hát lehet swingelgetni az opussal, én is csináltam, de azért ott az orosz rulett. most mindenki boldog, mert megint 300 felett van, de múlt héten 250Ft alatt volt nagy sírás. itt volt osztalék és lesz is, ott meg senki nem tudja, mi lesz? spekázgatás megy. szotyi pénzzel játszogatok én is benne, de azért oda most nem tolnám be a lakás árát, mert jön egy déli szél és elmegy a fele.
én inkább a tetteket szeretem a szavak helyett, vagy az olyan konkrétumokat, hogy: szerintünk több mint 1000 forintot ér egy részvény, így addig venni is fogjuk
" A fejlődés az előző évhez, évekhez képest most lesz igazán látványos, hiszen először zárunk majd olyan évet, amikor minden leányvállalatunk teljesítménye megjelenik majd a konszolidált beszámolóinkban ...A részvényesi érték maximalizálása is az egyik legfontosabb célunk és továbbra is elkötelezettek vagyunk az osztalékfizetés mellett.. Tehát alapvetően pozitívan tekintünk az az előttünk álló időszakra, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy piaci kapitalizációban is mielőbb visszaköszönjön a valós cégérték. " Az ilyen nyilatkozatokat szeretjük mint befektetők az Ormosy féle "mi semmilyen hatással nem tudunk lenni az árfolyamra féle bullshit helyet. STRONG BUY
A lenne a legjobb. Jászai tavaly úgy emlékszem 880ft-ét is vette és a törökök is 800ft felett kaptak kb. 3%nyi részvényt. Cégnek szigorúan 1000ig venni kéne és ez üzenet is lenne a kicsiknek, hogy ha lesz rv. kibocsátás azt a cég jóval 1000ft felett tervezi. Most megint 845 majd valaki pár dbal feltette 855ftra. 844ft és 222milla, de mire leírtam újra 854ft A lényeg kik generálhatják ezt a "nagy" forgalmat, amikor a kicsik többsége csak nézi a kereskedést és az eladói oldalon van??? Na ez a nagy kérdés.
azért az érdekes, hogy 2021. novemberi előzetes stratégiai megállapodás óta a Rheinmetal részvényei 87 euróról 249 eurón áll(t) a napokban... akkor a 4ig 854-912ft sávban mozgott, most 859. a mai forgalom remélhetőleg eléri a 200-220 milliót!
Régi kereskedés megy. Kitépik majd leöntik 841re és utána újra jön a tépés 857ig, majd újra 843. Aki bizonytalan, azzal eldobatják. Vezéreknek sokan nem hisznek és a károgó jósolók akiknek semmi rálátása nincs a cégre, jóslásait fogadják el. Érdekes kisbefektetői magatartás. 859ft és 166milla Szép!!!
"a világ legnagyobb infrastruktúra befektetőinek jelentős érdeklődése mellett."Szerintem már tudják is, hogy kinek és kb. mennyiért tudják eladni az AHból kiszervezett cég egy részét.Azon sem lepődnék meg, ha a vevő később a 4IGben is tulajdont szerezne, majd rv. kibocsátáskor. . A Digis eladás nem "csak" 68milliárdot hoz. Többször írtam én is régebben, hogy "javul a DIGI működési eredménye, az eszközöknek az üzemeltetésére és fenntartására fordított működési költségekkel már nem kell számolnunk. " Ezek havi szinten több 100miliós tételek. . Cégnek még gyűjtenie kéne tovább. Nagyon magabiztosan nyilatkozgatnak, mert valószínű minden a tervek szerint halad. Fekete szerint idén már látszódik, de szerintem majd jövőre lesz az első igazán kiugróan jó éve a cégnek. Azt már kibírjuk :D 853ft és 131milla Tartom azt a véleményem ha a cég akarná, már 900 felett lennénk, de valószínű mással gyűjteti a papírokat amit majd 1ben átvesznek. Itt nem a felhúzás a cél, stabil emelkedés, úgy, hogy minél több papírt begyűjtsenek a bizonytalanoktól.
Most az a sláger és pont azért kéne ilyenkor a cégnek venni, mert ha a figyelem majd ide terelődik, sokkal feljebb kerülhet pillanatok alatt az árfolyam. Én régebben is írtam, hogy szerintem majd a kicsik 900 felett veszik észre. Nekem az tetszik, hogy minden szinten van forgalom és hintázik a papír, mert így elég biztos lábakon áll. Nincsenek nagy ugrások. 848ft napi min. 71milla
850 és 869 közt megy eddig a kereskedés. Napi átlag 859ft. Érdekes, hogy a könyvben szinte nincs vevő, forgalom mégis elég szép. 853ft és 70milla A nagy kérdés, hogy a cég mikor nyomja meg a vételi gombot és az AH egyik cégét mikor adják el. Most a spekik az OPUSban kavarnak, itt nagy a csend.
Alakulunk mi is :D Kipucolják szépen az eladókat. Porszívó működik. Jött a forgalom és mindjárt emelkedünk is. 855re vissza is tették, hogy a kicsik dobálják tovább. Könyvben nincsenek vevők, csak az eladói oldalt szipkázzák és utána vissza is öntik. 869ft és 37milla napi átlag 863!!! nem nagyon tudnak venni 860 alatt :D
870ig a cég most tudna venni majdnem 50edb-ot. Remélem a cégnek pakolják és majd ha összegyűlik az eladói pakk szépen kikapják. Ha ma is lenne 200milla forgalom, akkor akár 900 közelében is lehetnénk szerintem. Ráérünk, de azért emelkednünk kéne. 864ft és 6milla OPUS nagyon komoly 323ft
Én se bánom, hogy szép lassan emelkedik árfolyam. Legalább nem rángatják. Amúgy, ha jobban megfigyelitek a pár héttel ezelőtti csúcs 857 volt ami tavalyi csúcs. Nos ha nem is sokat emelkedtünk tegnap, de felette zártunk. Ez is jelent valamit! Emelkedést várok hétfőn is, ha nem is sokat! Én is bízok a papírban. Nagyon jók az alapjai. Nem is kell ise tübb milliárdos speka rángás. Azzal már megszívták páran.
https://bet.hu/newkibdata/128947305/4iG-Q2-2023-Results-presentation-HU_FINAL_.pdf 11.oldalon az adósság, ami nettóban 847milliárd. Károgóknál ez 1100milliárdot jelent :D Hihetetlen. . Egyébként az IT üzletágon kívül minden növekedett. Albánia, Montenegró, Digi Invitech növekedett. Vodafon 5 hónap alatti ebitdaja 42,5milliárd és adózás előtti eredménye +17,1milliárd. Érdekes, mert sok károgó januárban 1 csődtömegről írt és már az első 5 hónapban is pozitív!!! Persze az átalakítások és összevonások még sok milliárdot elvisznek de majd utána termeli a lóvét rendesen.
Az nagyon érdekes, hogy USAból pozitívan látják a jövőnket, de itthon van pár ember akik teljesen sötét képet próbálnak sugallni a gazdaságról és csődöt vizionálnak. Remélem ez az elemzés valósul meg és akkor jövőre a hazai gazdaság is megindul és persze szárnyal majd a BÉT: https://mfor.hu/cikkek/makro/amerikaban-biztosak-abban-brusszel-fizetni-fog-nekunk.html . 4IGben nekem úgy tűnik, hogy 1 lassú nagyon stabil emelkedés folyik. Nagyon bízom abban, hogy a cég majd 2-3 nagyobb vétellel kihasználja az olcsó vételi lehetőséget. Most a spekik többsége OPUSra figyel. Jó lenne szépen sumákban 900ra tenni a kereskedési sávot. Egyébként csak megjegyzem, hogy az EUs pénzek elmaradása is nyomta lefelé az OPUSt és a 4IGét. Ha tavaszra rendeződik, akkor itt még hatalmas rallyk jöhetnek. Persze előtte még az AHás cég eladása után is lesz 1 rally. Ha igazam lesz, akkor 2024 év vége felé nagyon magasan lehet az árfolyam. mivel jönnének az EUs pénzek 2025re eltörölnék a rendkívüli adót ami a 4IGnek több mint 20milliárdos megtakarítást, tehát több mint 20milliárdos + nyereséget jelentene. Jövőre jöhet még akár 7-8%-os díjemelés is, ami szintén +40milliárd körüli bevételt eredményezhetne és az összevonások miatti spórolások is majd több milliárd megtakarítást hoznak 2025re. Addig a hadiipar is hozza majd a nyereséget. Szép a jövő és valószínű nagyon szép árfolyamok jönnek a jövőben.
Én kiszálltam belőle, sok volt nekem a kavarás..De a 2 verzió közül Opusnál úgy néz ki , hogy kezd beállni egy normális kereskedés.De ehhez kéne még vagy 3 nap hogy ki lehessen jelenteni és utána is bármikor borithatják a bilit.Szóval az a verzió él, hogy nagyjából kész lehet a 241 el a 430as szint korrekcioja ..vagy legalábbis ilyesmi:_)) . s ha minden ugy megy ahogy várható akkor irány 330-350...papirforma szerint..ehh
Opusnál én is annyira azt látom hogy a nagyok mozgatják ezért azok az meglátások, tervek, ötletek amik a mi szintünkön elérhetőek azok semmit sem érnek. Igazából az én meglátásom szerint az opus most rulett. Ettől függetlenül minden tiszteletem azok bátorsága előtt akik forgatják benne a pénzt és minden elismerésem azoknak akik a nagy bukó óta ezt az őrületet pluszban hozzák ki. Nekem ez a 4ig teljesen új terep, őszintén bevallom a tegnap, ma megjelent hírek adták az ötletet belevenni. Nagyon kivancsi vagyok a hétfőre mert jó lenne még ha lassan is de külösebb izgalmak nélkül pénzt keresni.
A kötésekből.Mennyi darabok vannak mikor mozog,milyen gyorsan megy felfelé,stb!430 fölött is láttam hogy ennek meszeltek!már egy 1 nappal előtte sejtettem beverik a napi forgalmakból!
Nincs stoppom!ha esik,akkor majd eladom!egy 340-350köztig maradok szerintem biztos,ez az alapterv,de ha emelkedik akkor is nézem majd a forgalmat,kötéseket,milyen gyorsan megy,stb!Ha úgy látom dobom 320nál,majd a kereskedésből mit szűrök le,minden attól függ!ha úgy megy mint a múltkor,400felettig is tartom!
Nem tudsz mást!vagy vársz amíg jó lesz,vagy eladod azt irány az Opusz!azt ott vagy bejön,vagy nem!én ma visszaszálltam oda is!Kéne egy kis lóvét is keresni,mert 700ft egy liter 100as leves,azt füstbe megy egy pártízezer minden nap!Ha nem a motorokkal,akkor a kocsikkal füstölöm!megyek egész nap kerekbe!
No offense de 2 eve ulok ebben es minusz 16%ban jelenleg. Nem a gyors meggazdagodasrol beszelek, csak szivesen lennek mar nullaban. Bocsi, hogy 2 ev utan kezdek turelmetlen lenni!
Ezzel a forgatokonyvvel nem lenne bajom, csak az emlekeim kisertenek. Ma 2%nyi lendulet volt egy ilyen jelentes utan, hetfon meg amilyen formank van, 3at korrigal vissza. Ezert vagyok csalodott. De ne legyen igazam!
Az a baj hogy a többség rövid idő alatt akar meggazdagodni, vagy számára nagyobb összeget bezsebelni. Ami most itt történik, az teljesen normális, örömteli és pozitív a jövőre nézve! Jah hogy nem ment 20%-ot rögtön ma...még szerencse mondom én! Amúgy pedig ment 700-tól idáig és ma megalapozta ezt a szintet, az eddigi mozgását megcáfolva "hírre nem esett" hanem picit emelkedett is! Sovány lenne..? Dehogy, sokkal inkább végre normálisan mozog a papír, új szelek fújnak..!
Szerintem ez nem rossz. Ne az opus mozgásához hasonlítsuk. Szép lassan menjen. Kerüljön feljebb 10ft-al hétfőn is. Nem kell a sietség. Biztos alapok,amire lehet építeni. Előbb utóbb ide is jön majd a komolyabb tőke.
Ezt beleírták a jelentésbe is. Idén 01.31től került a 4IG kezébe. Az 51milliárdos mínusz nem a 4IGnél jelentkezik. https://www.portfolio.hu/uzlet/20230901/elegedett-a-4ig-a-vodafone-akvizicioval-ugrik-az-arfolyam-a-jelentes-utan-637099 Egyébként az összes gazdasági oldal pozitívként hozza a jelentést, de találtál 1et, ahol a jelentésből 1 részletet kiragadott az ellenzéki média és hamisan tünteti fel a Vodafont. Persze majd erre Hadházy lehet le is csap :D Itt 5 hónap alatt +42,5milliárdos ebitda lett a Vodafontól. Ha évesre beszorzod az +102milliárdot jelent és még jövőre valószínű lesz 1 áremelés és az összevonások miatt a következő években ez nagyot javul!!! Nyitott szemmel olvassatok! Arról nem is beszélve, hogy az AHás cég részbeni eladása miatt sok milliárdot kap a cég. (Szvsz. ez 150milliárdos összeg.) 858ft és 261millió Remélem a cég is csipegeti :D
Ma valahogy mást vártam... és jól is indult, aztán - remélem most csak erőt gyűjt. De ha arra gondolok hogy ebben kell benne maradnom kicsit akkor inkabb mint pl opusban.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.