Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 07. 30. 15:53

A műszaki műanyagok markában- Továbbra is veszteséges a Pannonplast  

Ugrás a cikkhez
Bár a csökkenő elemzői lefedettségének megfelelően nem született konszenzus a Pannonplast várt 2. negyedéves teljesítményével kapcsolatban, a társaság teljesítménye nagy vonalakban megfelelt a piaci várakozásoknak. Az árbevétel a 2. negyedévben 13%-kal, a bruttó fedezet 19%-kal csökkent, de az igazgatási költségek alacsonyan tartásával, illetve egyéb tételekkel üzemi szinten plusznullás eredményt tudott felmutatni.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=56990
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
allergia 2005. 08. 05. 18:18
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Nekem semmi bajom Márkival, nagyon szépen bejött az elműs és a graphis ötlete is, ami nekem kicsit fura, hogy túl jól informált egy "átlagos" spekihez képest (és ezzel nem akartam senkit sem megbántani!!!). Kispapírokban látni egy flow-t, az azért elég komoly dolog....Mindegy, ha ez volt az utolsó boltja, akkor sok sikert a Bahamákon.
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 16:21
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
Engem azért érdekel, mert öngyógyítok...:)))
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 16:19
Előzmény: #59  zborde
mondanom sem kell pszicháter lett. 10 emberből 10-nek szüksége van rá.
zborde
zborde 2005. 08. 05. 16:06
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Arp, ezt nem kellett volna leírnod!

A vérvétel jut róla eszembe, ahol az orvos első szúrásra sem találja a vénát és próbálja a beteget nyugtatni:
- Ne izguljon Pista bá' negyedikre a vizsgán is sikerült.

(Persze, láb amputációnál jobb a helyzet. Ott másodikra azért sikerül eltalálnia melyiket kell levágni.)
:-)
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 14:49
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
:)))))))
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 13:12
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
tegyünk úgy, mintha mitsem tudnánk. Volt olyan barátom, aki negyedjére ment át az anatómia vizsgán, de végül mégiscak orvos lett. Hátha itt is működik. Az igazsághoz hozzátartozzik, hogy mind a 4x a saját nevében vizsgázott. :o)
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 13:08
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Arp! Ezek nagyon elszaporodtak... mindenki legalább ketten van, vagy hárman is akár...Gáz.
.
És bocs a nemidevágó hozzászólásért!:)
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 12:36
Előzmény: #53  zborde
Hát az eredmény jó volt, de a befektetőkre nem volt hatással, beleértve az eladásokat is.
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 12:27
Előzmény: #53  zborde
A www.tozsdeforum.hu-n volt egy elemzés a Plastról, abban boncolgatták a management opciók lehívásának feltételeit. Katica1 vszinűleg arra hivatkozott, hogy meg kell reptetni a plastot. Úgy emlékszem valami nyereségességi feltétel is be van építve aminek a H2-ben kell teljesülni. Nem emlékszem pontosan, majd otthon utánanézek. Ha valaki jobban emlékszik, ha van kedve írja be.
zborde
zborde 2005. 08. 05. 12:23
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Katalin1, múltkor még azt írtad, hogy nagyon jó lesz az eredménye (tuti belső infó) és szárnyal az árfolyam, most próbálod letörni.

Az dicséretes, hogy legalább nem változtatsz nicket, így mindenki tudja hova tegye a beírásaidat.
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 12:19
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Ez a cég nem nagyonlepte meg a befektetőket evvel az eladással, mert az ára a részvénynek továbbra is lefelé tart.A 3000 Ft-os érték meg aztán teljesen nevetséges. A részvény biztos, hogy 1660 Ft körül fog sokáig mozogni és az emelkedést én kizártnak tartom.
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 12:10
Ha még az idén a Plast eladja a Polifoamot és az FCI-t, akkor nemhogy veszteséges nem lesz ( hiszen mindkét cég messze a könyvszerinti érték felett adható el ), hanem kifejezetten nyereségessé válik.
Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy a Plast a Ppipe telephelyét tulajdonolja és bérbe adja ( tartós és biztos bevétel ), akkor ugyanezt megtehetik a két eladandó cégnél is.
Nem gondolom, hogy rohanni kell venni Plastot, de hogy erôsen dolgozik a management azon ( jó adag, érthetô, önzéssel persze ), hogy valóban nyereségessé tegyék.
Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 10:02
Előzmény: #49  spade
:o) O.k. Spade, egyetértek. Mivel nincs bizonyosság a tőzsdén, ezért fontos mindent szétboncolni és újra összerakni. A boncolás és összarakás során lehet, hogy csak az eredeti képet kapod vissza, de lehet, hogy a rejtett valódi képet találod meg. Én ennek a módszernek vagyok a híve.
Ez most nem neked szól: sokan lusták gondolkodni és beérik azzal, hogy csak hisznek egy papírosban, pedig ugye tudjuk, hogy hol kell hinni. :o)
spade 2005. 08. 05. 09:34
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Kedves arp,
.
Én nem akartalak bántani, a visszaidézés is a bejelentés után nem a na megmondtam miatt volt, hanem hogy esetleg vond le a tanulságot "ha a cég sajátrészvényt vesz" az általában jót jelent. Persze tuti bizonyosság nincs sehol,a tözsdén meg főleg nem.
Nézd, ha egy cég vesz forgatási céllal (azaz nem befektetett eszköz lesz), azaz tervezetten 1 éven belüli tartásra részvényt vagy valamilyen derivativot, aközött nincs elvi "gazdálkodási" különbség...akárhogy is csürjük csavarjuk, még akkor sincs ha US-ban és máshol a cégek döntöen magát az értékpapirt veszik meg......
Nem kell hasraesni amúgy az US gyakorlattól, a derivativok használatában nagyon elmaradottak ott is pl. fedezésre elvétve használják....
Törölt felhasználó 2005. 08. 04. 21:48
nem kell parázni hamarosan eljön a plast tulajdonosok ideje is, csak ki kell várni a végét. Mindenesetre eladói nyomás a nincs a menedzsment teszi a dolgát ahogyan azt ígérte. Engem ez meggyőzött és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó lépés amit a nyereséges működés érdekében megtettek.
Várhatóan nem ez lesz az évszázad bulija de egy 40-50% up lehet benne, lefele pedig 10-20% szóval szerintem buy.
csá
Törölt felhasználó 2005. 08. 04. 20:00
Előzmény: #32  spade
azt mondod butaságokat rtam, lássuk mit nevezel te butaságnak.
Aszondod nagy bölcsen :
" 2. Az usában megveszi a cég a részvényt a prompton és
> a könyveiben van, opcióvá csak a managernek és a dolgozónak válik. (arptól)
.
Ez butaság , miért ne lehetne az uj pézügyi instrumentumokat akár egy termelő cégnél is használni ??? Nem a középkorban vagyunk..." - ez meg itten tőled.
Az usa cégek részvényopciós gyakorlatát minősited butaságnak, ami TÉNY. Volt itt egy emberke, aki szeretett a tényekel vitatkozni - nem ismerős: Bamako.
Határidős sajátrészvény vásárlás? - enyhén szólva nem gyakori eset, érdemes beszélni róla.
A Pplasttal kapcsolatban nem maradtam le semmiről:
A, mert jó a portfólióm, amiről neked viszont nem sok lövésed lehet.
B, 40 Ft plusz volt a plasatban kényelmesen vehető volt, meg holnap is, meg azután is, csak a kezdők hiszik azt, hogy gyorsan kell venni...:o)
spade 2005. 08. 04. 19:50
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Buxi,
.
Mondtam már ird meg emailba hogy mit akarsz.
Persze ha csak futtatni, akkor jó lesz igy is...:)
spade 2005. 08. 04. 19:46
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Kedves arp,
.
> Itt senki nem beszél pro és kontra, itt mindenki elemez egy helyzetet
> rajtad kívül, aki az önbecsülését csiszolgatja.
.
Kedv es barátom, ha már megtiszteltél e cimmel :), akkor el kell mondjam hogy tipikusan olyan dolgokkal érveltél amik mutatják hogy lövésed sincs a vállalati pénzügyekről (és tisztán pusztán akadékoskodásnak okoskodásnak nézett ki az irásod) ...nagyon nagy butaságokat irtál, de hiába hivtam fel rá a figyelmedet úgy látszik.../csak tanitani akartalak, de letettem róla / amúgy nem kell az önbecsülésemet igazolni, elötted föleg nem mert hidd el nem egy ligában rugjuk a bört...:)
Törölt felhasználó 2005. 08. 04. 19:43
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
otthon , az asszonnyal...:o)
Törölt felhasználó 2005. 08. 04. 19:40
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
Spade doki, 1500 alatt ra sem nez. Szeret vitatkozni... ´`-)
Törölt felhasználó 2005. 08. 04. 19:36
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
:o)
Törölt felhasználó 2005. 08. 04. 19:33
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Spadenak igaza van, jo jel a hatis zsakolas. Az enron-t is vettek az usaban a ceg kozepvezetoi a hatin, doki. Danubius-t vegyel...

Topik gazda

Fibó
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek