Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 09:40
Előzmény: #92458  Törölt felhasználó
#92460

Én ezt nem így látom
Orbán racionálisan gondolkodott.
Egy polgármesterrel több van, ha dobja a pasit fixre kevesebb.
Viszont ez egy zsákutca.
Ha FIDESZ kizárja a a pasit akkor gáz van.
A FIDESZ-t választók erkölcsi színvonala alacsonyabb mint a FIDESZ-re szavazók ?
Szerintem nyomni fogják a zsét, hogy igazolják a pasi rátermettségét.
Borítékoljuk, hogy a városrét elkezd napirendre kerülni (!)
lukskypoker
lukskypoker 2019. 10. 15. 09:38
Előzmény: #92458  Törölt felhasználó
#92459
Csak a vezetéknevet kell átírni az Interpolnál.
A por viszont elfogyott!:-))))
Törölt felhasználó 2019. 10. 15. 09:23
Előzmény: #92457  pancserlama.
#92458

Dehogy fog ömleni. Orbán elég egyértelműen azt remélte, hogy a szavazók elintézik helyette Borkait, de behúzzák a helyi képviselő testület többségét a fidesznek.. Erre tessék: mégis megválasztották a világ marhái. Most kénytelen bepiszkítani a kezét tevőlegesen. (Bár ezt továbbra is másra bízta..)
Ezek után jutalmaznák Győrt?! Aligha. Most jön a magad uram, ha szolgád nincsen műsor.
Sokkal inkább érdekes kérdés, hogy a különböző nyomozati joggal rendelkező hatóságok hogyan fognak lépni miután a por nagy része leül. Esetleg lesz egy újabb kiadatási sztori, csak másik kimenetellel, mint a MOL-os fickónál?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 15. 05:39
Előzmény: #92453  eredmeny
#92457
“Mégiscsak demokráciában élünk, azt nem lehet mondani, hogy a győriek nem voltak minden ismeret birtokában, így tehát nem tehetünk mást, mint a győri választópolgárok véleményét tiszteletben tartjuk. De nyilvánvalóan azért, hogy a Fidesz-KDNP morális integritása megmaradjon, ezért ahogy azt a pártelnök úr ígérte is, lépni kellett” 
Ömleni fog Győrbe a pénz
Elmélkedés
(Kicsit erkölcsileg billeg a léc ? Győriek morálisan leszerepeltek ?)
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 13. 20:57
Előzmény: #92455  Törölt felhasználó
#92456
Bp. Karácsony 
. A tőzsdén azt tanultam , hogy ilyenkor szokott fordulni a trend.
Igen,valszeg trendforduló 
Itt volt az alja 
Törölt felhasználó 2019. 10. 13. 15:13
Előzmény: #92454  Törölt felhasználó
#92455

Off topik, kis színes kategóriában.
Mentem nemrég szavazni. Szép időben szívesen sétálgat a megfáradt nyugdíjas. Előttem hallótávolságnyira haladt egy nem túl fiatal versenyző.
Úgy két háztömbre a helyszíntől az egyik házból előjött egy másik ember, aki az előttem haladónak szemmel láthatóan ismerőse volt, és odaszólt, hogy "Szevasz Józsikám, a patkányirtásra lesz a séta?".
Válasz: "Már ideje, nem?"
Jelentsen is ez bármit a végeredményre nézve, de mintha elmúlt volna a félelem. A tőzsdén azt tanultam , hogy ilyenkor szokott fordulni a trend.
Törölt felhasználó 2019. 10. 13. 14:54
Előzmény: #92453  eredmeny
#92454

Ez nem vélemény kérdése. Tök objektív, hogy van-e rába részesedése, vagy sem.
Pont azért jelzés értékű számomra a Rába nyugdíjpénztár pozíciója, mert ez Magyarország, és mindenki tudja, vagy legalább sejti, hogy hogyan mennek az ügyek és az információk. Már csak a piros telefon hiányzik.
eredmeny 2019. 10. 13. 13:40
Előzmény: #92449  Törölt felhasználó
#92453
Hát szomorú hogy ilyenkor is RÁBA kerül elő, és mint mindig a remÉNY első jelei.Nos: Senki ne gondolja hogy valóa piaci cégként ezt megtehette volna!!!Köszönöm a hozzáértő kritikus hangokat a vett Rekard-dal kapcsolatosan amik akkor is süket fülekre találtak( pl.: A közgyűlésen)Persze egy fontos akkvizició előtt nem érdemes titkokat fecsegni, de túlzásokba-- még telekügy nélkül -- sem kell esni.Nos nem osztom a véleményed, abban hogy a RÁBA nyugdíjpénztár tart- e RÁBA-t, mivel ez Magyarország... megannyi marhaság megannyi hülyeség ...és szakmaiság csak nyomokban és mutatóban ( de az is lehet hogy véletlen).Nos: A cég piaci értéke -- tetszik nem tetszik -- eddig azokat igazolta akik nem 1600-1500-1400-1300-1200 as árfolyamnál vették meg ezt a -- különös viszonyok mellett működő nemzeti többségű -- kifejezetten rosszul managelt alacsony likviditású, ámbár tekintélyes múlttal rendelkező céget.Politika ide politika oda szakmailag nem magyarázható hogy a magánnyugdíjpénztárak tagjainak félretájékoztatása mellett " azokat kiherélték" , kevés hazai intézményi befektetők egyik --a nyugdíjrendszer komoly ismert problémai egy részére valós megoldást biztosító--fontos szereplőit.Mondjuk annyi információval mint mi ők esetleg -- nem preferálták eléggé annyira a céget mint mi, vagy közülünk jópáran.Akik Mészáros papírjaiban, vagy az osztalékpapírokba tettek aligha jártak rosszabbul mint itt jó néhányan...,mert itt az állam eddig jelét sem adta hogy jó gazda lenne...ami a RÁBA papírjaira régóta és fokozottan érvényes.Igazi piaci viszonyok mellett a management is többször bukott volna el/ meg, hogy a legnagyobb tulajdonos felelősségét ne is említsük!!!
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 13. 13:10
Előzmény: #92451  Törölt felhasználó
#92452
Kvíz kIérdés :
Audi gyár ipari telek szántó:    17 h - 7 Mrd 
Rába Városrét belváros lakó:  40 h - ? Mrd 
Törölt felhasználó 2019. 10. 13. 10:26
Előzmény: #92450  pancserlama.
#92451

Jelenleg úgy 2000-2200 forintot részvényeként.
És ha a barátaim is akarnak lenni a jövőben, akkor a városrét igen dinamikus felértékelődését és annak megjelenését a saját tőkében, aztán a részvény árfolyamban.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 13. 10:21
Előzmény: #92449  Törölt felhasználó
#92450
“A fröccs nyugodtan elmaradhat, de a befektetésünk értéke nem.”
Mit értünk befektetésünk értékén ?
Amíg a téma nem aktuális (nincs eladási szándék) addig marad a cégnövekedés és a fröccs.
Minden egyéb irreleváns.
Törölt felhasználó 2019. 10. 13. 10:14
Előzmény: #92448  pancserlama.
#92449

A pozitív hír a transzparencia növelése. Van is honnan, mert jelenleg a legalacsonyabb béka popója alatt van.
A maradék elvű osztalékpolitika csak akkor lenne pozitív, ha a cégben maradó tőkét legalább annyira értékelné a piac, mint amennyit az bankszámla egyenlegként mutat. (Sőt 7-8 igen szűk esztendő után, akár fordulhatna is a széljárás, és lehetne a durva diszkont után némi felár..) A jelenlegi árfolyammal a Rábánál ennek a _felére árazzák, és a menedzsment évek óta megvonja a vállát_ . Ezen kell változtatni, ha békességet akarnak teremteni. Méghozzá sürgősen. Így olyan, mintha ellopnák a pénzünket, mert olyan cégbe kényszerítenek további befektetésre, aminek a fő üzletágában gyorsuló ütemben esik össze a profit rátája, és akár már idén, vagy jövőre lehet, hogy az állampapír hozam alatt lesz! Nem az osztalék, hanem a teljes nyereség!!
Szerintem egyelőre vegyük úgy, hogy megtették a nyitó lépést. A gyerek először felállt a súlyos baleset után és ismét járni tanul. Kicsit biceg, de nézzük a folytatást.
Nagy lemaradást kell ledolgozni, de legalább annyit érzékelünk, hogy az igazgatóság belátta a változás szükségességét. Ezt a magam részéről üdvözlöm. Most jöhetne gyorsuló tempóban némi magyarázat a menedzsmenttől, hogy hogyan fogják elérni a profit célokat, stratégia ismertetés, roadshow, ingatlan hasznosítás menetrendje, éves bontású tervszámok, és hozzájuk igazodó motivációs rendszer, stb. Vagy ezek hiányában drasztikus osztalék arány növelés és/vagy srv.  Számomra explicit indikátor megbízhatósági oldalról, hogy a Rába saját nyugdíjpénztára mennyi részvényt tart a cégből. Legutóbb nullát láttam, pedig 5-10%-ra bármikor futná nekik..
Az akvizíciókkal ami eddig volt az botrányos minőségű. Egyrészt évek óta mondják és érdemi nem történt. A rekardos ügy elég kétes értékű az eddigi információk alapján. A tájékoztatás publikus része csapnivaló, felveti az MNV alkalmatlanságát ennek a megszavazása, ha meg az MNV többlet infokat kap, akkor... DE szerencsére az összérték még nem életveszélyes, és még nem látom azt hogy mit varázsolnak ki ebből a számok szintjén. Mennyit dob az árbevételen, mennyit emel a saját tőkén? Reméljük a legjobbat, és készüljük a legrosszabbra. Nagyon kíváncsi leszek. Ha kevesebbet produkálnak belőle, mint amennyit fizettünk, akkor az szintén komoly problémák előszobája lehet.
Ui.: A fröccs nyugodtan elmaradhat, de a befektetésünk értéke nem.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 13. 08:25
#92448
Befektetés szempont függvényében a maradék elvű osztalékpolitika pozitív üzenet !
Alapból azt üzeni hogy növekedési pályára állt , van a Rába.
Továbbra is tartja álláspontját a korcsma, korai az osztalékszemüveg !
Prioritás:
Beruházás ,akvizíció !
Árfolyam ?
Transzparencia,tájékoztatás
Fentiek követése melett perpatvar nélküli őszinte nyílt részletekbe menő kerekasztal párbeszéd !!
Részvény ?
DINAMIKUS FELHALMOZÁS !
ui.:És persze nem maradhat el a fröccs sem
Törölt felhasználó 2019. 10. 12. 21:39
Törölt hozzászólás
#92447
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 12. 19:32
Előzmény: #92422  Zsimo
#92446
Vélhetően az idei év osztalék mentes politika lesz.
Persze ha a telek elment akkor más a tészta 
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 12. 13:45
Előzmény: #92431  Törölt felhasználó
#92445
Polgármester és Rába ,Városrét ha van összefüggés akkor az már régen rossz 
Én nagyon remélem hogy nincs és nem volt összefüggés 
Az akvizíció kicsit aggaszt,vannak ismeretlen és bizonytalan tisztaságú elemei.
Érdekes tulajdonosi mozgás volt a Rába bevásárlását közvetlen megelőzve 
Szerintem Pintérék itt is némi magyarázattal tartoznának
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 11. 14:47
Előzmény: #92442  signal2
#92444

Így igaz, felesleges volt az idegek őrlése,
Mint ahogy a megvásárolt gépgyár tulajdonosi szerkezete az értékesítési szerződések, cégértékek stb
Hol az állam figyelő,hizlaló szeme ?
Hol a  transzparencia kérem szépen.
Névértéken a 120 éves patinás magyar cég (?)
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 11. 10:47
Előzmény: #92442  signal2
#92443
Így igaz
signal2
signal2 2019. 10. 11. 09:33
Előzmény: #92439  pancserlama.
#92442
Ezt mondjuk kár volt titkolni, mert az elmúlt 2 év osztalékából nagyjából ki lehetett számolni, hogy mi a politika.
signal2
signal2 2019. 10. 11. 09:32
Előzmény: #92432  csongor64
#92441
Szerintem pont azt írja, hogy majd vasárnap kiderül, hogy hova árazzák be magukat a győriek, azaz mekkora részük szavaz továbbra is egy erkölcstelen, korrupt politikusra. Én úgy gondolom, hogy ha Baloghot le tudták váltani egy évtized után, akkor Borkait is le tudják. 

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek