Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Ez tuti,hogy az elejétől így volt lezsírozva.Itt a
bejelentés után sokan azt hitték,hogy 2000-ért vagy kicsivel felette
vették meg a céget.(és spekire emelkedett,de nem mert 3533ft volta
vételi ár eddig:) Konzum PE 3533-ért vette.(persze OPUS
részvényekkel fizetett és ez a kb.ár)azt nem tudjuk,hogy ezt a pakkot
mennyiért vették. Vehették bármennyiért???Igen. Sötétben
tapogatózunk,mert vettek 1 veszteséges céget,ami valószínű rövid időn
belül nyereséges lesz és hatalmas megrendeléseket kap. Annyit azért
megjegyeznék,hogy még mindig nincsenek 50% felett,ha én jól számolom.
Szerintem külön árfolyamhatása nem lesz,mert előre bejelentették,hogy
505 fölé fognak kerülni. Az is előfordul,hogy a Takinfóért részvényt
kapnak és így mennek majd 50% fölé. Ezzel sincs gond,mert addig
Mészároséknak az alacsony rv. árfolyam a jó,de utána már mehetünk
feljebb,mert ők is abban lesznek érdekeltek.Tanácsom az
(venni,venni:)),hogy gyűjteni kell továbbra is és a nagyokkal utazni az
árfolyammal.Még csak most kezdődik majd a nagy menet. Az, hogy a
részvény nem ész nélkül emelkedett és még vissza is korrigált
többször,később majd jól jön azoknak akik grafikonokat elemeznek és mert
minden szinten hullanak a kicsik akik félnek tartani.Azért
azt megjegyzem,hogy Fehér vette még 2999-ért talán 1 éve,mikor még a cég
nagy veszteséget termelt.Vajon mennyiért adhatta el??? Azt tudni
kell,hogy Fehér is Fidesz közeli és lehet szóltak neki,hogy innét
lépsz,de máshol majd kapsz mást:) a lényeg az,hogy valószínű 1 olyan
papírban csücsülök,ami a következő 2-3 évben a BÉT zászlóshajója lesz:)
"A Konzum 12,43 százalékos részesedést szerzett a 4iG-ben" "A nyilvános vételi ajánlattal, továbbá egyéb jogügyletek teljeskörű lezárásával az Opus Global Nyrt. legalább 14,15 százalékos, a Konzum PE Magántőkealap 12,94 százalékos, míg a Repro I. Magántőkealap 23,16 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben." Akkor jól értem? A nyilvános ajánlattétel során szereznek 50,X%-ot és azon felül a Konzum most vett újabb 12,43%-ot? Pont ezt írtam korábban, hogy ML nem fog megállni 50%-nál. A Takinfo-t biztos, hogy zártkörű tőkeemeléssel hozzák be a cégbe, miután a GVH jóváhagyta már ezt a tranzakciót. Gondolom a Takinfo ára le van zsírozva már és az is biztos, hogy azt majd a részvény adott napi árfolyamán fogják beemelni a cégbe. Ergo a tulajdonosok meg kellett, hogy állapodjanak, hogy az árfolyamot még legalább amíg le nem zárul a vételi ajánlat, addig kb ezen az adott árszínvonalon tartják. Ezért vannak ezek a nagy összegű öntögetések, hogy a 180 napos átlag árfolyam ne mozduljon el. A Takinfo-t addig nem akarták behozni a cégbe, amíg nem kerülnek hivatalosan is többségbe, ez tökre érthető. És az is biztos, hogy ML nem 3 forintért csinálja végig ezt a macerát. Nem modok túl nagyot sztem, de ez a papír mai áron számítva el fogja érni a 12.000 forintot 2019 év végéig.
Ajánlott irodalom: Opus topik. Én drukkolok nektek, és persze nincs kizárva ez a forgatókönyv, de az Opus (Konzum, stb.) utóbbi fél éves története, illetve az ezekkel a papírokkal kapcsolatos - a fórumokon tapasztalható - elvárások óvatosságra intenek.
Csak óvatosan az elvárásokkal. Előre leszögezem nincs ilyen részvényem és ami hallottam az alapján nem is lesz. Mivel magam is IT-ban utazom érdekel a cég, így most is kicsit utánkérdeztem ismerősöknél, akik közel vannak a tűzhöz.
A lényeg: azt mondták a kormány a nagy IT-s beruházásokat előtte a választás előtt, most nem látszik nagy IT-s fejlesztés, amit ki akarnának írni. Kisebbek lehet, hogy lesznek, de mg ez sem biztos, mivel tényleg kilőtték a patronokat 17-ben (ill. 18 elején).
Ill. hogy mi hatására, de az elmúlt fél évben sokan elmentek pl. a Humansofttól, szakemberek, vezetők is és IT-sok is. Én egyelőre kivárnék. Nem elképezelhetetlen,hogy Orbánék kaparnak valahonnan pénzeket nagy kormányzati IT fejlesztésekre, de ez nagy valószínűséggel nem a közeljövőben lesz. Hogy Mészárosék mit akarnak a 4IG-vel az a megkérdezettek szerint sem világos, mert ide nagyon jól képzett szakemberek kellenek. Még csak az sem nagyon van a pakliban, hogy a kormányzati IT üzemeltetést, stb nyomnák oda, mert arra már ott NISZ.Szóval csak óvatosan...
Fő az óvatosság valóban Magam is eltöltöttem néhány évtizedet az IT területén de az itt most baromira nem számít:-) Abban biztos vagyok, hogy nem karácsonyfadísznek vették ezt a céget. Jó szakemberek kellenek..... így igaz! Bár véleményem szerint a zsíros melók sokkal jobban számítanak mert hiába vannak jó szakembereim ha megrendelés meg nincs. Az érdemi munka alvállalkozókkal is elvégezhető...
Én IT szektortól függetlenül azért vagyok óvatos ezzel a papírral, mert megnéztem, hogy az APP és CIG milyen pályát írt le M.L. beszállása után és arra jutottam, hogy nem most kell kapkodni... Vagyis most nincs papírom, de drukkolok annak, aki benne van.
Kapkodásra valóban semmi ok, de véleményem szerint van/lesz lehetőség a papírban. Portfólióban elfér. Most az összes M.L papírról az első világháború jut eszembe (és a hadifogság:-), mármint az állóháború része. Megmerevedtek a frontvonalak..... ott is évekig tartott a kínlódás :-)
ha ránézel a chartra, annyira nem kisimult :) hagytam puskaport ha kitörne a háború :) egyébként szerintem siettek a tranzakcióval, valami oka biztosan van. Gondolom nem véletlen maradt benne nagytulajnak Mr White
Paradox módon, akkor fog jobban megindulni, amikor drágább lesz a papír :-) . Addig, amíg a kötelező vételei ajánlat le nem jár, illetve az iceberg ajánlat 3600-ról ki nem kopik, addig nem lesz nagyobb emelkedés. . Biztos vagyok benne, hogy minden negatív tényezőtől függetlenül nagyon sok speki figyeli mi történik a 4IG árfolyamában. . A Konzum, Opus és App is ugyanígy viselkedett.
Nem emlékszem, neked Opusod vagy Konzumod van? Olvastam valamelyik topikban a hszeidet, ami hasonlóan pesszimista volt. Szerintem nagyon nem ragadt be senki Opussal és Konzummal bármikor is vette, az App-pal már más a helyzet, ott most rosszabb a helyzet. A 4ig-ben most jóval nagyobb a kockázat mint az első kettőben, de még talán az App/CIG-nél is, viszont ezáltal jóval nagyobb lehet a várható hozam is. Az egész BÉT egy fos. Én Amerikát hagytam ott, mert féltem, hogy zuhanás lesz, erre meg itthon van hónapok óta nihil. Szenvednek a Blue-k, nem mennek a kispapírok sem. Estbe, Őrmesterbe meg Futuraqua-ba nem akarok beszállni, ez maradt nálam ami kockázatos, de bejöhet.
Kockázat? Abban a részvényben, amibe ML ekkora arányban beszállt. Én sajnos csak ma tudtam venni, de innen is bőven többszörözni szeretnék. Ekkora részvényszámnál oda teszik, ahova akarják. Mondjuk fel 12.000-ig, oszt huszadolnak...belepakolnak...jó lesz ez!
Én is így gondolom. Ezen az árfolyamon,milyen kockázat van a papírban?Aránylag alacsony az árfolyam. A cég kapitalizációja ezen az árfolyamon nem éri el a 7milliárd ft-ot.Működő
cégről van szó,ami "lefedi az informatikai piac nagy részét."(Ezt
Jászai nyilatkozta,hogy azért a 4IG-ét választották) Úgy találták,hogy
ha informatikába akarnak beszállni a 4IG a legjobb választás. Konzum PE
alap amit tudunk 3533ft-on kapta a 4IG részvémyeit,akkor a kicsiknek miért lenne nagy kockázat?
Jönnek majd a pályázati pénzek is és más informatikai cégek integrálása.
(Tegnapi hír,hogy Mészárosék megint külföldi szállodákhoz jutottak.)
Informatikában is 1 Közép-Európai vezető cég kiépítése a cél. Véleményem
az,hogy még csak majd most kezdődik majd az emelkedés a 4IG-ben.
:) Én meg épp év elejétől, ami szabad forrásom van, azt a NYSE-n költöm el. Eddig valamivel több, mint 10%-os haszonnal, amúgy. A bétnek szerintem betesz (különösen hosszú távon) a crony capitalism.
Módi meg is érkezett 3600-ra. Fő az éberség! Nehogy már megszaladjon valakinél a ceruza. Még mit nem! Vajon mennyi lehet még neki? Igazán megmutathatná, hogy kié a nagyobb. Mit szégyelősködik itt!? :-)
Addig tudja csinálni míg nem jönnek a vevők. Most mindenki kivár. Majd akkor kezdik venni amikor már drága lesz és utána reklamálnak hogy nem emelkedik. 3700-ért nem kell de 5000-ért már vennék.
Szerintem a Takinfó integrálásáig abban érdekeltek,hogy az árfolyam alacsony legyen. Így több részvényt kapnak Mészárosék és %-ban nagyobb tulajdonuk lesz. Na majd utána indulhat.
Van APP, OPI, KONZ is, CIG-ből csak minimális. Az OPI-Konzival kapcsolatban amúgy valamennyire optimista vagyok, de a múlt heti J.G. nyilatkozatok és az APP-os fejlemények kiverték a biztosítékot, azért írok most pesszimistább hangnemben. A hivatkozott kommentemben amúgy arra akartam utalni, hogy nem biztos, hogy közvetlenül a bejelentés utáni 1-2 hónapban a legszerencsésebb beszállni (különösen, ha már előtte a bennfentesek felrántották), de természetesen nincs üveggömböm és a közép/hosszútávú kilátások ezektől függetlenek.
Ugyanez a helyzet KONZUM, OPUS , stb esetében is. Teljesen kereskedhetetlenné tették a részvényeket....Nagy gratula! Az itteni módi már személyes sértésnek veszi ha valaki 3600-on mer venni! Egyből "büntet"! :-) Szerintem én tudnék segíteni a problémáján(betegségén:-)
Ennek mi köze az APP-hoz? Komolyan kérdezem. A két cég nem azonos "életciklusában" van... APP-nál már lezajlottak bizonyos folyamatok és megy a jól megtervezett útján, ezt a céget pedig majd csak most kezdik felépíteni. Az a probléma(és ezt már többször leírtam) hogy mindenki a tavalyi, hatalmas forgalommal történt szárnyalások folytatását várja. A tavalyi év kivételes volt a hazai tőzsdén, nagyon ritkán van ilyen. Mondhatni , hogy egyszer volt Budán kutyavásár... vagy kétszer:-) Régebben sokaknak már az nagy öröm volt, hogy 5-10%-ot keresett egy év alatt(jó esetben). Türelem van, én például egyátalán nem sajnálom, hogy nincs alsó-felső limites ugrálás a papírokban. Mondjuk azt nem bánnám, ha valamilyen mozgás azért lenne :-)
szerintem a két papír pont ugyanazt csinálja csak más a dinamika. Az App is meszire szállt el aztán elapadt és visszaadott 2/3ot az emelkedesbol pedig voltak benne utána is hírek. itt lassan felvasaroltak a bennfentesek majd a hir napján és azt kovetoen kitaraztak. meg is szűnt a forgalom nem is nagyon fog mozogni csak pár alkalommal mint az app, hírre. takinfo apport mozgathatja de azt már lehet besrazta a piac. jöhet még valami nagy nyeres és akkor mehet kicsit. De nélkül pont semmi mozgás nem lesz a papirban csak bedobja aki ezt korán észleli és őt követik a további remegok. A kötelező vételi ajánlat szintje foghatja. onnan idővel fordulhat talán. nem kívánom senkinek hogy igazam Legyen de ezt látom kísértetiesen hasonlónak az appal. én ott ragadtam be, remélem itt nem ismétlődik meg . szurkolok de a 6000 lesz meg hasonlókat el kell engedni mert csúnya csalódás lehet belőle
Rosszul emlékszel, Strucc. Mindegyiknél a következő ment: 1.) Bennfentes felhúzás. Nem értettük, hogy mitől megy a Konzum, Opus, App 2.) Bejelentik, hogy ML betette a lábát, és jött a kötelező vételi ajánlat 3.) Papír visszaesik, de nem a kötelező vételi ajánlatig. 4.) Lezáródik a vételi ajánlat, papírok mennek felfelé, de csak kb 20-30%.ot, majd stagnálás 5.) Visszaesés 6.) Őrült, érthetetlen limites rally-k 7.) Kemény korrekció. ... Itt a 3-as pontnál vagyunk.
Tökéletesen leírtad! Nem értem miért hasonlítják akár az apphoz. Az 210ről 1100 fölé ment akkor! Itt ezen a szinten száll be ML a cégbe vagyis jelen adatok szerint 3533.- forinton! Tehát aki vele akar egy hajóban evezni nyugodtan vásárolhat most, hiszen még felárat sem fizet érte! Nekem kicsit zavaros hogy miért is kéne fosni itt a történetes vásárlástól!? Eddig már 4 esetben (opi,konzi,cig,app) bebizonyosodott hogy tökéletesen megéri vele hajózni a beszállási árfolyama körülről! Tehát no para!!!
Ma leégett a Ramiris raktára. (Index.hu, hvg.hu) "Az Index arról ír: az elektronikai nagykereskedelemmel foglalkozó cég kára akár milliárdos is lehet. Ráadásul a tűz akár a magyar piacot is átrendezhetné, a Ramiris ugyanis az egyik legnagyobb elektronikai beszállító, fontos állami megrendelései is vannak." . Érdekes, hogy a 4IG is foglalkozik HW-rel, és micsoda véletlen, hogy ML-nek jók a kapcsolatai kormányzati körökkel :-D Hmm, hmm ..., be kéne segíteni a Ramirisnek, ha gondjai adódnának. (Vagy, ha a Ramiris esetleg tönkre menne.)
Már bocsánat de az APP vételi ajánlat valami 260 forint körül volt... aki ott szállt be az biztosan nem ragadt be. Aki 1000 felett vett( volt 1170 körül is ami ugye négy és félszerese az ajánlati árnak) az beragadt(egyelőre). De lesz az még 1200 bőven. A 4IG esetében most állunk a startvonalon... látok benne fantáziát oszt jó napot. Fél év múlva már tisztábban látunk, de ha komolyan gondolják (miért ne gondolnák) ennek a cégnek a helyzetbe hozását akkor 2 év múlva annyi lesz a cég bevétele amit le sem merek írni:-) Árfolyamról nem nyilatkozom.... Összefoglalva, véleményem szerint aki ezeken a szinteken veszi a papírt az nagy valószínűséggel nem fog rosszul járni. Én mindenesetre csipegetem de házat, kocsit még nem toltam bele. Asszonyon és az anyóson viszont gondolkodom .-)
A kérdés az : biztosan úgy fog ez is viselkedni mint eddig az összes ML által megvett cég? Ha igen akkor akkor még az út elején járunk, de mi van ha nem, akkor lehet hogy bukta van. Nem tudjuk mi akarnak. Itt valaki már írta: az IT pályázatokat már kiadták, idén és jövőre is. Utána meg ki tudja mi lesz?
Biztosan nem úgy fog viselkedni mint a többi M.L papír. Értem ezalatt, hogy nem fog 3000%-os emelkedést produkálni 1 év alatt. Elég lesz a négyszerezés is :-) Remélem van még időm... Pályázatokat már kiadták... akár igaz is lehet de abban biztos vagyok, hogy nem azért vették meg ezt a céget, hogy csak vegetáljon. Véleményem szerint több céget is bekebelez a 4IG az elöttünk álló évben. Én már látni vélem a fő csapásirányt. Te nem? :-) A lényeg! Ma kezdődik a foci VB!
savanyú a szőlő azoknak , akik későn ébredtek. Nem itt, hanem az Appeninben és hasonló rallykban. Senki nem várja, hogy ez a cég is 2 hét alatt emelkedjen a kétszeresére. Más kategória ez, mint az előtte tök üres Opus és Konzum cégek. Össze lehet hasonlítani az Appeninnel de azért az ingatlanok mindig is nagy tőkét igénylő, általában lassan megtérülő beruházások. Csakúgy, mint a CIG, ahol már a CIG alapításánál is megmondták, hogy az azt követő 5-8 évben egy forint profitot nem fog hozni. Ezzel szemben ez egy stabil, régóta működő jelentősebb piaci részt birtokló több milliárdos árbevételű cég, akik a mai időkben a szűk erőforrást jelentő szakember gárdával is rendelkeznek -hiszen évek óta azt írják a jelentéseikben, hogy már felbővítették a létszámot a jövőbeni nagyobb megrendelésekhez. És akkor most beszáll ML, aki tényleg tele tudja tömni a céget megrendelésekkel és profittal. Akkor mégis miért tart itt az árfolyam a hirtelen megrántás (4500) után? Azért mert a nagy tulajdonosok, akik hozzánk képest korlátlan mennyiségű részvénnyel oda teszik az árfolyamot , ahova akarják (de ez nemcsak lefelé igaz, hanem felfele is!) azt szeretnék, hogy minden az előre megbeszélt forgatókönyv szerint haladjon. Senkinek ne legyen kétsége, itt le vannak osztva már a lapok. A volt tulajok és ML-ék már tudják, hogy a Takinfot milyen árfolyam mellett számítják be a cégbe és ezért mennyit fognak kapni a korábbi tulajok és mekkora lesz a részesedése az új tulajoknak. És az eddig közkéznek tűnő pakkokat is át kell játszani a megfelelő új kezekbe. Hogy közkéz marad-e belőlük, vagy megjelenik nyilvánosan, hogy az a 20% is ML -ék tulajdona az nem érdekes nekünk , de ez is le van zsírozva. Teljes hírzárlatot akartak csinálni ML belépését megelőzően. Lehet is látni, hogy többször le is írtuk itt a fórumon is, hogy nyilvánvaló, hogy itt tudatos elhallgatás zajlik. Sejtettük is, hogy miért van ez a nagy hallgatás. És igazunk is lett. Nyilván kell idő amíg ezek a folyamatok lezajlanak, jóváhagyások, technikai határidők, stb.stb. Mindent le kell papírozni. A most nyilvánosságra hozott info, azért lett nyilvános , mert már elkerülhetetlenné vált, hogy közzé legyen téve. Tehát amíg a Takinfo be nem kerül a cégbe, addig az árfolyam itt fog maradni kb. 3200-3700 között. (Már csak azért is, mert ha az új nagy tulajok 3500 körül veszik át a régiektől a papírokat, akkor ha 3500 felett van az árfolyam, akkor a régi tulajok inkább a piacon adják el a papírjaikat. Mi ez a hülyeség, amit bedobott valaki, hogy már kifutottak az informatikai projektek??! Hol él ez az ember? Biztos, hogy nem a XXI. században és biztos, hogy vmi gimiben szerzi még csak az élettapasztalatait. MErt az informatikai beruházásoké a jövő. Ami ma rekord ügyletnek számít, az jövőre már csak átlag beruházás lesz, pont úgy, ahogy anno C. Ronaldo vételi ára 90 m EUR volt -ami ma már csak átlagos sztárocskára sem lenne elég. Az informatika világa meg gyorsabban pörög, mint a focilabda! Be fog ez indulni, nem holnap , nem is jövő héten talán. És nem fog 3 nap alatt duplázni (na jó, lehet, hogy fog a Takinfo után), de hogy a következő választásig a BÉT legjobb papírjainak egyike lesz az biztos. Ha nem jön globális krach, akkor a 10.000-es árfolyam az olyan könnyedén meglesz, mint a reggeli fingás ébredés után.
Amennyiben ezt tizedelik még akkor is 19 millánál kevesebb lenne a részvényszám(MOL 820 millió darab, jut mindenkinek:-). Akár huszadolni is lehetne. A jelenlegi 1880000 darab annyira kevés, hogy majdnem egy kezemen megtudnám számolni :-)
Az legújabb versenyzőknek mondom, hogy a módi nagyon nem szereti ám ha csak úgy belecsipegetnek a 3600-ba! Nem azért van az ott! Éberségétől függően egyből büntet! :-) Nagyon nehéz beismernem de sajnos az övé a nagyobb! Természetesen minden tiszteletem az övé! Gondolom ezt már mondani sem kell. De azért elmondom. Akár minden nap! :-)
Gondolom lesznek még majd türelmetlenek... Sokan hozzászoktak tavaly az M.L papírok limites napjaihoz oszt nehezen viselik az "ácsorgást". A türelmetlenek persze lehetőséget adnak az új beszállóknak. Persze az is lehetséges, hogy valaki csak fiatal volt és kellett a pénz :-)
Komoly a tegnap belinkelt hvg-s cikk! Ha valaki nem látná át magától, amit amúgy a cikk is megemlít ("nem kell különösebb jós tehetség") akkor segít felnyitni a szemeket hogy körvonalakban mi is várható a 4ig háza táján! Hát ez alapján adjátok vegyétek.
Valaki mégis eldobja. Most pl. 2000 db-ot egyben. Most tényleg indokolt lenne ha nem lenne egyáltalán kötés mint a régmúltban. Akik eldobják azok mit vártak? Egy hét alatt 10000 lesz?
60
db
3 520
HUF
3 540
HUF
200
db
731
db
3 500
HUF
3 600
HUF100
db
46
db
3 480
HUF
3 640
HUF
170
db
613
db
3 460
HUF
3 660
HUF
600
db
100
db
3 440
HUF
3 680
HUF
389
db 100
db
3 420
HUF
3 740
HUF
40
db 110
db
3 400
HUF
3 760
HUF
500
db
45
db
3 360
HUF
3 800
HUF
485
db 150
db
3 340
HUF
3 860
HUF
175
db
164
db
3 300
HUF
3 880
HUF
227
db Én beálltam 3520-ra csípni belőle. Most kell kihasználni az alkalmat,amíg az az érdekük,hogy alacsonyan tartsák az árfolyamot,mert utána lehet nagyobb emelkedés.
Véleményem szerint nem sokat számít a könyv...de legyen. Mennek még a pakk átadások. 450 db
3 520 HUF 731 db
3 500 HUF 46 db
3 480 HU F613 db
3 460 HUF 350 db
3 440 HUF 100 db
3 420 HUF 110 db
3 400 HUF 45 db
3 360 HUF 150 db
3 340 HUF 164 db 3 300 HUF 3 660 HUF
70 db 3 680 HUF
389 db 3 740 HUF
40 db 3 800 HUF
485 db 3 860 HUF
230 db 3 880 HUF
227 db 3 900 HUF
2 411 db 3 920 HUF
500 db 3940 HUF 13 db
Kizárt dolog mert nem tudom :-) Jelenleg 6.5 milliárd a cég kapitalizációja.....ami lófax. Nagy valószínűséggel több céget is becsatornáznak ide egy éven belül. Ami még valószínűbb, hogy számos(vagy számtalan:-) zsíros tendert is fognak nyerni. Split több mint valószínű. 20-30 milliárdos céget simán lehet belőle csinálni egy max két év alatt. Amennyiben nagyon akarják akkor nagyobbat is. Kérdés csak az, hogy miből és milyen technikával fogják intézni az akvizicíókat. Nem tudni mennyi lesz a részvényszám mondjuk egy év múlva. A lényeg, hogy csinos céget lehet belőle építeni. Mennyi lesz az árfolyam? Fogalmam sincs. Abban azért erősen reménykedem, hogy a jelenleginél jóval többre fogják értékelni a céget. Célárat talán majd mondanak az "elemzők"(nem mintha azzal nagyon ki lennénk segítve:-) ha már említésre méltónak vélik a céget. Bár ez is olyan lesz valszeg mint az APP. Mármint abból a szempontból, hogy senki sem mer célárat mondani :-) Mentségükre szóljon , hogy egy épülőben lévő cég esetében nem könnyű célárakról beszélni(felelősen). Mivel engem nem terhel a felelősség súlya ezért bátran mondhatom, hogy 7000 forint régi frankban számolva :-)
nem dobálja itt senki. ML-ék tartják karban az árfolyamot, rajtuk kívül meg nincs vevő, mert okosan lehűtötték a kezdeti lelkesedést. Egy dolgot ne felejtsen el senki, a többi Mészáros részvénnyel ellentétben itt nem egyből többségi tulajdonosok lettek (ha jól emlékszem), hanem különböző opciókkal tudják növelni a részesedésüket. Ergo, azt nem fogják csinálni, hogy engedik elszállni a 4IG árfolyamát, mint az Opus/Konzumnál, amíg nem kerülnek döntő többségbe. Mert akkor vagy a tőkeemelés tűnne etikátlannak (az aktuális esetleges 5-6000 ft-os részvényárfolyamnál ők 3500-at adnának az új részvényekért -úgy apportálnak), vagy a saját pénzük ellenségei lennének, mert az adott apportért cserébe 5-6e ft /4IG részvényt adnának. Nos ezt nyilván nem akarják. Ha nagyon etikátlanok lennének (áhhh , dehogyis azok), akkor még letolhatnák a 4IG árfolyamát 1500-ig is akár, és csak ott emelnének tőkét apporttal.
Néhányan azért akadhatnak akik "dobálgatják" akármilyen okból is, de látványosan közdöttek(napokig) azon, hogy ne menjen 3600 fölé...nem is ment csak néha felszúrt 3600 fölé egy kicsivel oszt jött is a pakk:-) Amennyiben rám dobják 3000 környékén akkor köszönettel elfogadom. Én így látom a helyzetet de az is lehetséges, hogy baromi nagyot tévedek. Nem ez lenne az első eset :-)
Nekem ugyanez a véleményem. Takinfó apportja után jöhet itt az emelkedés. Addig az alacsony árfolyamban érdekeltek Mészárosék. Még mindig nincsenek 50% felett. Apport után,mivel valószínű rv-eket kapnak,tudnak 50% fölé kerülni. Onnét majd indulhat az emelkedés,mert jönnek majd a pozitív hírek. Kicsit érhetetlen a számomra,hogy a kicsik miért nem esznek a papírba,mikor akár rövid távon is nagy emelkedés jöhet. Hosszú távú stabil emelkedés pedig borítékolható:) Tényleg majd csak 4000 felett jön a sok speki. (Páran eddig érkeztek,de szerintem többen szálltak ki a papírból)Egyébként találtam a cégről 1 cikket: http://www.itbusiness.hu/Fooldal/technology/technology/cebitre_fel.html?query=4ig Német piaci megjelenést talán már 1 éve is mondták. (Akvi formájában is említették)Részlet a cikkből:"a kiválasztás során azt vették figyelembe,
hogy a vállalkozásnak van-e külföldön (elsősorban a német piacon) értelmezhető
és életképes terméke; meg tudják-e fogalmazni, milyen értéktöbbletet kínál a megoldásuk;
és végül, hogy mennyire elkötelezettek. A startupok mellett érdekes módon helyet
kaptak nagyobb, sőt állami cégek is (4iG, NISZ Zrt). "
Miért nem harapnak rá a kicsik? Egyik oka talán a 2942 forintos ajánlat.... még két és fél hét oszt kiderül. Eddig a többi papírnál nem szórakoztak az árfolyam durva lenyomásával(ettől még más szórakozhat) , hogy azzal is kicsit ösztönözzék a kisbüfiket az ajánlat elfogadására. Minden esetben korrekten jártak el. Az ő érdekük is az, hogy a cég menjen tovább a tőzsdén és gyarapodjon. "Kisbüfikre" is szükség lehet még. Amúgy is: "Az Opus Global szerdán azt is közzétette, hogy a nyilvános ajánlattételi szakaszt követően a 4iG menedzsmentjének hozzájárulásával tőkeemelésre készül az informatikai vállalatnál. Az ügylet során az Opus a banki informatikai szolgáltatásokat nyújtó Takarékinfó Zrt. közvetlen tulajdonában lévő, 24,67 százalékos részvénycsomagját apportálná a 4iG Nyrt.-be." Kivárom a történéseket.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...