Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Azért az elgondolkodtató hogy minden részvény ( még est media is) óriásit emelkedett idén , bux 40000, ez meg csak esik és esik. Annak fényében pláne el kell gondolkodni hogy Fehérnek milyen nyilatkozatai voltak.
"Kicsit érthetetlen,hogy hatalmas bevételnövekedés lett a cégnél,ami az eredményekben nem látható." Illetve ezt 3 módon lehet értelmezni. Egyik: a nagy tulajdonosok a keletkező profitot kilopják a cégből a saját zsebükbe. Ez kisstílű és proli gondolkodás, de nem példa nélküli, főleg itt kelet EU-ban. Másik: Tényleg kva sz@rul menedzselik a céget és az egyes porjektek költségeit nem tudják kordában tartani...Azaz a managementet/tulajokat meglopják a beszámlázók/alvállalkozók... Csak nem ilyen balek a vezetőség??!! Ha igen, akkor nagy baj van. Harmadik: Azért, hogy piacot nyerjenek, lehajoltak minden forintért, még veszteséges projektekbe is belevágtak, csak hogy kiszorítsák a konkurenciát (ez még akár jó is lehetne, csak hát semmi kommunikáció nem segít és inkább az első verzió benyomását erősíti.). Egyik
Akkor a közgyűlésen minek terjesztenek be olyan osztalék politikát mintha arra számítanának hogy évről évre egyre nagyobb lesz a nyereség, miközben már akkor tudniuk kellett hogy veszteséges a cég és nem is várható kilábalás. Úgy néz ki nálunk a tőzsdei informatikai cégek csak csalódást okoznak.(lásd még synergon)
Hát az estmédiás összevetés talán nem teljesen korrekt (szerintem az nagyrészt mesterségesen lett felbeszélve), de az 1800 valóban nagyon gáz. Itt már tényleg közbe kéne avatkoznia a menedzsmentnek.
Sztem az van hogy az a nehany elkeseredett veszteseggel dob, vesz opimust stbt, s Feherek nem tamogatjak az arat, mert majd a kello pillanatban veszik amikor kell. Ettol ez meg szar a reszvenyeseknek! Az It dolga a reszvenyesi ertek maximalizalasa, hat ez az alapelv serul!
Hát igen, a többi kicsi ügyesen kommunikált (van, aki splitel is hamarosan), a 4ig viszont ül a babérjain, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Ez nekem se tetszik. Q3 ilyentájt szokott lenni, de most nem találtam rá sehol utalást, pontosan mikorra várható.
Az tényleg érdekes hogy évek óta semmi forgalom, akár nyereséges akár veszteséges volt a cég. Most, hogy lényegében 500 db részvény eladásával 2500-ről lenyomták 2000 alá, gondoltam itt már elkezdik venni, de semmi. Kíváncsi vagyok azt hogy kommunikálják majd hogy az árfolyam 1 év alatt közel 50 %-ot esett. Mert tavaly év végén , ill. idén év elején volt duma, prémium kategória , akvizíció , ez lett a vége.
Szerintem teljesen mindegy hogy 2000 ft a részvény árfolyama, vagy splitelés után 400. Nem hiszem el, hogy aki tőzsdézik annak ne lenne mindegy, hogy vesz 100.400-ért vagy csak 99600-ért részvényt. Egy Amazonnál ahol 1100 USD egy részvény, ott lehet, hogy nem 10 részvényt vennék ha 110 lenne az árfolyam, hanem 105-öt és az már számíthat.
Ha bejelentené a cég h osztalékot fog fizetni, akkor nyilván a figyelem középpontjába kerülne, tehát az érdeklődés is jelentősen nőne. Amúgy igen, jobb lenne 400Ft-os részvényt venni, hiszen ez nem prémium kategóriás, egy ilyen szintű céghez jobban illene a 400-as szint, szívesebben vennék tehát ha megtörténne a split.
Szia! Igen értem amit mondasz, még igazad is van benne, viszont kisbüfi fejjel vonzóbbnak gondolnám a pár száz forintos ártartományt mint a pár ezreset, pusztán pszichológia miatt, ami mint tudjuk itt a tőzsdén működik nem is kicsit! Tehát szerintem is ez egy olyan húzás lehetne a cég részéről picit érdekeltebbé tenni a kicsiket amit meg lehetne lépni, hátha... Ennél csak jobb lehet! Valljuk be befektetői szemmel ez siralmas ami most itt megy, nem is csodálom ha az a kis számú büfi azt mondja elég, és eldobálja csak hogy végre szabaduljon innen! Sajnos ez van..
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...