Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler hétfő, 08:19
Előzmény: #7712  euler
#7714
A legfrissebb hazai példa:
"Péntek, és a 35-50 ezres személyes jelenlétet és a nap végéig állítólag 650 ezres nézettséget elérő Magyar Péter-tüntetés óta várni lehetett, hogy ezt a fenyegetést a kormánypártnak valahogy kezelni kell."
[Orbán számai: 23 ezer/181 ezer.]
A MOSÓPORREKLÁMOK STÍLUSA - MAGYAR VS. NER
https://www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid035TpgxbtuEPce56XA4M5nd4rJbhCwbdiLpVsZGr7NcRaBzGwt1yiCLTeR4hpChKofl
euler vasárnap, 23:56
#7712
Az Orbán rezsim "nagyüzemi" féknyúz gyártásba kezdett... 
 Nem csupán Magyarországon, de az Egyesült Államokban is és itt egy példa arra hogy hogyan is működik az.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10161496303110148&set=a.10150449166640148
.
Ha beírod a keresőbe, hogy "a világnak szüksége van Trump és Orbán szövetségére", a találatok is magukért beszélnek.
cintanyer vasárnap, 14:59
Előzmény: #7710  euler
#7711
A Hegyvidéken nem tudom milyen eredményt tudna hozni a DK ha szemben indítana a kutyáknak. Szerintem kudarc lenne.
euler vasárnap, 13:23
Előzmény: #7709  cintanyer
#7710
Ha elfogulatlanok akarunk lenni, van itt más értelmezése is a dolognak.
Nagyjából érvényes amit még a Kutyák "lemondunk/engedünk a kényszernek, maradunk" játéka előtt írtam. Lehetne cifrázni, de nem írom át:
.
A Kutyák esetében különbséget kell tenni az önkormányzati és az országgyűlési választások között. (Az EP választáson simán lehet egy képviselőjük.)Ha az önkormányzati előtt tényleg lesz előválasztás a Hegyvidéken és azt a Kutyák tényleg megnyerik és az ellenzék (kivéve a fidesz csatolt részeit) tényleg félreáll a választáson, akkor tényleg ők adhatják a polgármestert és jónéhány képviselőt. Ugye mennyi feltétel!
Így akarják ők legyőzni az ellenzéket is. Hát így könnyű! 
De mit kezdenek utána magukkal és a bejutó tényleg ellenzéki képviselőkkel?
Egyáltalán, ellenzékinek nevezhető az az alakulat aki azzal kampányol, hogy az ellenzéket is le akarja győzni és még együttműködni se hajlandó velük? Azt viszont elvárja, sőt követeli, hogy álljon félre előle, mert azt aztán lehet úgy előadni, hogy legyőztük az ellenzéket is.
cintanyer vasárnap, 12:12
#7709
No helyben vagyunk!  A mi Ferink elkezdte a székfoglalót, annak a pártnak a nevében, akik talán 2 körzetet tudtak elvinni Budapesten az utóbbi parlamenti választáson. Szerintük lehet Kovács Gergely a polgármester, de működést biztosító testületet a Feri akarja leosztani mint "legnagyobb" párt. Hát így az első kanyarban meg lehet puccsolni.
.
https://www.atv.hu/belfold/20240317/alakul-a-balhe-a-dk-nagyon-nekiment-a-kutyapartnak
.
https://www.facebook.com/baranyikrisztinapolgarmester/posts/pfbid025xmG14X8zzriaSHdpDk2yxgGjc6sMAZiQS1ypnxZSWcPAfjsCsnTfXRB7bpJHB61l
(Hát vegyenek példát Baranyi Krisztina történetéből.)
A többi nem törtető pártnak javaslom, hogy fogadjanak be civileket, a még nem pártosodott Magyar Pétertől. 
  
euler szombat, 16:40
Előzmény: #7707  euler
#7708
Egy ugyancsak higgadt értékelés Szent-Iványi Istvántól:
.
" (...) Az első és talán legfontosabb benyomásom az, hogy Magyar Péter mozgalma mintaszerűen indul, úgy, ahogy a politológia nagy könyveiben van megírva. Magyar Péter úgy lépett a politika színpadára, ahogy kell, indításként keményen beleverte a fokost a mestergerendába. Nagy médiaérdeklődést generált, sok embert megmozgatott, nagy figyelmet keltett és elérte, hogy a versenytársak ne tudják többé ignorálni
Másodszor, mozgalomindító beszédében valóban nem volt új elem a korábbi ellenzéki beszédekhez képest, a hangsúlyok voltak kissé máshová helyezve, de nem is ez a fontos, mert az újdonság ő maga volt ebben. Úgy tűnik, hogy sokan tőle hiszik el azt, amit másoktól már sokat hallottak. Egyébként pedig igazi centrista, néppárti jellegű beszéd volt, kerülte a megosztó témákat, ezért sok volt a jelszószerű elem, látszik, hogy senkit nem akar elidegeníteni és mindenhonnan szeretne híveket gyűjteni.
Harmadszor a tónus, amit megütött, szokatlan a magyar politikai kommunikációban. Miközben a magyar politikában a harsány, durva beszéd, a többiek lekicsinylése, dehumanizálása, rágalmazása, az aktivizmus és hőbörgés az uralkodó tónus, ezzel szemben ő kimért, indulatoktól mentes, mérsékelt hangon beszélt a tömeghez. Idáig azt gondoltuk, hogy ebben a politikai hangzavarban ez a tónus eleve esélytelen. Most viszont azt láttam, hogy sokakra éppen ez volt hatással.
.
Természetesen korai még a túllelkesedés, sok még a kérdőjel és bizonytalanság a mozgalom jövőjével kapcsolatban. Vajon fenn tudja-e tartani azt a lendületet, amit az elmúlt hetekben mutatott, vajon nem tudják-e megtörni, ellehetetleníteni ? Nagy kihívás számára az is, ha nem indul a júniusi EP és önkormányzati választáson, hogyan tud teret kapni a nyilvánosságban, ami hamarosan már csakis ezekről a témákról fog szólni és a választások szereplői kapnak csak érdemi médiafelületet.
Tehát korai még a túllelkesedés, de már ignorálni sem lehet őt. Ha olyan jól folytatja, ahogyan elkezdte, akkor erős versenytársa lehet mind a kormánypártoknak, mind az ellenzéknek a közeljövőben."
https://www.facebook.com/photo?fbid=1023400952685491&set=a.119140376444891
euler szombat, 15:58
#7707
"A tegnapi Magyar Péter zászlóbontás értelmezésével kapcsolatban jellemzően kétféle vélemény kering. Az első szerint végre valaki artikuláltan, egyszerűen és érthetően megfogalmazott egy nemzeti minimum programot, amely mentén el lehet kezdeni az ország helyreállítását, a másik szerint pedig nem hangzott el semmi olyan amit az ellenzék ne mondana már 14 éve és hiányzott belőle mindenféle átütőerő, kreativitás, dögösség és úgy általában. 
A két megközelítés látszólag ellentmondásos, valójában azonban csak arról van szó, hogy az elégedetlenek beleragadtak az azonnali változás igényébe és a messiás érkezésének csodavárásába. 
Mi is ennek az ellentmondásnak a feloldása? (...)
A beszéd egy nemzeti minimum volt, amihez lehet igazodni, amit el lehet fogadni egy olyan kiindulási alapként, amihez a viták esetében vissza lehet térni, és viszonyítási alapként használni. (...)
Különösen éles volt a kontraszt a miniszterelnök hablatyolásával a Múzeumnál, ahol felmondta az évek óta mantrázott bestofjait, a brüsszeli hadüzenettel, meg hasonló hagymázas kreténségekkel, amelyeknek az égvilágon semmi, de semmi köze nincs az ország problémáihoz.
Magyarországnak jelenleg nem grandiózus víziókra és fennkölt látomásokra van szüksége, hanem arra, hogy egyáltalán a hétköznapi unalmas dolgok elkezdjenek működni."
https://www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid02Vqz5VhaWSVG4ykRoAdwMhrbRpvFcShXrPUACSKTqS7b3kEi9C7hkviZ6z1EeogDPl
euler szombat, 12:12
#7705
"KIEMELT HÍR:
• Az amerikai sajtó elkezdte megkapargatni OV egyik fedőcégének (Danube Institute) tökéletesen átláthatatlan pénzügyi kapcsolatát az amerikai Heritage Alapítvánnyal.
https://newrepublic.com/.../heritage-foundation-viktor...
Megjegyzés: 
értesülésem szerint ez már egy kiépített, rejtett alagút, amelyen keresztül a Kreml pénzt juttat el – Budapest közbeiktatásával - Trump kampánycsapatához (1. kép)"
https://www.facebook.com/kancz.geopolitika/posts/pfbid03674aC1LkHQAyTQYNLNTwXpKWbb7i3nkWERjTHC3Ks4qVJV1UJx6bJjabYpW6fMP6l
_Sigorszky
_Sigorszky szombat, 08:33
Előzmény: #7702  euler
#7704
Bizony, akiket említettél, őket máshol nem látni. Legalább itt elmondhatják az igazságot erről a fasisztoid rendszerről. Láttam mindannyiukat! Simor valóban rendkívüli volt, és ezeken az embereken azért nehéz fogást találni. De azért Györgyike megpróbálja. Akik a frontvonalban vannak, azokat támadni kell itt is  ezerrel, mármint Magyart és Karácsonyt, természetesen. Utóbbiba oly gusztustalanul prróbált belemarni, ahogy cask tudott, kormánypárti állításokat idézgetve. (Á dehogy, ezeket nem ő mondja! Na persze...) Magyart is kóstolgatta rendesen. Na mindegy, mit nézhet a TV-ben mást az ember...? Legfeljebb angol focit, az még talán nem hamisított valóság.
Shortelek szombat, 08:23
Előzmény: #7702  euler
#7703
A riport alapján a kancsalt rabszíjon kellene elvezetni és becsukni száz évre és a csicskáit is.
euler péntek, 23:25
Előzmény: #7701  _Sigorszky
#7702
Valóban, már csak az Egyenes beszéd néhány riportja miatt érdemes nézni őket.
Ide azért be-behívnak olyan embereket, akiket máshol nem láthatsz. Pl. Balázs Péter volt külügyminiszter, Holoda Attila, Jeszenszky Géza, Bodnár Zoltán, Karácsony, vagy legutóbb Magyar Péter vagy Simor András. 
Őket elég nehéz lehurrogni, kb. miattuk érdemes (még) nézni az atv-t.
.
Simor nagyon jó volt, pár perc alatt felvázolta Matolcsy és a jegybank vádiratát:
https://youtu.be/CZ7YptHZ0zs
_Sigorszky
_Sigorszky péntek, 21:24
Előzmény: #7687  euler
#7701
Már az Egyenes beszéd esetében is nagyon kilóg a lóláb. Ha valamit nagyon utálok, az az, amikor ketten egyszerre beszélnek. Ezért aztán egyiket se lehet érteni. Györgyike nagy mesetere annak, hogy hogyan kell a kerdezettbe belefojtani a szót. Akkor minek kérdezi, ha nem hagyja a delikvensnek elmondania az érveit? Már épp kifejtené, de a sajtó képviselője ügyesen terel rajta egyet, közbevet valamit,  vagy épp egx durva cáfolattal próbál előjönni, stb.... cseppet sem átlátszó. Egon még viszonylag disztingvált, de néha őt is rajta lehet csípni ilyesmin. Egyre gyakrabban jelennek meg itt is a kormányoldalt gusztustalanul dícsérő szakértők az ő végtelen okostóniságukkal, lehengerlő szózuhatagaikkal, teli szájukból ömlő  átlátszó hazugságokkal, propaganda szólamaikkal. 
Az Öt-öt rég nem nézzük, Hont kibsztt ellenszenves pon.ró. A volt LMPés ügyvéd megjelenése a műsorban végleg elvette a kedvem annak nézésétől. Nem maradt már semmi érdeklődés bennem az ATV  (és a politika) iránt sem. Csak a puszta undor, és bizony a gyűlölet, a tehetetlen düh...
cintanyer péntek, 20:44
#7700
Ma végérvényesen leszerepelt nálam az ATV.
Magyar Péter gyülekezeténél az első 1 órában még mutatták azt a hatalmas embertömeget, majd most már csak a tribün volt látható.
(A hiteseknek valaki beszólt, így a vidék marad a sötétségben.)
 
ronaldinyo
ronaldinyo péntek, 18:02
#7699
ORBÁN VÉGJÁTÉKA-az utolso fagyoszent -itt a tavasz
cintanyer péntek, 15:25
#7698
euler csütörtök, 18:00
Előzmény: #7696  cintanyer
#7697
Peregjenek csak!
EZ egy reális veszély a rezsimre. Csodálkozom, hogy eddig is tűrték a bolha köhögését.
"Washington válaszlépéseket fog tenni Budapest "veszélyesen zavart Amerika-ellenes üzeneteire" és "Oroszországgal való kapcsolatának bővülésére".
https://www.theguardian.com/us-news/2024/mar/14/us-ambassador-hungary-unhinged-anti-american-messaging-orban
.
Magyarán:
https://hu.euronews.com/2024/03/14/david-pressman-amerikai-nagykovet-usa-magyarorszag-viszony
cintanyer csütörtök, 12:02
#7696
Peregnek az események. Az újdonsült köztársasági elnökünk pennájából is fogy a tinta.
https://444.hu/2024/03/13/egy-este-alatt-atalakitottak-a-titkosszolgalatok-ellenorzeset-rogan-antal-george-clooney-fobias-embere-kerult-nyeregbe
euler csütörtök, 08:39
Előzmény: #7692  euler
#7694
euler csütörtök, 08:30
Törölt hozzászólás
#7693
euler csütörtök, 08:29
#7692
Az ipari termelés és a rendelésállomány alakulása.
Útban a katasztrófa felé.
https://frisshirek.hu/userfiles/filemanager/source/ksh1%20(1).png
ronaldinyo
ronaldinyo csütörtök, 04:46
Előzmény: #7689  gazmber
#7691
Nem fognak, ez a rendszer megbukott, saját magát buktatta meg🍼🥃⌛
cintanyer csütörtök, 00:02
#7690
Maratoni riport Magyar Péterrel ami lekötött.
https://www.youtube.com/watch?v=ZQJab0lsyqU
gazmber szerda, 22:19
Előzmény: #7688  ronaldinyo
#7689
valós veszélyt. ha jelentene , elbánnak majd vele a fülkés 'pitbullok' a pityuni útmutatás, (v.közreműködés?) szerint...(?) szvsz
ronaldinyo
ronaldinyo szerda, 21:23
Előzmény: #7686  euler
#7688
szerintem is-ilyen őszintén nem lehet hazudozni-mindenesetre -igen érdekes idők jönnek-talán 2026 ban nyerhet is és egy másik párttal kétharmada lesz. ?
euler szerda, 21:23
Előzmény: #7686  euler
#7687
Egy kis adalék ahhoz, hogy mennyire fideszes propagandatévé az ATV.
Eléggé, kb az index kategória.
MAGYAR PÉTER VS ATV-S NYOMIGYEREKEK
https://www.youtube.com/watch?v=9JOIrxl_UTM
euler szerda, 21:18
#7686
Ez az ember őszintén beszél:
https://youtu.be/gD5tImb3RPI
euler szerda, 12:06
Előzmény: #7683  euler
#7684
Egy kicsit részletesebben, mivel a hvg cikk fizetős:
https://24.hu/belfold/2024/03/13/median-kormany-magyar-peter-kegyelmi-ugy/
euler szerda, 12:03
#7683
"Aktivizálódtak a választók, és a változások nem a Fidesznek kedveznek. 
A választók csaknem kétharmada szerint felelősség terheli Orbán Viktort a pedofilügyben. 
Március elejére jelentős hangulatváltozás következett be az országban: 
... ismét növekedett, és már a kétharmadot közelíti azok aránya, akik szerint „rossz irányba mennek a dolgok”, 
ráadásul egy rövid januári visszaesés (48 százalék) után újból abszolút többségben vannak azok, akik kormányváltást szeretnének (55 százalék)."
Medián: Magyar Péter berobbant – ha lenne pártja, a voksok akár 13%-át kapná azoktól, akik hallottak róla
euler 2024. 03. 11. 22:15
#7682
Dicséret az Uniónak. Ez fájni fog a Tiborcz-féléknek.
Külföldön visszaüt a NER magántőkealapos trükkje
Olyan jól sikerült elrejteni a magántőkealapok tényleges tulajdonosait, hogy azokat akkor sem lehet kétséget kizáróan igazolni, ha ezt ők maguk szeretnék megtenni.
Vajon hogyan fogják igazolni, hogy ők a 200 ezer eurónál drágább jachtok, magánrepülők és autók valódi tulajdonosai?
euler 2024. 03. 11. 11:09
Előzmény: #7680  signal2
#7681
Még a Kutyapárt vezetése is belátta, hogy egy induló szükséges a fidesszel szemben, akit előválasztáson célszerű kiválasztani ott ahol nincs egyezség.
A tagsága (mind a 80 fő?) ezt másképp gondolta ...
https://www.facebook.com/valasztasi.kalauz/posts/pfbid035LPiaUBDhvNzoi8XwvxiRDK9LycUAwE6WGo7edicvRstuW8m9HeaYotn3crmHJWcl

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek