Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Nem tette. Tényleg érdekes ami itt zajlik. Napok óta emelkedik de nem írnak róla semmit. Holnap a döntő, megvolt a 3000 , folytatódik az emelkedés vagy szokás szerint lefordul. Holnapután közgyűlés.
Madrid évek óta itt van,de még mindig nem érti,hogy a vevő érdeke,hogy alacsonyan tartsa az árfolyamot,hogy minél olcsóbban minél több db-ot tudjon venni.
Holnap lesz közgyűlés. Semmi extrát nem tudni róla. Kíváncsi leszek mikor derül majd ki,miért vették a nagyok. Ha nem lesz semmi hír 1-2 héten belül egyszerűen csak a papír alacsony ára miatt vettek bele hosszúra. Speki rallyban nem nagyon hiszek,mert a spekik még nem ugrottak rá.
Természetesen értem. Amit nem értek hogy aki 8 éve gyűjti apránként, 8 éve is 2000-ért vette, meg idén is 2000-ért vette és mindig azt akarja hogy alacsony legyen az ára, az nem nyereséggel akarja eladni? Neki sem jó hogy állandóan alacsony az ára, hisz osztalékot nem kap, a pénze csak áll benne és értékét veszti. 8 év alatt a banki kamattal is sokkal több pénze lenne.
Erről van szó. A KulcsSoftom első adagját 2014. júliusában vettem 535-ért, most 1340-en áll. És eddig minden évben fizetett osztalékot, most épp 81 Ft/rv(!) lesz, ha minden jól megy. Szektortársról van szó és még kevésbé speki kategória, mint a 4ig.
na akkor úgy néz ki átléptük az árnyékunkat és túlléptük a 3000-es záró árfolyamot! Emékezhetünk még madrid korábbi véleményére miszerint előbb (megy ő nyugdíjba/ csődöl be a cég/ lesz az otp 25000? -már nem emlékszem mik voltak) minthogy 3000 legyen a 4IG... És íme, bekövetkezett , ez innentől fogva már történelem!
a PF persze még mindig nem ír a papírunkról, remélem ez azt jelenti, hogy szép csendben holnap is emelkedünk még vagy 10%-ot...:-) https://www.portfolio.hu/vallalatok/nagy-mozgas-a-kispapirokban.283540.html Pedig írnak itt mindenről, futuraquaról, est médiáról, mészáros papírokról... Remélem holnap a KGY-ről azért írnak egy -egy jó szót... Ha menne valaki , azért írjátok meg, hogy járt-e a környéken Lőrinc! :-)
elvégre miért is írna a PF olyan mindennapi dolgokról, hogy egy BÉT papír 50%-ot emelkedett egy hét alatt. Annyira mindennapos ez, hogy kár megemlíteni...
Amikor 5000 volt az otp és 2000 a free akkor írtam hogy előbb lesz 10000 az otp mint 3000 a free. Ebben igazam volt. Azért jó lenne tudni ennek a szárnyalásnak az okát. Valószínüleg nem várok tovább berakom 3000- re eladásra a pakkomat. Mielőtt még kidurran a lufi.
nem hiszem, hogy a PF írna róla, hiszen csak a 4. legnagyobb forgalmú BÉT papír vagyunk ma és alig 50%-ot emelkedett az árfolyam egy hét alatt... Említésre sem érdemes...
Ha szerencsénk van, akkor valaki kormányközeli beszáll a cégbe és elönti a céget kormányzati megrendelésekkel. Ha pechünk van, akkor 3000-ért kivásárolják a céget. De az is lehet, hogy végre befejeződtek az "évek óta áthúzódó projektek" és ezt árazza be a piac. Mindenesetre optimista vagyok, mert a magyar piacon mindig az árfolyam heves mozgásából lehet következtetni a várható hírek tartalmára.
Én is úgy gondolom,hogy valaki-kik gyűjteni kezdték.(Az is lehet,hogy 1 jelenlegi nagy valakit megbízott,hogy gyűjtsön be neki pár %nyi részvényt és majd egyben átveszi.) Olcsónak tartják a papírt most,vagy tudják,hogy 1-2 éven belül nagyot javul.(bevétel,eredmény esetleg nagyobb megrendelés)Úgy gondolják,hogy az árfolyam sokkal magasabbra mehet később és akkor majd nehezebben és drágábban lehet venni. Valamiért nagyon fontos,hogy minél több papírt vegyenek rövid idő alatt. Még az is elképzelhető,hogy 1 alap száll be hosszabb távon a papírba.
Azt magyarázza meg nekem valaki hogy amikor 3000-3100-en viszik mint a cukrot akkor miért dobja el valaki a 8 db-ját 2920-on. Az 5000-6000 db-os vevők nem kis büfiktől vették az biztos. Valaki nagy kiszáll és más beszáll szaga van ennek. 3040-en most sok az eladó, innen már nem megy tovább. Ez az ár a vége szerintem, az más kérdés hogy meddig időzik itt mielőtt el kezd esni.
Eléggé zavaró hogy az eladói oldal lejjebb megy , az lehet az oka most már nem kapják ki szinte azonnal a betett 1000 db-os eladásokat. Elfogytak a vevők. Gondolom a közgyűlésig már nem veszik. Vagy már megvan a darabszám amit venni akartak. Kicsik meg már nem mernek belevenni. A reggel kilences vevő 3100-on már bánja hogy vett ennyiért (ha kisbüfi volt).
Látod madrid el kellett volna adnod:) Tegnap írtad,hogy ma 3000-en adod. Az,hogy 1 nagyobb emelkedés után lefelé jönnek az eladók ez természetes. Bizonytalanok ott adják ahol vevők vannak. Én azon sem lepődnék meg,ha 2500-ig lejönne és utána menne 3000 fölé újra.
Milyen bizonytalanok? Aki akarta tegnap, tegnapelőtt 3000-3100-en simán eltudta adni, úgy hogy a könyvben vevő 2900-on volt. Ma vették mint a cukrot 3000-ért erre valaki eladott 8 db-ot 2920-on . Nagy tételbe vették, most kicsibe adják. Vagyis az emelkedéshez kellett 50000 db, de hogy ugyanoda visszamenjen elég lesz 2-3000 db eladása is. Elfogytak a vevők. Hülye voltam elismerem, nem adtam el 3000-en pedig erre vártam már régóta, de titkon bíztam benne hogy nem 4 napos akció lesz és hétfőn majd 3500-ért adom. Pofára estem. Most megint várhatok egy évet. Ha csak ki nem derül valami pozitív hír ami miatt volt az elmúlt napok szárnyalása. Közgyűléstől nem várok semmit, ott semmi sem szokott történni.
Ez bődületes ami itt megy ma. Ekkora tétel egyben. Könyvben nem is volt most se. Közben meg elfogytak a vevők. Nem mernek bele venni. Gondolom az elmúlt napokban azért kis büfik is vették, ők most nagyon ráfaragnak. A portfólión meg se említik ma sem, azt sem értem.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...