Lehet kicsit ostobán fogalmaztam. Nem a benzin a mediterrán. Hanem a mediterrán piacokon kialakult ára. A portfolio szokott a mediterrán piacokon kialakult benzinárakra hivatkozni. De pontosan nem tudom mi az a termék. A felvetésem a benzin-gázolaj árkülönbségre pedig csak elméleti volt inkább bár ezt tartom még mindig a legésszerűbb magyarázatnak. Egyébként én is kíváncsi lennék rá mi az a pontos termék ami alatt a mediterrán piacokon kialakult árat értik.
köszi, érdekes. amit nem értek: mivel mindkettő kőolajszármazék, csak az egyiket (dízel) olcsóbb előállítani, akkor miért beszélünk úgy a két termékről, mintha a dízelt a dízelbányából, a benzint meg a benzinbányából hoznák? olyan, mintha azt mondanánk, hogy a világban több zsemlére lett igény, ezért a kiflikereslet zuhanása a kifli árrés lenullázódását is hozta, a zsemle ára viszont felfelé eltávolodott. Közben két azonos alapanyagból (liszt) készülő pékáruról beszélünk. úgyhogy joggal feltételezhetjük, hogy az olajosok felspekázták a dízel árát egymás között megdumálva.
Ha jól értettem a cikket azért alakult ki elsősorban a helyzet mert alacsonyabb kéntartalmú olajból lett több a piacon amiből több lesz a benzin és kevesebb a dízel. Tehát a benzinből túltermelés a dízelből hiány alakult ki.
Ez a "kényelem" ára! ha nem akarnak a fiatalok tyúkólat takarítani... akkor fizessék meg annak a munkáját aki ezt megcsinálja! beköltözünk városba mert ott jobb az élet? meg lehet tenni, de akkor fizetni kell a répáért, az ubiért meg a paradicsomért is! ahogyan az eperért is. . az okostelefon simogatásnak ára van! mert vagy simogatunk és fizetünk..... . vagy kertes házban élünk falun és állatokat nevelünk, veteményest,gyümölcsöst gondozunk. . MINDENNEK ára van!
Olvastam egy-két hete,hogy 1200ft az újburgonya,valahogy kibírtam 10 napot és már múlt hét szombaton a zöldségesnél 300,ill 400forintért árulták kétféle minőségben. A parasztok mindig telesírják a médiát,semmi sem jó,ha nem esik az a baj,ha esik az,de végül általában minden megterem és az árut el kell adniuk és akkor jön a realitás!
majd olajsejkek hülyegyerekeinek meg néhány orosz oligarchakölyöknek megvesznek összesen százhuszat, de nekik szerintem luiputtony szarópapírjuk is van tekercsenként száz dollárért
Jócskán megdrágulhat a téliszalámi is a sertéspestis miatt. . A Pick Szeged Zrt.-t is súlyosan érinti az egész világpiacot megbolygató járvány. . Mint kiemelte: vannak olyan alapanyagok, amelyek esetében az árak 20-30, de akár 40 százalékkal is nőttek márciushoz képest. https://hvg.hu/kkv/20190905_dragulas_teliszalami_afrikai_sertespestis_pick
pedig volt amikor még négyet kellett érte leszurkolni, de ma már három euróért megkaphatunk egy ezres pakkot a hortobágyi devizából. mi ez, ha nem jóléti fordulat?
"Meg beszól nekem a tirpák, hogy nem ezt ígértem
„Jujjujjuj, Úristen, Jézusmária! Nem ezt ígértem”
Takaroggyá’ má’ innen, büdös paraszt geci,
nesze itt van egy 100as, oszt mostmá’ húzzanyádba, buzi!"
Tankolni készül? Nagyon rossz hírünk van. Pénteken ismét áremelés várható - írta meg a vezess.hu . A hét utolsó munkanapján ismét emelkedik az üzemanyag ára a hazai kutakon. . A gázolaj árát ezúttal hat forinttal emeli a Mol, a benzin ára nem változik A változtatás után a gázolaj átlagára 408 forint lesz, a benziné marad 379 forint. http://www.atv.hu/belfold/20190911-tankolni-keszul-nagyon-rossz-hirunk-van/hirkereso
Gázolaj pik-pakk 500 lehet , benzin kisebb eséllyel Opus első körben 300 , ott majd para , és minél jobban drágul a benzin , a párizsi meg az élet , annál jobban fog esni az Opus .... De aki vett, az viselje a következményét , az Opus az a termék amit nem kell venni , még akkor sem ha olcsó ....
Finonimo sertés párizsi 1000 g Finonimo sertés párizsi 1000 g 20% kedvezmény, 719 Ft, régi ár: 899 Ft Az akciós irányár csak akkor érvényes, ha a kiszállítás 2020.01.02.-i napon, vagy azt megelőzően történik."
500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi.