Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 12. 15. 08:32

Rossz hírek ellenére szállt el Ázsia  

Ugrás a cikkhez
A pénteki amerikai emelkedést követően ma hajnalban az ázsiai börzék is felfelé vették az irányt. A japán piac annak ellenére emelkedett nagyot, hogy a tankan index igencsak kedvezőtlen üzleti bizalmat sugall.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=107461
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stock33
stock33 2008. 12. 15. 09:17
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
Azért ez nem olyan egyszerű....
Ha nem mentik meg az autógyárakat, akkor attól ők még nem szűnnek meg, hanem csődvédelem alatt átszerveződnek, pl. kirúgják a dolgozók jelentős részét, a maradékot alacsonyabb bérek mellett viszik tovább. Azaz továbbra is ontani fogják az autókat, lényegesen hatékonyabb működés mellett. Persze jóval kevesebb autó kerül utcára, de ha úgyse kell annyi, akkor ez van.
A gond inkább az, hogy akár 1 milla ember kerül így utcára, ami viszont azt jelenti, hogy még kevesebb autót kell gyártani. Erre az amcsi, átszervezett autógyárak már fel lesznek készítve, a japcsik viszont nem. Azaz ott is jöhetnek a leépítések, hisz már a mostani igényeknél is jóval több autót gyártanak.
Messze van még az egyensúlyi állapot. Most, hogy eltűnt az olcsó hitel a piacról sokkal kevesebb autó fogy.
Törölt felhasználó 2008. 12. 15. 09:09
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
Nem kell majd annyit dolgozniuk, hogy az egész amerikai piacot ellássák kocsikkal. Tiszta sor.
Törölt felhasználó 2008. 12. 15. 08:59
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Rátapintottál a lényegre. Szerintem a Toyota meg a Honda befektetői marhára nem szeretnék az amerikai gyártók megmentését. Az nekik INKÁBB jóhír hogy nem szavazta meg a szenátus a 14 milliárdot. Több autót fognak eladni a japcsik ha azok bedőlnek.
Törölt felhasználó 2008. 12. 15. 08:54
Előzmény: #1  portfolio
#2
"A Toyota 9, a Honda 7.5%-kal került feljebb Tokióban, miután a piac a héten várja az amerikai autógyártók megmentésének lépését. A befektetők az elmúlt napokban azt láthatták, hogy a gyártókat akár a 700 milliárd dolláros bankmentő csomagból is megmenthetik. "

pontosan miért jó az a japán gyártóknak, ha az amerikai vetélytársakat megmentik?

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek