talán abből, hogy pl. a nagy alapok mindent begyűjtenek.
olyan nincs, hogy CSAK nyerni lehet, de létezik közel 100%-os stratégia - nyilván azt kell fegyelmezetten alkalmazni, és nem betojni kirázáskor
engem pl. a panfishből ráztak ki minimális nyerőben, miközben kis türelemmel nagy kasza lett volna, talán még a fotiénál is nagyobb
de mind1 is nekem, maradj csak a magyar tőzsdén, ahol relatíve kis pénzzel is manipulálni lehet az árfolyamokat - az meg ugye vagy jó neked, vagy nem
én mindeesetre talán csak a fotexet tartom meg itt, és 1xre nem 2-3 papírral játszanék a brit/ami tőzsdén, hanem 8-10-zel... ez a terv
brutális piacok ezek, és komoly pénzektől estem el, mert nem fókuszáltam rájuk - de sebaj, ebből is tanulok/-tam, és lesznek még ilyen eksünök
a NASDAQ a szívem csücske, nem is értem, miért ódzkodtam régebben tőle.
nagy tech boom van kialakulóban, bár még inkább a defenzívek a népszerűek - ennek ellenére a zsinórban nagy emelkedések ott vannak, csak bele kell venni bártan mindegyikbe, amelyiknél jelez az indikátor.
a VPHM nem volt eddig vmi nagy biznisz, inkább raktam volna azt is LVLT-be ill. PAN-OSL-be... a HML-ről lemaradni meg egyenesen eye-opener :) meg kifejezetten bosszantó :(
én csak buzdítani zudok mindenkit, hogy hagyja itt ezt a pocsolyát, ahol a relatíve kis halak is nagy hullámokat vernek
ha vki velem együtt akarja figyelni a lehetőségeket swingtrade-re, jelezze itt pls ill. emilen: marvin28@freemail.hu
a "second opinion" sokat számít, ezért is lenne jó egy jó bróker, aki felhívja a figyelmem a kihagyhatatlan lehetőségekre :)
még nem bántam meg, ha vkinek jó ötlete volt, és elfogadtam (ha nem tetszik, úgysem lépem meg, de ha igen ,akkor eddig mindig jól kerestem vele)
sztem jó egy párfős brainstorming keméyn mag pont arra, hogy 30-50, netán 100 papírt folyamatosan figyelemmel kísérve cherry-picking stratégiával jókat lehet mindenkinek kaszálni.
Igen tisztes, 20-30% hozam nem leányálom HAVONTA!!! - pár év alatt elég brutálissá lehet fejleszteni a portfoliódat. Lehetne a nevünk az Inner Circle vagy a Pakt der Wölfe :)
no de komolyan: FNSR, LVLT, LOUD, PAN-OSL ezek mind brutális kaszák voltak ill. sajna a pan elég szerény lett a fegyelmezetlen nyárfalevelezéses kisbüfimagatartásom miatt :) a HML meg a korona lett volna, ha lehet shortolni vagy még akkor komolyan veszem, amikor felfigyeltem rá (uígy jártam a panfish-sel is, azaz már korábban kinéztem, csak megint fegyelmezetlen voltam, és az indikátorjelzése ellenére nem léptem, mert még mindig korlátok vannak a fejemben: a tőzsdén nem lehet sokat keresni stabilan - pedig lehet... no meg nyúlbéla is vagyok sajna)
a M&A meg kifejezetten fajává teszi mostanság a tőzsdézést...
amúgy 10% lesz
én átrakok mindent Svájcba, a külföldi smallcapeken kisebb a kockázat, és napi +20%-60% sem ritka, még zsinórban sem.
visszafelé meg shortolni lehet őket :)
nem rángatják össze-vissza, hanem megindul vmerre, és akkor lépni kell.
1xű mint ágyba a kaka
Hát én nem ezt írtam?
És olyan lesz?
Vagy nem ez a kérdés?
Vagy a kamatadónál erre nincs esély?
Mi a nagyobb baj?
Maga az adózás vagy annak megtévesztő kommunikációja és módja?
Akkor miért nem ezt kommunikálta?
És miért nem kommunikálta a visszaállítást?
És miért nem kommunikálja hangosabban a kamatadót és az érintettek körét?
20% nem annak számít igazán, aki sokat nyer?
S mi van, ha veszít?
Visszakapja a befizetett adó arányos részét, mint ahogyan az régebben volt?
Az árfolyamnyereségadó nem csak a magánszemélyeket érint?
Így lehet, hogy nem is számottevő a bevételkiesés?
Lehet, hogy ez is csak egy kampányfogás volt?
Vagy az a cél, hogy a magánszemélyek befektetéseit áttereljék a cégekhez, alapokhoz?
Esetleg kamatemelést akarnak elérni a kamatadón keresztül?
Törölt felhasználó2006. 03. 29. 00:48
vannak, akik igen ...és olyanok is, akik nem :)
Törölt felhasználó2006. 03. 28. 22:15
Valamit elfelejtenek Tisztelt Fórumtársak!Az Mszp-a tőzsdei-árfolyamnyereségadót időlegesen törölte csak el,hisz az EU-ban van mindenhol,így nálunk is kell legyen.De ha valaki papíron sokat nyer,számít 20%?
Fordítsuk meg: sokan azért voltak MSZP szimpatizánsok. De szép kis bevétele is származhatott volna az állámnak is, ha meg is marad a nyereségadó, miközben az elmúlt években beáramlik az a halom tőke. Most meg bevezetik, amikor már szinte nulla a potenciál benne. Segítenek megölni a tőzsdét, dehát ezért nevezik magukat szakértőknek.
Semmi esetre sem a minősités volt a szándékom!
Inkáb csak jelezni szerettem volna,hogy az elmult 40 évben, a tudományos hülyités nem
érte el a 100%-ot!
Egy igazi MSZP szimpatizáns,max. addig jut el,hogy a kenyér ujra 7,20 lehet! Tisztelet a kivételnek,de még sem, hisz "ő" az előző rendszerben meggazdagodott rajtunk ,a talpnyalással,most pedig privatizált bennünket ,a mi pézünkön!Na bravo!
Ui:Emlitettem már:" a nem tudás nem mentesit,hanem minősit a történelemben!"
Szerinted egy Mszp szimpatizáns nem lenne többé szimpatizáns, mert megadóztatják az árfolyamnyereségét, kamatát?
Lehet, hogy ennél azért többről szól ez, így ezért is merik megadóztatni azt?
A tőzsde adóztatása miatt képesek az emberek elveik megváltoztatására?