A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
Arra hivatkoznak Szíjjártóék, a szavazásnál nem vették figyelembe a tartózkodókat szabálytalanul. Nem értek hozzá de ez egy kicsit erőltetettnek tűnik. Persze a szabály az szabály.
Ezt a fideszes barátaidtól kérdezd meg :-) Egyiknek sem kellett volna tapsolni és örülni, elég szomorú dolgok ezek. Lehet rajta derülni, csak akkor ne nevezze magát az illető nagy demokratának, mert nem az. Demokrata beállítottságú ember ilyesminek nem örül.
Bizony, most már hivatalos! Magyarországon üldözik a zsidókat, megrongálják javaikat,nincsen vallásszabadság, nincsen szólásszabadság, nincsen sajtószabadság! . Ezt már senki sem cáfolhatja! Megszavazták, tehát így van!
Sargentininek sok munkája van a jelentésben, és félő volt, hogy pusztán politikai játszmák/taktikázások miatt akkor is leszavazzák (nem éri el a 2/3-ot a szavazati arány). Ha nem lett volna meg a 2/3, akkor azt a fityesz és Orbán is győzelemnek élte volna meg.
De nem a jelentés miatt vagy annak elfogadása miatt sérül a demokrácia :) Sőt ez a jelentés elvileg véget vethetne a "sérülésnek"... lehet, hogy ennek szól az öröm, bár az tény, hogy az EU bürokratái is "p...csfejek" :)
Én azt nem értem, hogy miért tapsoltak és ujjongtak az EP-ben a képviselők, amikor ezt megszavazták. A Sargentini sírva fakadt az örömtől. Ez azért sokmindent elmond az EP-ben ülő képviselőkről is. A jelentés szerint egy országban súlyosan sérülnek az EU alapértékei, ennek egy demokrata nem örül és nem tapsol, inkább szomorú szerintem.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link