Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 05. 08. 07:16

A pszichiátria és ami mögötte van  

Nézzük mióta létezik ez a "tudomány", mirõl is szól, miket állít és tagad, milyen diagnózisokat állít fel, milyen terápiákat javasol és milyen érdekcsoportok mûködtethetik és milyen céllal? Nézzük, a pszichiátria történetét napjainkig, és lássuk miként fonódik össze a világ egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) üzletével , a gyógyszerbiznisszel.Felkérem Tõzsdenyúl barátomat , cáfoljon meg minden alkalommal, amikor csak teheti , ha van ideje és kedve figyelni miféle "képtelenségeket" állítok.Ha tárgyi tévedést írok, azonnal szóljon, és javítson kis. Egyszerûen a lényeg : azonnal cáfolja meg minden állításomat, ha hamis.

A pszichiátria ,- mint az "orvostudomány" egyik ága - kialakulása :

Bethlehem Royal Hospital,London, XVIII. század. Ez volt a világ elsõ pszichiátriai intézete. Ide nemes egyszerûséggel az õrültnek tartott embereket szépen bezárták. Falakhoz láncolt, ketrecekbe zárt embereket lehett a külsõ közönségnek megbámulni belépõjegyekért. Ezeket ugyanis menet közben árulták a jónépnek.

Dr. William Battie Királyi Orvosi Egyetem elnöke at állította, hogy intézetei meg tudják gyógyítani a mentális betegeket. Intézetei korbácsolások, kínzások , egyéb ehhez hasonló terpáiák színhelye volt. Közben véletlenül ebbõl kõgazdag lett , így aztán mások is vérszemet kaptak. Usában is és Angliában is gombamód elkezdtek szaporodni ezek az "elmegyógyintézetek", melyekben hasonló "kezelés" alá vették az "õrülteket". Ily módon elkülönítették õket a mentálisan egészséges emberektõl.

A XIX századra az elmegyógyintézeti ipar a csúcsra került, az állam az adófizetõk pénzébõl szépen elfinanszírozta ezeket az intézményeket. Vezetõi egyre gazdagabbak lettek. Adódott egy probléma. Nem sikerült gyógyulást produkálni, muszáj lett egy "tudományos" magyarázattal kirukkolni.

Az elsõ érdemi pszihciátriai állítás a következõ volt : minden egyes mentális betegség biológiai eredetre vezethetõ vissza.

A betegeket kezelhetõbbekké kívánták tenni, eljárásaikat ezért "kezelésnek" kezdték hívni.

Ezek a kezelések lényegében kínzások voltak : fulladáshoz közeli állapot elõidézése, egy koporsószerûségbe helyzett pácienst a vízbe engedtek egy idõre,lepedõbe csavarták és hideg vízbe mártották... Nem ragozom tovább. Dokumentumok igazolják, hogy az elhalálozási arány milyen magas volt ezekben az intézményekben.

És elkezdték orvosi kifejezésekbe csomagolni eljárásaikat. Tudományos köntöst borítottak mûködésükre.

Erre tette fel a koronát Dr. Benjamin Rush,( a Függetlenségi Háború leghírhedtebb orvosa)

a Pennsylvania Egyetemen, aki a mentális betegségek biológiai elméletét "kidolgozta."

Egy nagyon egyszerût állított hirtelen : az õrültséget a fejben lévõ túl sok vér okozza. A gyógymód magától értedõdik : minden lehetséges eszközzel a vért el kell távolítani a fejbõl.Érvágás, lekötözés, hidegvíz, ijesztegetés....de elsõsorban érvágás...

ennek volt õ a nagymestere. Feltalálta a "lenyugtatót", egy villamosszékhez hasonló szerkezebe kötözték a beteget, majd hideg vizet juttatak a fejére órákon át.1812-ben egy tankönyvet írt Rush : ebben ezen módszereit részletesen leírta. Ez a könyv 70 éven át 1880-as évekig a pszichiátria "alapmûve" lett.

1965-ben Rush felkerült az American Psychiatric Association pecsétjére, mint a pszichiátria alapító atyja. Ma is akként tisztelik.

Az 1860-as 1870-es évekre az ígért gyógyulások elmaradása erõsen feltûnt és a pénzforrások elapadásával fenyegetett.

Új "orvosi " kezelések születtek a XIX századra. Dr. Henry Cotton pld. csonkolni kezdte pácienseit. Ezt nem részletezem, mert tömény horror. Azt állította, ez nagy áttörés a mentális betegségek kezelésében. A páciens mivel a nyálával lenyelt valamilyen baktériumot, meg kell szabadítani a testrészeitõl (belsõ is..). Borzasztó.De nem kommentálom. A társadalmi tiltakozás miatt ezen módszerek helyett újakat találtak fel.

A XX. századra a pszichiátria valójában és teljes nagyságában felvirágzott. Az eugenika , mint egy új tudomány, megoldotta a kitörést.

(folytatom ha lesz idõm innen tovább)

Ui : tudom, az összes Xanax hívõ, és (kíváncsi vagyok még kik...?), ide járnak majd aktívan anyázni. Állok elébe.

--Óvakodj a központi idegrendszerre ható nyugtatóktól, stresszcsökkentõktõl..és a társaiktól , ne szedj gyógyszert ha csak megteheted....higgy nekem--
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Cica23 2026. 05. 12. 17:50
Kedves emberek mért van az orvos aszt ír rá a papírra amit akar Vagy Pénzért bármit és persze nem is igaz ismerősöm gondogsag alatt van anyja kapja összes jövedelmet és le telt az 5 év most ha jot ír rá nem tud nyomast gyakorolni vagy zsarolni és úgy állítja ő pénze lenne 😪 ez magyar rendszer ennyi boldogsága legyen elébe vén alkoholista köcsög dokinak iszik mind kefe kötő és ilyen orvos 
exmnbs1 2008. 06. 08. 21:10
Előzmény: #167  exmnbs1
Elrettentésül:
Aktív Augusztus
Aug 4-29 minden hétköznap
Vissza "simogatjuk" az ovira, iskolára az Eleveneket, részképesség fejlesztő foglalkozások, feladat tréningek
exmnbs1 2008. 06. 08. 20:51
Előzmény: #166  exmnbs1
Volt 8 ábra lemásolni, soronként 4.
A gyerek oszloponként lemásolta, mire a kérdezőbiztos zavarba jött. A főnök közölte, hogy a térbeli tájékozódása kialakulatlan.
4 éves kora óta térképet olvas, és kiválóan tájékozódik túrákon is)))))
exmnbs1 2008. 06. 08. 20:46
Előzmény: #165  Törölt felhasználó
Ha a Gyerekszigeten jártok, a Genius Magyarország nevű buszban papíron tehetségkutatás valójában pedig balkáni stílusú tesztelés folyik. Nehezebb feladatoknál főnök beleszövegel zavarva a gyereket, majd figyelmetlennek minősítik.
Az hogy valójában az Eleven Nyár rendezvényre gyüjtenek klienseket
eleven, pörgős, figyelmetlen, túlnyüzsgő gyerekeknek, a végén a kezembe nyomott syllabusból derült ki. A gyerekem matematikai tehetségét kérésre sem voltak hajlandók felmérni(((((((

Törölt felhasználó 2008. 06. 08. 18:28
Előzmény: #164  oxylant
.....For the first time in history, a sizable and growing number of U.S. combat troops are taking daily doses of antidepressants to calm nerves strained by repeated and lengthy tours in Iraq and Afghanistan.

Data contained in the Army's fifth Mental Health Advisory Team report indicate that, according to an anonymous survey of U.S. troops taken last fall, about 12% of combat troops in Iraq and 17% of those in Afghanistan are taking prescription antidepressants or sleeping pills to help them cope.

link

oxylant
oxylant 2008. 06. 08. 10:07
Előzmény: #163  exmnbs1
Írott formája!
"az ötvenes évek normáin alapuló jogszabályok miatt sorozatosak a visszaélések. Bárki kezdeményezheti .."
link
Sajnos:"Akit gondnokság alá helyeznek, elveszíti jogait"link
exmnbs1 2008. 06. 08. 09:42
Előzmény: #162  Törölt felhasználó
JWilli, ez a rekord nincs benn a köztudatban, sajnos.
Törölt felhasználó 2008. 06. 02. 17:38
A Kossuthon nemrég egy tanúlmányról értekeztek, mely szerint hazánkban 68000 gondozás alá vett személy van, akiknek kétharmada semmilyen formában nem dönthet saját sorsáról. A számarányokat tekintve világelsők vagyunk.

Hurrá! már megint olyan dologban sikerál világelsőnek lennünk, ahol az uccsó hely ér a legtöbbet.
exmnbs1 2008. 05. 31. 09:47
Előzmény: #156  sly36
Csak óvatosan az agytuningokkal. Tudósok közt igen gyakori a mániás depresszió, amelyben az agy túlterhelése szerepet játszik.
exmnbs1 2008. 05. 31. 09:43
Előzmény: #159  Törölt felhasználó
A héten bemutattak az Aktívban egy esetet. Egy 20-as éveiben járó fiatalembert másfél éve skizophréniával kórházban "kezelnek". Mivel orvosai szerint agresszív, másfél éve az ágyhoz szíjazva tartják, eddig 10 elektrosokkos kezelést kapott. Anyja nincs megelégedve a kezeléssel és külföldön szeretné folytatni gyógyítását. Megszólaltatták az esetről Szendi Gábort is.
Törölt felhasználó 2008. 05. 31. 07:44
Előzmény: #158  Törölt felhasználó
A vécén üríts édes fiam. Az való arra.
Törölt felhasználó 2008. 05. 31. 07:37
Előzmény: #157  Törölt felhasználó
hehe.
pont neked való ez a topik:-)
Törölt felhasználó 2008. 05. 31. 07:30
Előzmény: #156  sly36
Klassz.
sly36
sly36 2008. 05. 22. 17:16
Brit kutatók szerint új agyfényesítő gyógyszerek dömpingje várható a következő évtizedekben, a készítményeket azonban nem csupán az Alzheimer-kór és más, szellemi leépüléssel járó betegség gyógyítására alkalmazhatják.

Az angol tudósok az orvostudományi akadémia megbízásából végeztek felmérést, amelynek alapján jelentést készítettek a brit kormány számára. Mint rámutattak, az agyműködést stimuláló gyógyszerek rövid távon javítják a memóriát és a gondolkodás gyorsaságát. Ennek megfelelően a készítmények igen hasznosak lehetnek az intellektuális hanyatlással járó úgynevezett neuródegeneratív kórképek, valamint a mentális zavarok és az addikció kezelésében. A betegeken kívül azonban ezekre a medicinákra rákaphatnak a diákok, hogy sikeresen vegyék a vizsgákon az akadályokat, ahogy hasznosak lehetnek az agystimulálók a munkahelyi hajrában is.

A vizsgálatban résztvevő Les Iverson oxfordi kutató szerint a gyártók igen érdekeltek az új "agystimulálók" kifejlesztésében. "Arra akartuk most felhívni az illetékesek figyelmét, hogy ez a kutatási terület rohamléptekkel fejlődik, s fel kell készülnünk egy sor új gyógyszer megjelenésére a következő években" - mondta.

"Most kell lépnünk, hogy megfelelően szabályozzuk az agykutatás által e betegségek kezelésére és megelőzésére kínált lehetőségeket, s ugyanakkor elejét vegyük a készítmények nem rendeltetésszerű alkalmazásának és a hozzászokásnak" - hangsúlyozta Gabriel Horn, a Cambridge-i Egyetem kutatója, aki a vizsgálatot irányította. A tudósok szerint ezt mindenekelőtt úgy lehet biztosítani, hogy elegendő pénz álljon rendelkezésre az új gyógyszerek biztonságát és hatékonyságát tesztelő kutatásokra.

"Az a gond, hogy a tudomány ma már jobban érti, milyen agyi mechanizmusok által alakul ki a hozzászokás, ám nem túl sok minden történt az addikció kezelésére szolgáló hatékonyabb gyógyszerek kifejlesztése érdekében. Ösztönözni kell a kutatásokat támogató szponzorokat és a gyógyszeripart, hogy prioritásként kezelje az addikciót és több innovatív gyógymódot fejlesszenek ki" - mutatott rá Gabriel Horn.
link
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 17:58
Előzmény: #154  Törölt felhasználó
Most hallom a rádióban, Temesváron francia álorvos (előtte olaszoknál dolgozott)...
Csak utolérjük a nyugatot.
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 07:28
Előzmény: #152  Törölt felhasználó
A nem egyszerűt úgy értem, hogy nem objektív, tehát nehezen megfogható, meghatározható.

"Az a baj, hogy az orvostársadalom is meglehetősen toleráns a pszichiáterekkel szemben."

Szerintem nemcsak a pszichiáterekkel szemben, saját szakmájukkal szemben is, de ez egy újabb topik témája...

Elsősorban Magyarországra gondolok, de a fejlett nyugati demokráciában is vannak "anomáliák".
Ausztráliában orvosi végzettség nélkül praktizált egy indiai kókler, akit egy kórház orvosként alkalmazott. Az orvosok rá is jöttek egy idő után, hogy itt valami nagy gond van - de mivel ők alkalmazták őt, féltek, hogy ők is felelősségre lesznek vonva, tehát igyekeztek eltussolni inkább, és a kókler tovább dolgozhatott.
A végén akkora botrány kerekedett, hogy megszigorították az indiaiak vízumhoz jutási feltételeit. Az érintetteket meg lecsukták.

A jó ok mindig megvan, a gond az, hogy emberéletekről van szó, és a "meglehetősen toleráns" viselkedés adott esetben életekbe kerül. A szakma becsületéről nem is beszélve...
Bobojsza 2008. 05. 21. 07:13
Előzmény: #152  Törölt felhasználó
Sziasztok!

Nem igazán pszichiátria.

Olvasgatom KORTEN: Tőkés társaságok világuralma című könyvét.
Megfordult a fejemben néha, hogy DLPH egy kicsit üldözési mániában szenved , hogy mindent a pénz irányít . Hát lehet, hogy van benne igazsága.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 23:20
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
"A betegség meghatározása sem egyszerű a pszichiátriában, így a gyógyulás aztán még nehezebben. " Jó ez a magyar nyelv. Szomorúan tapasztalom, hogy szerintem világelső választékossága segítségével mi mindent le lehet írni annak, ami nem is az.
A betegség meghatározása "sem egyszerű" ?
Már engdelmet....amíg ők maguk azt nyilatkozzák, hogy fogalmuk sincs mit vizsgálnak, lásd pld. az utolsó ámokfutásukat a hiperaktivitást....amire a gyógyszergyárak újabb brutális haszonra tettek szert....miről beszélünk egyáltalán? Saját maguk elismerik, hogy a legújabb pszichiátriai betegségek gyűjteménye egyik, (valamelyik) "betegségére" Te, én , bárki bepréselhető, és betegnek nyilvánítható.
Ha az eredményessége nem mérhető...mi a fenéről beszélünk egyáltalán?
Álbetegségekről, melyek a gyógyszerfogyasztást hivatottak a végletekig fokozni. És ezek gyógyítóiról.....???!!!!!!
Az a baj, hogy az orvostársadalom is meglehetősen toleráns a pszichiáterekkel szemben. Holott pld. utóbbiak képzettsége, végzettsége, tudása arcpironkodás nélkül nem említhető egy lapon. Persze megvan ennek is a maga jó oka, tudom jól.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 23:04
Előzmény: #150  Törölt felhasználó
"Így aztán egészen egzaktul mérhető is a teljesítménye"

Sajnos nem. Főként a pszichiátriában, éppen azért is, amit korábban írtál, nehéz objektivizálni sok esetben a "gyógyulást". Más orvosi szakmákban sem könnyű adott esetben megfelelő mutatószámokat találni, rendelni ehhez. Pszichiátriában még annyira sem.
Nem véletlen, hogy itt van a legtöbb teszt, és pontrendszer és egyéb.
De ettől nem lesz objektívabb, csak szeretne az lenni.

A betegség meghatározása sem egyszerű a pszichiátriában, így a gyógyulás aztán még nehezebben.

Az ebola sokkal objektívebb kérdés. (Járványok, fertőzések és a sebészeti szakmák, az én megfogalmazásomban "hadikórház" - ez ahol objektív és ezért megkérdőjelezhetetlen eredményeket tud a nyugati medicina felmutatni.)

Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 22:28
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
Szervusz AKS !

Szerintem az analógiád egészen rossz. Nem hasonlítható össze a két vizsgálódási szempont.

Ugyanis adott egy alaphelyzet : egy tevékenységről van szó, melynek célja a gyógyítás. Így aztán egészen egzaktul mérhető is a teljesítménye, vagyis az, hogy célját milyen hatásfokkal éri el, vagy eléri -e egyáltalán...? Mennyi az annyi? Mint a tőzsdén : mondhat bárki bármit, annyit ér, amennyi pénzt tud csinálni. Bármennyire is fájni tud ez, attól még ez az igazság.
Egy gyógyító szándékkal, céllal létrejött tevékenység azzal mérhető, ahány gyógyultat produkál. Persze vannak fokozatok. Ha a nem gyógyult egyenlő az elhalálozottal vagy egy élőhalott zombival......az lelkiismerettel nem hívható "nem meggyógyított" tételnek (betegnek). Mert ezek a "mentális betegségek" melyekre a pszichiátria kijelenti, hogy betegség, nem halálosak.

Ez nem a lassa-láz vagy az ebola.

Na ennyi.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 21:48
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
sziasztok,

néhány millió évvel a távoli jövőben két bolygó beszélget. egyik aggodva kérdezi a másikat, Gaiát. Te, hallottál már erről az izéről, hogy ember?
Gaia: ne aggódj, korábban én is elkaptam, de hamar elmúlik.

nem tudok gyógyult pszichiátriai betegről. mit nevezünk gyógyulásnak egyáltalán? Azt, hogy nyugodt szerencsétlenségben éli gyógyszerekkel félig magatehetetlen életét? Közvetlen körömben nincs teljesen gyógyult,így a számlálóban 0-t kell írni. Olyat meg bizonyára láttam már, aki még mindig beteg kisebb-nagyobb mértékben. Így maga a tört értéke viszonylag kicsi számra adódik. Halotthoz személy szerint nem volt szerencsém, de hallomásból tudok egyről, szegény. Budapesten történt, kimerülten esett össze feltehetőleg biciglis postás volt, kihívták a mentőket, nem tudtak mit kezdeni vele, nem tért magához, erre a pszichiátriára vitték, begyógyszerezték, és két hét múlva meghalt. Az információ egy havertól származik, közvetett tehát. Állítólag pihenésre és infúzióra lett volna csupán szükség. Pontosabb részleteket nem tudok, ez így meg kicsit homály, magam is látom.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 18:30
kicsit OFF leszek, de csak részben...

"Nem hiszem, hogy ki lehetne jelenteni, hogy a pszichiátria egy halálgyár"- írja valaki vagy valami hasonlót....felőlem azt hiszel amit akarsz...még a szemeteknek sem hisztek

Kérem az adatot : gyógyult pszichiátria beteg osztva meghalt pszichiátriai beteg."

ahhoz a nullhipotézishez, hogy "az emberi faj erőszakos" elég lenne-e egyetlen arányszám? ha igen, jó lenne-e az, hogy (erőszakos halált halt emberek száma / összes halottak száma) ?

/természetesen előbbibe nem csak a háborúk áldozatai tartoznának bele, hanem gyilkosságok, terrorcselekmények ill. pl. hirtelen felidulásból elkövetett emberölés.../

továbbmenve a gondolatsoron: ha a történelmet háborúk egymásutánjaként írjuk le, akkor kijelenthetjük-e, hogy emberi történelem = az erőszak története?

csak hangosan gondolkodom...
egyik kérdésre sem tudom a pontos választ, de gyanítom, a pszichiátria (minden ellenérzésem dacára) jobb aránnyal kerülne ki a "képletek csatájából", mint a(z általam kedvelt és sokra értékelt) történelem...

mondjuk bizots Nobel-díjat érdemelne az a kutató, aki kiszámítja...
exmnbs1 2008. 05. 20. 15:51
Előzmény: #146  Törölt felhasználó
"Kérem az adatot : gyógyult pszichiátria beteg osztva meghalt pszichiátriai beteg.

Várom kedveseim , nem érdekel mennyi időre visszamenőleg, tetszőlegesen kiválaszthatjátok."

Törölt felhasználó 2008. 05. 17. 12:32
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
Nemar.Szcientológus vagy. Tudom. Ez nem baj, csak úgy mellékesen mondom. Semmiféle előítélem nincs. Ne válaszolj rá, tagadhatod is, attól én még ezt tudom. Te is. De hagyjuk, mert semmi jelentősége.

maszopszadesz = mszp-szdsz

Veszély? Nem kommentálom amiket írtam abban az 5 részben. Eddig ezen TÉNYEK CÁFOLATA NULLA. Miért kéne bármire is reagálnom? Ez egy fórum. Bárki elmondhatja a véleményét. Felőlem.....Aztán mindenki eldönti, hogy egy pszichiáter rokon milyen érv vagy ellenérv bármire, milyen súllyal esik latba itt bárki megszólalása.

Könyörgöm .....ez már tragikomikus.

Ha én leírom, hogy az ENSZ kutyaszíneket vizsgáló bizottsága visszamenőleg 200 évre megvizsgálta a földön az összes kutyát és megállapította, hogy mindegyik fekete, miért foglalkoznék azzal, hogy az emberek fejében hogy tobzódik az a mítosz, hogy sok kutya fehér színű. Azt kéne megcáfolni legelőször, hogy rosszul számoltak.Erőltetett ostoba analógia. De érthető remélem.

"Nem hiszem, hogy ki lehetne jelenteni, hogy a pszichiátria egy halálgyár"- írja valaki vagy valami hasonlót....felőlem azt hiszel amit akarsz...még a szemeteknek sem hisztek

Kérem az adatot : gyógyult pszichiátria beteg osztva meghalt pszichiátriai beteg.

Várom kedveseim , nem érdekel mennyi időre visszamenőleg, tetszőlegesen kiválaszthatjátok. Addig is mellőzétek az olyan jellegű véleményeket, melyek szerint "dühös " lennék, vagy engem is kezeltek, vagy szcientológus vagyok, vagy pénzel valaki, vagy ehhez hasonló ostobaságok...köszke.

Nemar : Niacin, Az az egyik B vitamin fajtája. Az segít a leszokásban elsősorban.
Törölt felhasználó 2008. 05. 17. 11:47
Nem ismerem a kinder nyári tojást.
Vigyázat, új vagyok itt!

DLPH (gondolom, delfin, csak rövidebben) írta, hogy a legveszélyesebbek a központi idegrendszerre ható szerek.

Mármost, nővéremmel nagyot veszekedtem, mert gyermekének olyan fogyiport ad, hogy a kislánya ne legyen dagi, és a tippet nyilván egy kedves anyuka barátnőjétől vette - szóval a szer aszpartamot tartalmaz, mondják, hogy jó íze legyen. Aszpartam, tudtommal egy olyan szer, amit ma az alapvető fogyasztási cikkekbe adagolnak, ami mögött szintén pénzérdekek vannak, és NAGYON veszélyes. Ez van a light üdítőitalokban, a cukormentes üdítők zömében. Javasoltam helyette édesíteni a jázmin pakócát, de mérgesen kiröhögött.

Írva vagyon, nagyon helyesen:
ne szedjetek gyógyszert, antidepresszánst, a központi idegrendszerre ható szert, HA MÉG NEM KEZDTÉTEK EL...aki már szedi, függővé vált, és mellékhatásokkal küzd...//

Úgy tudom, a leszokásnál a visszahatásokat fokozott B1 vitamin és calcium bevitellel lehet minimalizálni. A B1 vitamin energiát "termel" a sejtekben, a calcium meg a test, idegrendszer legfontosabb építőköve.

DLPH,
Arról viszont tudok, hogy a hazai scientológusok hogyan épültek be a maszopszadesz vállán a politika irányításába - DLPH

Tényleg ekkora a veszély? (mi az a maszopszadesz?)

Amúgy azt hallottam, hogy ez a csoport megvásárolta a sárgaházat. Ha ez igaz, az viszont üdvös dolog, hiszen ezzel kihúzzák a szőnyeget a hazai (fővárosi) pszichiátria alól.

ateszdj
"A beszélgetés sokkal többet ér, mint a kémia. Bár nem voltam rendszeres nézője, láttam néhány részletet Csernus műsoraiból"

huh, leginkább ehhez a részhez értek, ez a hobbim, persze ez ide eléggé "off" téma, hogy a beszélgetés mennyire hasznos, vagy káros attól függően, hogy jó vagy rossz adatokat kap a személy, aki amúgyis a teljes zavarodottságban van, így beépít minden dolgot amit hall, még gyógyszerfüggőség nélkül is. Nem, barátom, a terápiás-beszélgetések nagyrésze inkább árt közép és hosszú távon, mintsem használ. De erről bővebben itt nem, mert nem ez a téma most.

A sztori most az, hogy egy valós világjelenségre, veszélyre hívja fel a figyelmet, 5 részben.

DLPH-től:
1956 Amerikai Szibéria"

A terv ez volt : vásárolni egy egymillió hektáros földet Alaszkában, ott tépíteni egy nagy mentális intézetet, és megváltoztatni a beszállítási törvényeket, oly módon, hogy bárkit elszállíthassanak egy pszichiáter puszta fejbólintására. A törvénytervezet a képviselőházon mint kés a vajon simán átjutott, és a nagyközönség körébe is kiszirvárgott. Akkora lett a felháborodás a törvénytervezettel szemben, hogy az "Amerikai Szibéria" néven elhíresült próbálkozást lesöpörték elegánsan az asztalról. A szenátus hirtelen elutasította a törvényt.

Érdekes, máshonnan hallottam én is erről. Csak egy hajszálon múlt, hogy Kanadában megvalósuljon a globális mentális-rabigába hajtása az emberiségnek. Ezúton is köszönet azoknak, akik megakadályozták, így esélyt adva nekünk, az utódoknak egy emberibb élethez.

"A viág kormányzásának megvalósításához el kell távolítani az emberek egyéniségét, a családi hagyományok iránti hűségét, a hazaszeretetet és a vallási dogmákat."

Rémisztő belegondolni is, ez a terv mennyire közel van a befejezéshez. Család, haza, vallás - mára mind kinyírva. Nézzetek csak körbe. :( pityergek)

Végül:

sajnos, egy nagyon közeli rokonom is a markukba került, jelenleg is szedi a gyógyszereket, nem tudom lebeszélni róla, és már 10 éve sem tudtam, amikor még csak kezdte. A leszokási tünetek láthatóan túl erősek, félelmetesek. - igazából, nem is tudom, miért kellett elkezdeni szednie. Izgága gyerek volt, és makacs. De én ezért biztos nem írtam volna föl...Kiváltott károk: , képzelgés, öntudatlanság, kábaság, kataton befeléfordulás.

Csak ennyit akartam mondani.

exmnbs1 2008. 05. 17. 09:25
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
pl Kinder nyári tojás
Törölt felhasználó 2008. 05. 13. 22:05
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
famo
akkor bocs, valamit félreértettem.

psimon
Törölt felhasználó 2008. 05. 13. 22:03
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
no para(noia)

Rengeteg adalék van az élelmiszerekben. Ezek egy része bizonyítottan kisebb-nagyobb mértékben függőséget okoz. Nem tudsz olyan disznóságot kiagyalni, amiből már ne lenne valakiknek pénze,...
Törölt felhasználó 2008. 05. 13. 19:28
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
Nem is tutam, hogy a szicihátrijának is van topiktya iten, mer engem kijengetek.

Topik gazda

DLPH_
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek