így van. A trükközőket, munkaidőn kívül feketén dolgoztatókat nem tudják ezzel a törvénnyel se kiszűrni. Probléma vsz ott lesz, ahol eddig is volt a kifizetésekben...
A túlórát mindig is havonta fizették ki a munkaidőkeretben is. A munkaidőkeret ledolgozott óráit kell a 3 év végén elszámolni. (ekkor is adódhat túlóra, amit el kell számolni!) A munkaidőkeretben dolgozók számára is létezik uis a túlóra fogalma. Pl. munkaidőbeosztásba utólag, nem időben elrendelt munkaórák. Összemossák felelőtlenül a médiában tudatosan vagy tájékozódás nélkül. https://www.juhaszadoszakerto.hu/?p=1218
Eddig is havonta kellett, eztán is. Ez nem változott. Aki trüközött eddig, eztán is fog. Nem ezen múlik. Ha machinál a jelenlétivel tök mindegy a törvény. Le van papírozva minden. Vannak helyek ahol a dolgozó akkor látja a jelenlétit, mikor számfejtés előtt aláíratják vele.
Valaki hazudik. Majd megnézem a törvényt. Ha lesz kedvem. A Fidesz szerint havonta kell kifizetni a túlórát, az elszámolás a túlórakeretre vonatkozik. Az ellenzék szerint 3 év múlva fizetik ki.
Törölt felhasználó2018. 12. 19. 18:45
Előzmény:
törölt hozzászólás
Én itt se voltam azóta, és nem töröltem semmit. Akkor ez érdekes...
"Mai hír, hogy Ausztriában most módosították a törvényt, miszerint akár
napi 12 órát is dolgozni kell. Itt még nem tartunk, de a 400 órával sem
értek egyet." Senkitől ne várja el egy kormányzat sem, hogy 3 évig még kölcsönözzön is a munkaadónak/cégnek azáltal, hogy nem AZONNAL kerül kifizetésre hó végén a munkavégzése. Gondolom ez az ausztriai törvény sem úgy szól, hogy a túlórát majd ráérnek több év múlva kifizetni, vagy csúsztatni az a munkaidőt. Ugyi?
Igaz! Nincs rendben! Nem elfogadható! De így lehet ország - világ előtt lealacsonyítani egy olyan megmozdulást, ahol résztvevők a saját, vagy a munka világának egy - két - három műszakban tevékenykedő munkavállalóinak érdekei fontosnak véli. Szánkólopás hasonló. Nem kérdés kinek az érdeke. Palkovics Úr beismerte a munkaadók kérték a túlmunka ilyetén szabályzását. Volt hozzá képe! Aki szelet vet, vihart arat.
Mai hír, hogy Ausztriában most módosították a törvényt, miszerint akár napi 12 órát is dolgozni kell. Itt még nem tartunk, de a 400 órával sem értek egyet. De nem ez a módja az ellenállásnak, hanem pl. a sztrájk. A csendes tüntetést csak azért nem említem, mert nem lenne értelme. De az erőszak meg nem elfogadható. Aki úgy gondolja igen, annak ismétlem: álljon a téglák útjába és utána megint megkérdezzük a véleményét...
Törölt felhasználó2018. 12. 16. 18:39
Mielőtt azt mondaná valaki, hogy törlöm, ami nem tetszik: a 10-est csak azért töröltem, mert ismétlődött, ugyanaz volt, mint a 9-es, valamiért kétszer került beküldésre.
Biztos akkor is ilyen megértő lennél, ha a te fejedhez vágnának téglát... Ja, nem, te csak addig vagy megértő, amíg ez nem ellened irányul. Más fa.val a csalánt, ilyen a te nagyságod. Szóval szégyelld magad te!
Gondolom 2006ban teljesen oké volt az mtv székháznál autót gyújtogatni, a bejártanál lévő sacc per 20 rendőrt megdobálni.....kordont is csak a fidesz bonthat ugye?
Szégyeld magad nem erről szól a történet..Néhány elmebeteg mindenütt előfordul.. Szerintem jobb megoldás lenne 300ezer ember egyszerre meglátagatná az 5.,6.kerületet..Ja meg a 12.kerület Czinege utcát....-))) Lenne ott piros arc meg rémület...
Ezeket ha kiragadod, persze hogy nincs rendben. A kérdésedből nem derült ki, h rájuk gondolsz.. A többség nem ilyen, ne vegyünk mindenkit egy kalap alá.
Azt kiabálni, hogy dobáld téglával a rendőröket, és meg is tenni, nincs rendben. Azt kiabálni, hogy lincseljétek meg őket, nincs rendben. Azt kiabálni, hogy daráljátok le őket (utalva a nemrégiben megfojtott, majd ledarált arab újságíróra) nincs rendben. A legdurvább az, hogy ezeket nők kiabálták. Nők, akik egy pofonért is világsajtót kapnak, az bezzeg belefér, hogy ők ezt tennék. Remélem, azokkal, akik ilyenekre bujtanak fel, ezek mind meg fognak történni! Szóval nem kellett volna felemelni, és lehet ok dühre korábbiak miatt, de a fentieket soha semmi sem igazolja!
Ez csak a jéghegy csúcsa. Egyébként önmagába sokatmondó intézkedés, a legelmaradottabb országokban sem állná meg a helyét. Túlóráztam 2évig, 2hetente +8óra, bőven elégnek éreztem..belefértem a munkaidőkeretbe, kifizették havonta. Ha azt mondják, h csak 1év múlva (nemhogy 3!) fizetik, be se megyek, ennyi. Mit kell ezen variálni? Jogot ad a munkáltató kezébe, amivel sajnos élni is fog. Vmit tényleg tenni kell, ez egy visszafogott tüntetés szerintem, szóval teljesen rendben van.
400 órás tüntetés