Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Nem értem a kérdést, nem történt olyan esemény ami miatt a várakozásom változott volna. Ebbe a papírba nem azok vesznek bele akik napizni akarnak szerintem.
Nem. Mindenki 4000-re várta, gondoltam várok. Megszívtam, de főleg a rengeteg 3700-3800-as vevők szívtak. Amúgy is várható volt hogy vége lesz hamarosan de az olasz események ide is hatottak.
Az olasz események előidézhetnek egy 2008-hoz hasonló összeomlást. 2000 ft-os otp is lehet pár hónap múlva, főleg ha a spanyolok is beindulnak. Ebben az esetben a 4ig sem marad ki.
Egyre több új arc tűnik itt fel, ebből látszik hogy már nem a nagy
vevő(k) veszik hanem a kicsik. Ilyenkor szokott jönni a fordulat.További esést várok. Az olasz eseményekkel kapcsolatban fenntartom a véleményem, nagy gondok lehetnek még.Nem biztos hogy lesznek, de lehetnek.Amikor 11000 Ft volt az OTP 10 éve , akkor sem gondolta senki hogy 1 év múlva 2000 alatt is lehet venni.
Lefele 3500, felfele jó kérdés. Eddig nem adtam mert látva a forgalmat és az emelkedést bíztam a 4000 elérésében, ill. vártam valami hírt ami indokolja az emelkedést. Amikor jött a pletyka ML.-ről akkor már 4500-ban is bíztam. Úgy vagyok vele ha már éveket vártam a megindulásra akkor most nem lehetek türelmetlen, de most már kezdek meginogni. Már nincs az a vételi nyomás ami felfele vihetné.
felfelé megy most is. 3500 helyett add el 3800-on és bingoooo. aztán nincs gond, ha esést vársz majd ott visszaveszed. vagy nem is erről szól ez? kis huncut... ;)
Most amikor megint van 3500 db eladó 3800-on , én is tegyem be 3800-ra? A múltkor már elfogyott 3800-on 4-5000 db, azt hittem mehetünk fel, erre megint előkerült egy ekkora pakk.
tedd be 3780-ra. tudom hogy kompromisszum, de 3500 helyett azért egész jó ajánlat, aztán 3000 körül visszaveszed. De szerintem te nem akarod eladni, csak nem bánnád ha mi megtennénk. Amúgy meg ha megnézed, kb 4200-ig 40 millió forinttal kikapható minden, azért ezt nem nevezném nagy pakknak a tőzsdén.
Ha figyelted ezt a részvényt régóta akkor láttad volna hogy 40 milla itt hatalmas összeg. Azért mert április vége óta van forgalom ( régebben 40 millás forgalom talán fél év alatt sem volt) még nem biztos hogy ez mindig így lesz.
Mégegyszer. 40 millió forint nem sok a tőzsdén. Mindegy milyen részvényről van szó. Ha bármilyen pozitív hír jön ami a tőzsde népét érdekelni fogja, akkor ez aprópénz lesz. De tényleg ha ennyire aggódsz hogy lefelé fog menni, akkor most hogy van benne forgalom méééé nem adod el? Te is írtad, szerinted nem lesz mindig ekkora érdeklődés! Itt a pillanat. SELL THAT SHIT! :D
Ha eladná akkor is írogatna ide. Egyszer már eladta és akkor további esést és csődöt vizionált. Kár vele foglalkozni. Utána jóval drágábban vette vissza,ha egyáltalán vett,mert olyan db számot írt akkor ide ami aznap nem is valósulhatott meg.(Egyébként meg is írtam neki akkor és még valaki írta,hogy igazam van,de ő nem is értette,hogy miből jöttünk rá.Kötéslistát szerintem nem is lát.) Hantázik itt folyamatosan és azon élvezkedik.
már én sem érzem azt a nagyon erős vételi nyomást... Max 5% (illetve még annyi sem , mert csak 4,97%)... A mai Konzumos- Opus-os rallykhoz szokott kisbefektetői népléleknek ez már semmi... Meg aztán ott van a 3800-as plafonon (akarom mondani ma áthághatatlannak plafonnak tűnő csúcson) 4000 darab eladó... Soha nem fog elfogyni... Illetve izé... Szóval még mindig ott van 1750 darab eladó 3800-nál, ezt már tuti nem robbantják onnan ki... Meg amúgy is itt van a sok 3700-on beszálló tegnapi befektető is, aki alig várja, hogy megszabaduljon a papírjaitól, hiszen majdnem 17 órán keresztül gigasztikus bukóban szenvedték végig az éjszakát... Na ha egyszer ezek ráöntik a piacra a részvényeiket, akkor lesz itt aztán nemúlass! Hát madrid, nem lennék a feleséged, ha te mindennel kapcsolatban ilyen negatív pessziPista vagy! :-)
Tegnap is és ma is 3900-4000-re vártátok, erre még a 3800-on sem tud túllépni. Ez a fék ha tetszik ha nem. Az lehet hogy nem zuhan be, de feljebb sem megy. Itt lesz még 1 hónap múlva is.
Nem tudom milyen bejelentés lesz, de a kis büfik 3700-3800-on bevásároltak, ha nem megfelelő a hír akkor rengetegen bennragadnak mert nagy zuhanás lesz kis forgalommal.
mindenesetre sűrűsödik itt fent 4K körül az eladói mezőny. Majdnem 10k eladó van a könyvben még úgy is, hogy a reggeli 3800-as 2k feletti pakkból már csak 600 maradt... Itt a 4000 egy legalább akkora küszöb lesz, mint a 3000 volt. De ilyen helyzetben én már nem merem eladni, mert ha eladnám, akkor biztos bejelentenék a dolgokat, amitől 6000-ig meg sem állna a papír... Ha meg nincs bejelentés, akkor legfeljebb itt libikókázunk , mint pompom, ezt is el tudom viselni.
mások (azaz te madrid) meg azt jósolták, hogy előbb lesz 1500, mint 3000, az sem jött be... Tényleg hihetetlen vagy te madrid! Emelkedett 2 hónap alatt 100%-ot. nem elég? Már akkor is mindig csak ledumálni akartad az árfolyamot. Szerintem te csak olcsón akarnál venni...
Nehezen viseled ha másnak van igaza. Én 9 éve rontom itt a levegőt, te most az emelkedésnél kerültél elő és már ignorálni akarsz. Nem lehet mindenkinek ugyan az a véleménye. Nekem ez, másnak más mégsem akarok senkit ignorálni.
Madrid a szomorú az,hogy itt sok embernek igaza van,de eddig még neked a 9 év alatt nem nagyon volt.Az aki olyan mint a forgószél,hogy emelkedést vár majd esést,majd megint emelkedést és utána csődöt és a BÉT legszarabb rv.-ének bélyegzi meg a Freet-4IGét,majd eladja és állítólag megint belevesz,de közben a db-szám amit mondtál nem stimmel ha a könyvet nézem. (ezt konkrétan én vettem észre és írtam is régebben)eklicára még emlékszel itt ugye? 2-en írogattátok,hogy csőd és 0-át ér a részvény:) Synergontól vártad a nagy emelkedést,én akkor írtam neked,hogy a csőd szélén áll és te nagyot buktál vele,de hirtelen megint itt lett papírod. Az ignorálni szót eddig én nem is használtam,de ezután veled szemben alkalmazni fogom.
Csődöt vizionáltatok. Ezt ne tagadd le. Én azt mondtam,hogy a cég többet ér és a nagyok bármikor 3000 fölé dobhatják az árfolyamot. Írtam,hogy nekem az a jó ha minél hosszabb ideig vehetem olcsón a részvényeket,mert ha elindul akkor a sok részvény több nyerőt hoz. most így van. Te írtad többször,hogy soha nem fogom tudni eladni. Na most is eladhattam volna akár a teljes pakkom 3000 felett,(de nem adtam) Rám ne hivatkozz légyszí,az előbb írtam,hogy nem reagálok rád,ez csak kívétel volt,mert ha valaki új akkor félrevezetnéd a beírásoddal. A 800ra várásod az félig fedi a valóságot,mert írtad,de csődöt talán többször írtad. Eklica 0-zott szerintem és szinte te is,de lehet,hogy 2-en értek 1-et,mert azt is el tudom képzelni,hogy 2 név alatt írogattál:)
Miután kiderült hogy igazam van , ignorálsz. Egészségedre. Nehéz elviselni ha nincs igazad, az a legegyszerűbb ha ignorálsz. Mennyin zárt ma? 3800-on. Te mit jósoltál? 4000-ret. Szerinted ebben is neked van igazad. 9 éve minden évben azt írtad ez a free éve lesz. 9 év után elkezd emelkedni és te büszkén írod hogy te megmontad. Gratulálok.
De igazából nem is ez a kérdés, hisz láthatóan emelkedik. A kérdés számomra a miért...? A negyedéves jelentés pl. biztos nem indokolja. Pedig valaminek lennie kell a háttérben, mert kb. megduplázódott az árfolyam az utóbbi pár hónapban.
Én most is azt mondom,hogy a cég árfolyama alulértékelt volt a 2000-2300 közti sávban. Ha nincs a Humansoft - Microsoft botrány,akkor a részvény árfolyama 2500-2800-as sávban maradt volna. Mivel
a 4IG-től nem vonta meg a Microsoft a licencet ezért a kicsik kirázása
történt szerintem 2000-2300-on.Mivel elfogytak az eladók ill. 1-2 nagy
jó infóval rendelkezhet,úgy gondolta - ták,hogy itt az idő nagyobb
mennyiséget beszerezni 1 hosszabb emelkedés előtt. Valószínű a következő
2-3 évben hatalmas pályázatokat nyerhet a cég és az informatikai piacra ömleni fognak a
megrendelések. Informatikus hiány van a piacon,ami azt is jelenti,hogy a
cégek drágábban fognak munkát elvállalni. Nagyobb nyereségek lehetnek.
4IG eddig a válság után több piacon akart megjelenni(ezt csak olcsón a
piacra árat letörve tudta megtenni),hogy termékeket tudjon bővíteni.
Szerintem most jött el az aratás ideje. Úgy gondolom,hogy ezért
emelkedik a részvény árfolyama. Ami nagyon jó,hogy folyamatosan 1-2
megingással,kicsit hintázva de megyünk feljebb.(Nem ész nélkül)
szerintem még reálisan elképzelni sem tudjuk,hogy mondjuk az árfolyam
hol lesz 2-3 év múlva,ha a cég bőven 20milliárd feletti bevétellel és
1milliárd feletti nyereséggel rendelkezik majd. Esetleg A kategóriás és
külföldön is megjelenik. Ja akkor majd azt mondjuk,hogy venni kellett
volna 4000-ért :):):)
2018. június 5. 13:40
30 milliárdból fejlesztenek informatikai rendszert az Államkincstárnak
MTI
A fejlesztés három projektből tevődik össze, három év alatt.
Három nagy projekt keretében 30 milliárd
forint forrásból fejleszti informatikai rendszerét a Magyar
Államkincstár a következő három évben - mondta Mészáros József, a Magyar
Államkincstár (MÁK) elnöke a 21. század családtámogatása és nyugdíja
elnevezésű projekt nyitó rendezvényén Budapesten kedden. Kiemelte: a
fejlesztés a társadalombiztosítások területét, a kincstár
számlavezetését, illetve a költségvetés és az államháztartás pénzügyi
informatikai rendszerét érinti. A projektek eredményeként a
MÁK-nál az ügyfelek nagyságrendekkel jobb szolgáltatásban részesülnek
majd, a három nagy projektet a Közigazgatás- és
közszolgáltatás-fejlesztési operatív program forrásaiból finanszírozzák.
A MÁK elnöke az MTI kérdésére elmondta, a családtámogatásokat és a
nyugdíjrendszert érintő korszerűsítés pénzügyi kerete nagyjából 12
milliárd forint. Az elnök prezentációjában arra is kitért, hogy
2010 óta a kormányhivatalok megalakulásával nagy változásokon ment át a
közigazgatás. Azt is hozzátette, hogy a MÁK nem tudná ellátni feladatait
a kor követelményeinek megfelelően digitalizáció és informatikai
fejlesztés nélkül. Ezek a családtámogatások kifizetésétől a
nyugdíjkifizetéseken és a vidékfejlesztési támogatások folyósításán
keresztül az önkormányzati támogatások kifizetéséig és a közszolgálati
dolgozók bérének kifizetéséig terjednek - sorolta. Antal Renáta, az államkincstár uniós projektigazgatója
ismertette: a 21. század családtámogatása és nyugdíja nevű projekt
keretében létrehoznak egy új nyilvántartási rendszert, amely az összes
adatot tartalmazza majd a nyugdíjbiztosítási, családtámogatási,
egészségbiztosítási és más szociális biztonsági ellátásokkal
kapcsolatban. Kiemelte: a digitalizálandó dokumentumok lapjainak
száma mintegy 100 millió. A családtámogatási iratok digitalizálása
befejeződött, a nyugdíj iratok digitalizálása zajlik - tette hozzá. Az
elbírálási folyamatok fejlesztését is tervezik, minek eredményeképpen
rövidül és hatékonyabbá válik az ügyintézés, előtérbe kerül az
elektronikus ügyintézés. A fejlesztés az állampolgárok széles
körét közvetlenül érinti, kezdve az aktív korúaktól, a családokon át,
egészen a nyugdíjbiztosítási vagy családtámogatási ellátásban részesülő
személyekig - vélekedett a projektigazgató. A korszerűsítés hozzájárul
az államigazgatás olcsóbb és hatékonyabb működéséhez, valamint várhatóan
növeli az elégedettséget az állami szolgáltatásokkal kapcsolatban -
összegezte Antal Renáta.
Persze, csak nekem épp az oldalazásból lett elegem, azért is adtam el. Viszont mivel sokáig tartogattam (ez az egyik első rv volt, amit anno betettem a portfóliómba), máig érdekel a sorsa. Már csak azért is piszkálja a csőröm, mert ez volt idáig az egyetlen, amiből nyereség nélkül szálltam ki... ez rohadt idegesítő, na! :)
Az árfolyam szempontjából rövid-közép távon biztos, de én tuti eladnám, amikor már megizmosodott. A mészáros-papírok nagyon ki vannak téve a politikának.
Elvileg igen. Gyakorlatban pl. az Opus semmit nem erősödött a választások után (a korábbi maxhoz képest). Ezek a papírok mindig csak hírre tudnak erősödni, utána csorognak vissza. Bizonytalan az értékük, mert az állami megrendelések nélkül kérdéses az életképességük is (ld. Mediaworks, ami amúgy az egész Opus-t is húzza).
na most azt sajnálom, hogy 2000-2500 között nem én porszívóztam ki az egész könyvet... Szerintetek nem volt ez az egész lekottázva előre? Onnantól fogva, hogy bejelentették, hogy "jaj a Microsoft elvette a jogokat a 4IG-től"?
De, simán lehet. Ezért kezd elegem lenni az egész bét-ből. A politikai agymenések mozgatnak most már mindent. Innentől kezdve viszont néhány bennfentes játszótere az egész. Új befektetéseket én már itt emiatt nem is eszközölök, inkább a NYSE-n költöm el, ami kis plusz pénzecském adódik.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...