Topikgazda: Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 08:57

A Fidesz nem szavazza meg az árfolyamnyereség adó bevezetését?  

Ugrás a cikkhez
"A Fidesz nem fogja támogatni az árfolyamnyereség-adó 25 százalékra emelését" - mondta Varga Mihály, a Fidesz frakcióvezető-helyet tese, a költségvetési bizottság elnöke, az Orbán-kormány pénzügyminisztere a Napi Gazdaság mai számában nyilatkozva.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=47077
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 18. 01:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 11. 02. 20:42
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Elemes, ez volt az ígéretem, az előző hszben amit írtam: ha leszavazzák az ánya emelést, akkor odamennek a szavazataim 2006-ban.
Törölt felhasználó 2004. 11. 02. 20:41
Előzmény: #42  elemes
2006-ban az egyik szavazatom a fideszé, a másik pedig az szdszé (vagy az mdfé, ezt majd még eldöntöm, vagy variálom az önko választással, mert ugye 3 párt volt ellene, mindegyiknek illik adnom valamit cserében)
Viszont a szocik a választási ígéretük nyílt és teljesen indokolatlan megszegésével teljesen leírták magukat előttem. (Megjegyzem, eddig sem baloldali szavazó voltam...)
elemes
elemes 2004. 11. 02. 20:29
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Epp en is be akartam masolni:
.
Leszavazt ák az árfolyamnyereség-adó t
2004. november 2. 19:32
.
A Parlament mai ülésén a képviselők 194 igen és 174 nem szavazattal elfogadták azt a módosító indítványt, mely kiveszi az árfolyamnyereség-adó t az adótörvény-változtat ások köréből – tájékoztat a Napi Online. A szavazatok száma alapján az ellenzék mellett az SZDSZ képviselői is a tőzsdei árfolyamnyereség megadóztatása ellen szavaztak.
.
Mint azt már megírtuk, a kormány a szavazás előtt több ponton is változtatott az eredeti javaslatán, ám az ellenzék mellett az SZDSZ is jelezte, hogy a módosított tervet sem tudja támogatni.
.
kellemetesen csalodtam a fideszben.
.
Laurion , mit is igertel...? :-)
Törölt felhasználó 2004. 11. 02. 20:12
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Nem szavazta meg! Köszönjük, és természetesen én is tartom magam az ígéretemhez!
"A Parlament mai ülésén a képviselők 194 igen és 174 nem szavazattal elfogadták azt a módosító indítványt, mely kiveszi az árfolyamnyereség-adó t az adótörvény-változtat ások köréből."
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 15:40
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Teljesen egytértek Laurionnal és Hendrix-szel!
Minden 6ó és 1702 rossz helyen tapogatózik, semmiféle bosszú nincsen itt. Egyszerűen bevételt és népszerűségért akartak. Gyurcsány egyik beszédében is azt hallhattuk, hogy majd a munkajövedelem értéke megnő, a tőkejövedelemé meg csökken. (ultrabalos duma egy piacgazdaságban)
Kör ülnéztek, hogy miként lehetne úgy pénzhez jutni, hogy az kellően populista legyen, mert az „igazságos elosztás” ideologiáját követve a kormány által tehetősebbnek ítélt részvényt tulajdonló réteg fizessen csak a közösbe.
Itt azonban –mint írtátok már- elszámították magukat, mert közöny van az árf. nyereségadó ügyében, vagy nem is tudják, hogy mi az, és ezen az dolgon újabb szavazókat nem nagyon nyerhetnek, de veszíthetnek pár tízezret.
Amire szerintem aztán végképp nem számítottak, hogy ilyen erős lesz a szakma részéről az ellenállás, melyet a média is jobban felkapott, valamint a FIDESZ ellenük szavazna, hiszen az ő kormányzásuk alatt is létezett ez az adó. Nem a kisbefeketetők pénzéről szól ez az egész, hanem egy harcról kormány és ellenzék között, ahol a FIDESZ most egy ügyes húzással az MSZP orra alá pörkölhet, és még esetleg nyerhet is vele pár tízezer szavazatot. Veszíteni nem fognak, ha jól el tudják magyarázni a (leendő)szavazóiknak , hogy miért is teszik ezt most.
Azért persze várjuk ki a szavazást... :)
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 15:02
tehát akkor, mint jó zsoldosok, akiknek a cash is king van a bicepszükre kanyarítva álljunk fel székünkből és küldjünk egy homlokpuszit Orbánnak és szolgájának a Vargának.
+ összeesküvéselmélet: Orbán usabeli nagygyűlésén kifütyülték Kerryt. Tehát ők Bush pártiak. Bush állítólag nagyobb kedvenc a striten, mint Kerry. -> Orbán azonosult Bush-sal egy kicsit, és ÁNYA ellenessé vált. Logikus. Helyes?
Én is küldök neki még egy puszit.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:56
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Ha eljutott a tözsdére akkor igen. Már csak azért se mert meg se kell mozditania a fenekét, csak egy telefonjába kerül, vagy csak néhány kattintásba. Aki eljutott odáig hogy foglalkozzon a pénzével az nem fog meghülyülni attol hogy kap a nyakába egy adot.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:53
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Most olvastam az alábbi nyilatkozatot az egyik lapon.
"Az MSZP képviselőinek is van azonban módosító indítványa, mely szerint az árfolyamnyereség-adó t az összes OECD-tagállamban lévő tőzsdén megszerzett árfolyamnyereségre kiterjesztenék, valamint a nyereség megállapításának alapjául szolgáló bekerülési árat is érinti az indítvány, amely szerint ha a jövőre eladott értékpapírral már rendelkezett idén december 31-én az adózó, akkor választhat, hogy a beszerzési értéket, vagy a december 31-i tőzsdei záróárat akarja-e alapul venni az árfolyamnyeresége kiszámításához."
Ny ilatkozatukbol számomra az tünik ki, hogy a szociknak halvány lila szellentésük nincs a tözsdéröl.
Egyébbkén t szerintem is populistára fogták az ÁNYA bevezetését, csak a puska csövét saját maguk felé fordították.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:49
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
ja persze, de ha Józsi bácsi 59 éves tanár úgy döntött, hogy kiszáll a tőzsdéről, akkor a másfél misijét gyorsan át is teszi dkj-be. Hisz a megtakarítási szerkezetet szemlélve a lakosság zöme dkj-ben tartja pénzét...
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:45
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Ja persze mert te is éppen 6-7%-on bankbetétben, és nem 10+ %-os DKJ-ben tartod a szabad pénzeidet most is?
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:41
Ez semmi más nem volt az MSZP részéről, mint beelözni a FIDESZ-t a primitiv populista demagogiában. A nyáron a FIDESZ ebböl akarta finanszirozni a kedvezményes lakáshitelek egyre növekvö áht. terheit. Erre néhány kellöen hangos MSZP-s pénzügyi "zseni" elirigyelte és átverte a párton. Csak anno a FIDESZ 30 milliárdrol beszélt ezek meg azt hitték hogy reális, pedig egyszerü orbáni blöff volt a szám. Most meg beleragadtak a demagogiába.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:38
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
ja persze. a bankok célja nem a betétgyűjtés, minek is az nekik...?
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:26
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Ja persze. És q..a jól jár a bankom mert elbukja a jutalékokat, helyette kap vagy 5e huf számlavezetési dijat amit eddig is megkapott. Hu de biznisz neki.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:10
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Nem hiszem 1702. Egy rosszkor rossz helyen indított bosszúnak ( mely a bét züllesztését szolgálja) nagy a kockázata,pláne ha a nemzetközi visszhang is alányúl.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:04
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Hm. Ha megdöglőtt a tehenem, menjen gallyra a szomszédé is? Tipikusan magyar mentalitás. Ám szerintem is inkább csak Robin Hoodként akar tetszelegni a nép elött a "párt", csakhogy a kutyát sem érdekli ez az ügy az érintetteken kívül.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 14:03
mszp közeli csoport adta el az osztrákoknak
minden6ó 2004. 10. 27. 14:02
Ez lehet az első épkézláb és érthető indok.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 13:57
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
De hogy konkrétan is leírjam az összesküvéselméletem et:
sztem a történet a BÉT tulajdonlásáról szól. Nem mentem nagyon utána, de mintha mszp közeli csoport is érdekelt lett volna nemrég, amikor az osztrákok lenyúlták előlük. Válaszknt most a befolyásukat felhasználva megpróbálják megsavanyítani a szőlőt.
Vélemény? nagyon valótlan dolgot feltételezek?
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 13:55
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
azt írtam, hogy van elképzelésem, hogy honnan fúj.
Nem tartom ugyanis elképzelhetetlennek, hogy a banki különadó egyik ellentételezésének szánják. Mert hol fogja tartani akisspeki a pénzét, ha nem a tőzsdén: bankbetétben...
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 13:54
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Hendrix, Minden6ó
Azt hiszem félreérthető volt az utolsó mondatom, ezért tisztáznám az álláspontomat. Röviden: teljes mértékben egyetértek a Hendrix által leírtakkal, és bár én nem beszéltam k.kutatókkal erről a témáról, de a saját mini kutatásom teljesen ezzel egybevágó eredményt hozott. A gazdasági érdek mögött én is arra gondoltam, amit Minden6ó írt, hogy ez valakinek érdekében kell álljon, és ráadásul nem csak mint egy n+1. politikai érv, hanem mint olyan érdek, ami komoly pénzt erdményezhet a kierőszakolói számára. Ellenkező esetben már az első komolyabb felzúdulásnál simán kihátráltak volna egy vacak 3 Mrd-s tétel mögül.
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 13:52
Előzmény: #20  minden6ó
Laurion állítólag tudja, honnan fúj a szél, minden6ó nem lát semmiféle értelmet, s nekem sincs elképzelésem arról, kinek is az érdeke az árf.nyereségadó. Lehet, hogy egyszerű politikai ostobaság?
.
Laurion , oszd meg velünk tudásod: honnan is fúj a szél?
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 13:47
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
én is ugyanezt tapasztaltam: senkit nem érdekel, hogy van-e ánya vagy, nincs, csak azérintetteket, azokat viszont annál inkább. És ez egy olyan réteg, amelyik nagyon nem tolerálja, ha át**sszák...
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 13:43
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Hendrix, teljesen egyetértünk!
Törölt felhasználó 2004. 10. 27. 13:38
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Továbbra is állítom 1702, hogy semmilyen globális gazdasági érdek nem áll a javaslat mögött csupán politikai.Két bipoláris tényező létezik:
a hatékonyság és a kockázat. A perspektíva pedig a politikai győzelem 2006-ban. Erre fordítják idejüket,és erre költik a pénzt. A tiedet is.
Az akzuális hatékonyságot viszont időben mérni kell, erre eszköz ma a közvéleménykutatás.
Tessék egy momentum:
Én egy vidéki önkormányzatnál dolgozom.A k.kutatók mintavételeiből készített modelleket állítom tisztábban lehet itt értékelni mint a fővárosi dzsumbujban.
Két hete jártak nálunk jeles (országos hírű) kk intézet 'szakemberei'. Teljesen normális fiatal hölgyek voltak, jól elbeszélgettünk. A mintákat a banki adó, az ánya , használtlakásvásárlá sok támogatása stb tervezett javaslatok véleményezésére vették.A másik kettővel szemben az ánya esetében valami hihetetlen ignoranciával találkoztak, társadalmi/szoc. osztályoktól függetlenül.Magyarul senkit sem érdekel mindenki lesz@rja, még akkor is, ha elmagyarázzák, hogy mi az.A javaslat szimpátiájával sehol sem találkoztak.
Tehát: a hatékonyságot egy "helyes, adózzon a gazdag tőzsdéző" címkéjű rétegre alapozta,ami nem jött be.
Nyilván a kk jelzéseket minden párt figyeli. Fideszék most úgy gondolhatják: ha nem szimpi a javaslat senkinek, nem vesztünk senkit, nos nyerjük meg a kockázati réteget.
Baromira nem érdekli egyiket sem a kisbefektető, sem a 3 mrd.

Topik gazda

b02szz01
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek