Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 13:11

Január elején Gyurcsány-Orbán találkozó lesz  

Ugrás a cikkhez
Ma délelőtt 11 óra körül telefonon beszélt Orbán Viktor Fidesz pártelnökkel Gyurcsány Ferenc és ennek keretében meghívta őt egy konzultációra - jelentette be a mai rövid parlamenti sajtótájékoztatón Gyurcsány.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=107646
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2008. 12. 19. 09:02
#37
anarch, te fáradhatatlan!
Törölt felhasználó 2008. 12. 19. 08:59
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
"A miniszterelnököt meglepte, hogy Orbán Viktor elutasította kettejük találkozóját.

Gyurcsány Ferenc az MR1-Kossuth Rádióban arra a felvetésre, hogy miért nem korábban - például a költségvetés elfogadása előtt - kezdeményezte ezt a találkozót, a miniszterelnök úgy válaszolt: a Fidesz politikája az elmúlt 2-2,5 évben arra épült, hogy a kormányt megbuktathatja, az utolsó fél évben pedig a cselekvőképtelenségét akarta bizonyítani, a jövő évi büdzsé elfogadásával világossá vált, hogy ez a stratégia nem működik, és új helyzet van.

Gyurcsány Ferenc szerint "tengernyi" dologról egyeztethettek volna. Példaként említette, hogy a kormány és legnagyobb ellenzéki párt véleménye nem tér el abban, hogy KELL ADÓREFOM, ami szerinte adócsökkentés nélkül is létezik. Ide sorolta még, hogy a szociális és foglalkoztatási ügyekben is további lépések kellenek, valamint a pártfinanszírozásról, illetve az önkormányzati igazgatásról is meg kellene állapodni.

Úgy fogalmazott: az ország megérett a változásokra, amelyekről beszélniük kellene, és a jövőben is arra fog törekedni, hogy a parlamentben meg lehessen állapodni. Neki és az MSZP-nek az a dolga januártól, hogy megértessék az emberekkel, vannak dolgok, amelyeken mindenképpen változtatni kellene.

Sólyom László szavaira reagálva, miszerint "napi alkukon élő kisebbségi kormánnyal nehezen lehet hosszú távú programot alkotni, és még kevésbé lehet végrehajtani a drasztikus átalakításokat", a kormányfő azt mondta: 44 törvényt fogadott el május óta az Országgyűlés, a jövő évi költségvetést olyan többséggel, amelyre nem volt példa az elmúlt nyolc évben.

"Annak nem örülök, hogy Sólyom elnök úrra az az árnyék vetül, hogy pártpolitizál. Szerintem az országnak olyan elnökre van szüksége, akiről mindenki azt gondolja, hogy neki fontos, hogy együtt tartsa az országot, együtt tartson különböző gondolkodású, mentalitású, pártállású, embereket, és nem bonyolódik bele pártpolitikai vitákba" - fejtette ki a kormányfő. "
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 15:23
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#35
"Egyszerű kommunikációs trükk volt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő találkozóra hívta Orbán Viktort az InfoRádió által megkérdezett szakértők szerint.
A Fidesz vezetője visszautasította a meghívást.

link

A politikai látványpékség egy újabb fejezete, hogy Gyurcsány Ferenc találkozóra hívta Orbán Viktort - mondta az InfoRádiónak Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő. Hozzátette: ha egy pillanatra hátrább lépünk és végiggondoljuk, mennyi realitása van egy elfogadott költségvetés után olyan változtatásokról tárgyalni, amik egy új költségvetést igényelnének, rájövünk, hogy kommunikációs trükk volt a miniszterelnök lépése.

Fűrész Gábor kifejtette: Gyurcsány Ferenc most próbálja meg az őszödi beszéddel és azt követő időszakban tönkrezúzott hitelességét helyreállítani, hogy jövő tavasszal meg tudja őrizni pártelnöki pozícióját, és esetleg egy, a gazdasági válság számlájára írt, vesztes 2010-es választás után is ebből a pozícióból vehessen részt a napi pártpolitikában.

Leszögezte: az ellenzék kényszerhelyzetben volt, csak két rossz közül tudott választani. Ha elmegy a találkozóra, akkor utána azt mondhatja a kormányfő, Orbán Viktor is csak azt tudja javasolni, amit ők, vagy használhatatlan ötletei vannak, ezért a jelenlegi kormány az egyedüli választás. Ha nem mennek el, akkor pedig mondhatja, hogy a Fidesz megakadályozza a válságból való kilábalást, mivel nem működik együtt senkivel. Aztán erre építheti a negatív kampányt.

A szakértő rámutatott: nincs jó válasz egy ilyen szituációban. A meglepettség abból fakad, hogy a miniszterelnök szokatlan eszközökhöz folyamodott, hirtelen, mintha valami történt volna, fölhívta Orbán Viktort. Ilyenkor persze mindenkinek időre volna szüksége, hogy végiggondolja, mit miként döntsön. Az InfoRádiónak adott interjújában Orbán Viktor egyszerűen csak nyitva hagyta a lehetőséget a találkozásra - vélekedett Fűrész Gábor, utalva arra, hogy a pártelnök délben még nem határolódott el az ötlettől, néhány óra múlva azonban Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő bejelentette: a Orbán Viktor nem megy el a találkozóra."
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 07:54
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#34
Orbán Viktor szerint Magyarországon nem a nemzetközi válság okoz igazi veszélyt, hanem a kormány által folytatott válságkezelés. A Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozva elmondta: a most folyó sztrájkok hatása pozitív is lehet, ha rádöbbenti a kormányt a változások szükségességére. Orbán szerint a legjobb megoldás továbbra is az előrehozott választások megtartása lenne.
link
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 07:45
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#33
Látom Te sem olvastad el hozzászólásaimat.

A vonatkozó téma onnan indult, hogy leírtam (17-én, 15:10-kor), "hogyan" lehetne exjárási szintre "emelni" az önkormányzatiságot (és azok buktatóit, amit kezelni kellene, ha ezt meg akarná valósítani bárki is!) és erre reagált stock33 (17-én 15:16-kor), hogy "így nem igaz", majd maga is leír egy önkormányzat-összevonási terv vázlatot.
Azaz ugyanazt leírja vázlatosabb formában, amit én már egy kicsit konkrétabban megtettem!
Ezt neveztem ellenmondásosnak (mert előbb "nem"-et mondott az én leírásomra, majd maga is valami hasonlót kezdett fejtegetni!).
Kérlek nézz utána!

Az általad felhozott esetben arról volt szó, hogy a Fidesz mire hívja fel a figyelmet: "Az ellenzék azt mondja, hogy az a falu, amelyikben bezár a posta, bezár az óvoda és bezár az iskola és még gyógyszertár és háziorvos sincs rövid távon elnéptelenedik!"
llletve arról, hogy ezt miért is teszi ezt a kormány: "Ennek az oka a megszorítás! Megszorít a kormány, miközben a GDP nagyobb hányadát osztja újra (de kinek?), mint 2001-ben!"
Szóval az általad idézett kérdés "költői" volt, és pont a lényeget hagytad le az idézésem során, a választ!

Ehhez kapcsolódóan maxvax felsorakoztatott néhány tényadatot. Ezután "csak" eljátszottam a számokkal (17-én 17:41-kor).
- Megnéztem és meglepett, hogy 2005-ben az közszolgálatban többen dolgoztak, mint 2002-ben (bort prédikált és vizet ivott az MSZP-SZDSZ kormány?)
- Meglepett, hogy az oktatásban 2007-ben is többen dolgoznak, mint amennyien 2002-ben dolgoztak (már megint "meglepő" a kormány kommunikációja!).
- Illetve megnéztem, hogy a 2006-2007-ban megvalósult közszolgálati leépítések 60 főjének béréből mennyit takaríthatott meg a kormány a teljes költségvetés 15 ezer milliárdjából: úgy 0,1 ezer milliárdot.
(Az meg ugye egy láthatóan extrém túlzás, azaz valóban csak játék a számokkal, hogy és amennyiben a 800 ezer közszolgából 600 ezret leépítene a Guyrcsány kormány, akkor is csak 1 ezer milliárdos lenne a megtakarítás, de akkor nem lenne gyakorlatilag semmi, hiszen a megmaradó 200 ezres közszolgai létszám az egészségügyi ellátásra sem lenne elegendő, nem beszélve az oktatásról, (bár lassan a Magyar-SZDSZ-féle modell megvalóulása eléri a teljes népbutítás célját, oktató létszám mellett is) és még a Parlement is üres maradna, azaz szállodává alakítathatná Megyó azt is!

Szóval, hol látsz Te itt ellenmondást?

(De a két táma egyébként is különbözik, az egyik esetben az egészségügyben és oktatásban, míg a másik esetben az önkormányzatiságban dolgozókról volt szó. Tudnillik ehhez azt is önkormányzatok "dolgozói" létszáma (az említett időszakban) változatlan maradt!)
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 18:02
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
Anarch, más szövegében próbálsz ellentmondást találni, miközben mai írásaidban üvöltő ellentmondások vannak.

Alig néhány órája írtad:
"Az ellenzék azt mondja, hogy az a falu, amelyikben bezár a posta, bezár az óvoda és bezár az iskola és még gyógyszertár és háziorvos sincs rövid távon elnéptelenedik!

Hogy miért zárják be ezeket az intézményeket?"

Most meg:
"A közel 60 ezer fővel csökkent közszolgálati létszám, átlag 135.746 Ft nettó jövedelemmel számolva, közel 100 milliárd megtakarítást eredményezett éves szinten.

Azaz, ha 600 ezer fővel még csökkenne a létszám (...), akkor a megtakaríts további 1 ezer millárd lenne."

Miközben a közalkalmazottak elég jelentős része az oktatásban és az egészségügyben dolgozik... Akkor most leépítsünk vagy nem? Akkor most a közalkalmazotti és intézményi leépítés ésszerű racionalitás vagy üldözendő megszorítás? Vagy feltaláltad a tanár nélküli iskolát? A tanárokat építsük le, de az iskola maradjon meg ráadásul úgy, hogy tanulhassanak is benne...

Kicsit anarchikus a mai termésed.
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 17:47
Előzmény: #29  opposition2002
#31
A közel 60 ezer fővel csökkent közszolgálati létszám, átlag 135.746 Ft nettó jövedelemmel számolva, közel 100 milliárd megtakarítást eredményezett éves szinten.

Azaz, ha 600 ezer fővel még csökkenne a létszám (...), akkor a megtakaríts további 1 ezer millárd lenne.

Így már "csak" 14 ezer milliárd lenne az, amit a kormány elkölt!
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 17:41
Előzmény: #28  maxwax
#30
Vajon az oktatásban hogyan (és miért) lett a 2002-es 233,6 ezres létszám 2007-re 252 ezer?

Az is érdekes, hogy 2005-ben meg még több volt az összesített létszám (806 ezer), mint 2002-ben (800,5 ezer)?!

Viszont 2006 és 2007 során közel 60 ezer köztiszt és -alkalmazottal lett kevesebb!
Mondjuk látszik is a munkanélküli-adatsoron!

Egyébként valóban a legjobb közszolgából munkanélkülit csinálni, hiszen azáltal az költségvetés egyenlege csak javulhat!
opposition2002 2008. 12. 17. 16:34
Előzmény: #27  maxwax
#29
Szerintem az is eléggé nagy probléma, hogy a főleg nagyvárosokban élő liberális beálítottságú médiaértlemiség belesúlykolta az emberekbe, hogy az a fő baj, hogy sok a kistelepülési iskola, meg a vidéki posta, stb., egy szóval hogy itt folyik el a nagy pénz. Túlmenően azon, hogy egyébként budapesten és a nagyvárosokban a legalacsonyabb az egy tanárra jutó diákszám (tehát ha valahol, akkor itt kellene iskolákat bezárni), ez az egész iskolabezáró hajcihő minimális megtakarítást eredményezne csupán.

Ha valahol el kellene kezdeni takarékoskodni, akkor az szerintem a közbeszerzések piaci, itt ugyanis a Transparency International legutóbi becslése szerint a korrupció miatt az indokoltnál 20-25%-al drágábban valósulnak meg a beruházások. Tekintve a közbeszerzési paic 3000 Mrd Ft-os éves nagyságát, a korrupció úgy 500-600 Mrd-os többletkiadást okoz évente, amit el kellene kezdeni lefaragni. Minden drágán épül (autópálya, híd), és mindenhonnan lopnak. Azért egy 4-5 éves időtávon biztosan le lehetne jócskán a korrupciós költségeket faragni.

Nem itt kéne kezdeni inkább, mint a kistelepülések folytonos csesztetése helyett. Egyébként pont ezért (is) olyan kevés itt a gyerekszám, mert az infrastruktúra folyamatos és tudatos lezüllesztése miatt elmenekülnek a fiatalok, és csak az idősebbek maradnak, meg a szegényebb, hátrányos helyzetű rétegek. Dehát Mihályi Péter (eredeti nevét nem tudom) is megmondta már, hogy a falu ósdi, középkori képződmény, amit fel kell számolni...
maxwax
maxwax 2008. 12. 17. 16:28
Előzmény: #27  maxwax
#28
Pontosítok:
link
Látható, hogy a legtöbb közalkalmazott éppen az oktatásban (kb 250e) és az egészségügyben (kb 160e.) van. Problémás területek. Hatalmas ellenállás mutatkozik, ha csak érinetni próbálják őket.
maxwax
maxwax 2008. 12. 17. 16:14
Előzmény: #5  hill
#27
A 3. ponthoz volna egy aprócska észrevételem.
A közszféra (tanárok, orvosok, bírák, ügyészek, hivatásosok, hivatalnoko pl.) létszáma kb 723ezer, előző évben kb 760ezren (ksh). Ebből köztisztviselő kb 103ezer - ők a "hivatalnokok" minisztériumokban, intézményekben, önkormányzatoknál, de pl a közterületfelügyelők is -. Akkor kiket kellene ebből leépíteni?
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 16:13
Előzmény: #23  hill
#26
2007-ig Gyurcsányt dicsőítették és Orbánt szídták, ha kellett még egyesek Medgyessyt is szídták Orbán mellett.

Idén jött el a pillanat, hogy a legelfogultabb MSZP-SZDSZ-es sem képes már dícsérni Guyrcsányékat, medgyessyt, ezért maradt nekik Horn.
(Aki szerencsés világgazdasági környezetben, jelentős még meglevő állami vagyon eladásával és nem csekély megszorításokkal valóban jó irányban tartotta az ország szekerét, amit aztán Orbáénék is jól vezettek tovább, immáron állami vagyon eladása nélkül, némi csendes megszorításokkal és 2001-től receszióba süllyedő világgazdasággal. Aztán a 2003 óta eltelt 6 é nem hozott mást, csak lemaradást az EU-tól!)
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 16:05
Előzmény: #21  stock33
#25
A mindenkinek egyenlő eséllyel diplomát nem jelneti azt, hogy tudás nélkül diplomát!
Persze az MSZP-SZDSZ agymosó-gépezete szívesen fordítja így, annak érdekében, hogy abszurdnak állítsa be a felsőoktatás ingyenességét vágyó ellenzéki elképzelést!

A tudás nélkül diplomát az pont az 1996 óta töretlen buzgalommal (csak négy év kihagyással, ellenformálással) kialakításra kerülő Magyar Bálint / SZDSZ - féle oktatási reform eredményez!
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 15:54
Előzmény: #20  stock33
#24
Az ellenzék azt mondja, hogy az a falu, amelyikben bezár a posta, bezár az óvoda és bezár az iskola és még gyógyszertár és háziorvos sincs rövid távon elnéptelenedik!

Hogy miért zárják be ezeket az intézményeket?
Ennek az oka a megszorítás! Megszorít a kormány, miközben a GDP nagyobb hányadát osztja újra (de kinek?), mint 2001-ben!
hill 2008. 12. 17. 15:50
Előzmény: #21  stock33
#23
"Na ebből is látszik, hogy a szónoklataik célközönsége azon néposztály, akik a 8 osztályt se végezték el..." Lehet hogy van iskolád, DE elég ,,,,,,,, maradtál ha visszamenőleg még mindig Horn -T dicsőíted. Az iskola összevonásban van igazad, + a műszaki képzések felé kell irányítani az oktatást.
Németben , esztergályosnak , villanyszerelőnek tanítanak lányokat
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 15:49
Előzmény: #17  stock33
#22
A kormánynak kell programmal rendelkeznie, amhez tartania kell magát.

Az ellenzéknek nem kell saját "kormányprogramot" készítenie az ellenzéki időszakra!
Nézz szét egy kicsit olyan oszágokban, is, ahol nem volt szélsőbalos diktatúra a közelmúltban!

Abban viszont kifejezetten tévedsz, hogy az egészségügyi reformnek nevezett folyamat azonos a magántőke bevonás kérdésével!

Jobb, ha tudod, a Fidesz is akart egészségügyi reformot, nem is 2002 előtt, hanem 2007-ben! Törvényt is készített! Csak az MSZP-SZDSZ többségű bizottság leszavazta azt, így napirendre sem kerülhetett!
Azaz a sok rossz példádhoz azt is beírhatod, hogy a "Fidesz is akart egészségügyi reformot, de mégis leszavazta azt"! Mert nem az glészségügyi reformot szavazta le, hanem annak az MSZP-SZDSZ által megvalósítani kívánt formáját!

Tudod, bemégy egy VW autószalonba, autóvásárlási céllal. Ez nem jelenti azt, hogy Golfot akartál, azaz hiába akarnak ráderőltetni egyet, mégsem kéred azt. Mert ugyan autót szerettél volna, de nem pont azt!
A Fidesz is akart reformot, csak nem úgy, ahogyan azt az MSZP-SZDSZ kormány akarta. Ez nem ellenmondás!

Aztán a Fidesznek lett is igaza, mert a megszavazott egészségügyi reform meg is bukott!
Nem maradt más ebből sem, csak egy újabb gyurcsányi "eltúrás"!
Hát kellett ez és így???
stock33
stock33 2008. 12. 17. 15:36
Előzmény: #20  stock33
#21
Apropó, mindenkinek diplomát. Jelentem, az egyetemekre most olyanok is felvételt kapnak, akik a nevüket is csak segítséggel tudják helyesen leírni.
De nem lehet az ilyeneket eltanácsolni, mert a jelenlegi ellenzék szerint joguk van a diplomához, és azonnal népharagot próbálnának gerjeszteni, sztrájkokat, stb.

Ennyit az ellenzék ténykedéséről. Meg lehet bénitani az országot ellenzékből is. Jó példa erre Magyarország....
stock33
stock33 2008. 12. 17. 15:33
Előzmény: #18  stock33
#20
A jelenlegi ellenzék be akarja beszélni a lakosság kevésbé értelmes rétegeinek, hogy pl. az iskolák összevonása megszorítás. Azon iskoláké, amik kétszer ekkora gyereklétszámot szolgáltak ki 20-30 évvel ezelőtt..... Na ebből is látszik, hogy a szónoklataik célközönsége azon néposztály, akik a 8 osztályt se végezték el...
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 15:30
Előzmény: #13  hill
#19
Ha a Fidesz ügyes, akkor a találkozóra néhány konkrétummal érkezik, amit előtte közzé is tesz, hogy utána követkető legyen, hogy ki mit mondott!

Ezek a főbb témák (a konkrétumokat addig ki lehet dolgozniuk, hacsak már kész nincsenek):
- 200 fős parlament,
- adóreform,
- önkormányzati reform,
- 2 fordulós önkormányzati válsztás - ha nincs 50%+,
- pályázati / támogatási rendszer (ebben talán összeülés nélkül is van már megegyezés!).
stock33
stock33 2008. 12. 17. 15:30
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#18
Nem tudom mire gondolsz..... Nem mondtam egy betűvel se ellent magamnak.
Nem megszorítás, ha két, 35 fős faluba csak egy vezérigazgatót teszünk a korábbi helyett. Pont.
stock33
stock33 2008. 12. 17. 15:29
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#17
"De ne feledd, a kormány dolga, hogy kormányozzon a maga világképe és programja szerint, az ellnzéké pedig az, hogy megpróbálja ennek ellenére a saját szavazóit a saját programjának (rész)teljesítésével szolgálni!"

Na ezzel jelenleg nagy gond van, ugyanis az ellenzék programja semmi másból nem áll, mint ellentmondani a kormánynak. Olyan kormányjavaslatokat szavaznak le, amiket a saját kormányzásuk alatt, vagy a választási kampányukban még sajátjukként kezeltek.
Pl. az egészségügyi reform. Milyun bőszen hírdatte annó Mikola, hogy az egészségügybe be kell hozni a magántőkét, a nélkül csak agónizál.
Milyen bőszen hírdették a választási kampányban, hogy a pénzintézetek extraprofitját meg kell adóztatni? Errefel az mszp megadóztatja.. ja, hogy közben az ellenzék köpönyeget váltott és már bőszen kikel ellene?
Férgek azok, mégpedig a gané legalján kaparászó valamik.
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 15:24
Előzmény: #14  stock33
#16
Szerintem olvasd el még egyszer azt, amire válaszoltál (és amire a tágy is vonatkozik!), mert olyan a hsz-od, mint GYF megnyilatkozásai:
Egy mondatban mond igent és nemet egyszerre!
(Neked még több mondat kell az önellenmondáshoz!)

Hiszen előbb azt írod, hogy nem igaz, majd azt vázolod, amit én részletsebben kifejtettem!
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 15:19
Előzmény: #8  stock33
#15
A Fidesznek ezirányú hibája az, hogy nem akarja, hogy az ellopott rendszerváltás most legyen radikális átalakulás, a vele járó többszázezres munkanélküliséggel, ellátási gondokkal.
Ez 1990-ben lehetett volna elfogadottan véghezvinni, de akkor a verbális radikalizmusból MDF-SZDSZ paktum lett, ami hagyott mindent a régiben!

A Fidesz a gazdasági fejlődéssel akarja kinőni a poszkommunista gazdaságot, miközben a gazdasági mutatókat jól karban tartja és finom átlalakulásokat hajt végre.
Ezért nem volt nagy refom az előző gazdasági válság környékén, de éppen ezért volt, hogy a gazdaság szépen fejlődött és még a 2001-es évben is csökkenő államadósság mellett, jól teljesített a gazdaság.
Szerencsétlenségükre a hétéves ciklus végét kapták el, ezért volt kevesebb eszközük, mint előttük Hornnak és utánuk Medgyessynek és Gyurcsánynak!

Ha a kormány és az ellenzék eltűnne, akkor jönne az anarchia és a káosz korszaka, ami sokkal "véresebb", (de eredménytelenebb!) lenne, mint amilyen egy jó rendszerváltás lehetett volna!

De ne feledd, a kormány dolga, hogy kormányozzon a maga világképe és programja szerint, az ellnzéké pedig az, hogy megpróbálja ennek ellenére a saját szavazóit a saját programjának (rész)teljesítésével szolgálni!
Ez csak egymásal szemben történhet.
Mindez alól csak a nagykoalíció lehet kivétel, de az Magyarországon szóba sem jöhet!
stock33
stock33 2008. 12. 17. 15:16
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#14
"Viszon az apparátus sokkal kisebb lehetne, ami önmagában (és kizárólag) megtakarítás lenne"

Ez így nem igaz. Gondolj bele: 30 fős tanyára polgármester.
Simán össze lehetne vonni 3-4-5-10 települést is, központi ügyintézéssel. Miért lenne az megszorítás, ha egy polgármester nem 113, hanem 864 ember ügyeiért felel? Még a 864 is édeskevés. Mondhatni röhejesen kevés.
Ez méretileg is nagyobb bázist adna, lélekszámban, amellyel nagyobb eséllyel lehetne pl. pályázgatni. Lépjünk már túl a komcsi elképzeléseken, miszerint mindenki kapjon postát, meg helyi űrközpontot. Az a rendszer megbukott, nem lehet figyelmen kívül hagyni az észszerűséget, a költségeket, stb.
Pl. a megyerendszer is azért baromira elavult, mert önmagában egy megye kicsi a legtöbb uniós pályázathoz.
hill 2008. 12. 17. 15:12
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#13
Ezért húzzák az időt !!!!!! Javulást lehet hogy szeretnének, de ahhoz ők szenvednék el a legnagyobb károkat. Egymásra mutogatnak, majd "januárban" beszélnének, januárban meg megvárják a márciust. Túl sokat keresnek ahhoz képest, hogy csak egy hónap időhúzás is ne számítana nekik.
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 15:10
Előzmény: #7  pampa
#12
Egy lehetséges megoldás a kommunista diktatúra alatt járásként működő területek önkormányzatisága.

Ez persze járhat együtt helyi szintű, rossz értelemben vett protek cionizmussal, ami ellen csak törvényi szabályzókkal lehetne kis mértékben védekezni.
Viszon az apparátus sokkal kisebb lehetne, ami önmagában (és kizárólag) megtakarítás lenne!
stock33
stock33 2008. 12. 17. 15:09
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Leginkább ezért tart itt az ország.
Utoljára Horn idejében történt valami, egy olyan kormány alatt, akitől én személy szerint nem vártam semmit... Azóta gané vált ganét.
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 14:57
Előzmény: #8  stock33
#10
Bocs de ugye egyikőtök se olyan naiv, hogy azt higgye, most változna meg bármelyikük is ?Mindegyik fújja a magáét eztán is. Az igai reformok fő vesztesei ugyanis épp a mai politikai elit lenne.
hill 2008. 12. 17. 14:55
Előzmény: #7  pampa
#9
Nagyon egyszerűen--- megyei szinten,- a város lakosságához viszonyítva kb 30E lélekszám alatt nincs önkorm
de megragadom az alkalmat a legnagyobb pocsékolás kiadási szinten jelentkezik
Bevételi szinten nincs termelő üzem ( max baráti kezekben, MszP) tehát csak a lakosságot tudják sarcolni--- hogy a kiadási oldalon lyukas zsebekbe tegyék-- ellopják
stock33
stock33 2008. 12. 17. 14:51
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#8
És akkor ezt még toldjuk meg a jelenlegi ellenzék populista, kommunizmus legmélyebb bugyraiból ötleteket merítő, sehova se vezető politizálásával. Egy bukott vezér agóniája, amit 2002 óta megszenved az egész ország. Öntisztulásra képtelen vezetéssel, akik a rendszerváltás óta képtelenek maguk közül kivetni a férgeket. Kormányzásuk alatt koleszos haverok között osztogattak miniszteri székeket, visszahozták a diktatúra már homályba vesző eszközeit.

Addig nem lesz itt fordulat, amíg a jelenlegi kormánnyal együtt a jelenlegi, férgektől hemzsegő ellenzék is el nem tűnik a politikai életből.

Nagyon jó példa a sehova se vezető politizálásra az ellenzék vezérének kijelnetései. Reformok? Ugyan már, továbbra is tartsuk életben a kommunizmus maradványait....
pampa 2008. 12. 17. 14:43
Előzmény: #5  hill
#7
6) önkormányzatok kb 3500 db radikális csökkentése pl (svédország-600db)

Ez már annyiszor előkerült itt a fórumon,de konkrét elképzelés sohasem volt mellé társítva. Kifejtenéd bővebben,hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni?
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 14:42
Előzmény: #4  stock33
#6
Igazad van, egyértelmű, hogy gYurcsány képmutató és hazug és csak a hatalom megtartása az egyetlen célja.

De most itt a lehetőség, ha elfogadja a Fidesz ultimátumát, akkor van esély a változásra, még azelőtt, hogy menni kellene az MSZP-SZDSZ kormánynak!

Hiszen a kormány kormányoz, az ellenzék nélkül is. Ha valódi vűáltozást akar, akkor nem kis megszorításokra kell héhány szavazat, azt megkapja az SZDSZ-től vagy az MDF-től.
Nagy változáshoz (pl. 200 fős parlament, 2 fordulós önkormányzati válsztás - ha nincs 50%+, adóreform, önkormányzati reform) kell csak az ellenzék szavazata, de akkor el kell fogadnia, hogy a törvényt az ellenzék terjeszti be és a kormány fogadja el. Megfordulnak a szerepek a 2/3-os kérdések esetén. Ez szükségszerű!
De ha az MSZP-SZDSZ nem akar változást, és csak látszat az amit indítványozott, akkor hamar kiderül ez az újabb gyurcsányi képmutató hazugság!
(Tudom, lesznek, akik majd bedőlnek neki! De ne feledjük, ha nem adja át a törvényalkotás jogát 2/3-os kérdésekben, akkor nem volt valódi cél az öszefogásra!)
hill 2008. 12. 17. 14:37
Előzmény: #3  maxwax
#5
Kettős élű a dolog. Ha nem megy el, azt mondják Viktorról, hogy nem akarja a javulást a megegyezést.
Ha elmegy ? AZ Mszp ráken mindent a Viktorra, hogy lám lám ezt akarja a Fidesz
Én nem mennék el Viktor helyében-- Bár az Mszp képtelen rájönni a javulás nyitjára Hívjatok meg engem , elmondom mit kellene tennetek
Kb itt kezdeném
1) végkielégítések megszüntetése
2) közalkalmazotti leépítés 30-40%
3) bérfeszültségek megszüntetése
4) Áfa visszatérítés eltörlése (külföldiek esetén !!!)
5)50%-s kiadáscsökkentés állami és önkormányzati szinten
6) önkormányzatok kb 3500 db radikális csökkentése pl (svédország-600db)
7)munkahelyek létesítése-adományok csökkentése
8) zóldenergia beruházások megindítása(
9) közműdíjak csökkentése
mindent drasssssszzztikusan kb ahogy a zsebeket tömi kedves Mszp
stock33
stock33 2008. 12. 17. 14:26
Előzmény: #1  portfolio
#4
"A Fidesz elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott: zajlik a találkozó előkészítése, de arról még egyeztet a párt vezetésével, hogy milyen feltételeket szabnak.

A volt miniszterelnök azt mondta: olyan reformokhoz nem adja a nevét a Fidesz, amelyek nem az emberek érdekeit szolgálják, de egy radikális gazdaságpolitikai fordulatról szívesen tárgyalnak. "

Egy lexikoni példa a képmutatásra....
Addig semmi esély a változásra, amíg van olyan primitív politikus, aki nem fogja fel, hogy a változásnak vannak vesztesei is.
maxwax
maxwax 2008. 12. 17. 13:34
Előzmény: #1  portfolio
#3
Ha OV nem megy el, akkor mondható lesz, nem képes hatalmi vágya elé helyezni az ország érdekeit.
Ha elmegy és megegyeznek valamiben, akkor talán akad egy-két olyan kétharmados törvény, ami átmegy a parlamenten, s egy kis reform - pl. önkormányzati - is elindulhat...
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 13:21
Előzmény: #1  portfolio
#2
Megdöbbentő arcátlanság ez Guyrcsány részéről ez!

(De legalább remélen nem csak a választók, hanem a tőkepiaci szereplők is bedőlnek ennek az újabb gyurcsányi hazugságnak és szárnyalásba kezd a forint és a BUX egyaránt!)

Topik gazda

anarch
5 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek