Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 09. 02. 12:24

Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard)  

Ugrás a cikkhez
Gyurcsány Ferencnek miniszterelnökként meg vannak számlálva a napjai, miközben bizonyosnak tűnik, hogy a következő választásokat az Orbán Viktor volt kormányfő vezette jobboldali-nemzeti Fidesz fogja megnyerni - olvasható az osztrák Der Standard napilap két külön cikkében.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=101787
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 22:52
Előzmény: #367  mondoka
#369
ezt nappal sem lehet lekereskedni... Hogy lehet így poziciónálni /fel vagy le teszed a pozit?/ Közben esetleg lehet , de az is nagyon bizonytalan - és jönnek az adatok is... Oszt jónapot
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 22:41
Előzmény: #365  mondoka
#368
kedves tüntető úr.. a kukákat legyenszíves nem felgyújtani szíveskedjék, és amennyiban lehetséges engem azzal kockakővel mégegyszer ne dobjon meg amennyiben kérhetem, mert eléggé fájdalmasan erintett a lapockám körül . Megkérhetném arra is , hogy demonstrációját meglehetősen és az adódó lehetőség szerint kúltúrált körülmények között, nem artikulálatlanul ordíbálva , köpködve , nem anyámat szídva végrehajtani szíveskedjen . Végezetül amennyiben szíves tüntetését befejezte , úgy kérném azt is , hogy hazafelé útjában nem fél Budapestet végig ordíbálva, mocskolódva , és törve zúzva tegye meg . Ezért Önnek a Magyar Rendőrség nevében köszönettel tartozunk és különben is áldja meg Önt az Isten azért, hogy találkozhattunk ..
mondoka 2008. 09. 11. 22:32
Előzmény: #366  Törölt felhasználó
#367
Ezt kerskedje le valaki napon túl -ami itt már legalább egy hete megy.
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 22:27
Előzmény: #364  Törölt felhasználó
#366
A dji és composit is poziban zárt , a bankok jó része is pozit produkált ../ Há mi van itt !!!/
mondoka 2008. 09. 11. 22:18
Előzmény: #363  mondoka
#365
Hát én nem tudom én még igazi tüntetést csak a tv-ben láttam.
De láttam vagy egy éve hogy egy pakisztáni tüntetést hogy oszlattak fel.
Na ne gondoljátok....
Kis túlzással az ovisokat kisérik úgy haza.
Megdöbbentem. Törés zúzásnak nem voltak nyomai sem az utcán, sem az embereken.
Vagycsak a nemzetközi médiának szólt a dolog?
Állítólag mi vagyunk az európaiak .
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 22:16
Előzmény: #361  mondoka
#364
Egyszerűen nincs olyan politikus ma mon , aki alkalmas lenne Magyarország miniszterelnökségére . Ugyhogy nekünk egy jó időre ebből a szempontból befellegzett. Nézzünk ki egy külföldit / pl.egy Shröder kaliberüt /és azt propagáljuk.. Nagy szégyen lenne a politikusainkra ... :)))
mondoka 2008. 09. 11. 22:11
Előzmény: #361  mondoka
#363
Khmm... " j "és nem "ly".
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 22:11
Előzmény: #360  mondoka
#362
Mi itt be vagyunk gubózva a mi kis világunkba és azt hisszük hogy az ilyen tüntetéseket egyedüálló módú brutalitással oldja oldotta meg a magyar rendőrség . Hát akkor ugyanezt a híd lezárást és randalírt próbáljátok ki Párisban . Ott nem komcsi a rendőrség , de ez ami itt van vagy volt kutya izéje amit ott kapna válogatás nélkül ismétlem : válaogatás nélkül a francia rohamrendőrségtől . Van nekem élményem bőven onnan , és csak röhögök ezeken a felbuzdulásokon ahogy itt óvják a seggüket a kint randalírozókkal elvegyülők. Van ott is némi felhang az utána levő napokban a "nem kicsi" brutalitásról aztán semmi elhal az egész .... , de itt annyira viszik , mintha a világon ilyen nem ellen . Tudjátok hogy hogy félnek ott a r.rendőröktől azokban az órákban ??Amit azok kapnak ... Arról nektek fogalmatok nincs !! /nem hogy Egy Morvai Krisztinának :)) Kiküldeném egy ottani randalírral egybekötött demonstrációra "tanulmány útra" . Elhülne a vér benne !/
mondoka 2008. 09. 11. 22:05
Előzmény: #360  mondoka
#361
Hihhhetetlen hogy minden hibályát ráolvassátok Gyurcsányra.
És ezekután viszont mégis azt mondjátok, hogy nincs ember aki nála jobban tudná mit kell tenni.
Ezt emésztenem kell...
mondoka 2008. 09. 11. 21:56
Előzmény: #356  mondoka
#360
2000 és 2006 között az átlagember elkezdett egyre jobban élni. Bár a jövedelemkülönbségek az ugyn. rendszerváltás óta csak nőttek.
2006 után ez a sokat szenvedett társadalom nagyot koppant. Kiábrándult és elvesztette a hitét nagyjából majdnem mindenben, de legfőképp a politikában, politikusokban. És kiborult a bili.
Erre még a politikusok sem számítottak.
Talán idejében végrehajtott kreativ reformok mindenkit megkíméltek volna az elmult időszak közjátékaitól.
Másnak sikerült. Lásd Szlovákia.

Aprpó közjáték..
Nem idevág, de azért elmondom észrevételem.
Az ominózuus Tv ostrom más napján láttam Demszky-t nyilatkozni. Nem tudom rajtankívül emlékszik e még valaki erre. Egy ország figyelte döbbenten az eseményeket. Akkor és ott még nem lehetett tudni hogy ezek után, hogy megtörtént az amit soha nem gondoltunk volna, hogy mi lesz még.
Nem lehetett tudni hogy ezekután holnap vagy bármikor nem győz-e majd egy valami féle forradalom.Vagy netán polgárháború lesz?
Nos ekkor Demszky leadott mint a főváros polgármestere egy olyan nyilatkozatot amin utólag döbbentem meg (miután már látszott hogy mégis mi lehet ebből az egészből).
Leadott egy olyan semleges nyiltkozatot, bár most úgy is tagadná, bár valamilyen arhívumban úgy is megvan. Hogy szóval a nyilatkozat alapján, ha másnap győz valamiféle forradalom akkor lett volna módja akár a forradalom oldalára is álni. Ha mondjuk igényt tartottak volna rá. Vagy így legalább nem lincselték volna meg.
Aztán amikor a rendőrség átment terrorba az utcán, nem kímélve a rendbontókat, és talán mégtöbb teljesen ártatlan embert sem, hogy az utcáról a biztonság kedvéért mindenki takarodjon haza.- Na ekkor már elő jött a szigorú, rendkövetelő, vádló Demszky is.
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 21:52
Előzmény: #358  Törölt felhasználó
#359
Ha poziciót nyitsz , akkor ne remegjen a kezed, nyisd meg és vállald azt is hogy veszíthetsz . Ennyit beszari Gyurcsányról... /már régen vesztett / Ez nem azt jelenti , hogy az a másik sz. jóval nagyobb köcsög Orbán nyert .Na az aztán még ennyit sem vállalt egyetlen napig sem semmiben , mint ez az agyonátkozott Gyurcsány Ferenc.
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 21:36
Előzmény: #354  Törölt felhasználó
#358
Ismétlem: azért beszari alak, mert kiválóan tudja és le is képes vezetni mo gazdasági helyzetét , illetve tökéletesen látja mik azok a fundamentális pontok , aminek neki kellett volna gyűrköznie . Többek között a szociális kiadások / pénzügyi szempontból egy röhej ami itt megy ! A felelötlen nyugdíj emelések . A volt svéd szoc. modell kutya f.. már ehhez képest / Az adóreformnak, és majd aztán az eü-ügye .. Konfrontálódott azzal akivel nem kellett volna , helyette a jóval nagyobb motort / a vállalkozásokat adóreformügyben , a differenciált cs.pótlékot - és nem azt a kurva , most !! teljesen felesleges kormányzati negyedet , fehérítést adómorált meg adóbehajtást eröltette volna . Gyurcsány , akit lehetett , mindenkit magára haragított: a vállakozói réteget mert nyomorítja az adókkal /adóreformok elmaradásával , behajtással / az állás nélkülieket, mert semmiféle aódreform vagy könnyítés hijján nincs új munkahelyterrmtés növekvő infl.mellett , nincs állami beruházás az adóprésből és az egyéb többlet bevételből sem, tehát a közép és nagyvállalkozók is szívnak , mivel kevesebb a bevétel ezáltal a kifizethető munkabér , így az adó bev. a köv.években kevesebb lesz ami spirálosan megint generálja a szar újrateremtését. A családok hitelekkel oldják?? meg a kimaradó bev.-ből származó fogyasztásaikat , ezáltal a belső tartós és egyéb hosszabb távú fogyasztás lecsökken . Az ingatlan pang /új-használt/ a A fogyasztásra felvett hitelek miatt nincs pénz az egyéb beruházásra kisvállalkozói mikroszinten /boltok bezárnak / és folytathatnám . stb, stb.stb . Gyurcsány mindezt TUDJA!

Amikről írsz azok a praktikák amikkel minden köcsög politikus élt és sajnos élni is fog . Korántsem rólunk szól az írásod, hanem valamiféle pártbeli poziciós és harcos körmönfont szarakodásokról, és több közt ezért is beszari , hogy ezekkel nem tudott ő sem szakítani . Igen akkor le kellett volna mondania , mert valóban nemcsak ő ,hanem egyik sem szerződött ezekre a buzerákra , amikor mi.elnök lett .

exley 2008. 09. 11. 21:23
#357
A lehűtött szdszel, a kongresszus támogatásával végig viheti megkezdett reformot. Helyzeti előnye abból fakad, hogy a polgáriaknak a leghalványabb elképzelésük sincs arról, hogy mit is kellene tenni. A legszembe tünöbb, hogy ezt érezni lehet, ezt a nagyfokú bizonytalanságot. A polgári oldalon a második választási/szocialista/ciklus végén is azok a polgári emberkék osztják az észt akik leszerepeltek, két megmérettetést veszítettek el. Az egyszerű választó tudja, hogy a polgári oldal esetleges győzelmével a káosz csak tovább fokozódik. A parlament csak akkor lehet feloszlatható, ha ez a nép akarattal is párosul. A polgári oldal a néptől igen távol áll. Gyurcsánynak a párton belül és azon kívül sincs számot tevő riválisa. A reform csak Gyurcsányal vihető véghez, ha tetszik, ha nem. Ő tudja, hogy honnan lehet a hiányzó milliárdokat elő szedni. Társadalmi támogatottsággal a közérdeket az egyéni érdek elé tudja helyezni. Magyarországon annyi a milliárdos mint az égen a csillag. csak ő tudja rászórítani őket a fokozott köz teher viselésre, erre Orbán teljeségel alkalmatlan.
mondoka 2008. 09. 11. 21:15
Előzmény: #354  Törölt felhasználó
#356
A reform fogalma viszont nem egyezik meg a megszorítás fogalmával.

Az állami újraelosztás, és a túlsúlyos állami költekezés nem csökkent.
Akkor hol it a reform?
Szimpla behajtás , megszorítás ment abba az irányba amelyikre úgy gondolták kevésbé fog fájni.
A megszorítások lefolytják a gazdaságot.
Az igazi és helyes reformok még fel is pörgethetik.
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 21:10
#355
Itt soha senki nem ment a p.ba a hatalomból , mert a magyar vezető politikus ember arról híres szerte ebben az országban , hogy mindig is a legjobban tudta egyes egyedül és csakis ő , hogy neki itt mit is kell csinálnia . Ez világos és érthető derék hozzállás a részükről .. Ezért aztán minden mindig a szarnál szarabb , és aztán még szarabb lett ...
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 21:00
Előzmény: #348  Törölt felhasználó
#354
"Gy tudja mit kellene csinálni , de egy beszari alak..."

Hát... azért szerintem érdemes lenne egy kicsit árnyalni a képet.

1./ Gyurcsányt 2004-ben a párt, mint egy messiást tette meg miniszterelnöknek és - akár tetszik ez egyeseknek akár nem - győzelemre vitte a szocikat 2006-ban.
2./ Gyurcsány azt gondolta, ez a sírból visszahozott győzelem kellő erkölcsi alapot szolgáltat neki arra, hogy olyat tegyen, amit addig még egyetlen szoci vezér sem: liberalizálja a szocik programját és azt meg is próbálja valósítani. Nos ez nem sikerült. Miután a baromarcú demagógpopulista Orbán által feltüzelt társadalom nem volt vevő a reformokra - ráadásul azokat egy reformokra nem alkalmas gazdasági környezetben kellett volna megvalósítani -, a Gyurcsány mögött álló pártpolitikai támogatás is elapadt. Gondolom értésére adták az időközben pártelnökké is avanzsáló Gyurcsánynak, hogy vagy abbahagyja ezt a reformizét és olyan politikába kezd, ami megtartja a szocikat a hatalomban, vagy elzavarják a pi...ba.
3./ Nos itt egy pillanatra valóban kínálkozott volna lehetőség számára a távozásra, mondván; fiúk, én nem erre szerződtem. De maradt. Miért?
Szerintem ennek alapvetően két oka van:
a) Anno emlékezzünk Meggyesi Petyára. Petya zsarolni akarta a pártot és a koala partnert egy távozási szándék-bejelentéssel, amit - legnagyobb meglepetésére - mindenki elfogadott. Ez egy miniszterelnök számára, aki ráadásul nagy győzelemmel érkezett, meglehetősen dicstelen távozás volt a politikából. Helyére került Gy., aki egy hasonló távozással ugyanezt a nevetségességet kellett volna, hogy átélje. Gondolom, nem feltétlenül vágyik rá.
b) Valójában motiválhatják Gy. lépését pártpolitikai szempontok is. Nem véletlen, hogy a párt háttértámogatását - főleg a vidékét - ma is élvezi, hiszen az általa végrehajtott hátraarc és ezzel az Szdsz-szel történő szembefordulás az egyszerű szoci párttag és szavazó számára azt vízionálja, hogy "lesz még egyszer ünnep a világon", ha ez a mi Ferink ilyen karakánul szembe meri köpni a libsi partnert és nemet mer mondani a libsi elvárásokra. Ez a kiállás jócskán hozott a konyhára Gy-nál, így lényegében a belső pártellenzék sem meri igazán piszkálni, ráadásul nincs is igazán senki, aki a helyére pályázhatna: a szociknak egyszerűen nincs még egy Gyurcsányuk így beérik azzal, ami van. Éppen ezért Gy. úgy látja, még neki áll a zászló, minek lépjen le.

Röviden ennyi.:))
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 20:58
Előzmény: #351  tokos.
#353
na most aztán mond már meg nekem MELYIK NEM! HATALOMMÁNIÁS . Ki ne találd már hogy az a gyöngyhalász libsi-konzi hol itt hol ott összevissza eu alelnök(-mert hogy a gazdasághoz egy kukkot se ) OV tampon az meg nem az ...
zepi
zepi 2008. 09. 11. 19:41
Előzmény: #351  tokos.
#352
nem ferenc testvérre kéne haragudni
csak a feladatát végzi
azok a "bűnösök", akik rászabadították az országra...
szvsz
tokos. 2008. 09. 11. 18:24
Előzmény: #348  Törölt felhasználó
#351
"Gy tudja mit kellene csinálni , de egy beszari alak... "

És szerinted azért nem megy a p.csába??? Ugyan már, hatalommániás b@rom az is, azért látjuk még nap mint nap a képét.
mondoka 2008. 09. 11. 18:11
Előzmény: #349  Törölt felhasználó
#350
Itt senki nem alkalmas semmire.
Csak a mai rezsim képes...
Mennyi és milyen szép dolgra....
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 17:49
Előzmény: #343  Törölt felhasználó
#349
ez az északkorea az én szövegem :)
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 17:47
Előzmény: #347  Törölt felhasználó
#348
Gy tudja mit kellene csinálni , de egy beszari alak...
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 17:43
#347
hát gy . hülyeséget is mondott. Ha elveszik a cs.p. a gazdagoktól , azt nem hiszem hogy arra motiválja a tehetőst hogy ne szüljön több vagy egyáltalán egy babyt sem ... Ez így egy baromság mert nekik a havi 10 e bevét indiferens .. A szegényeknél otthagyott ugyanannyi csp , meg ugyanezt az állapotot eredményezné ami van .Tehát igenis itt lehetne csippenteni a költségekből . És hogy ne a középisk.tanár bérszintje legyen a limit , az meg egy egyszerű adminisztratív ügy.
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 17:25
Előzmény: #305  pampa
#346
Dehogy nincs programja - Széles G. a csapatával kidolgozottan / pont az ilyen önjelölt messiásoktól félek....

Aztán biztos vagyok benne , hogy Matolcsynak is van mindenféle szoftvere a gazdáság és a nemzet szárnyalására.. Aztán itt vannak a fiug , egytől egyig tele programokkal , Deutschnak tuti hogy van , a vadi új Áder is elő fog kerülni /hétszentség hogy nála is ott a farzsebben , Pokorni is csodálkozni fog hogy ilyent kérdezünk tőle mert hogy nekik mindig is volt /csak hát libsi-komcsi sajtó ugyebár.., és ezek mind mind időtlen idők óta felkészültek már a kormányzásra , hiszen a vezetésre senki más nem , nem lehet alkalmas rajtuk kivül
pampa 2008. 09. 11. 10:56
Előzmény: #344  pampa
#345
Max.ennyi volt várható. Eltárgyalgatnak még kb. 15 hónapig és akkora már elkezdődik a 2010-es választási kampány....

Nyugodtnak és tárgyszerűnek nevezte a miniszterelnök az SZDSZ-szel folytatott tárgyalást, Gyurcsány Ferenc ugyanakkor nem tudott konkrét eredményről beszámolni. Az egyeztetéseket jövő héten folytatják.


1
A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a kormányfő közölte: nyugodt, tárgyszerű légkörben egyeztettek a korábbi koalíciós pártok, nem ismételték meg a korábban hangoztatott vádakat, és az SZDSZ sem vetette fel a szakértői kormány kérdését.

A szocialista és szabaddemokrata politikusok egyebek mellett gazdaságpolitikai, oktatási, valamint a nyugdíjrendszerrel és a demokratikus közélettel összefüggő témákat tekintettek át, de megállapodás nem született.

A tárgyalásokat várhatóan jövő héten folytatják - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.
pampa 2008. 09. 11. 09:40
Előzmény: #343  Törölt felhasználó
#344
Az interjú.link

"Én mégis arra számítottam, hogy az SZDSZ ennél jóval nyitottabb lesz, s ugyan nem kritika nélkül, de elfogadja javaslataimat tárgyalási alapnak. Brüsszelben voltam, amikor ők elvetették a Megegyezést. Miután hazajöttem, első körben Lendvai Ildikót és Kiss Pétert kértem: beszéljünk a kialakult helyzetről. És ne hagyjuk annyiban."
Törölt felhasználó 2008. 09. 11. 08:53
Előzmény: #338  Törölt felhasználó
#343
Bármi is jön ennél csak jobb lehet,de szedjél még elö valakit hátha ez kevés azután meg a kedvenc miniszteredet hadd idézzem el lehet menni,mondjuk észak koreába.
mondoka 2008. 09. 11. 08:35
Előzmény: #341  pampa
#342
Kész csoda hogy Antal eljövetelével nem riogatnak...
A túúdós urak.
pampa 2008. 09. 11. 08:29
Előzmény: #299  Törölt felhasználó
#341
kanyisz

És azoknak a hiteleknek amit a Medgyessy kormány vett fel jóléti kiadások fedezésére és a további olyan kölcsönök amik nem beruházási célt szolgálnak azoknak az áthúzódó hatásáról mi a véleményed?

Topik gazda

Conqui
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek