A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
Talán azért, hogy megkérdezhesd, ma 2018. január 30.-án! Nem minden szükségtelen, amit annak akarsz látni! Rád azért mégsem bíznám országunk jövőjét. Aggódásod csak színjáték!
Köszönöm a - prekonceptciótól nem mentes - kérdést, ennek megválaszolását átengedem másoknak. Úgy látom vannak erre itt szakemberek, az ő válaszuk jobban is fog tetszeni - szerintem.
Azt hiszed, ezzel cáfoltál? Frászt. . Az MNYP egy létező, nagy tartalék volt, ami hozzájárult a szoci kormányok magasabb hiányához. A Fidesz csökkentette a hiányt, de felélte a tartalékot. A másik nagy tételem a devizatartalék. Ha felveszünk egy devizás hitelt (IMF), de egy része ott van tartalékban, akkor az megint növeli az adósságot, de cserébe ott is van tartalék. A Fidesz csökkentette az adósságot, de felélte ezt a tartalékot is... Ehhez nem kell közgazdásznak lenni, hogy értse valaki, elég csak nem elfogult Fidesz hívőnek vagy nem totál gazdasági analfabétának lenni... . Ha az egyik oldalt figyelembe veszed a Fidesznél, hogy csökkent a hiány, a másikat, amivel ezt elérérték, hogy beáldozták az MNYP vagyont és felére zuhant a devizatartalék, ezeket miért hagyod figyelmen kívül? . Ja tudom. Mert a szakmai korrektség nem célod, csak a propaganda. És még csodálkozol, hogy Fidesz hívőznek téged egy szakmai fórumon?
bízom benne, hogy matolcsi ÚR és miniszterelnök ÚR elintézi, hogy az olaj ne nagyon legyen 70 dollár illetve tállai ÚR telefonálhatna köszönöm előre is
nem értelek matolcsi ÚR és miniszterelnök ÚR lángesze kellett ahhoz, hogy a nemzetközi kamatok mínuszba forduljanak matolcsi ÚR és miniszterelnök ÚR lángesze nélkül, ez nem történhetett volna meg matolcsi ÚR és miniszterelnök ÚR ezen kívül a nemzetközi válságot is megszüntette mivel gyurcsánynak mindez nem sikerült matolcsi ÚR és miniszterelnök ÚR LÁNGÉSZ
Kedves gambadoro, -pny, és _bekre_pal! . Nagyon köszönöm az érdemi és tárgyilagos kritikákat. Meg is lettem volna bántva, ha nem mondtok véleményt. Azt azért igazán sajnálom, hogy az alapírásra egy rohadt mínuszjelet sem kaptam - de hát ne legyünk telhetetlenek.
Már beírtam, de nézzük GDP arányosan is: . - A kimutatott államadóság 2010-ről mára 80%-ról 75%-ra csökkent. Hurrá. A Fidesz propaganda és a buta Fidesz hívek eddig jutnak. DE: . - Elment a teljes MNYP: GDP 10%. . - Csökkent a devizatartalék: GDP 10-12%. . Így a propagandában mutogatott 80%-ról 75%-ra való csökkenés helyett gyakorlatilag közel 100%-ra NŐTT... Mindezt úgy, hogy: . - Kaptunk GDP 25-30%-nyi EU-s pénzt. . - Nincs benne a fentiben az Eximbank korrekció: GDP 2-3%. . - Paks 2.: GDP 15%.
Az egész lenti írásom, amire reagáltál pont ARRÓL SZÓLT, HOGY A NYERS ADÓSSÁGRÁTA javulása mellett milyen nagy tartalék tételek CSÖKKENTEK az elmúlt 8 évben. Te ebből csak az előbbit használod az “összehasonlításodnál”, amit egyrészt senki nem is vitatott, másrészt az utóbbiakról - a mondanivalóm lényegéről - hallgatsz. Ez kb. a Fidesz propaganda szint, nem méltó egy gazdasági fórumhoz. És ezt is bő 2 hét után sikerült produkálnid. Gratula:)
A Fidesz rendbeteszi az országot
link