Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2020. 09. 03. 07:09
Előzmény: #96279  Electricity
#96280
Bonyolult a kérdés. )
1.
Megengedheti magának a Rába (2500 ft saját tőke becslés mellett)  hogy az egyetemleges erkölcsi kódex korrekt követője legyen.
2.
A "telek" egyben történő értékelése illetve a menedzsment egyben történő értékesítése egy részben előnytelen és hibás koncepció.
Jelenleg nem ismerek olyan fejlesztőt aki egy 250 mrd és 10 éves futamidővel bírna, főleg nem egy (vidéki még ha fejlődő város is) kisvárosban.
3. /a
A jelek szerint meghaladja az MNV az IT és a menedzsment tudását a hasznosítása, és csak elveszi az energiát a nyereséges termeléstől....
   /b
A kisbefektetők is rátapadtak a telek történetre és elfedi, elvonja a figyelmüket az osztalék a termelés a cég jövőjének elemzéséről
Így hát lehet hogy célszerűbb ha a város pakol bele forintosokat
Béla a fejlesztő
ui. 
És persze mert a Rába jó
Electricity 2020. 09. 03. 06:50
Előzmény: #96278  pancserlama.
#96279
Kedves Láma, Még nem kaptam Tőled választ egy korábban általam felvetett, Mindenki számára fontos kérdésben. Légy szíves, tisztelj meg Bennünket,hogy válaszolsz. Köszönettel!
pancserlama.
pancserlama. 2020. 09. 02. 18:56
#96278
Mire is jó a portfólió?
.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200902/nem-vart-meglepetes-mar-augusztusban-talpra-allhat-a-magyar-ipar-447048
.
UGYANAKKOR A JÁRMŰIPARI SZEREPLŐKKEL BESZÉLVE, AZT LÁTJUK, HOGY JÚLIUSBAN A MEGRENDELÉS ÁLLOMÁNYOK VÁRAKOZÁSON FELÜL ELKEZDTEK NÖVEKEDNI ÉS VALÓSZERŰSÍTJÜK, HOGY A TAVALYI ÉS ÁLTALÁBAN MINDEN ÉVRE JELLEMZŐ AUGUSZTUSI LEÁLLÁSOK MOST ELMARADTAK. MÁRPEDIG, HA EZ ÍGY TÖRTÉNT AKKOR AZ AUGUSZTUSI ADATOK VÁRHATÓAN EGY KOMOLY VISSZAPATTANÁSRÓL TANÚSKODHATNAK MAJD.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 09. 02. 15:42
Előzmény: #96276  csongor64
#96277
Bár az uralkodó állami tulajdonviszonyokat valós kockázatnak tekintjük
Ezt hogy lehet érteni ?
Kritika az uralkodó (?) jelen állammal szemben 
S ezt az OTP teszi , hogy is van ez?
Miért is kockázat az állam ?
csongor64 2020. 09. 02. 09:19
Előzmény: #96274  csa-csi
#96276
Ez nem mai hír aki vette az már ezek tudatában vett.ingatlan eladása miért nem téma?talán OTP Csányi venne még? Ge.i undorító amit OTP művel
pancserlama.
pancserlama. 2020. 09. 02. 09:01
Előzmény: #96273  csongor64
#96275
Ez az OTP elemzése
csa-csi
csa-csi 2020. 09. 02. 09:01
Előzmény: #96271  pancserlama.
#96274
Pancser szövege magyarul:
 Tulajdonjog: Nyilvánvaló, hogy az állami tulajdonban lévő MNV 75% -os Rába-tulajdonosa nem tett érezhető változásokat a társaság működésében vagy stratégiájában. Az MNV eszközportfóliójának jelentős részét a közszolgáltatásokhoz kapcsolódó vállalatok alkotják - ebből a szempontból úgy tűnik, hogy a piaci körülmények között működő Rába ipari gyártó nem felel meg a tulajdonos portfóliójának. Az MNV nem tett közzé átfogó stratégiát vagy világos képet a Rábával kapcsolatos céljairól, leszámítva a kivásárláskori nyilatkozatot az állam jelenlétének megerősítéséről olyan stratégiai ágazatokban, mint az autóipar. Az utóbbi időben a Rába nem profitálhatott e stratégiai tulajdonos közelségéből, és a 2018. évi keretszerződés nem hozott látható gyümölcsöt a vállalat számára. További kockázat, hogy az állami tulajdonú vállalatok működéséről központilag deklarált irányelvek nem tesznek különbséget a vállalatok között, és nem veszik figyelembe az ágazat jellemzőit. Bár az uralkodó állami tulajdonviszonyokat valós kockázatnak tekintjük, ez a kutatás nem veszi figyelembe.
csongor64 2020. 09. 02. 08:59
Előzmény: #96272  pancserlama.
#96273
Angolból még van mit bepótolnod
pancserlama.
pancserlama. 2020. 09. 01. 21:31
#96272
Ez elég durva és elgondolkodtató :
“Although we consider the dominant state ownership a real risk, this research does not factor it in.“
pancserlama.
pancserlama. 2020. 09. 01. 20:24
#96271
OTP elemzés
Hogy is van ez ?:
.
Ownership: Apparently, the state-owned MNV’s 75% ownership in Rába made no palpable changes to the company’s operation or strategy. A significant part of MNV’s asset portfolio consists of companies linked to public services – from this point of view Rába, an industrial manufacturer which operates under market conditions, does not seem to fit the owner’s portfolio. MNV has not published a comprehensive strategy or a clear view on its goals with Rába, except the declaration at the time of the buyout on strengthening the state’s presence in strategic sectors like the automotive industry. Lately, Rába could not benefit from the proximity of this strategic owner, and the framework contract of 2018 bore no visible fruit for the company.A further risk is that directives centrally declared on the operation of state-owned companies make no difference between companies, and do not take into consideration the sector's characteristics. Although we consider the dominant state ownership a real risk, this research does not factor it in.
csuloktata 2020. 09. 01. 16:43
Előzmény: #96269  csongor64
#96270
Későn szóltál. Vettem, hülye vagyok. Eszembe sincs higítani. Semmi jövőkép, posvány az egész.
csongor64 2020. 09. 01. 15:59
Előzmény: #96268  csuloktata
#96269
Nehogy vegyél! Hülye ne légy!
csuloktata 2020. 09. 01. 12:00
Előzmény: #96264  csongor64
#96268

Kieső bevételt átszervezéssel nem fog pótolni, még költséget sem tud csökkenteni. 2019- ben sem vett semmit a Honvédség. 2020 félévére semmit nem reagáltak, csak megy a mellébeszélés.
A telek értékét meg próbálják ledumálni, értékét eltitkolni.Kié a cég a vezetésé, vagy a tulajdonosoké???
Mire kellene egy ilyen impotens cégbe beszállni???
balentum
balentum 2020. 09. 01. 09:52
Előzmény: #96266  zepi
#96267
Ez attól függ honnan nézzük.
Mert a nyomtatott papírok mögött lévő cégek érnek annyit, mint egy 120 éves prosperáló, termelő cég, akkor  onnan nézve pozitív.
Fordítva nézve már elszomorító a dolog és teljesen torz, de nyilván ennek oka van, ami remélem nemsokára ki fog derülni.
Közgyűlés 9 nap múlva.
zepi
zepi 2020. 09. 01. 09:47
Előzmény: #96265  balentum
#96266
Hogy hamis a piac jelenlegi értékítélete .
balentum
balentum 2020. 09. 01. 09:43
Előzmény: #96263  zepi
#96265
Ebből mire kellene következtetni??
csongor64 2020. 09. 01. 09:43
Előzmény: #96262  csuloktata
#96264
Jármű üzletág kieső bevételét pótolhatja átszervezésekkel sőt covid után full termelés usákoknak fák nak
zepi
zepi 2020. 09. 01. 09:41
#96263
Érdekes, senkinek nem tűnik fel, hogy  azonos szinten van  a delta(ex estmedia, econet, stb)  és a rába tüzsdei kapitalizációja ?
csuloktata 2020. 09. 01. 08:44
Előzmény: #96261  pancserlama.
#96262

Rába képtelen a honvédség számára elfogadható terméket előállítani. Ezért nem rendelnek tőle. Csavaródó alváz, alulméretezett motor, terepre alkalmatlan futómű.
Könyöktámaszt gyárt a skodákba...
pancserlama.
pancserlama. 2020. 08. 31. 19:48
#96261

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek