Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond ma, 14:09
Előzmény: #7786  euler
#7788
"Nem így kellene kommunikálni, kerülni kellene az indulatból sértegetéseket és a megalapozatlan állításokat."
.
Ez a legtöbb politikusnál így van. Emberek ők is. Csak párnak már van profi csapata aki visszafogja és nem ők kommentelnek. MZP ugyanez volt anno. Hadházy még talán most is. És ha anno lett volna akkor Dávid ibolyától megyessy-ig is mind ezt csinálták volna :).
Peterbond ma, 14:07
Előzmény: #7786  euler
#7787
"Kezdem azt hinni, hogy MP fő feladatának a dk szétverését tartja és nem a fideszét.(Ezzel közel se azt mondom, hogy ezzel bízták meg!)"
.
Bár úgy lenne de kötve hiszem. Amit ő mond az talán legkevésbé a DK támogatóknak tetsző szöveg. Inkább arról szól hogy azért ostorozza a DK-t mert ezzel is hangsúlyozni akarja a Gyurcsány ellenességét és hogy lepattanjon róla a fideszes vád hogy balos Gyurcsányfióka.
A Závecznél amúgy tényleg mindig túl optimista a DK felé és alulméri pl a fideszt is ( ez a mostani 33% biztos választókon belül kb irreális mikor a legrosszabb 2014-ben volt 44%-on ). Ez a kritika valós. Az hogy átmegy az ellenkezőjébe és legalább annyira irreálista mond az viszont elveszi a kritka élét. A DK tuti nincs "csak" 6%-on. Ahogyy szerintem a saját pártja számait is eltúlozza de hát ez meg mondjuk tipikus politikusi húzás. Ha a Fideszt kérdezzük ők 50% körül vannak a DK meg maga azt hiszi ők váltanak egyedül kormányt.
euler ma, 14:01
#7786
Kezdem azt hinni, hogy MP fő feladatának a dk szétverését tartja és nem a fideszét.(Ezzel közel se azt mondom, hogy ezzel bízták meg!)
.
Kijött tegnap a Zavecz mérés, amely szerint Magyar Péter nem a Fidesztől, sokkal inkább az ellenzéki pártoktól vesz el szavazókat. (A 2 %-ot már ott is magyarázták, ennél nyilván nagyobb mértékben.) A fidesz támogatottsága pedig erősen csökken.
De MP nem ezt tartja fontosnak, mint kényszeres kommentelő, hanem a dk támogatottságát vonja kétségbe, mondhatjuk alpári módon támadva Zaveczet:
"Péter Magyarszerintem a DK nem 26 %, hanem 62 a jó öreg Závecz…szerintem inkább 6% az…" -sírva röhögős és bohóc fejecskékkel.
.
Megértem, hiszen pár napja Mezőhegyesen azt állította, hogy a pártja 3 %-ra megközelítette a fideszt a nagyobb városokban, a fiatalok között pedig meg is előzte. Hivatkozva egy felmérésre ami hamarosan ki fog jönni. Látta valaki?
Nem így kellene kommunikálni, kerülni kellene az indulatból sértegetéseket és a megalapozatlan állításokat.
A kommentben:
https://www.facebook.com/24ponthu/posts/pfbid0dGBjbKDiu7DvepkYAD7ajtuK9CzP5tMmYbcbVGjN9f5eKB5uoZwdrnr1AfdGWurQl
 
ronaldinyo
ronaldinyo ma, 10:28
#7785
orbán háborupárti-fidesz háborupárti
ronaldinyo
ronaldinyo ma, 10:13
#7784
ok csodalkoznak a legjobban azon,hogy 14 ev dilettans kormanyzas utan meg mindig nem lettek elzavarva
euler ma, 08:14
#7783
Semmi új, csak ebben a töménységben mindaz, amit Orbán és szabadcsapata művelt az elmúlt évtizedben, úgy hat, hogy egy idő után csak azt tudod hajtogatni: miért hagytuk...
A NAGY FIDESZ 🍊TIER LISTA ☢️
https://www.youtube.com/watch?v=lgAiOliN4eQ
euler hétfő, 09:44
#7782
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 17:55
#7781
"Kéri László politológus egy beszélgetős műsorban elmondta, h a lakájmédia ( CÖF,Megafon, Origo, Magyar Nemzet, Mandiner, Ripost, Bors, Borsonline, M1, TV2, Duna TV , Hír TV...stb ) már 30 milliárdot elköltött közpénzből M.Péter lejáratására."
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 12:33
#7780
tisza pártnak pár ora alatt meglett a 20 ezer aláirás ez mindent elmond.ellenzék kormánypárt hatalmas bukás lesz.
Mississippi
Mississippi péntek, 09:47
Előzmény: #7776  euler
#7779
Barátian fogadom ( de az a múltkori Faludy vers az mindent visz ), pláne hogy így nem kell magyarázkodásba fognom, amikor az MP alkalmasságával szembeni kételyeimet akarom megfogalmazni, hiszen ebben mindaz benne van ami nem hagy nyugodni. Azt tennén hozzá, hogy nagyon sajnálom Nagyervint, mert  úgy beleállt ebbe a sztoriba, mint anno a rendszerváltáskor Cserhalmi, aki végül nagyot csalódott.
Szóval: a szavazástól nem tekintenék el, csak ha arrol konszenzus van ezen a térfélen.
Maradt számomra a Momentum, de ha szükséges a szavazat maximalizálás érdekében, akkor átszavazás bárkinek.
Ha valaki kijelentené, hogy csak akkor ül be a patkóba, ha...(ahogy a prokátor megfogalmazta), akkor az elöbbre lép a rangsorban. MP csak akkor kerülhet az élre, ha egyedül lépi ezt meg.
euler péntek, 09:19
Előzmény: #7777  Mississippi
#7778
Kösz, így még jobb.
(Meg az a fránya rövidtávú memória ... :)
Mississippi
Mississippi péntek, 08:58
Előzmény: #7776  euler
#7777
Benne van MP.
"Előre szólok: ha a jelenleg még rendszeren (vagyis parlamenten) kívüli pártok a következő országgyűlési választást követően a rendszer részévé válva beülnek..."
( utolso bekezdés ).
euler péntek, 08:48
Előzmény: #7775  Mississippi
#7776
Az az érdekes, hogy MP-re egy szót se vesztegetett és így is kerek az egész.
Ezt én úgy értem, hogy a TP-ra is áll a "preferenciaplafon", amit ebben a rendszerben egy ellenzéki párt se tud túllépni. 
Engem meggyőzött, hogy hogyan szavazzak, ill. vélhetően nem kell fárasztanom magamat a szavazással.
.
Egy újabb elgondolkodtató, igencsak helytállónak tűnő elemzés. Barátsággal :)
https://www.es.hu/cikk/2024-04-05/szentes-agota/kormanyvalto-megvalto.html
Mississippi
Mississippi péntek, 08:17
Előzmény: #7773  euler
#7775
Van ebben igazság, ha a Tisza párt így indulna, máris bizalmat szavaznék nekik. Amúgy meg, marad a régi módszer,  technikai szavazás orrbefogva.
A két sarokpont mellé betenném, hogy ha bármikor is átmegy egy kétharmados törvény, akkor kivonulás, mert megalakulás után is változhatnak az erőviszonyok.
.
ronaldinyo
ronaldinyo csütörtök, 21:32
Előzmény: #7773  euler
#7774
tisza párt jo nagy vereségetr mér a fideszre és mindenkire már ott ahol indul.
euler csütörtök, 19:32
#7773
Kedvcsinálónak a VIDÉKI PRÓKÁTOR hosszú írásából 
A kegyelmi botrány belpolitikai tanulságai, kiegészítve egy javaslattal:
.
"... Egy autoriter, illiberális hatalom által alkotmányozó többséggel uralt és jogalkotási jogosítványaitól részben megfosztott parlament munkájában magára valamit is adó ellenzéki politikus egész egyszerűen nem vehet részt, mert ezzel az égvilágon semmi mást nem tesz, mint nevetséges bohócként legitimálja a demokrácia kiüresítését és az önkényes jogfosztást. (...) A gazda pedig mindeközben a kerítésre támaszkodva élvezettel és röhögve nézi a baromfiudvar népének béna topogását és kétségbeesett hápogását.(...)
egy ilyen rendszerben a hitelesség = rendszeren kívüliség. Ez az autoriter, illiberális rendszer ellenzékiségének alapképlete. (...)
.
Ha egyik ellenzéki párt sem tesz ilyen előzetes ellenállási nyilatkozatot [kifejtve az írásban], akkor csak abban az esetben fogok részt venni a választáson, ha az előzetes közvéleménykutatási adatok a kormányváltás valószínűségét jósolják és ehhez minden szavazatra szükség van."
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid034HUWAhWshG1JuTCjyT6uZUhaRUhcQsW7ZaxJErDYgfG7ea2aa1VpCoWJCDo5i8UZl&id=61556624432810
euler szerda, 09:51
Előzmény: #7771  cintanyer
#7772
Nem láttam volna ha nem rakod be.
Olyan nagy "küzdést" nem láttam, inkább egy korrekt, élvezhető beszéd volt, erősítve a tagság összetartását és önbizalmát. Szellemesen papír nélkül egy másodvonalbeli pártpolitikustól, ami ritkaság.
.
Nem mellesleg azt képviseli amit a magyarok többsége is az Unióval kapcsolatban, úgyhogy a fidesz bukta reálisnak látszik. (10 alatti EP képviselő).
Eurobarométer: A magyarok nagy többsége szerint előnyös az EU-tagság, szinte minden kérdésben az európai fősodorral tartanak
Az átlagnál is jobban szeretjük az Európai Uniót.
cintanyer kedd, 23:26
Előzmény: #7765  euler
#7771
Érdemes bekukkantani a DK kampánynyitójába. Megy a küzdés az EP parlamenti helyekért. 
https://www.facebook.com/watch/?v=7563654170358431
euler kedd, 22:41
Előzmény: #7768  realmadrid
#7770
Mint ahogy a fideszeseket is inkább ez zavarja, mint az un. külpolitika.
Pedig az egyértelműen a Putyin-csatlós szerepe, a saját szövetségi rendszerek elárulása, túltolt nacionalizmus, félbolond diktátorokkal és féldiktatúrákkal való haverkodás.("Similis simili gaudet.") 
Ez alapján ítélnek meg bennünket a világban.
.
Tegyük azért hozzá, hogy a Klubrádiós interjú után szükségét érezte némi korrekciónak a "Még egyszer a háborúról" c. posztjában. 
Nekem nem tökéletes, de legalább az irány jó.
https://www.facebook.com/photo?fbid=7932440753456970&set=a.571632796204506
euler kedd, 16:41
Előzmény: #7767  Shortelek
#7769
Lehet ez a "mesterterv" része is, így akar megnyerni fidszeseket. Csak azzal nem számol, hogy egy fideszes nem fogja feladni a biztos Orbánt egy bizonytalan valakire.
Reméljük, hogy ha már komoly csapat áll mögötte kevesebb lesz az ötletszerű, indulatvezérelt nyilatkozat.
realmadrid kedd, 16:39
Előzmény: #7766  euler
#7768
Mert őt nem Orbán külpolitikája zavarja, azzal egyetért. Őt az zavarja hogy Orbán milliárdossá tett egyeseket. Őt a belpolitikai helyzet, a korrupció, a ner zavarja. 
Shortelek kedd, 16:31
Előzmény: #7762  euler
#7767
Orbánt demokratikus hősnek beállítani nagy melléfogás, aztem maga alatt vágja a fát mint anno MZP, elég sok hülyeséget kommunikál, ez nem szimpi.
euler kedd, 16:26
Előzmény: #7764  realmadrid
#7766
Még nem adtam fel a reményt MP iránt. De nem tud egyik napról a másikra átalakulni fideszesből, ahol szocializálódott és élt huszonévig, tiszta demokratává és elkötelezett európai polgárrá válni.
Engem az unióval kapcsolatos megnyilatkozásai is aggasztanak több más mellett.
És a kormány külpolitikájával sem fordult eddig egyértelműen szembe, pedig az egyértelműen nagyon rossz irányt vett.
(De mondom, a bizalmam még megvan iránta.)
euler kedd, 16:17
Előzmény: #7763  cintanyer
#7765
A Kardblognak olyan erős a gyurcsány-becsípődése, hogy időnként már nem látják a fától az erdőt.
Minden gyurcsányozás relatíve Orbán bűneiről tereli el a figyelmet.
realmadrid kedd, 14:20
Előzmény: #7762  euler
#7764

Ehhez add hozzá a klubrádiós riportot ahol komoly orosz propagandát nyomott ( pl. ukrán földek amerikai kézben vannak, plusz a háború okai), plusz amit Donáth Anna is támadott hogy lényegében Orbán EU-s politikáját folytatná.
Ez alapján nem véletlen hogy a baloldali pártok szerint MP egy Orbán nélküli fideszt építene fel.
Támadják jobbról, balról.
Azt nem szabad  elfelejtenie hogy nem elég a facebok like hogy ott első legyen.
A facebok like alapján 2021ben az előválasztást Jakab Péternek kellett volna nyernie és a 2022es választáson is sokkal jobb eredményt kellett volna elérnie a jobbiknak.
cintanyer kedd, 13:43
#7763
Beindult a DK gőzgép:
"Fletó is beszállt a Megafon mellé Magyar ismertségének növelésébe. A DK-s lejárató kampány pedig kiválóan alátámasztja Magyar narratíváját, hogy Orbán és Gyurcsány ugyanaz, együtt hozták létre az orbcsányizmust, amivel 20 évre bemattolták Magyarországot és kölcsönösen érdekeltek a rendszer fenntartásában.Ráadásul Rogánék mintha elfelejtették volna a propaganda alapszabályát, miszerint az ellenfél kizárólagos gyalázásával, a nevének emlegetésével és a képeinek megosztásával nem érnek el mást, csak azt, hogy telítik vele az információs teret, amivel szívességet tesznek neki és állandó reklámfelületet biztosítanak számára.Kíváncsian várjuk a következő közvéleménykutatási méréseket."
https://www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid0QnzWJty8qgBKt4Hr1G6iMwkTJ1yTB1u9P2uXnybtKdaGbiCjuGcf7s7PZhNgdchpl
euler kedd, 08:16
#7762
Hmm ...
"Magyar Péter interjút adott a Die Presse nevű osztrák lapnak, amelyben Orbán Viktort demokratikus hősnek nevezte.
Magyar Péter interjújából kiderül, hogy nem támogatja az európai szuperállamot és a fegyverek szállítását Ukrajnának. Nem tartja sokra Magyarország ellenzékét – és elmagyarázza, miért érzi megtisztelve magát, ha a „fiatal Orbánhoz” hasonlítják."
euler 2024. 04. 11. 22:31
#7761
Jó összefoglaló pillanatkép, de maga a kép eléggé hiányos és sokszor homályos is még.
TELEX.HURészleteiben is kezd kirajzolódni Magyar Péterék politikája

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek