Nem az volt,hogy azt nyilatkozták tavaly ,hogy áprilisig 3 részletben kifizetik a digis tornyok árát.Mindjárt április,és még egy részlet sem érkezett be? Kicsit fura.
Minden elképzelhető és az ellenkezője is :D Több mint 6milliárdos a mínusz eddig idén. Ezt is javítani kell. 2 variáció is lehet. 1, EURós hiteleken a 4Qben szerintem kb.4-5milliárd körüli plusz keletkezett, ez biztos. Ha nem lesz leírás a telekommunikációban és átalakításokra "csak" annyit költenek mint amit a cég megtermelt akkor onnét jöhet 1 nagy 0. Külföldről kb. jöhet 1milliárdos nyereség. Informatikából, mivel a 4Q a legjobb és a bevételek nagy része akkor keletkezik 3-4milliárdos plusz jöhet. Ha Digis eladásból befut mondjuk 10milliárd, akkor így akár lehetne 12milliárdos pozitív eredmény is. 2, Nem érkezik semmi pénz a Digis eladásból és még idén a 4Qben is lesz pár milliárdos leírás. A külföldi nyerőt meg a kábelcégbe forgatják be. Így akár lehet kb. 10milliárdos veszteség is, ha többet írnak le, akkor több. .. A lényeg, hogy rekord bevétel és rekord ebitdája lesz a cégnek!!! Ez tuti. A 4Qben kb.20milliárdot kell fizetnie a cégnek a kötvények kamataira. (Tavaly is fizették) A véleményem az, hogy most csak tippelni lehet. Talán majd április 30-án terítik a lapokat. Egyébként energiaköltség is sokkal kedvezőbb a cégnek mint 1 éve és a Digis tornyok eladásával is komoly költségeket spóroltak meg.
Ez ugye akkor azt jelenti, hogy sokak véleményével ellentétben tényleg jó szakemberek vannak a cégnél, nem csak középszerűek. :) Ez elvileg részvényeseknek is kellene, hogy jelentsen valamit.
Rice az éves jelentéstől mit vársz? Szerinted elképzelhető, hogy minimális pozitívba már átfordult a teljes éves eredmény? Gondolok itt arra, hogy az áremelések hatása már valamennyire jelentkezik talán és a Q4 jellemzően erősebb szokott lenni az előző negyedéveknél.. Biztosan rekordbevétel lesz 2023-ra, szerintem sok kisbüfit meglepő brutális árbevétel mellett, de kérdés az eredmény nekem..
Gyerekek ne b...tok már ki velem, szaros 4000db-ot tízesével veszitek tőlem 805-ön reggel óta! Nem érek rá jövő héten eladni 810-en, mert hétvégén legénybúcsú! Vegye már meg valaki, jövő héten visszaadom na tényleg már!!
Én abban reménykedek, hogy az eddigiektől eltérően, rövid időn belül egy folyamatos örület fogja övezni ezt a pappert. És akkor arról fogunk majd beszélgetni, hogy nézzetek már még ma is emelkedik. Hogy lehet ez? Hiszen már mindannyiunk szerint túlértékelt:DDD
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.