkelnek "mintegy gyógypedagógusként kell kezelnie amerikai kollégáját. A készülő nyilatkozattervezet nem említi a klímaváltozást, ehelyett arról beszél, hogy a fenntartható, tiszta energiaforrások kiaknázását szolgáló technológiák, illetve az ehhez kapcsolódó ipari rendszerek milyen sok munkahelyet teremtenek. Emellett kiemeli az energiabiztonság fontosságát." "Ez a szöveg arról szól, hogy lenyugtassák Trumpot"
elemes
elemes 2017. 07. 07. 09:56
Előzmény: #856  madxa
#857
én úgy értettem, hogy magánkézben levő cégek, amelyek valamilyen partnerségi program keretében állami támogatást kaptaka vagy pl. állami kutatóintézetekkel együttműködve fejlesztettek új technológiákat. az amerikaiak kezdték el ezt a cégvédelmi programot vagy tíz éve, amikor kinézer vállalatok kezdtek el bevásárolni az amerikai olajipari technológiákat fejlesztő nagyvállalatok között. szóval gondolom van ennek kitaposott útja.
madxa 2017. 07. 07. 08:52
Előzmény: #855  elemes
#856
Eközben Merkel támogatja Emmanuel Macron francia államfő felhívását arra, hogy állják útját a kínai cégfelvásárlásoknak Európában. Egy interjúban nemrégiben azt fejtegette, hogy nem lenne jó, ha az adófizetők pénzéből állami segítséggel felépített vállalatok csak úgy gazdát cserélnének. Ezek a cégek állami vagy magánkézben vannak?
elemes
elemes 2017. 07. 07. 08:48
#855
Érdekes szempontokat hoz felszínre ez a cikk: link (Putyin terve az lehetett, hogy amerika elsüllyesztésével majd Oroszország lesz a világ trendjeit meghatározó hatalom -- de az orosz gazdaság annyira gyönge, hogy ez eleve irreális álom volt.) Új világrend jön: Merkel osztja a lapokat, Trump kiszorul Angela Merkel német kancellár és Hszi Csin-ping kínai államfő jelenleg a világ két legfontosabb vezetője - véli egy szakértő arra utalva, hogy Donald Trump, az USA elnöke mellékszereplőt csinál saját magából és országából is a globális politika színpadán. Az Egyesült Államok hagyományosan kezdeményező szerepet játszott azoknak a politikai kérdéseknek a kezelésében, amelyek a világ legbefolyásosabb országait összefogó G20-csoport tanácskozásain, így csúcstalálkozóin is napirendere kerülnek. A G20 hét végi hamburgi csúcsán azonban nem folytatódik ez a sorozat - kezdi cikkét a Bloomberg. Ahogy a világ legnagyobb fejlett és feltörekvő országainak vezetői összegyűlnek a német kikötővárosban, nem az USA elnöke, hanem Merkel és Hszi fog kiemelkedni közülük. Ázsia és Európa ipari nagyhatalmai az elmúlt időszakban elmozdultak egy informális, kétoldalú partnerkapcsolat felé, amely utat nyit azelőtt, hogy felvegyék azt a karmesteri pálcát, amellyel eddig az USA vezényelte világ országainak együttműködését. Először a történelemben A változást Donald Trump hatalomra kerülése alapozta meg. A hét végi G20-csúcs lesz az első, amelyen az Egyesült Államokat olyan elnök képviseli, aki nyíltan a protekcionizmus híve, feladta elődeinek következetes kiállását a globális szabadkereskedelem mellett. A változásra utalt Hszi a német sajtóban csütörtökön megjelent véleménycikkében, amelyben kifejti, hogy a német-kínai együttműködés egyre jelentősebbé válik. Peking és Berlin közeledése olyasvalami, ami előtt Trump megjelenése nyitott ajtót - fejtegeti az előbbiekkel összhangban Ramino Guelar Argentína (a G20 tagja) kínai nagykövete. A világ két legfontosabb vezetője jelenleg Merkel kancellár és Hszi elnök - teszi hozzá. Klímaváltozás A Trump keltette vákuum kiválóan látható a klímapolitika ügyében. Az amerikai elnök a világ legfejlettebb országait tömörítő G7 májusi ülésén kivonta magát az alól, hogy aláírja a résztvevők nyilatkozatát a párizsi klímamegállapodás támogatásáról. Ezt az egyezményt a világ 190 országa, köztük a G20 összes tagja elfogadta. Trump felrúgta azt a G2-nek nevezhető tandemet is, amelyet elődje, Barack Obama Kínával összehozott azért, hogy a világ két legnagyobb légszennyező országa az élére álljon a klímaváltozás megelőzésének. Erre válaszul összeállt egy másik élcsapat Kanada, Kína és az EU részvételével. Ennek képviselői már májusban találkoztak. A múlt héten ülésezett Berlinben a klímaváltozással foglalkozó kínai-német munkacsoport. Ennek tagjai hangsúlyozták kormányuk elkötelezettségét a párizsi megállapodásban foglalt vállalások betartása mellett és ezt javasolták a hamburgi G20-csúcs résztvevőinek is. Nem felejthető el, hogy a két ország a globális felmelegedés elkerülését szolgáló technológiák jelentős exportőre. Lassan a testtel! Természetesen a dolog nem ennyire rózsás. A kínai-német együttműködés mélyítését nehezíti, hogy Berlin szerint Peking olyan akadályokat gördít a kínai áru- és tőkeimport elé, amilyeneket az EU nem emel a kínai export elé. További gondoz okoz, hogy Kína szeretné inkább csak Németországgal szorosabbra fűzni az együttműködését, háttérbe szorítva az EU-t. Berlin persze igyekszik elkerülni ezt a csapdát, főként, hogy a két ország politikai rendszere és filozófiája köszönőviszonyban sincs egymással. Peking szeretné, ha Kína megkapná a piacgazdasági státust a Kereskedelmi Világszervezetben, amihez jól jönne Berlin segítsége. Eközben Merkel támogatja Emmanuel Macron francia államfő felhívását arra, hogy állják útját a kínai cégfelvásárlásoknak Európában. Egy interjúban nemrégiben azt fejtegette, hogy nem lenne jó, ha az adófizetők pénzéből állami segítséggel felépített vállalatok csak úgy gazdát cserélnének.
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 06. 21:26
Előzmény: #853  -bubu-
#854
link :o)))))
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 06. 11:30
Előzmény: #852  Törölt felhasználó
#853
Trump: nagyon keményen szembe fogunk szállni Észak-Koreával idióta hangember , alkalmatlan vagy te erre :))
Törölt felhasználó 2017. 07. 05. 21:56
Előzmény: #849  -bubu-
#852
18:41 | Az utolsó csillárig kiárusítják Trump csődbe ment kaszinócsodáját
Vazsmegyei 2017. 07. 05. 16:03
Előzmény: #849  -bubu-
#851
Kösz bubuka! Ennél még a gulág is jobb hely volt! Csalánleves!
Törölt felhasználó 2017. 07. 05. 16:01
Előzmény: #849  -bubu-
#850
PONTOSAN!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 05. 16:00
Előzmény: #845  Vazsmegyei
#849
nincs idönk téged etetni :)) ez nem a cukrászda
Vazsmegyei 2017. 07. 05. 15:58
Előzmény: #846  Törölt felhasználó
#848
Ennek a GSorosnsnak elment az esze! Mister Trump családjával mutatkozik, akarom mondani bulizik! Valami nem működik ebben a felvilágosult nyugati demóban!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 05. 15:52
Előzmény: #846  Törölt felhasználó
#847
a csuti meg szépen kigazolt :o))))) link ha jár erre itt is kiszedheti a közmunka keretében :o))
Törölt felhasználó 2017. 07. 05. 15:46
Előzmény: #844  -bubu-
#846
Mindeközben - Trump lánya és veje együtt bulizott Sorossal (csuti volt mecénásával) link
Vazsmegyei 2017. 07. 05. 15:40
Előzmény: #844  -bubu-
#845
Bubuka! Trump nem magából csinál bolondot, hanem az egész berosált világból! Értjük Mister Trumpot! Jól teszi, amit tesz! Fikázni lehet , egyenlőre Ő az erősebb kutya. A falka bármilyen sokan is vannak, kénytelen lesz követni.
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 05. 14:38
Előzmény: #843  Törölt felhasználó
#844
Trump a blöffjeivel csak hülyét csinált magából egy észak-koreai atomcsapás árnyékában Kim Dzsong Un észak-koreai vezető sokkal jobban jött ki az elmúlt hónapok nemzetközi pókerjátszmájából, mint Donald Trump. Az amerikai elnök üres fenyegetőzései hatástalanok voltak, ezért most a telefonálgatás és a twitterezgetés helyett minél előbb át kell térnie egy konstruktívabb kríziskezelési módra - véli John Nilsson-Wright, a Cambridge-i Egyetem politikai szakértője.
Törölt felhasználó 2017. 07. 04. 12:49
Előzmény: #293  evatavi
#843
Kiábrándító a Trump iránti bizalom az USA-ban Az Egyesült Államok nemzeti ünnepének előestéjén, hétfőn nyilvánosságra hozott egyik felmérés szerint az amerikaiak ma kevésbé bíznak az intézményekben, mint az elnökválasztás előtt, és rosszabbnak tartják a politizálás stílusát is. A felmérést az amerikai közszolgálati rádió (NPR), a közszolgálati televízió (PBS) egyik tekintélyes politikai műsora és a New York-i Marist főiskola közvélemény-kutató intézete közösen készítette. A kutatásból kiderült: tíz amerikai közül hét úgy gondolja, hogy tavaly novembere, azaz az elnökválasztás óta jelentősen romlott a civilizált viselkedés és stílus Washingtonban, evatavi szakál
Vazsmegyei 2017. 07. 04. 12:39
Előzmény: #838  Törölt felhasználó
#842
Remélem a moderátor majd nem tesz neked szívességet, kivéve, ha a páriák védőszentje áll feletted!
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 04. 09:39
Előzmény: #840  Törölt felhasználó
#841
07:35 | Kiábrándító a Trump iránti bizalom az USA-ban
Törölt felhasználó 2017. 07. 03. 13:27
Előzmény: #835  -bubu-
#840
Trump teljesen átalakította az Ovális Irodát - fotók link (Ez is érdekelheti: Magassarkúban térdelt az ovális iroda kanapéján Trump tanácsadója) link
Vazsmegyei 2017. 07. 03. 09:23
Törölt hozzászólás
#839
Törölt felhasználó 2017. 07. 03. 09:17
Előzmény: #201  torkosbrrrz
#838
hahó evatavi!!! hol lesz a bocsánat?
Vazsmegyei 2017. 07. 03. 09:14
Előzmény: #836  Törölt felhasználó
#837
Bogaras vagy macika. Vedd elő a légycsapót!
Törölt felhasználó 2017. 07. 03. 08:56
Előzmény: #282  evatavi
#836
csend van? :-) brzz
-bubu-
-bubu- 2017. 07. 03. 08:55
Előzmény: #833  Törölt felhasználó
#835
igazi műmájer a pofa :)
Vazsmegyei 2017. 07. 03. 08:47
#834
Mister Trump és dopeman esete a CNN-el. link
Törölt felhasználó 2017. 07. 03. 08:46
#833
Tegnap olyan videót posztolt Donald Trump a Twitteren, amihez hasonlót valószínűleg még nemigen láthattunk hatalomban lévő elnöktől. A rövid anyagban Trump leteper, majd a földön ütlegel egy embert, akinek a feje helyett a "CNN" felirat szerepel. twitter majom
Vazsmegyei 2017. 06. 30. 15:30
Előzmény: #831  Törölt felhasználó
#832
Nocsak, ki nyilatkozott az amerikai gazdaság nevében! Valakik nagyon érzik a globális felmelegedést, de a globálizmust nem tiltanák!
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 15:21
#831
15:10 | Eldőlt a nagy vita: árt az amerikai gazdaságnak a globális felmelegedésa twitter majom gondolom erről se tud, mert nincs is
Vazsmegyei 2017. 06. 30. 10:02
Előzmény: #829  Törölt felhasználó
#830
Hiánycikk az obana, nincs az a pénz, amit kockáztatni kéne egy lejárt szavatosságú áruért!
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 09:33
Előzmény: #828  Vazsmegyei
#829
troll
Vazsmegyei 2017. 06. 30. 09:25
Előzmény: #825  Törölt felhasználó
#828
Nosztalgia! Mi az az obama? Hol lehet venni?
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 09:13
#827
Merkel kemény figyelmeztetést küldött Trumpnak 2017. június 30. 09:07 Angela Merkel német kancellár tegnapi beszédében kiállt a szabad kereskedelem és a környezetvédelem érdekében történő nemzetközi fellépés mellett, és az ígérte, hogy harcolni fog ezek érdekében. Ez elég egyértelmű üzenet Donald Trumpnak a jövő héten Németországban sorra kerülő G20 találkozó előtt.
-bubu-
-bubu- 2017. 06. 29. 19:40
Előzmény: #824  Törölt felhasználó
#826
minket nem jegyeznek itt :)
Törölt felhasználó 2017. 06. 29. 19:22
Előzmény: #824  Törölt felhasználó
#825
obama elnök vs trump twitter majom
Törölt felhasználó 2017. 06. 29. 19:19
#824
CSAK IZRAELBEN ÉS OROSZORSZÁGBAN BÍZNAK TRUMPBAN link nálunk?
Frogg
Frogg 2017. 06. 27. 11:27
Előzmény: #822  Vazsmegyei
#823
A törvényt az ember hozza. Az embernek vannak rossz döntései. De abban igazad van, hogy várjuk meg az eredményt. Amennyiben a döntéseinek jó eredménye lesz, akkor megemelem a kalapomat előtte.
Vazsmegyei 2017. 06. 27. 10:57
Előzmény: #821  Frogg
#822
Gondolod, hogy engem személy szerint érintenek Mister Trump döntései? Arra viszont nem találsz példát, hogy én milyen módon minősítettem az országok vezetőit. Lehet persze azért mert egy kő alatt éltem és eszembe sem jutott! Minden törvénynek vannak következményei, de a megítélésükben várjuk meg a eredményeket is! Lehet kibeszélni azt, de semmi véletlen nincs abban, ha megszületik egy törvény! Minősítsük a törvényt emberi módra! Nem az embert!
Frogg
Frogg 2017. 06. 27. 10:38
Előzmény: #820  Vazsmegyei
#821
Nem a közérzetem javítása miatt írtam, és nem is állítottam semmit, amit szerintem az USA elnökének tenni kellene. Egyébként meg a te megállapításodból is vissza lehet vezetni, arra, hogy vagy egy kő alatt éltél az utóbbi hónapokban, vagy csak nem bírod felfogni a következményit Trump döntéseinek.
Vazsmegyei 2017. 06. 27. 10:19
Előzmény: #819  Frogg
#820
Gondolod, hogy a liberális világrend azt tehet Mister Trumppal, mint az Orbánnal? Érdekesek a véleményei az országok választott vezetőiről a liberális világnak! Sőt már egyes emberek is úgy gondolják, hogy ők maguk már okosabbak és jobban tudják mit kellene tenni az USA elnökének. Miközben te is "balfékezed" az USA elnökét, attól még nem lesz jobb a közérzeted!De eljutni ilyen megállapításra az is jellemző gondolkodás! Visszavezethető a "birkák" gondolati szabadságának a zsákutcájába!
Frogg
Frogg 2017. 06. 27. 09:58
#819
link "A 37 országból egyedül Oroszországban és Izraelben lett kedvezőbb megítélése az amerikai elnöknek..." "Oroszországban egyébként Bush és Obama soha nem volt olyan népszerű, mint Trump jelenleg." Hát persze, a nagy riválisnak tetszik, hogyha egy balfék irányítja az országot. :D
Vazsmegyei 2017. 06. 25. 10:15
Előzmény: #815  Törölt felhasználó
#818
-)
Vazsmegyei 2017. 06. 25. 10:14
Előzmény: #815  Törölt felhasználó
#817
Na ott jön az igazság! Ideje lenne már nem viccnek venni, hogy ki az USA elnöke! Végül is ki ez a Mister Trump, NagyBarna Macikához mérve? Egy TWITTER majom...! Szégyen!
Vazsmegyei 2017. 06. 25. 10:04
Törölt hozzászólás
#816
Törölt felhasználó 2017. 06. 25. 09:53
#815
07:35 | Viccnek hittük, de egyre komolyabb - Trump valóra válthatja őrült tervét link
elemes
elemes 2017. 06. 24. 07:27
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#814
Na ez kemény. Vagy inkább puha? De legalább facepalm: link "Gyenge volt."
Törölt felhasználó 2017. 06. 23. 08:13
Előzmény: #812  -bubu-
#813
a twitter majom majd kinyomja hogy ez nem igaz, majd ő megmondja mi a hír
-bubu-
-bubu- 2017. 06. 23. 07:57
Előzmény: #810  -bubu-
#812
Az Egyesült Államok délnyugati részén, Phoenixben, Arizona fővárosában 48 Celsius-fok volt a héten a csúcshőmérséklet, és aki cipő nélkül merészkedett járdára, az könnyen megégethette a talpát, annyira, hogy sérüléseivel orvoshoz kellett menni.

Az égési sebeket ellátó arizonai központ igazgatójának elmondása szerint 18 éve nem volt ennyi égési sérültjük júniusban az időjárás miatt: naponta már 15-en érkeznek. A legtöbb beteg a talpát égette meg, vagy a kezét: felhevült autóban nyúlt felforrósodott tárgyhoz. Egy gyerek azért égette össze magát, mert házuk ajtajának kutyabejáróján kikúszva érkezett a forró járdára.

A hőség nem sokkal enyhébb Arizona szomszédainál: Nevadában és Kaliforniában csak pár fokkal jobb a helyzet. Kaliforniában ketten biztosan az időjárás miatt haltak meg, további négy esetben még folyik a vizsgálat. Arizonából ugyanakkor még nem jelentettek haláleseteket a hőség miatt.
elemes
elemes 2017. 06. 22. 12:56
Előzmény: #810  -bubu-
#811
Ez nem így megy, háborúban nem szoktak milliárdok meghalni. Egy olyan krízis viszont, ami tényleg milliárdok halálával jár, a nyugati világot is megtizedeli. Sőt, relatíve mi zuhanjuk a nagyobbat -- ideje megtanulni nyíllal vadászni.
-bubu-
-bubu- 2017. 06. 22. 12:20
Előzmény: #809  Törölt felhasználó
#810
hullanak majd mint a legyek úgy is túlnépesedési gond van a földön ............ még háborúval lehetne tizedelni , gondolom az is lesz hamarosan
Törölt felhasználó 2017. 06. 22. 12:16
Előzmény: #803  elemes
#809
a legmelegebb év link féleszű trámplis szerint minden OK! majd ő nyom még olajat hogy hűtse a földet
Vazsmegyei 2017. 06. 21. 13:02
Törölt hozzászólás
#808
Vazsmegyei 2017. 06. 21. 12:56
Előzmény: #803  elemes
#807
Tudom, hogy nem jobbak, szankcionálásban jobbak csak a liberálisok! Meg a manipulációban is, meg a kettős mércében, mega...
Törölt felhasználó 2017. 06. 21. 12:53
#806
Kiadták a figyelmeztetést: gyilkos hőhullámok jönnek a világban a féleszűnek
Vazsmegyei 2017. 06. 21. 12:48
Előzmény: #804  ts3
#805
Na egyszóval te is makkal álmodsz, ha azt hiszed nem lesz vége az álmodnak!
ts3 2017. 06. 21. 12:03
Előzmény: #802  Vazsmegyei
#804
Éhes disznó makkal álmodik.
elemes
elemes 2017. 06. 21. 11:31
Előzmény: #802  Vazsmegyei
#803
ez jó cikk, olvasam már, csak nem egészen erről van szó. a liberális államok nagy versenyelőnyben vannak az illiberálisokkal szemben.
Vazsmegyei 2017. 06. 21. 10:17
#802
elemes
elemes 2017. 06. 21. 08:54
Előzmény: #800  Törölt felhasználó
#801
Most csak annyi történt, hogy a bíróság kimondta, Trump elnöki rendelettel nem írhatja felül a természetvédelmi törvényeket. Tehát a bíróság a szó szoros értelmében nem tiltotta meg az építkezést, csak azt mondta, hogy nem lehet megkerülni a törvényben előírt környezetvédelmi hatásvizsgálatot és kockázatelemzést és annak az eredményétől függ, hogy ezen a nyomvonalon megépíthető-e a csővezeték. A kivitelezés közben zajlik, tehát ha az eredmény az lesz, hogy "NEM", az sokba kerül az építő cégnek, a veszteségeket gondolom meg kell fizetnie valakinek. De Amerikában azért nem úgy mennek a dolgok mint nálunk, hogy a nagy fehér varázsló letelefonál, hogy "oldjátok meg."

Topik gazda

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek