Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
A közgyűlésen 70 vhány % volt ott. Gyakorlatilag kis tulajdonos nem nagyon volt. Ergo a közkéz csak papíron volt 50% körüli. Tehát a nagy tulajok bátran adhattak el a hivatalosan nem az ő nevük alatt futó papírokból. És az is lehet, hogy a 30%-ban már akkor is része volt Mészároséknak valamilyen formában. Ergo ha papíron Mészároséknak a tulajok a cég 45%-át eladták, azt simán meg lehetett oldani, hogy így is több, mint 50%-a legyen Mészároséknak, legfeljebb a közkéznek látszó 20%-ból is eladtak 5%-6%-ot. Ezt az 5-6%-ot soha nem fogjuk megtudni, hogy ki adta el, vszeg 5% alatti tulajdonszerzésekkel operáltak. Elég 2-3 ilyen kistulajdonosi papírt hozzátenni azt megvan az ügylet.
https://www.portfolio.hu/vallalatok/ujabb-kispapir-rali-kozeleg.4.288006.html Érdekes az eddigi hírblokkot követően milyen szépen elkezdett a PF is egyből írogatni a 4IG-ről. Szerintem igen erőteljesen megkérték őket, hogy egy szót se ejtsenek erről a papírról, pedig az elmúlt 2 hónapban lehetett látni, amit itt leírtunk a fórumon többször is, hogy valami történik, mert valakik nagyon veszik a papírt hír nélkül.
Majdnem igazad van. Rice hozzászólásaival egyetértenék ha nem a
4IG-ről lenne szó. Bármely más részvény esetében igaz amit leír de ennél
máshogy működtek a dolgok. Amikor 300 milla vesztesége volt a cégnek
jobb volt az árfolyama mint amikor 500 milla nyeresége. Ő régóta 3000-re
várta 6-7 éve de az istenért nem indult meg. Még akkor sem amikor már
osztalékot fizetett. A mostani eseményeket Rice sem látta előre, nem
tudta hogy Mészáros ide is beszáll.Most igaza van Rice-nak ,
nem szabad eladni hisz mostantól jön az igazi kánaán a cégnél, de valami
miatt most sem hisznek benne sokan, különben nem adná el a sok kis büfi
a papírját.Érdekes módon az opusnál és konzumnál vették mint
a cukrot Mészáros miatt, sokszorozódott az árfolyam de itt ez nem lesz
ha így adják. Itt miért máshogy reagáltak a kisbüfik mint opusnál?
Ez kb. valós számítás lehet. Kicsi a közkéz szerintem nagyon. Arra vagyok kíváncsi,hogy a HS Board kft és Tóth béla Zsolt is eladta-e a pakkját,mert nem tettek bejelentést. Ha nem akkor még kevesebb a közkéz:)
"Most igaza van Rice-nak , nem szabad eladni hisz mostantól jön az igazi kánaán a cégnél, " Ajjaj valaki meghackelte madrid gépét! Vagy tényleg itt kell eladni...:-) Miért reagálnak másképp mint a többi Mészáros részvénynél? HÁt azért mert a Konzum és az OPUS totál üres cégek voltak amikor Mészáros beszállt. Ez meg egy létező cég több milliárdos árbevétellel. Lesz hatása Mészárosnak de ha egyről eljut valaki 2-ig, az duplázás. Ha 10-ig, az tízszerezés. Ha meg valaki 9-ről jut el 10-ig, akkor az csak 11% emelkedés. Ahogy látni lehetett a CIG vagy Appenin esetében, ahol már működő cégeket vett Mészáros, ott sem 50-szerezés volt "csak" háromszorozódás. És az sem egy hét alatt...
köszönöm, kalkulálgattam és nekem se jön ki a matek a részesedésükkel kapcsolatban. Tehát könnyen lehet áprilisban és májusban már piacon vásároltak 5% értékig. Antenna hungáriát is beapportálhatnák a cégbe
Fordított utat jár be mint tegnap. Ma erős kezdés, aztán visszaesés. Azért látva a reggeli 4480-as vételeket, nem gondoltam hogy délben már 4100 alatt lesz. Nincs komoly vevő, tegnap azért még volt. Colop: "Rice eladta és duplázta a vagyonát" ez szerintem nem így van, korábban azt írta itt csak 1000 db-ot ad el és van neki vagy 20000 db.
Az a gond itt, hogy a “piac” már előre beárazta ezt az új információt, jól látszik a charton mikor szivárgott ki...Viszont most már inkább csak a realizálás megy és lecsorgás az első 4ig hírig.
Szerintem is mivel kiszivárgott előre,lehet többen vettek bele spekire akár 200milliós értékben is.( Azért gondolom,hogy az emelkedésben nem csak ilyen vételek voltak.)Ezért a forró pénz távozik a részvényből és még akár pár napig lehet tökölés,de a lényeg az,hogy a cég növekedni fog és az árfolyam emelkedni. Ha liftezik a papír,azaz mozog nem kell attól félni,hogy nagyobb visszaesés lehet,mert a különböző szinteken akik paráznak a tőzsde kirázza ilyenkor. Hányan voltak akik 3000 előtt eladták,most hallgatnak.
senki nem számított a reggeli utáni öntésre. Talán pont ezért történt meg az öntés is. Sőt a tegnapi hír utáni öntés is teljesen váratlan volt. Lehet Mészároséknak még növelni akarják a pakkjukat ezért hintáztatják az árfolyamot egy picit. Láttunk már ilyet a Konzum/Appenin/Opus-ban is. Ott is amikor már többszázezer vevő állt bent limiten akkor jól nyakon öntötték őket. És másnak nem nagyon lehetett akkora pakkja. Aztán gondolom pár száz forinttal olcsóbban visszavették. Már rájöttek, hogy ha túl hirtelen nyomják fel az árfolyamot, akkor nem tudnak jól bővíteni, ezért okosan gyűjtenek.
Azért 2 nap alatt nagy mozgások zajlanak itt. 3400-4500 között mozog fel , le ilyen rövid idő alatt. Azért már lehetett napizni is. Gondolom ezért is eshet. Aki tegnap 3400-3500-ért vett ma már el is adhatta jó nyereséggel. Azt nem vártam hogy ma +20%-on zárjon de ilyen eszement mozgást sem vártam. Ráadásul a darabszámok alapján úgy néz ki mintha sok kisbüfi adná ész nélkül.
Hatalmas forgalmak vannak az utóbbi időben a papírban. Ez is majd sok speki figyelmét felkelti. Nagyon stabil az árfolyam,ami folyamatosan emelkedik,lassan 3 hónapja. Ősszel már lesznek pályázat elnyeréséről is hírek,azt már igazán érdemes megvárni:)
Bizony megjelent a karbantartó(no meg én is:-). Egyik sem jelenthet rosszat :-) Jelentős potenciál lett ebben a papírban. Amíg ez realizálódik addig mozoghat ide meg oda.
Ezt OPUS topikban találtam. Mai konferenciáról írt Turkiz.Ez vonatkozik ránk:"A befektetői tájékoztatóban teljes átfogó képet fognak
kapni a befektetők az összes beapportált cégről is.Ezt követően jött
Jászai G., aki Túrós-Bense Levente irányított kérdéseivel vázolta a
cégcsoporti stratégiát.4iG
olyan platformot akartak venni, amibe a meglévő és esetleges jövőbeni
informatikai érdekeltségeket bele lehet integrálni. Takarékinfos ügylet a
nyilvános vételi ajánlat és GVH jóváhagyás után kerülhet sorra,
tárgyalások zajlanak (megj. Önmagukkal??:-)). Komoly jövőt látnak az
informatikában, terveznek növekedni az ágazatban és ide fogják azokat
integrálni.Tőzsdei céget nem akartak venni - kijelentés januárban: 5
hónappal ezelőtt ez helytálló is volt...Több olyan társaságot is néznek,
ami platform lehet bizonyos tevékenységek integrálásához." Tehát várható,hogy a Takarékos ügylet ztán még lesznek további cégek amik a 4IG alá kerülnek.Több céget is vizsgáltak,de valószínű ez volt a legjobb:) A lényeg,hogy "komoly jövőt látnak az informatikában." Elárulom,hogy én is.
Most talán valóban ennyit ér, de lesz ez majd jóval több is. Valamikor.... Mindenesetre ugyanaz megy a friss húsnál mint a többi M.L papírban. Árfolyamkarbantartás.... aminek ugye mindig célja van. Mindegy, amennyiben leengedik 3.5K környékére akkor vége a csipegetésnek! Brutál vételi erővel jelenek meg! :-))
Pontosan erről van szó. Megrendelésből biztosan nem lesz hiány. Az már más kérdés, hogy ennek mennyire örül a konkurencia... de ez minket ne érdekeljen :-) Néhány céget még úgy is bekebelez a 4IG.
Ez az a terület amihez véletlenül értek egy kicsit..... Szerinted mennyit költenek az állami cégek informatikára (és mennyit fognak!:-)? Amire gondoltál, azt szorozd meg tízzel és jó is lesz:-)
maguk a közeljövöt látják azt én is de a hosszabtávu az nem olyan jo,majd meglátja maga is,ugyanis mindenki részt vesz benne,csak annyi elöre a természet visszaveszi ami az övé,ezt maguk ,fel sem fogják még,
Törölt felhasználó2018. 06. 07. 18:54
az emberiség elérte a technika határát már csak finomitás van hátra aztán kalap kabát,számitogép halott dolog egyre jo segitse a munkát,másra nem ,
Törölt felhasználó2018. 06. 07. 18:55
4500 megvolt egyenlöre örüljön mindenki,jövöre talán följebb megy de ha tizedelik akkor ugye,mol
Tehát Ön szerint az informatika végnapjait éli??? El kell, hogy keserítsem de még csak most lendül majd bele igazán. Értem én, hogy régen minden jobb volt.... magam sem értek egyet teljesen az informatika ilyen mértékű előretörésével de széllel szemben nem érdemes hugyozni.
MOL-nak és ennek mi köze egymáshoz? Ott egyébként nyolcadoltak... ez jelenleg egy 7,5 milliárdos cég aminek van hová fejlődni, ilyen hátszéllel meg pláne.
Egy-két elszomorító tény az IT világából: 1.) HW eladáson nagyon kicsi árrés van, és ráadásul a forint gyengülés sem jön jól. 2.) IT-s projektek - Valakinek meg kell csinálnia, és sajnos IT-s szakember hiány van, ebből következik, hogy vannak cégek, akik nem tudnak projekteket befogadni, mert nincs már kapacitásuk. - ITs fizetések mennek felfelé, így a projektek kivitelezése egyre drágább.
Ft gyengülés az jelenleg káros persze,de majd az új munkákat ehhez
az árfolyamhoz lövik és ha erősödne (ősszel majd ha felminősítik az
országot)akkor az + nyerőt jelent majd.Miel kevés a szakember
és a kicsi cégek nem versenyképesek ezért sokkal drágábban fognak
munkát vállalni. Azaz drágul a munka,ami azt is jelenti,hogy nagyobb
nyereséggel fognak dolgozni az informatikai cégek. (Lásd most az
építőiparban,sok cég már októberre tud elfogadni melót.) Pont ezek miatt
és azért mert az informatika fontossága folyamatosan nől és vezetőink
rájöttek,hogy a következő 10-30 évben az az ország lehet a nyerő aki
meglépi,sőt élen jár a fejlesztésekben. Ilyen évek következnek a cég életében:):9.) Én több éve erre vártam és ezért gyűjtöttem.Lehet
emelkedés után átugrani más részvénybe,de én úgy gondolom,hogy a
következő 2-3 évben folyamatosan venni kell az árfolyamtól függetlenül
mert a BÉT üstököse lehet a 4IG. Az igaz,hogy kicsit Mészárosék kezében
is vagyunk,azaz ők is kellenek hozzá,de az érdekük az(ha eleget vettek
belőle),hogy emelkedjen és nagy osztalékot tudjanak kivenni belőle.
Még el se kezdődött az igazi fejlődés,ez nagyon rossz gondolkodás,persze ez a cég annyit ér mint az est......az informatika a jövő,gondolom jönnek majd állami megrendelések ide...SZVSZ.
4IG chart alapján szerintem: 1. 2008 április óta elkészült egy 3-3 szerkezet. Ha így van jönnie kell egy 5 hullámos esésnek 30xx-15xx sávba. 2. ha 2011 december óta bull marketben van és 3-as szerkezetet formál, akkor jönnie kéne egy visszaesésnek legalább 2353-ig. 3. ha 2011 december óta bull marketben van és nem 3-as szerkezetekből hanem 5-ösből építkezik, akkor 2015 márciustól indulhatott a 3-as hullám. Annak első hulláma 2015 márciusában indult és 2017 februárjában lehetett a topja. Ezek alapján most vagyunk a 3/3 hullámban. Ha így van, egy ML papírokra jellemző tulajdonságot vehetünk észre, miszerint az egyes hullámok az 1-es hullám egész számú többszörösei (jelenleg a szorzó pont 2 a végső szorzó meg kiszámíthatatlan). Ha korrekciós időszak jön, akkor az árfolyam nem eshet 2999-ig. Nem biztos, hogy most kellene bevásárolni. Kockázatos. Illetve egyéni kockázattűrésnek megfelelő stoppot érdemes használni. További jó matekozást.
Kérdés viszont, hogy meddig nőhet a kisgömböc...? Nyilvánvalóan nem bír el az ország gazdasága (illetve az EU-s kassza) akármekkora korrupciót. Szerintem ilyen ütemben haladva ennek nagyon csúnya vége lehet. És itt most nem a 4ig-re gondolok alapvetően, hanem en bloc erre az ipari méretű lopásra.
A Konzum 50-3500 között milyen hullám mentén emelkedett? Elliott nem ismeri MLt :) Tegnap ittam humanosokkal nagyon csillogó a szemük. Lesz közbeszerzés gazdagon
Nem kell elfogadni és kész. Nézd meg mennyiért vették volna meg a konzumot és mennyi most. Nincs értelme eladni. Az a sok vevő aki tegnap vette , tisztában kellett hogy legyen a felajánlott árral. Valószínűleg nem azért vették 4000-ért meg még drágábban mert el akarják fogadni az ajánlatot.
Amikor a konzumot megszerezték 123 volt az árfolyam, 86-ra adtak
ajánlatot a többi részvényesnek. Nem fogadták el, ma 3285 a konzum. Itt
is ezt kell csinálni. Remélem minden részvényesnek lesz ennyi esze.
Senki nem fogja eladni nekik. Ez még arra jó,hogy ma páran akik a kötelező vételt rosszul értelmezik eladják a részvényeiket. Mai napot akinek van szabad lóvéja vásárlásra kell kihasználni.
nem félreértés , jelenleg ez az ár nyilvános.. ha 4,000 lett volna akkor oda állna be az ajánlat elfogadásáig / új ajánlatig , ez olyan mint a piacon az alkudozás....
Ökörség amit írsz. A közleményekből nem derült ki,hogy mennyiért vették meg Fehértől és Móricztól. Nagyon meglepődnék,ha 3e alatt adták volna,mert 1 éve Fehér még 2999-ért is vette. Móricz talán 2009-ben 2350-ért és ha a banki kamatokat ráteszed (régebben 5-7% is volt a kamat)akkor a 3000 alatti nagy bukta lenne neki,még ha az osztalékot is beleszámolnánk. Az meg 1 fontos tényező,hogy Fehér 6%-ot meg is tartott,valószínű,hogy azért mert sokkal magasabb árfolyamra várja mint a mostani:) Gyorsan kijött a 3e alatti vételi ajánlat,hogy akit lehet kicsit összezavarjon és legyen eladó,de érdekes,hogy gyűjtő is van és jövő hét után ha a papír megnyugszik jöhet a tartós emelkedés és majd pár hónap múlva a charton jól néz ki,hogy nem ész nélkül emelkedett az árfolyam. Tartom azon véleményem,hogy a stabil emelkedéshez az kell,hogy azokat a kicsiket akik rövid spekára vették a részvényeket,ki kell rázni,azaz eladatni velük minél olcsóbban a papírokat. Az 1 lényeges szempont,hogy most ide megint komoly befektetők jöttek uraim. Engem ez teljesen megnyugtat és a cég hatalmas javulását várom,ami nagyon komoly árfolyam emelkedést fog generálni:)
Konzi esetében is 86 forint volt az ajánlat oszt úgy 30%- al felette kereskedtek amíg ki nem derült, hogy senki sem fogadta el az ajánlatot. Tőlem aztán vihetik 3000 környékére is legfeljebb még többet veszek majd :-) Egyébként is csak néhány százezer papírral lehet itt játszani...
Simán lehet, hogy a részvények egy részéből akár bukóval szálltak ki. Ez a papír mostanában nem igazán jeleskedett, ha nincs ez az Opusos trükk, nagy valószínűséggel csorgott volna tovább lefelé. Felhívnám a figyelmed a negyedéves jelentésre, pl.
De mecsoda különbség, hogy van ez az OPUS-os trükk... EST már triplázott volna egy ilyen hírre! :-) Egyébként a tegnapi konferencián az is elhangzott, hogy a megvásátolt tőzsdei cégek a tőzsdén maradnak.
Azon picit csodálkozom,hogy KONZUM és OPUS részvényesek nem ugranak (legalább kis tőkével)a 4IG-be,mikor a vezéreik ide tolják a lóvét,mert nagy nyereséget várnak majd tőle és még más cégeket is a 4IG alá próbálnak integrálni. Érdekeltek az árfolyam emelkedésben (persze majd csak akkor,ha vettek eleget),mid a bevételnövekedésben,valamint abban,hogy majd a nyereséget osztalék formájában tudják kivenni.
Ami még érdekes: se az Opus, se a Konzum nem mozdult jelentőset a hírre. Szerintem a piac már beárazta ezeket az akvizíciókat, a pár havonta érkező hírek csak megtámasztják az árfolyamot, nem emelnek rajta semmit.
"Lőrincünk rájöhetne, hogy Paks 2 felépítéséhez szoftvergyártó cég is jó lenne házon belül. Meg lehetne egy csomó állami informatikai tendert is nyerni. Fel kéne, hogy vásárolja ezt is!" bejött
Nem is OPUS-nak kell mozdulnia egy ilyen hírre... az OPUS-nak ez csak egy "kerekitési hiba". Ellenben a 4IG esetében ugye... de nem tisztem reklámozni a gyémántokat! :-) Vesz aki vesz, elad aki elad.
Az Opus éves maximuma 810, és akik annyiért vették, most lehet, hogy csalódottak, adott esetben keresik a kiszállási pontot. Túl sokszor, túl nagyot hintázott szerintem az árfolyam az utóbbi egy évben és - gondolom - nagyon óvatosak, akik megütötték a bokájukat. Aki pedig ki akar szállni az Opusból, nem hiszem, hogy 4ig vételben gondolkodna...
Abban igazad lehet, hogy a nagyok nem gondolkodnak 4IG vételben. Legalább több marad nekünk :-) Annyira kevés itt a "szabad" részvény, hogy amúgy sem lehet belőle nagy tételt venni annélkül, hogy el ne szállna az árfolyam. Módi már itt is színre lépett és nem is hagyná.
1Q a cégnél mindig gyenge volt. 4Q-ben van nagy bevétele és nyeresége is akkor szokott lenni.Idei évre a cég vezetői már nagyobb nyereséget vártak. Tavaly ősszel csináltak 1 átszervezést ami leépítéssel is járt,nyilatkoztak,hogy kb.300millió megtakarítást jelent. Várták a nagyobb pályázatok megjelenését és tudták,hogy a következő 3-6év a magyar piacon az informatikáról fog szólni. Nem gondolod,hogy komoly befektető ilyenkor csak úgy eldobja a részvényeit??? Fehér miért nem adta el az összeset???? Még magasabbra várja és menni is fog. Az,hogy tököl az csak jó lesz a charton,már írtam lejjebb is:)Miért nem hiszel ennek a riportnak,amit Dondiegó már betett? Pedig ez lesz: https://hirtv.hu/video/208257# Lesznek 10milliárdos pályázati nyerések. Egyébként te is lesed a papírt,mert korán eladtad. Ebben a papírban nem szabad ugrálni,mert nagyon minimális a közkéz. Felhúzásban hidd el,hogy a részvények nagyját,min. 705-át Mészárosék vették a piacról,hogy sikerüljön 50% fölé kerülniük. ha nekik megérte venni 3800-ig,ki az a hülye aki eladja nekik 2942ft-ért. Lesz itt még emelkedés bőven. Ráérünk:)
Ki az a hülye aki 9:54-kor 2500 db-ot öntött a piacra? Az már nem kis büfi , aki pánikol. Mennyiért vehette hogy most eldobta? Ilyenkor amikor csak várni kell a jó híreket és jöhet az emelkedés. Gondolom Mészárosék nem azért vettek mert ilyen még nem volt a portfóliójukban, komoly nyereséget várnak.
Azért, mert ML bekerült, még nem biztos, hogy az egekbe lő ki az árfolyam. Itt az Appeninn esete, ahol volt 1000 felett is, de sokan szálltunk be 800 körül, most meg már a 700-nak is örülnénk.
Ahhoz hasonlítsd mennyi volt mielőtt Mészáros beszállt. 250 vagy alatta , Mészáros beszállása után ment 1000-ig.Utána nem jött semmi komoly hír, nyereség növekedés stb. ezért lecsorgott. Itt más a helyzet, veszteséges céget vett és majd most következik a felfutás, lesz nyereség.Örülnének sokan itt ha az Appennint követné ez is, négyszereződne majd onnan csorogna le.Számokban: lehet ez 8000 ahogy Rice is várja, majd lecsorog 6000-re. Rice ott tévedett hogy azt írta párnap múlva 5000 lesz.Nem számolt azzal hogy sokan félreértik a nyilvános ajánlattételt és sokan realizálnak.
Lesem, de nagyon kicsi az esélye, hogy visszaszállnék. Az ML papírokkal kapcsolatban nekem van egy alapvető gyakorlati problémám: nem piaci alapon épültek fel és szinte kizárólag az állami megrendelésekre épülnek. Ettől függetlenül lehet, hogy beleveszek majd valamelyikbe, de a béten én már csak az itteni papírjaim osztijából vásárolgatok (kis tételeket), mert nekem ez az egész így, ahogy van, nem tetszik.
Az a baj, hogy ezzel tönkreteszik az IT piacot is. Az összes EU-s támogatású projektet le fogják nyúlni, így kihúzva a talajt a legtöbb magyar IT-s cég alól, akik jó részt az EU-s pályázatokból élnek.
:) ezért veszem ez a szart:) jó:) venni kell Egyébként a 4IG vezérei arra készültek,hogy hatalmasat fog növekedni a megrendeléseik a következő években. Ez most min.megduplázódik és valószínű,hogy magasabban is fognak árazni. Ezért nem értem mikor sokan most a 4000ft-ot magas árfolyamnak tartják. Egyébként én úgy gondolom(nem biztos,hogy jól),hogy Mészároséknak most az az érdeke,hogy a részvény ne emelkedjen. 1 mondhatják,hogy olcsón vették,2 parázóktól el lehet szedni és ami szerintem a legfontosabb,3 ha a Takinfót a 4IG alá hozzák,több részvényt kérhetnek érte. Arra gondolok,hogy alacsony árfolyamnál több 4IG részvényt kapnak,mint 1 magasabb árfolyamnál. Nekik a több részvény a jó,nem is kérdés. Tehát a Takinfó integrálása után lőhet majd ki az árfolyam a véleményem szerint,mert utána abban lesznek érdekeltek. Egyébként itt lehet,hogy sokan nem tudják,de a Takinfó is nagy cég:)
Én is úgy gondolom,hogy rengetegen mint alvállalkozók dolgoznak majd a cégnek. Hatalmas bevétel lesz,mert rengeteg projekt megy majd keresztül a cégen. Bejelentés után írtam,hogy Közép-Európa legnagyobb informatikai cége lehet rövid időn belül. Most még kisgyerek,csak kb.2-3 év alatt felnő:)és majd folyamatosan növekedik vele az árfolyam is.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...