Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 07. 08. 20:28
Előzmény: #95798  pomperj
#95799

Mert az állam nem akarja eladni. Törvényben van az 50%+1 beégetve. Ahhoz hogy a remek elképzelésed megvalósítsa valaki előbb egy választást is nyernie kellene a fidesz ellen. Vagy meggyőzni a miniszterelnököt, hogy nem kell nekik a Rába.
Melyiket tudod prezentálni? Utána jöhet a LBO.
pomperj
pomperj 2020. 07. 08. 20:20
#95798
Olvasom, es nem  ertem.
Itt tobben azt allitjak, hogy a RABA tulajdonaban levu telek er 20Mrd korul?
,
A cegben van 13.5m reszveny, a mai 850Ft arfolyamon ez 11.5Mrd, 
a Book value ennek majdnem a duplaja.
A cegben az Allam 75% tulajdonos, es az tortenik, amit az allam akar.
Hz ez mind igaz, miert nem tesztek egy bankkal szovetkezve kiVasarlasi ajanlatot, 
mondjuk a mai arfolyam felett 40%-al?
Szinte mindenki odaadana, talan meg az allam is. 
Aztan lehet ertekesiteni a telket, abbol ki lehet fizetni a bankot, aki meghitelezi a kicasarlast,
 es utana meg marad 3-4Mrd cash, es megmarad a telken kivul az egesz RABA.
Törölt felhasználó 2020. 07. 08. 20:07
Előzmény: #95791  Electricity
#95797

A lovakat etetni kell, rendszeresen csutakolni, inkább meghagynám másnak. :)
Nálam egyébként a "büntetlenül nem maradhat" az úgy hangzik, hogy "büntetlenül ez nem folytatódhat". Most kapják az utolsó esélyt az új polgármestertől és talán a miniszterelnöktől. Ha korrekten, okosan élnek vele, és megkapjuk azt, ami a mienk és eddig kizsarolni próbáltak, akkor tőlem futhatnak. De itt komoly saját tőke növekedésről beszélek. Ahhoz hogy ne érdekeljen a városrét értékbecslése nagyságrendileg 20 milliárdos értéknövekedést kell felmutassanak. A korább 10MRD+KSH statisztikai átlaga. Ha fölötte hoznak vevőt, akkor abból a 20 fölötti részből akár fejleszthetnek is. :)
12 és 20MRD között nagyon alapos indoklással és az összes értékbecslés teljeskörű publikálása, átvizsgálása és szakszerűsége esetén szintén ki tudok egyezni, de abból az utolsó petákot is kérem kifizetni. Ha fejleszteni akarnak bocsássunk ki új részvényeket, vagy vegyenek fel hitelt. 12 MRD alatt pedig szerintem BTK-ra készülünk..
pancserlama.
pancserlama. 2020. 07. 08. 17:56
Előzmény: #95795  Commodore64
#95796
Ebben van valami !
Az unatkozó broki nem valszeg
Commodore64
Commodore64 2020. 07. 08. 16:33
Előzmény: #95794  Törölt felhasználó
#95795
Az OTP most adta át a csomagot a MNVnek. 
Törölt felhasználó 2020. 07. 08. 15:51
Előzmény: #95793  balentum
#95794
Az "egy unatkozó broki által részletekben végrehajtott átkötési megbízás" forgatókönyv szerintem valószínűbb:)
Persze ebben az esetben is validak a "miért?" és a "miért most?" kérdések...
balentum
balentum 2020. 07. 08. 15:44
Előzmény: #95792  pancserlama.
#95793
Valaki 850-nél megunta a várakozást és borított (nem én voltam), de vajon ki és miért vette meg ezt a sz*r papírt???
pancserlama.
pancserlama. 2020. 07. 08. 15:00
#95792
Mi ez a nagy forgalom !?
Electricity 2020. 07. 08. 08:48
Előzmény: #95787  Törölt felhasználó
#95791
Szóról, szóra igaz. Büntelenül nem maradhat. Tiéd a fehér ló, én meg viszem a zászlót!
Törölt felhasználó 2020. 07. 07. 21:12
Előzmény: #95789  csongor64
#95790

Miért be kell tojni? ;)
csongor64 2020. 07. 07. 20:57
Előzmény: #95787  Törölt felhasználó
#95789
Azért nem kell ennyire betojni
Törölt felhasználó 2020. 07. 07. 20:37
Előzmény: #95785  csa-csi
#95788
Köszönöm ez megtisztelő bizonyos szempontból. :)
Törölt felhasználó 2020. 07. 07. 20:36
Előzmény: #95784  pancserlama.
#95787
Itt egyelőre az utolsó kenet akciós árfolyamát árazzák, 10-es csomagban, kínai pappal. Esetleg a menedzsment, vagy az MNV tisztességes magatartását és a 13. havi nyugdíjat. Vagy némelyik hiányát, és időnként ha a kisnyugdíjas részvényesek arra kényszerülnek, hogy eladjanak valamelyik reménycetliből, akkor megy az újabb adag Rába az OTP számlájára. Néha a korcsmához. Egyre olcsóbban.. Kíváncsi lennék, hogy Nantalnak megvannak-e még a részvényei.
Amíg csak a tudatos kiéheztetés, a lecsorgatás van, amíg nincs érdemi SRV és/vagy osztalék, hanem szándékosan elégetik a pénzünket mindenféle igazolhatatlan beruházással, addig ezt már senki fel nem dumálja még egyszer az utolsó behalt kitörés után. Túltolták a konzervativizmust. Egyesek szerint már a Generalit is meghintáztatták a céges kontaktjaik, és ott lett vége mindennek. Felégették az utolsó hidat, amin kisomfordálhattak volna a piacra.
Be kell látni, hogy bármi is volt a háttérben mostanra objektíven tönkretettek minket, ha összeveted mondjuk az OTP-vel, mint makroindikátorral. És hidegvérrel, szándékosan. Igen jó rá az esély, hogy pontosan tudták évekre előre, hogy a kovácsüzemmel mit fognak okozni, miután megszavaztatják. Ezért adták el előtte az opciójukat az MNV-nek. Aztán a nevetséges részesedésük mellett megmutatták hogy ki a kemény magyar gyerek. Került amibe került. Főleg, hogy nem ők fizették. Az anyukájuk biztos büszke rájuk, hogy a védteleneket hogy ki tudták játszani. Végülis az adófizetőknek minden jó, a kisrészvényeseket kivégzi az mnv rutinból, a menedzsmentet meg vastagon kitömik részvényárfolyamtól és teljesítménytől függetlenül, mivel maguknak írják a javadalmazási szabályzatot.
Hogyan tovább csak ennyi a kérdés. A Q3 , Q4, Q5 Q 137 kurvára lényegtelen már. Vagy kiadják a vagyonunkat hiánytalanul az ingatlanból, vagy totális háború. Nincs több mellébeszélés. Aki tud és akar az perelni fog várhatóan. Aki meg nem perel az maximum várhat.. Aztán majd egyszer néhányan, ha megélik, akkor nyugdíjasok lesznek céges autó, céges sofőr, céges testőr és TEK nélkül, és talán majd valaki megállítja őket az utcán, vagy a közértben hogy "Jónapot, emlékszik még mit tette velem és a családommal?". Nem lesz jó válaszra módjuk, attól tartok.
eurocent 2020. 07. 07. 20:11
#95786
RABA lassan de biztosan halad a kikövezett piros úton. Nagyon úgy néz ki a 600-as szintet vette célba.
csa-csi
csa-csi 2020. 07. 07. 20:07
Előzmény: #95773  Törölt felhasználó
#95785
Régebben te értelmesebbnek tűntél!  Aki ma 500 Ft-alá vizionálja a Rába árfolyamát, az  messze nem a földön jár...
pancserlama.
pancserlama. 2020. 07. 07. 17:50
Előzmény: #95783  pancserlama.
#95784
Q3 árazódik majd 
pancserlama.
pancserlama. 2020. 07. 07. 17:38
Előzmény: #95782  signal2
#95783
A Q2 most árazza a piac
A jelentést követően a Q árazódik.
signal2
signal2 2020. 07. 07. 17:36
Előzmény: #95778  pomperj
#95782
Nem látom sajnos esélyét jó Q2-es jelentésnek. A leállást is előrehozták erre az időszakra. Más pozitív hír esetleg a telekkel kapcsolatban lehet. A BAU elég rosszul muzsikál.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 07. 07. 17:36
Előzmény: #95774  pomperj
#95781
Ez az államosításkori formátum volt !.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200504v00sjm2pj.jpeg

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók